• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi affedemiyorum :(

narin333

Kalbimin iki yarısı iki kızım
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
2.728
2.715
448
Derdimi nasıl anlatacağım bilemiyorum kızlar. 6 aydır öyle vicdan azabı çekiyorum ki aynaya bile bakamıyorum.:43:
O ay reglm birkaç gün geciktiği için test aldım. Aslında bir beklentim yoktu evlendiğimizden bu yana korunuyorduk çünkü. Testi yaptığımda hamile olduğumu öğrendim. Her ne kadar çocuk sahibi olmayı düşünmemiş olsakta beni de eşimi de çok mutlu etmişti bu sonuç. Heyecandan ertesi günü bekleyemedik hastanede aldık soluğu. Ultrasona girdiğimde ne görelim bebeğim 16. haftasındaydı.. Kolları bacakları her yeri belliydi yavrumun. Mucize dedim içimden. Eşimle olan problemlerimiz o kadar ilerlemişti ki bebeğim güzel günleri de beraberinde getirecek diye düşündüm. Doktorun yüz ifadesinden belliydi bir şeylerin yolunda gitmediği. 'Bebeğinizin kalp atışlarını duyamıyorum' dedi.:43: Tekrar dinleyin cihazda sorun vardır biraz daha bekleyelim diye yalvardım ama yapılabilecek bir şey yoktu. Sonradan öğrendiğime göre büyük ihtimalle o gün içerisinde kaybetmiştim bebeğimi. Ben test sonucuna sevinirken o beni terk ediyormuş meğerse. sabaha kadar kendi kendimi yedim o gece. nasıl anlamadım nasıl farketmedim diye. Her ay düzenli regl oluyordum miktarı süresi rengi herşeyi normaldi ve biz korunuyorduk şüpheleneceğim hiçbir neden yoktu yani. Cahil insanlar da değiliz. İnanın başka birinin başına gelse çok şaşırırdım hiç mi farketmedin diye. Ama edilmiyormuş işte. Bebeğimin ultrasondaki görüntüsü aklımdan çıkmıyor. Hala internetten ultrason görüntülerine bakıyorum onu geri getirmez biliyorum ama sanki o resimlerde bebeğimi görüyorum.:43:

nerden bilecektinki arkadaşım.
korunuyormuşsun zaten.
düzenli şekilde de regl olmuşsun.
16 haftada karnında belirginleşmiyor pek.
belirginleşse bile regl olduğun için hamileliği değil kilo aldığını düşünürdün muhtemelen.
senin ne suçun varki.
inşallah hayırlısıyla Rabbim yeniden nasip eder.

nerden bilecektinki arkadaşım.
korunuyormuşsun zaten.
düzenli şekilde de regl olmuşsun.
16 haftada karnında belirginleşmiyor pek.
belirginleşse bile regl olduğun için hamileliği değil kilo aldığını düşünürdün muhtemelen.
senin ne suçun varki.
inşallah hayırlısıyla Rabbim yeniden nasip eder.

AMİN canım inşallah..Bazı belirtiler vardı aslında sonradan düşündükçe aklıma geldi koladan tiksiniyordum mesela. Ama sadece bu yüzden hamileyim diye düşünemiyorki insan. Tekrar aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum her ay test yapıyorum şimdi:43:

Ah be tatlim bir anne adayinin en zor atlatacagi sinavi veriyorsun suan sen. Allah sana sabirlar versin.

Soyle dusunsen daha onun dunyaya gelmesine vakit varmis. Senin evladininda bu dunyaya gelme gorevi var hepimiz gibi: buyuyecek, adam olucak insanlara faydali olucak bir es olucak .....Yani hayatinin her bir devresinin zamani belli. Ama suan degilmis.

