Kendimi Artık Beğenmiyorum

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Yine ben :KK43:, bu konuyla ilgili son konum söz

Hemen kısa bir özet geçiyorum, bir kaç hafta önce burnumda bi asimetri farkettim. Tek taraflı, bir taraftan bakınca hiçbir sorun yok ama diğer taraftan bakınca hiç de farkedilmeyecek gibi olmayan bir kemer var. Burun sırtım da ince olduğu iyice eğri büğrü duruyor. Fotoğraflarda resmen alnımdan burun fırlamış gibi duruyor. Çok canım sıkıldı, biraz takıntılı biriyim yüzüm hakkında. Burnumu da önceden severdim, güzel olduğunu düşünürdüm o zamanlar böyle kemer falan olduğunu hatırlamıyorum, önceki fotoğraflarıma da baktım hatta bişey yok. Kemik gelişimi 21 yaşına kadar sürüyormuş o yüzden 21ime kadar daha da büyüyebilirmiş bu (20 yaşındayım).

Kendimi artık hiç güzel hissetmiyorum ki önceden beğenirdim kendimi, ego anlamında söylemiyorum öyle ahım şahım bir şey değilim ama seviyordum kendimi. Şu an resmen makyaj yapmak bile gelmiyor içimden, ruj sürmeyi çok severdim evde bile sürerdim ama onu bile sürmüyorum. Doktor kemiğin kırılması gerektiğini söyledi, ameliyatı kesinlikle düşünmüyorum çünkü olan burnumu da bozabilirler, ilerde burun ucum düşer vs gibi sebepler beni korkutuyor, ve zaten çok pahalı.

Öyle hayattan soğuyup isyan etme durumları yok, moral bozukluğum sadece görünüşümle ilgili. Yani kendime eskisi kadar bakmıyorum artık içimden gelmiyor çünkü, ne bileyim giyimimi de saldım zaten çirkinim diye şu şunla uymasa olur amaan, far sürsem nolcak burnum yamuk, saçlarım için uğraşsam nolur diye düşünüyorum hep. Gözlük takmaya başladım kemer daha az belli oluyor diye ki gözlük hiç yakışmaz bana.

Tabiki elim kolum sağlam bir hastalığım yok, milletin ne dertleri var, bunlar için elbette şükrediyorum, ama benim derdim kendimi biraz salmam, kendime bakmanın içimden gelmemesi. Benzer durumda olanlar ne düşündüğümü anlayacaklardır eminim. Biraz özgüvenim düştü, kendime gösterdiğim özeni kaybettim, sürekli milletin hangi açıdan baktığını burnumun yamuk gözüküp gözükmediğini hesaplamaya çalışıyorum. Birini beğensem, aman bana mı bakcak sanki çirkinin tekiyim gibi düşünceler sardı beni, yüz ifademi çok değiştiriyor çünkü o yamukluk :(

Ben de takintili bir insan degilim ama benim de cenemin altinda kucucuk bir siyah et beni var. Kisa sure once bende ondan rahatsiz olmaya basladim. (Ya da hoslandigim cocugun aa burda boyle bisey mi vardi yeaa demesinden rahatsoz oldugum icin takinti yaptim) sonra da Allah beni gormek istiyormus ki boyle yaratmis dedim. Rahatladim. Birusi sadece burnun icin begenmeyecekse begenmesin zaten. Rahatlat kendini.

Ayyyy benim burnumda öyle :KK53: burnumun hokka gibi çıktığı pozları biliyorum allahtan instagramıma bi görsen hep aynı poz hep aynı açı o yüzden:KK59:
Aynaya baktığında çok rahatsız etmiyosa bence kafana takma. Ben göz makyajımı biraz öne çıkartıyorum bu sayede burun geri planda kalıyo

Benim burnumda yamuk :110:
fotoğrafta gayet güzel görünüyor :)

Ben de takintili bir insan degilim ama benim de cenemin altinda kucucuk bir siyah et beni var. Kisa sure once bende ondan rahatsiz olmaya basladim. (Ya da hoslandigim cocugun aa burda boyle bisey mi vardi yeaa demesinden rahatsoz oldugum icin takinti yaptim) sonra da Allah beni gormek istiyormus ki boyle yaratmis dedim. Rahatladim. Birusi sadece burnun icin begenmeyecekse begenmesin zaten. Rahatlat kendini.

Derdim zaten biri beni beğensin falan değil de kendimi çirkin hissetiğim için insanların sürekli çirkin olduğumu düündüklerini sanıyorum. Ben de farkındayım ama işte düşüncelerime hakim olamıyorum :( Bir de et beni demişsiniz, benim bahsettiğim yüzün şeklini en çok değiştiren ve en göz önünde olan organ, allahın yarattığını beğenmemek gibi bir durum içine de girmek istemiyorum ama dediğim gibi yüz hatlarımı direk bozuyor bu durum :(

Ayyyy benim burnumda öyle :KK53: burnumun hokka gibi çıktığı pozları biliyorum allahtan instagramıma bi görsen hep aynı poz hep aynı açı o yüzden:KK59:
Aynaya baktığında çok rahatsız etmiyosa bence kafana takma. Ben göz makyajımı biraz öne çıkartıyorum bu sayede burun geri planda kalıyo

