Kendime verdigim deger

rodotorula

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2023
49
19
18
31
Merhaba sevgili hanimlar,

Size kendimle ilgili belli bir olay degil ama genel bir durumumu danismak istiyorum. Konu kendime deger vermeyisim, her seyi sirtlanmaktan seyit onbasi gibi oldum.

Kisaca bahsedeyim, 3 yildir evliyim, yakin zamanda yurtdisina tasindik, buraya benim uzerimden geldik, esim is ariyor su anda. Cok rahat is bulabilecek bir pozisyonda olmasina ragmen yeni basladi is aramaya. Bundan bir yil once de ben istifa ettim, onun issizligi de benimki de planliydi ama ben kendime dert edindim, stres yaptim erkenden her yere basvurdum vs. Mesela ben onun yerinde olsam tasinma asamasi, isler gucler demeden zaman yaratir kendime dert eder mutlaka is bakardim.
Her sey benim ustumde, isten eve geliyorum ben ortaligi toplayip temizlik yapip, camasir yikiyorum, yemek bende. Yemek yapmadigim ya da etraf daginik oldugu zaman laf etmez, etse bile cok tatli dilli. Laf bile soksa sinirli bi modda olmadigi icin haksiz durumuna dusmez yani. Ben sunlari sunlari yap dedigimde yapar ama yavas baslar yapmaya, bana 3 kere soyletir, erteler, yapsa bile bazen niye surasi boyle niye surasi soyle der ve ben de ona soyleyecegime kendim yapayim daha rahat olur mantigiyla ilerliyorum cogu kez, cunku bunlar isi yapmaktan daha yorucu geliyor bana.
Ben erkenden kalkip her gun ise gidiyorum, kendisi full evde bana isten gelince markete neden gitmedin diyor. Mesela ben tek basima 4 valizle turkiyeden gelmistim, beni almaya geldi ve valiz tasirken cok yoruldum diyip durdu eve gidip yatti. Keske tek basima gelseydim dedim sonradan.
Bu soylediklerim kavga, tartisma vs olmuyor sanki icten ice boyle isleniyor gibi. Anlayacaginiz ben erkek, o kadin gibi hatta bazen prenses.
Ilerde cocugum olunca daha da yorulacagim biliyorum, bunlar bence aileden ogrenilen seyler ve benimle alakali,ben kendimi onceliklendirmeyi bilmiyorum.
Karsimda kim olsa buna gore sekillenecek, bence erkekler aa neler yapiyor bizim icin demiyor, daha cok istiyor ben daha fazlasina layigim diyip, o yuzden karsimdaki soyle boyle yapti degil de bu durumu nasil asabilirim?
Okuduğunuz icin tesekkur ederim.

gerekeni yapmazsanız bu böyle uzar gider
kendini ne sanıyor affedersiniz paşa hazretleri

bundan sonra ev işlerini salın akşamları gelince eee naptın diyin öncesinde sabah giderken akşama hadi bakalım bir makarna olsun yap çok zor değil diyin
akşam geldiğinizde muhakkak sorun yaptın mı hadi koy da yiyelim diyin yapmadıysa da kendinize ekmek arası falan yapıp yiyin
affedersiniz eşek gibi karnını doyuracak
çalışmaya başladığında da düzeni bozmayın

gerekeni yapmazsanız bu böyle uzar gider
kendini ne sanıyor affedersiniz paşa hazretleri

bundan sonra ev işlerini salın akşamları gelince eee naptın diyin öncesinde sabah giderken akşama hadi bakalım bir makarna olsun yap çok zor değil diyin
akşam geldiğinizde muhakkak sorun yaptın mı hadi koy da yiyelim diyin yapmadıysa da kendinize ekmek arası falan yapıp yiyin
affedersiniz eşek gibi karnını doyuracak
çalışmaya başladığında da düzeni bozmayın
Ben biraz eksik anlattim sanirim, sorun sadece yemek ev isi degil, eger oyle ben yapamam dersem gider yapar, dedigim gibi tatli dilli ama surdurulebilir degil. Benim aslinda sormak istedigim genel bir hayat tarzi ile alakali, her konuda