Sabret vardir rabbimin bir bildigi. İnsallah nice saglikli cocuklarin olur.

bilemezdin canım benim.
tiksinmeyi hamileliğe yoramazdın.
doktor neden regl olduğun konusunda birşey demedi mi.
evliliğindeki problemlerini hallet önce.
bebek mutlu evliliği daha mutlu, mutsuz evliliği ise daha çıkmaz bir hale getirir.
eşinle birbirinize destek olun birlikte atlatın bu durumu.
kendini kapatma.
sen ne yaptın ki.
senin bir suçun yokki.
hırpalama kendini boş yere.
inşallah eşinle problemlerini çözer bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

bilemezdin canım benim.
tiksinmeyi hamileliğe yoramazdın.
doktor neden regl olduğun konusunda birşey demedi mi.
evliliğindeki problemlerini hallet önce.
bebek mutlu evliliği daha mutlu, mutsuz evliliği ise daha çıkmaz bir hale getirir.
eşinle birbirinize destek olun birlikte atlatın bu durumu.
kendini kapatma.
sen ne yaptın ki.
senin bir suçun yokki.
hırpalama kendini boş yere.
inşallah eşinle problemlerini çözer bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Gebelik sırasında birçok sebepten kanama olabileceğini söyledi düşük tehlikesi yerleşme kanaması gibi.. bazı kadınlarda ise 9 ay boyunca regl gibi oluyormuş bende olduğu gbibi yani..
o dönemde en büyük desteçim eşimdi hala da öyle artık eski sorunlarımız yok çok şükür.. en iyi anladığım şey de ne oldu biliyor musun ben o zamanlarda sürekli eşim beni aldatıyormu aldattımı diye strea yapıyordum boş işlerle uğraşıyordum yani o kadar gereksiz şeylermiş ki şimdi bunu çok çok iyi anlıyorum.

Ah be tatlim bir anne adayinin en zor atlatacagi sinavi veriyorsun suan sen. Allah sana sabirlar versin.

Soyle dusunsen daha onun dunyaya gelmesine vakit varmis. Senin evladininda bu dunyaya gelme gorevi var hepimiz gibi: buyuyecek, adam olucak insanlara faydali olucak bir es olucak .....Yani hayatinin her bir devresinin zamani belli. Ama suan degilmis.

Sabret vardir rabbimin bir bildigi. İnsallah nice saglikli cocuklarin olur.

doğru söylüyorsun arkadaşım takdiri ilahi.. Ama düşünmeden edemiyorum acaba daha önce farketseydim en azından 1 2 gün önce yine kaybeder miydim onu:43:

canım boşuna kendini üzüyorsun vicdan azabı yapılcak bi durum değil. farketmemen çok normal. belkide hayırlısı boyledir. Rabbim istediğiniz zaman hayırlısıyla bebek sahibi olmanızı sağlar inş

üzüldüm. inşallah tekrardan hamile kalırsınız.

bu arada sakıncası yoksa ne ile korunuyordunuz? hap mı prezer... mi ?

ben anlamadım neden kendini affedemiyorsun demekki sizin için hayırlı değilmiş ilk 3 aydaki düşükler genellikle bebek sağlıksız olduğu için olurmuş ben de ilk bebeğimi düşürdüm ama çok istememe rağmen hiç üzülmedim çünkü her zaman dua ediyorum rabbim kaldıramayacağım yükler yükleme diye dr.a ilk üç aydaki düşüklerin genellikle bebekte bir anomali olduğu için için gerçekleştiğini söyleyince şükrettim rabbim size sağlıklı ve hayırlı bir bebek nasip etsin bir de iyi yönden bakın bebek istiyormuşsunuz aslında bunun farkında değilmişsiniz eşinizle bu sayede daha sıkı sıkıya bağlanmışsınız bence bu psikolojiyi ve korunman gereken süreyi atlattıktan sonra derhal bir bebek sahibi olmaya çalışın...

16cı haftaya kadar faerktmediniz galiba yani 2 aya yakın bir zamn renglin oldunuzmu yada olmadıysanız dr göründünüzmüü ? rabiimin takdirii inş ilerde tekrar beebgine kavuşursun:49:

