Kendime not..

sonsuyum

Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
36
0
16
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar.. Burada tecrübelerini paylaşarak beni cesaretlendiren forum sakinlerine çok teşekkürler..
Burası benim günlüğüm olsun..
Bu sabah ajandama şöyle bir not düştüm.. :)

"Ellerimin, parmak uçlarımın, saçlarımın, nefesimin, kıyafetlerimin, odamın kül tabağı gibi kokmasından kurtuluyorum..
Artık; akşamları yatağa girince göğsüm daralmayacak.. Rahatça yatabileceğim..
Sabahları kalkınca, ağzımda o berbat tad olmayacak.. Daha kalkar kalkmaz nefes almakta zorlanmayacağım..
Birazcık yürüyünce, birkaç merdiven çıkınca nefes nefese kalmayacağım..
Yediğim yemeğin gerçek tadını alabileceğim..
Dişlerim sararmayacak.. Tırnaklarım sararmayacak.. Tenim sapsarı kesilmeyecek..
Bembeyaz ve tertemiz olacağım..
Ey kendim; seni sigaranın köleliğinden azad ediyorum..
Bugün, yeni hayatımın ilk günüdür..
Allah'ım, yardım et...^_^"

06.06.2012

Son düzenleme:
Bir an once kurtulmani umuyorum .. Benim epey oldu birakali aklima bile gelmiyor arada geliyor buraya bakayim diyorum okuyorum ve insanlarin birakma mucadelelrini okudukca keyifleniyorum

Dislerimin rengi bemmmbeyazzz oldu!!!!! kilo almadim!!!cok fitim keyifliyim SIKILMIYORUM icmedigim icin mutluyum daha ne istiyeyim

Bu arada sosyal ortamlar ve havanin isinmasi ile sigara icilen ortamlarin arttigi su gunlerde dikkat ediyorum arada cikiyorum kahvemi iciyorum 20=25 yas arasi icenleri cok goruyorum 30 ve sornasi icen ben az gormeye basladim saniyorumki insanlarimiz artik bilinclenmeye basladi cat cat arka arkaya herkes korkmadan yakardi sigaralarini simdi ben icmiyorum oyle icen lerde nadir gormeye basladim

bu sigarayla ilgili yasaklar kesinlikle cok ise yariyor ve bizden sonraki nesillerin sigaraya baslamamasi icin harika bir adim oldu ben bu yzuden cok mutluyum

Arkadasim umarim basarisin ilk gunler zor gecicek disini sikicaksin icmedikce mutlu olmaya calisicaksin 6.6.12 guzel bir tarih olmus kutluyorum simdiden

Teşekkür ederim güzelkadın..
Bugün ikinci günüm.. Canım çok çok çok istese de sabretmeye çalışıyorum..
Yalnız çok feci bir baş ağrısı çekiyorum dünden bu yana.. bir tür uyuşma hali gibi birşey..
hani ramazan da oruçluyken akşam vaktine doğru açlık, susuzluk, sigarasızlıktan dolayı bir baş ağrısı oluşur ya, aynen öyle..
Baş ağrısı moralimi bozuyor.. Sanırım bu nikotine alışmış vücudun, nikotin yoksunluğuna tepkisi..
Arkadaşlarım meyve, kuruyemiş, çikolata, sakız vs. birşeyler tüketmemi söylüyorlar.. Ama ben öyle abur cuburu pek tüketebilen biri değilim..
yani, meyve, kuruyemiş günlerce yemesem aklıma gelmez, bir meyil yok çünkü..
Çikolatayı hep sigara içmeden önce yerdim, çikolata da yine sigarayı hatırlatacak, o nedenle yemek istemiyorum..
Ablam nikotin sakızı al dedi, ama nasıl birşey, tadı falan hiç bilmiyorum..

Sizlerden gelebilecek herhangi bir tavsiyeye çok ihtiyacım var arkadaşlar..

nikotin sakızının tadı ilk başlarda iğrenç gelir ama tıpkı sigaraya alıştığın gibi bir süre sonra ona da alışıyorsun, kısa süre içinde tadı harikaymış gibi geliyor. yardımı dokunabilir.

en çok yardımcı olacak şeyse champix sigara bırakma ilacı, fakat önce doktorunla görüşmeli ekg falan çektirmelisin.

Back
X