Kendime sarilip teselli vermek istiyorum.

Kendimi nasıl düzeltebilirim bilmiyorum, bu gün sürekli Allahım ya bana güç ver bu ilişkiyi kestirip atayim ya da düzelsin diye dua ettim sürekli. Inanılmaz karışık bir ruh hali içindeyim.
Sorun ilişkinizden daha ziyade sizde. Yanlış anlamayın sorun dediğim şey asla karakterinize yapılmış bir yorum değil. Tamamen davranışlarınıza yönelik. Özgürlük yoksa eğer insan kendisini sıkışmış hisseder ve bir ilişkiyi sürdürmek için sadece sevgi yetmez. Siz erkek arkadaşınızın kendi kendine karar almasına müdahale edip onun özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz. Kendinizi bunu yaparken yakaldığınız ilk dakika kendinize engel olun. Kısıtladığınız şey kızlı erkekli bir grupla kahve içmesi varsayalım. Siz hayır dediniz diye gitmezse üstlendiğiniz rol sevgili değil annelik rolü oluyor. Üstelik gitse ne olacak ki en kötü sizi aldatır. Sizi aldatma potansiyeli olan bir insan sırf siz izin vermediğiniz için buna fırsat bulamadı diye aldatmıyorsa sizce bu sağlıklı bir ilişki mi? Siz serbest bırakın, özü ortaya çıksın. Özü kötüyse kendinize saygınızdan terkeder, iyiyse mutlu bir ilişki sürdürürsünüz. Ama böyle kısıtlarsanız erkek arkadaşınız ya size yalan söyler ya da dediğinizi yapar ve kendisi boğulur, içindeki aşk da ölür.

Az önce okuduğum bir konudan çok etkilenerek kendi durumumla ilgili sizden akıl almak istiyorum. Okuduğum konuda 'eşim geldi bana sarıldı özür diledi beni ne kadar incittigini anladığını düşündüm' gibi bir cümle yazmış. (O konunun sahibi konumu okursa umarım çok mutlu olur, evliliği düzelir.) O cümleyi okurken gozumden yaşlar akti, neden?
Uzun zamandır içten bir sarılmaya duygusal anlamda hasret kaldım diyebilirim. Abartıyor da olabilirim, her regl dönemi daha duygusal oluyorum.
Ben takıntılı düşüncelere sahip, şüpheci biraz da kısıtlayıcı bir insanım. Bir süredir hayatımda biri var. Daha önce de kiskancligimla ilgili bir konu açtığımda terapi al, tedavi ol önerileri geldi. Ama ben başka bir şey danışmak istiyorum.
Hayatımdaki kişiyi inanılmaz kısıtladım bunalttin kıskandım. Bunlara bir süre dayandı, belli bir zamandan sonra (haklı olarak belki de) yorulduğunu kavgalardan bıktığını vs söyledi.
Son zamanlarda paylasimlarimiz çok azaldı, virüs sebebiyle zaten uzun zamandır görüşemiyoruz. En son görüştüğümüzde de o soğukluğu hissettim ve konuştum. Yine aynı şeyleri söyledi, onu bunaltarak hayata karşı motivasyonunu düşürmüşüm, her şeye evet ve tamam demiş ama bir yere kadarmış.
Kızlar belki de haklıdır evet çok yaptım doğru çok kıskandım çok bunalttim ama düzelmek istiyorum. Eskisi gibi olsun istiyorum bunun için neler yapabilirim.
Sevgi dilenen insan konumuna düşmek istemiyorum ama düşmüş bile olabilirim, ağlayarak yazıyorum. Ona karşı nasıl davranmalıyım? Eski halimizi o sıcaklığı, huzuru güvende hissetmeyi geri istiyorum.
Sadece geceleri uyurken huzurlu olabiliyorum, gün içinde sürekli beynimde düşüncelerle uğraşıyorum.
Konudan konuya atlıyorum, sizden böyle davran böyle yap demenizi bekliyorum. Eskisi gibi değer gördüğümü hissetmek istiyorum(eğer o değer hala varsa)
Saçma yazmış olabilirim eksik gelen sormak istediğiniz şeyler varsa cevap vereceğim.
Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum, inanın anlatabileceğim yakın arkadaş diyebileceğim kimsem yok, hepsiyle aramızdaki bağ bitti.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Başak burcumusun bende öyleydim eşimi sevgiliyken kısıtlamak adına ne kavgalar ederdim supheciydim ciddi derece hemde ama sonucunda evlendik 6yil olmus bile tek tavsiyem biri bisey yapacak olsa sen onu nekadar kisitlarsan kısıtla o yine yapacaktır yada nasibinde varsa ne olursa olsun sonucunda yine yolunuz bir olacaktır oyizden biraz akışına bırak kendi pskolojin icin