Yapmayın yani, aç otursun. İş aramamış siz hiç demediniz mi iş ara diye? Benim kv da böyle, zamanında yaptıklarını beğenmemiş, acele etmiş her işi kendi yapmış, şimdi evde ondan başka iş yapan yok, artık sabrı da yok. Bir de beni de kendisi gibi yapmak istiyor hiç yapmam. Evde aç otursam da bakkala gidip ekmek almam çünki bizde bakkal market işleri eşimde. Yeni evlendiğimizde Git al dedi baktı yapmıyorum sonradan söylemedi bile. Kötü yapıyorsa söylerim kötü oldu gelecek sefer iyi yap diye. Eşimin yapmasın gereken şeyleri 1 sene de dursa yapmam, baştan böyle davrandım diye artık kendisi de biliyor.

Ben biraz eksik anlattim sanirim, sorun sadece yemek ev isi degil, eger oyle ben yapamam dersem gider yapar, dedigim gibi tatli dilli ama surdurulebilir degil. Benim aslinda sormak istedigim genel bir hayat tarzi ile alakali, her konuda
sorumsuz tembel adamla zor
bilmem düzelir mi?

Yapmayın yani, aç otursun. İş aramamış siz hiç demediniz mi iş ara diye? Benim kv da böyle, zamanında yaptıklarını beğenmemiş, acele etmiş her işi kendi yapmış, şimdi evde ondan başka iş yapan yok, artık sabrı da yok. Bir de beni de kendisi gibi yapmak istiyor hiç yapmam. Evde aç otursam da bakkala gidip ekmek almam çünki bizde bakkal market işleri eşimde. Yeni evlendiğimizde Git al dedi baktı yapmıyorum sonradan söylemedi bile. Kötü yapıyorsa söylerim kötü oldu gelecek sefer iyi yap diye. Eşimin yapmasın gereken şeyleri 1 sene de dursa yapmam, baştan böyle davrandım diye artık kendisi de biliyor.
Demem mi, kac kere dedim, aslinda konustugumuz gibi biraz gecikmeli is aramaya basladi. Bu sadece bir ornek, asil sorun ben duramiyorum, ben kendimi yipratirken o hic yipranmiyor. Gunun sonunda o da ise girecek ya da arada yemek yapacak, beraber markete gidecegiz vs. Ama genel resme bakinca ben yoruluyorum ondan cok. Ama dediginiz cok mantikli, o yapmazsa benim de yapmayip durmam lazim.
Bu arada esimi korumak icin demiyorum ama bu benim basima hep geliyor, eski sevgilim de en sonunda buna donustu, ailemle de boyle

Kardesim bu böyle giderse yakinda burnout gecirirsin simdiden gecmis olsun. Cocuk olunca hic düsünemiyorum seni. 8 aylik bebegim var ve kocam cok ilgili olmasina ragmen kac kez cinnetin egisine geliyorum aylardir. Yorgunluk uykusuzluktan türlü türlü hastaliklar cikiyor her gün bende. Diyecegim o ki bu adam daha koca olamamis ki baba olsun. Yazik etme kendine cok yorulursun bu adamla

Demem mi, kac kere dedim, aslinda konustugumuz gibi biraz gecikmeli is aramaya basladi. Bu sadece bir ornek, asil sorun ben duramiyorum, ben kendimi yipratirken o hic yipranmiyor. Gunun sonunda o da ise girecek ya da arada yemek yapacak, beraber markete gidecegiz vs. Ama genel resme bakinca ben yoruluyorum ondan cok. Ama dediginiz cok mantikli, o yapmazsa benim de yapmayip durmam lazim.
Bu arada esimi korumak icin demiyorum ama bu benim basima hep geliyor, eski sevgilim de en sonunda buna donustu, ailemle de boyle
Aynen, dediğim gibi kv da duramıyor. İş oldu mu hemen yapılsın istiyor o yüzden de ertesi gün yapıyor, erkeklerin de işine geliyor. Ben öyle değilim, evde bir iş vardı, tam 1 sene bekledim o işi çünki eşim yapacaktı. Birkaç kere bana yap dedi, hayır sende dedim, daha ilk senemizdi. Siz de bir az rahat olun yoksa gelecekte hastalık bulacaksınız. En zor da iş konusu, onda da sabırlıymışsınız bayağı, iş bulmadan Ben yanımda bile getirmezdim herhalde 🤣🤣