Derdimi nasıl anlatacağım bilemiyorum kızlar. 6 aydır öyle vicdan azabı çekiyorum ki aynaya bile bakamıyorum.:43:
O ay reglm birkaç gün geciktiği için test aldım. Aslında bir beklentim yoktu evlendiğimizden bu yana korunuyorduk çünkü. Testi yaptığımda hamile olduğumu öğrendim. Her ne kadar çocuk sahibi olmayı düşünmemiş olsakta beni de eşimi de çok mutlu etmişti bu sonuç. Heyecandan ertesi günü bekleyemedik hastanede aldık soluğu. Ultrasona girdiğimde ne görelim bebeğim 16. haftasındaydı.. Kolları bacakları her yeri belliydi yavrumun. Mucize dedim içimden. Eşimle olan problemlerimiz o kadar ilerlemişti ki bebeğim güzel günleri de beraberinde getirecek diye düşündüm. Doktorun yüz ifadesinden belliydi bir şeylerin yolunda gitmediği. 'Bebeğinizin kalp atışlarını duyamıyorum' dedi.:43: Tekrar dinleyin cihazda sorun vardır biraz daha bekleyelim diye yalvardım ama yapılabilecek bir şey yoktu. Sonradan öğrendiğime göre büyük ihtimalle o gün içerisinde kaybetmiştim bebeğimi. Ben test sonucuna sevinirken o beni terk ediyormuş meğerse. sabaha kadar kendi kendimi yedim o gece. nasıl anlamadım nasıl farketmedim diye. Her ay düzenli regl oluyordum miktarı süresi rengi herşeyi normaldi ve biz korunuyorduk şüpheleneceğim hiçbir neden yoktu yani. Cahil insanlar da değiliz. İnanın başka birinin başına gelse çok şaşırırdım hiç mi farketmedin diye. Ama edilmiyormuş işte. Bebeğimin ultrasondaki görüntüsü aklımdan çıkmıyor. Hala internetten ultrason görüntülerine bakıyorum onu geri getirmez biliyorum ama sanki o resimlerde bebeğimi görüyorum.:43:

bir ay regl gecikti ama 16 haftalik hamileymissiniz dogru mu anladim?:44:

ben anlamadım neden kendini affedemiyorsun demekki sizin için hayırlı değilmiş ilk 3 aydaki düşükler genellikle bebek sağlıksız olduğu için olurmuş ben de ilk bebeğimi düşürdüm ama çok istememe rağmen hiç üzülmedim çünkü her zaman dua ediyorum rabbim kaldıramayacağım yükler yükleme diye dr.a ilk üç aydaki düşüklerin genellikle bebekte bir anomali olduğu için için gerçekleştiğini söyleyince şükrettim rabbim size sağlıklı ve hayırlı bir bebek nasip etsin bir de iyi yönden bakın bebek istiyormuşsunuz aslında bunun farkında değilmişsiniz eşinizle bu sayede daha sıkı sıkıya bağlanmışsınız bence bu psikolojiyi ve korunman gereken süreyi atlattıktan sonra derhal bir bebek sahibi olmaya çalışın...

kendimi affedemememin sebebi hamile olduğumu o zamana kadar farkedememem.. kafamı o kadar çok yoruyordum ki eşimle ilgili, galiba hamileliğin verdiği hassasiyet de vardı (bunu sonradan anladım) benim o zamanki stresimden de etkilenmiş olabilir bebeğim :(

16cı haftaya kadar faerktmediniz galiba yani 2 aya yakın bir zamn renglin oldunuzmu yada olmadıysanız dr göründünüzmüü ? rabiimin takdirii inş ilerde tekrar beebgine kavuşursun:49:

öğrendiğimde 16. haftasındaydı 4. ayı doldurmuştu yani.. son aya kadar regl olmuştm malesef farkedemememin sebebi de bu:43:

yüce rabbim nelere kdir cnm benim
evliliğinizde problemlerinizi tamamıyla hallettikten sonra
tekrar verir allah üzülme kendini de yeyip bitirme anlııyorum seni
bende 2 yııl ewwel bebişimi kaybetmiştim kürtaşla aldıılar
2 yıl sonra bak arkadaşım mutlu son tekrar hamişim allahıım tüm isteyenlere versin:26:

Rabbimin bir sınavından geçmişsiniz. ömrü o kadarmış.

kimisi karın ağrısıyla gidip 7-8 aylık olduğunu öğreniyor.
yaşamak kaderinde olsaydı yaşardı.