Aynen ben de hep aynı açıdan çektiğim için şimdiye kadar farkedememişim :KK45: Mesela iki tarafta da aynı olsaydı belki takmazdım ama asimetri olunca daha komik duruyor, burun yapım küçük ve baya dar, bu şekle kemer ekleyince çok daha yamuk yumuk duruyor. Kemer gibi değil de ince bi çizgiyi elinle alıp kıvırmışsın gibi. Bir de şu var, mesela burnun tam ortasında hafif bir tümsek oluyor bazı burunlarda, kemer gibi değil tam. Beni onu çok hoş buluyorum mesela ama bendeki öyle değil dayak yemişim de burnum dağılmış gibi :KK53:

Her aynaya baktığımda gözüme çarpıyor malesef, değiştirmek için bişey yapamam alışmaya çalışıyorum. Ama bu seferde bahsettiğim kendini salmışlık sendromu oluştu, halbuki makyaja falan merak salmıştım bu aralar, o kadar far falan aldım ama şimdi süresim gelmiyor.

Sürekli aynı devam niteliğinde konu acmak yasak diye biliyorum daha 1 hafta önce aynı konuları konuştuk

Bende kendimi begenmem açıkçası hatta bununla ilgili konu bile açıp isyan etmiştim..ne kafayla actiysam artık :D
Bence siz yine bakiminizi her seyinizi yapın.bir burun sizi dünyanın en çirkin kızı yapmaz çünkü.

Bende kendimi begenmem açıkçası hatta bununla ilgili konu bile açıp isyan etmiştim..ne kafayla actiysam artık :KK70:
Bence siz yine bakiminizi her seyinizi yapın.bir burun sizi dünyanın en çirkin kızı yapmaz çünkü.

İşte bunlar hep tvde dayatılan güzellik normları :KK53: Neyse yahu, şöyle teselli ediyorum kendimi; zaten yaşayacağımız kaç yıl ki en fazla 70-80. Napayım çirkinsem çirkinim, güzel de ölüyor çirkin de :rolleyes: Ama bu teselli düzgün burunlu birini görene kadar sürüyor :KK70:

İşte bunlar hep tvde dayatılan güzellik normları :KK53: Neyse yahu, şöyle teselli ediyorum kendimi; zaten yaşayacağımız kaç yıl ki en fazla 70-80. Napayım çirkinsem çirkinim, güzel de ölüyor çirkin de :rolleyes: Ama bu teselli düzgün burunlu birini görene kadar sürüyor :KK70:

Burnunuzun resmini çekip atabilir misiniz merak ettim tabi isterseniz ısrar yok

Bu psikolojiden çık buna takılıp başka şeyleri kaçırma.makyaj yapmıyorum,giyinmiyorum uyumlu demişsin.yapma.benimde burnum çirkin gerçekten çirkin.estetikli bi de benimki eski hali daha iyiydi.bi daha yaptırmaya benimde cesaretim yok.
Eğer çok rahatsızsan dolguyla düzeltirler.jem ucuz da dolgu araştır derim.
Şunu da unutma çirkinlik kafada oluyo.hüzel hisseden güzeldir.

Bu psikolojiden çık buna takılıp başka şeyleri kaçırma.makyaj yapmıyorum,giyinmiyorum uyumlu demişsin.yapma.benimde burnum çirkin gerçekten çirkin.estetikli bi de benimki eski hali daha iyiydi.bi daha yaptırmaya benimde cesaretim yok.
Eğer çok rahatsızsan dolguyla düzeltirler.jem ucuz da dolgu araştır derim.
Şunu da unutma çirkinlik kafada oluyo.hüzel hisseden güzeldir.
Çook haklısınız, sanırım şu an kabullenme evresindeyim. Aslında önceden de kendimi beğenmezdim pek, sonra tam ya aslında güzel kızım falan diye kendime beğenmeye başladığım bi dönemde burnumun yamuk olduğun farkettim. Hoop başa döndüm yani. Dolguyla düzelmesi zor, doktor daha kötü olur ve gözaltlarına birikir dedi. Böyle kabul edicem artık. Gözlük takınca pek belli olmuyor yakışmasa da takıyorum artık napalım

burnunu begenmiyorsan ameliyat ol ama düsünmüyormussun

Ay bende de burun düşmesi var.Başkalarının fotoğrafına bakarken ilk burunlarına bakıyordum bir ara :) Bir de eskiden bu kadar çok estetik yaptıran yoktu şimdi daha çok var sanırım ya da daha çok dikkat ediyorum keşke ben de yaptırabilsem diye düşünüp duruyorum.Şimdi elimde olan bir şey yok ama ileride neden olmasın.Bu arada Allah bir yerden alırken diğer taraftan veriyor mesela benim saçlarım çok gür (düzleştirirken falan kolum uyuşur yorulurum :) ) o yüzden saçlarımı ön plana çıkarmaya çalışıyorum ve arkadaşlarım hep gülen sempatik biri olarak tanır.İnsan güzel hissettiği sürece güzel bence sen de başka şeylere odaklan benim gibi

Kendine bi amac koy...okulu bitircem maasimi alip ameliyat olcam diye...artik herseyin bi çözümu var..turkiyede cok da başarılı doktorlar var..burun estetigi konularina bak..estetik yaptiran gırla...haa ayrica yukarida bi arkadas demis belki de dolguyla duzelecek bisidir seninki iyi arastir..

Back
X