Karsimda kim olsa buna gore sekillenecek, bence erkekler aa neler yapiyor bizim icin demiyor, daha cok istiyor ben daha fazlasina layigim diyip, o yuzden karsimdaki soyle boyle yapti degil de bu durumu nasil asabilirim?
yoo yanlış algıdasınız sadece sizin erkeğiniz öyle biri
neyi aşmaktan söz ediyorsunuz allah aşkına kendi kendinizi mahkum etmişsiniz
erkeklerle ilgili böyle bir kanıyı kendinize zorla kabul ettirdiğinize göre (ikna olmadığınızı gösteren de içinizdeki isyan ve huzursuzluk) yapmanız gereken tek şey "kadınlığınızı" hatırlamak ve kendi değerini bilen bir kadın gibi hareket etmek
yani kendinizi kullandırtmayı kesin, size emek verilmeyen yere tırnağınızı bile oynatmayın, mutlu değilseniz razı gelmeyin, sevilmeyi beklemeden karşılıksız sevmeyin, bu kadar verici olmayın, ay erkek canım böyle işte deyip geçmeyin (???), sınırınız aşıldığında kendinizi geri çekin
yani terk edin bu vefasızı - sevgisizi
üzgünüm kendi istemedikçe asssla değişmeyecek ve onca şansı vardı
bi kadına en iyi gelen şeylerden biri gerçekten sevilmek, güvende hissetmek ve sizin bildiğinizden farklı bir dünya var dışarıda buna emin olun

Ilerde cocugum olunca daha da yorulacagim biliyorum, bunlar bence aileden ogrenilen seyler ve benimle alakali,ben kendimi onceliklendirmeyi bilmiyorum.
ha siz kendi değersizlik psikolojinizi aşmak istiyorsanız da buyurun evliliğiniz bunu aşmanız için harika bir vesile size ama bunu görmemekte diretiyorsunuz gibi geldi
bu aslında süper bir fırsat bir yerden başlamak için
farkındalığa varmak yetmiyor, eylemsel olarak değişmesi gerek insanın sonra o farkındalık bünyeye yerleşiyor ve bir daha terk etmiyor sizi bütün eylemlerinize yansıyor

hepsi size değişmeniz için işaret/vesile
siz değişmedikçe yine aynı partnerleri
Evet onu soruyorum bende, asmak istiyorum bu degersizlik hissimi. Erkek iste?? diyip de gecmiyorum onu neden dediniz anlamadim. Sevgisizlik vs gibi bu durum siyah beyaz degil, inanin esimi korumak icin demiyorum evet sorumsuz ama soyle bir seye inaniyorum ben elimden geleni yapayim eger hala boyleyse ayrilayim, cunku diger iliskilerimde ayni benim. Yani o kendime verecegim deger kasimi hic calistirmamisim nasil calistiracagimi bilmiyorum onu soruyorum gibi dusunebiliriz

Erkek iste?? diyip de gecmiyorum onu neden dediniz anlamadim.
erkekler şöyle böyle yapıyor dediğiniz için
Sevgisizlik vs gibi bu durum siyah beyaz degil, inanin esimi korumak icin demiyorum
sizi seven insanın merhameti olur
sorumluluk duyar ikinizin hayatına karşı
sizinle ilgili sorumluluk alır
siz daha az yorulun diye uğraşır
sizi mutlu etmek için emek verir
sizi sevmiyor
bu adamlar size uyanmanız için vesile olarak gönderilmiş artık kırın o zincirinizi
deger kasimi hic calistirmamisim nasil calistiracagimi bilmiyorum onu soruyorum gibi dusunebiliriz
yazdım zaten onun nasıl olduğunu size ama görüp görmemek size kalmış sadece bir anlık farkındalık yaşasanız aslında yeter
kendinize dışarıdan bir göz olarak bakmak için defter edinip yazabilirsiniz

Back
X