Allah bir daha aynı acıları yaşatmasın:43:

yüce rabbim nelere kdir cnm benim
evliliğinizde problemlerinizi tamamıyla hallettikten sonra
tekrar verir allah üzülme kendini de yeyip bitirme anlııyorum seni
bende 2 yııl ewwel bebişimi kaybetmiştim kürtaşla aldıılar
2 yıl sonra bak arkadaşım mutlu son tekrar hamişim allahıım tüm isteyenlere versin:26:

aminn canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinn

merhaba nasıl anlatıcam blmyorum ama yazmak zrndym şmdi mdem korkcksnz nye ypyssn dceksnz inann bnde ck kzyrm kndme:( nasıl oldu nasıl yaptım onuda bilmyorum ama erkek arkadaşımla birşey yaşadk öyle bahsttkleri gbi arkdn yda tam bir lişkde dgil aslnda üzrmde iç çmşrlrım ondada baksr vardı sürtnme denen şeyi yaşadık (çok utanıyorum ama burdaki hezrkes çok sıcak kanlı burda içimi dökebilcemi düşündüm)öyle birşey yaşadık onun baksrında küçük yuvarlak bi ıslaklık grdüm sordum zevk şuyu dedi asla boşlmdığnı syledi snrasındada o zevk suyu denen şey büyüdümü yoksa kurudumu oda bende hatrlamıyoruz eve gtmeden önce o iç cmşrımla durdum bi ıslaklık vrdı ama benden mi kaynaklanıor ondanmı bilmyrm eve gttm uzun bi süre snra iç camaşrımı cıkrdım vjnmı kıyayp peceteyle sildim tabki bnu bilincli yapmadım ozmn öyle zvk suyuyla sürtnmyle falan hmle kalınablıcenı blmıordum snrdan öğrendım o olaydan 5 gün snra normal gunumde adtmı oldum ama bn adtıme hc dkkt etmezdım normalmıydı deglmıydı hatrlamıyorum ama anormal bışeyde yoktu sanırım aradan 4 hafta falan gectı bn o skılde hamle kalına blgnı ögrndm eczneden test aldım 2 sıde negatf cıktı 2.adet dönemm geldı hc krsılsmadığm bişeyle karşılaştım kahverengi kanla karışık bişey geldi akşmına kesildi ertesi gün uyandgımda ağrıdan bayıldım reşmen 2 gün çeşme gibi aktı 2.gnn akşmına damla bile gelmedi kesildi dayanamadım doktora gttim yerleşme kanaması falan duydum cnki dktrada drek bhcg yaptrmk istyrm diyemedm adtimi anlttım adet düzenszligi var dedim ultrason ve kan tahlılı vrdi yaptrdm yumrtlıklrnda kist vr dedi ama üzrnde drmadı total hcg de 0,3 cıktı kn dgrlern nrml dedi hmle olsm kacmazdı herlde gznden ve ben duymuşsunuzdur zoretanin diye bi laç kullanıyorum onu syledm hemen o zaten yapıyor byle etkler korkmna grek yk dedi ama bu hapn yan etkleryle gebelk belrtleri aynı ve bn snrm hapın btn yan etklrnı gryrm korkyrum bide haptan deilde bşka bişeyse diye :( hamlelk ilişkden nkdr snra bşlar araştryrm ama net bi snuca varamıyorum 4 hafta kan tsti için yterlmi acba :S bde sprmlr uygn ortmda 14 gn yşyablrlermiş ondan krktum ve benm vjnmn girişinde ağzını kapatn beyazmsı et gbi bişey vr dha öncde vrmydı blmyrm hç delk yok gbi bn kadınlrın ypsını cözemyorum nrml vjna bylemi olr çok uzun yazdım okurkn bna kzmayın cok psmnm bdha asla ypmm öle bşy zten dediim gbi bunu bile kendime babama nasıl yaptım blmyrm bbmn ftgrfına bile bkamıyorum :( siz byle cocuk olmuor falan dyincde çok üzülüyorum dua ediorum suçluluk dyuyrm herkes olsn diye dua ederken ben yaptığım bi hatadan olmsn diye dua ediyrm :( konuyla bi ilgsi yok ama ltfen yrdım edrmsnz

Back
X