bence biraz uzaklaşıp kendinizle meşgul olun, kitap okumak, bir şeyler çizmek, bir şeyler yazmak gibi... ve sevgiliniz sizinle konuştuğu zaman da bu uğraşlarınızı ona anlatabilirsiniz. fakat bunu göz boyamak için değil, gerçekten yapın... işe yaradığını göreceksiniz... hem sevgiliniz size karşı daha saygılı bir bakış açısına girer hem de başka uğraşlar edinmek sizi iyileştirir...
yalnız bunu yaparken kıskançlık, kısıtlama, gereksiz sevgi ponçikliği gibi eylemleri ilişkinizden atın... kaçan kovalanır. bazen sevgiliyle sevgili gibi değil de, arkadaş gibi olmak biz kadınlar için daha iyi olabiliyor :kahve:

Eline bir bardak al. Yere at ve kırılmadan önceki haline getir. Bunu başarırsan erkek arkadaşınla herşey hiç yaşanmamış gibi olursunuz.

Özetle bir şeyi yaparken geri dönüşü olmayacağını bilerek yapın. Ben ömürlük dostum ya da arkadaşım dediğim insanlara karşı kızgınken bile ne dediğime çok dikkat ederim. Çünkü dönüşü olmaz
Kaldı ki hayat arkadaşınız olmasını istediğiniz biri ile daha da dikkat etmelisiniz. Kıskançlık iki tarafı da bitiren bir hastalıktır yenmeye bakın

Ben olsam 'Düşündüm de ben sağlık davranmadım bu ilişkide, seni kısıtlamalarım kıskançlıklarım hem ikimizi hem ilişkiyi yıprattı. Sen bana karşı anlayışlı yaklaşıp elinden geleni yaptın teşekkür ederim. Ama bu benim yalnız kalıp çözmem gereken bir problem. İlişkiyi daha da yıpratmamak adına bir süre iletişimi kesip seni de üzen sorunlarıma odaklanacağım.Umarım daha iyi bir sevgili olarak döndüğümde hala beni istiyor olursun.' tarzı birşeyler yazar. Sonra da gerçekten en az 30 gün boyunca karşı tarafla iletişime geçmezdim. Sadece o ararsa konuşurdum vs.

Bunu yaparsanız hem bir anda karşı tarafın modu değişecek peşinde koşulan ilgiden bunalan insanken o alıştığı ilgiyi alamayıp özleyecek. Hem siz kendinizi değiştirmek için ciddi bir adım attığınızı göstereceksiniz. Hem de sizin için daha iyi olacak çünkü karşıdaki yavaş yavaş uzaklaştığında iyice takıntı yapıyor insan. Siz birden keserseniz bu kadar bağımlı hissetmeyeceksiniz. Sürekli ne yapsam ne yazsam arasam mı niye yazmıyor diye düşünmüyor olacaksınız çünkü.

