Kendime ozguvenim 0

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
29
Selam kizlar, bundan onceki konumda bu yil cektiklerim yuzunden yuzumde cikan akne problemimdi, okulum bitti o kadar calismaya strese basarili olamadim, sınıfta kaldim hemde ucu ucuna... Cok zor bir durumdayim, o kadar lise bitir, universiteyi kazan (hatta o zamanlar hic yilmadan) ama ne zaman universiteye basladim hayatimda ilk defa bu kadar gucsuz, kendime guvensiz, salak gibi hissediyorum. Tek basarim universiteyi kazanmakti, hayatimda baska bunun kadar buyuk bir basari olmadi ne kadar calissam hep husran. Ya calisirken kafayi vermiyorum belkide. Ilk kez bu sene boyle oldum, ders calisiyorum ama kafami veremiyorum, surekli "yapamayacagim neden emek veriyorum" diyorum, sonra "amaaan unyada ne dertler var bu da dert mi hayirlisi" deyip moralimi duzeltiyorum sadece 1 gun suruyor, sonra yine eski ben. Sinavda bedenen ordayim, beynimi kafamin icinde hissetmiyorum, odaklanamiyorum, baska birsey mi dusunuyorsun diyecekseniz hayir... okulu birakarak kendimi kasiyerlige baslayip evden ise dunyadan koparmayi dusundum. Ne olur bana yardim edin cozum bulamiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Dalga gecilebilecek birsey degil, tipin bununla bir alakasi oldugunu ise hic dusunmuyorum. Yasiniz kac, 14 mu???
ben yanlış anlamışım sorun fiziksel değil bu cevabın her şeyi ortaya döküyor. paranoyaya dayalı öfke kontrol sorunun var insanlara güvenemiyorsun sana zarar verecekleri endişesini atmak için bilişsel-davranışçı terapi şart.

canım tipinin fotosunu atarsan bir bakıyım, umut varsa bi el atarız

2014'te üye olup bu mesajı atabilmek için mi beklediniz?

Canım IQ ile ilgisi yok bunun, çok çok zeki olup başarılı olamayan çok insan tanıdım, bu güvensizlik, odaklanamama gibi şeylerle ilgili.

Bir de bölümünü gerçekten sevmiyor olabilirsin.

Sinavda bedenen ordayim, beynimi kafamin icinde hissetmiyorum, odaklanamiyorum, baska birsey mi dusunuyorsun diyecekseniz hayir... okulu birakarak kendimi kasiyerlige baslayip evden ise dunyadan koparmayi dusundum. Ne olur bana yardim edin cozum bulamiyorum

Bu dünyadan kopmak mı oluyor. iş hayatı toz tembe değil ki . asıl o zaman özgüvenin sıfır olur.
Monoton bir yaşantın olur. Genel olarak karamsar bir yapın var sanırım. Bunu aşmalısın öncelikle.

2014'te üye olup bu mesajı atabilmek için mi beklediniz?

Canım IQ ile ilgisi yok bunun, çok çok zeki olup başarılı olamayan çok insan tanıdım, bu güvensizlik, odaklanamama gibi şeylerle ilgili.

Bir de bölümünü gerçekten sevmiyor olabilirsin.

Evet, istedigim bu degildi ama ikinci bir secenek olarak zaten aklimda bulundugu icin yazmistim. Bunu nasil atlatabilecegimi henuz bulamadim, cok zor bir yildi cok... Tesekkur ediyorum size

çok ders çalışmışsın işte sıkılmışsın artık...zamanla geçer hele birde dersten kalırsan ozaman hemen geçer..

Bu dünyadan kopmak mı oluyor. iş hayatı toz tembe değil ki . asıl o zaman özgüvenin sıfır olur.
Monoton bir yaşantın olur. Genel olarak karamsar bir yapın var sanırım. Bunu aşmalısın öncelikle.

Evet karamsarim, dogru bildiniz, kafa yapimi degistirmem gerekiyor ama engel olamiyorum. Beynim buna sartlanmis gibi, bir de basarisizlik bir kenara verilen emeklerin uzuntusu de var.

çok ders çalışmışsın işte sıkılmışsın artık...zamanla geçer hele birde dersten kalırsan ozaman hemen geçer..

Ne gececek, calisma hevesim mi?:KK43: Zannetmiyorum, okulu ve ders calismayi seviyorum, biraksalar hep okurum kafasindayim ama basarisizligim beni yikiyor, oysaki tam tersi olmasi gerekiyor. Belkide calisma stilimde bir yanlislik vardir, olabilir tabii..

ne zaman mesaj atacağımı size danışmak zorunda olduğumu bilmiyordum doğrusu.

Burada ilk mesajları bana sorarlar. Hangi konuya atalım, ne diyelim, uygun mudur, münasip midir falan filan. Bilmiyordun sanırım, bana buraların mesajcı başı derler... Bi dahaki üyeliğinde dikkat et ama darılırım sonra..

X