- 12 Ocak 2014
- 70
- 25
Merhabalar, son birkaç yıldır vücudumda olan bazı değişimler gözlüyorum. Çok fazla tüy sorunum oldu. Resmen şuan boynumdan aşağısını düşününce ağda yaptırmadığım yer yok artık. Sırt, kol göbek, göğüs arası-ucu dahil! O kadar sinir bozucu bir durum ki. E aldırırsan öyle olur tabi diye düşünecek olursanız; gerçekten çok belirgin ve fazlalardı bikini giyilecek şekilde bile değillerdi hatta lisedeyken beden dersinde tshirt giydiğimde ensemin hafif aşağısı gözüktüğünde arkadaşlarım şaka yollu takılırlardı. Ben de böyle kıl,tüy, sivilce konusunda takıntılıyım. Bu şekilde bikini giyeceğime denize girmeyip otelde oturduğum günler oldu yalan değil. Yazları özellikle zehir oluyor bana. Çünkü ağda yaptırdıktan sonra bile 5 gün içinde yeniden çıkıyorlar, delireceğim artık. Bir de ben göğüslerimde gözle görülür küçülme fark ettim iki üç sene öncesine nazaran Gidip hormon testi yaptırdım geçen kış devlet hastanesinde. Hiçbir problem çıkmadı güya. Ama ben hormonal bir şeyler olduğuna inanıyorum. Zaten devlet hastanesi test sonuçlarını çok da güvenilir bulmuyorum daha önce küçükken devamlı bitkinlik şikayetimle gitmiştim kan verdim yine bir problem yok demişlerdi. 2 gün sonra özel bir hastaneye gittim demir eksikliği ve kansızlık çıkmıştı. Tabi o zamanlar sağlık sigortamız vardı şimdi babam emekli oldu ve sosyal sigortalar kurumu dışında bir güvencem yok + öğrenciyim.
Ya sonuç olarak kendime bu teşhisi ısrarla kabul ettirmiş durumdayım ben. Çok mantıklı geliyor. Sizce ne yapmalıyım? Zamanında az sivilce ilacı kullanmadım. roaccutane gibi ağır ilaçlar olmasa da çok fazla sayıda ilaç kullandım ve bunların hormonal dengeyi bozabileceğini düşünmekteyim saçmalıyor olabilirim ama kendime bir neden bulmaya, akabininde çözümünü ona göre aramaya çalışıyorum. Aranızda bu tip bir problem yaşayan, ya da çözüm önerisi olan, veya nedeni hakkında bir fikri olan var mı? Artık kurtulmak istiyorum gına geldi
Ya sonuç olarak kendime bu teşhisi ısrarla kabul ettirmiş durumdayım ben. Çok mantıklı geliyor. Sizce ne yapmalıyım? Zamanında az sivilce ilacı kullanmadım. roaccutane gibi ağır ilaçlar olmasa da çok fazla sayıda ilaç kullandım ve bunların hormonal dengeyi bozabileceğini düşünmekteyim saçmalıyor olabilirim ama kendime bir neden bulmaya, akabininde çözümünü ona göre aramaya çalışıyorum. Aranızda bu tip bir problem yaşayan, ya da çözüm önerisi olan, veya nedeni hakkında bir fikri olan var mı? Artık kurtulmak istiyorum gına geldi