Az önce okuduğum bir konudan çok etkilenerek kendi durumumla ilgili sizden akıl almak istiyorum. Okuduğum konuda 'eşim geldi bana sarıldı özür diledi beni ne kadar incittigini anladığını düşündüm' gibi bir cümle yazmış. (O konunun sahibi konumu okursa umarım çok mutlu olur, evliliği düzelir.) O cümleyi okurken gozumden yaşlar akti, neden?
Uzun zamandır içten bir sarılmaya duygusal anlamda hasret kaldım diyebilirim. Abartıyor da olabilirim, her regl dönemi daha duygusal oluyorum.
Ben takıntılı düşüncelere sahip, şüpheci biraz da kısıtlayıcı bir insanım. Bir süredir hayatımda biri var. Daha önce de kiskancligimla ilgili bir konu açtığımda terapi al, tedavi ol önerileri geldi. Ama ben başka bir şey danışmak istiyorum.
Hayatımdaki kişiyi inanılmaz kısıtladım bunalttin kıskandım. Bunlara bir süre dayandı, belli bir zamandan sonra (haklı olarak belki de) yorulduğunu kavgalardan bıktığını vs söyledi.
Son zamanlarda paylasimlarimiz çok azaldı, virüs sebebiyle zaten uzun zamandır görüşemiyoruz. En son görüştüğümüzde de o soğukluğu hissettim ve konuştum. Yine aynı şeyleri söyledi, onu bunaltarak hayata karşı motivasyonunu düşürmüşüm, her şeye evet ve tamam demiş ama bir yere kadarmış.
Kızlar belki de haklıdır evet çok yaptım doğru çok kıskandım çok bunalttim ama düzelmek istiyorum. Eskisi gibi olsun istiyorum bunun için neler yapabilirim.
Sevgi dilenen insan konumuna düşmek istemiyorum ama düşmüş bile olabilirim, ağlayarak yazıyorum. Ona karşı nasıl davranmalıyım? Eski halimizi o sıcaklığı, huzuru güvende hissetmeyi geri istiyorum.
Sadece geceleri uyurken huzurlu olabiliyorum, gün içinde sürekli beynimde düşüncelerle uğraşıyorum.
Konudan konuya atlıyorum, sizden böyle davran böyle yap demenizi bekliyorum. Eskisi gibi değer gördüğümü hissetmek istiyorum(eğer o değer hala varsa)
Saçma yazmış olabilirim eksik gelen sormak istediğiniz şeyler varsa cevap vereceğim.
Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum, inanın anlatabileceğim yakın arkadaş diyebileceğim kimsem yok, hepsiyle aramızdaki bağ bitti.
Okuduğunuz için teşekkürler.

Merakimi mazur gor lutfen ama ne geciyor bu kadar kiskanc olunca eline?
Cidden merak ediyorum ne geciyor?
Bide gercekten biriyle sevgili olunca tapusunu aldigini dusunmeye iten ne ki seni?
Yahu o adam bambaska bi canli, gobek bagi seninle kesilmemis, bikac aydir ya da yildir tanidigin insanin uzerinde bu kadar hak idda etmek ne kadar dogru?

Sizden soğuduğunu söylüyorsa lütfen sizde bir süre iletişimi kesin, benim hatam diye kaygılanırsanız ve üstüne giderseniz daha da baskı altında hisseder ve uzaklaşır diye düsünüyorum... bırakın bir süre gerçekten sizin kendinizi sevmeye ihtiyacınız var eğer psikolog imkanınız varsa danışabilirsiniz yoksa da gerçekten çok klasik bir şey ancak hobi edinin kendimde etkisini çok gördüm o yüzden söylüyorum lütfen stres yapmayın kendinizi üzmeyin

Evli misiniz? Evli değilseniz artık uzatmaları oynuyorsunuz gibi geldi bana bende ikizler Burcuyum bilmem burçlara yormak ne kadar doğru fakat bizim yapımız bu sanırım çözüm ise bizi daha çok seven birini bulmakta ben eski ilişkilerimde kıskanınca ağlar, tripler atar surat asardım ama bu biraz da karşı tarafa güvensizlikten oluşuyor diye düşünüyorum sevildiğinden emin olmamaktan kaynaklanıyor gerçekten emin olduğunda ise bunaltmak kendiniz istemiyorsunuz bence doğru insanı bulmaya çalışın..

Back
X