Kendimi bazen cok ezik hissediyorum..

Bende sizin tam tersinizim :) insanlara gayette katı davranabiliyorum ve açık açık her şeyi ayarında söyleyebiliyorum.tabi bu da çoğu kişinin hiç hoşuna gitmediğinden sizden uzak duruyorlar.
Bakın ben lisede bir kız arkadaşımın bu hayır diyememe ve herkesle iyi olma çabası yüzünden nasıl suistimal edildiğine ve ailesiyle ne sorunlar yaşadığına şahit oldum.bazı insanlar değerle hakikatlidir,onlara karşı istesekte öyle davranamayız.ama bazıları "ben dobra konuşurum" havalarında milleti kırıp geçirirler siz onlara öyle davrandığınızda verdikleri tepki gülünesi olur.
Size tavsiyem insanları kırmamak için ezilip büzülmeyin,ne ise o olsun.yoksa çok yıpranırsınız.
Tsk ederim güzel öneriniz icin insallah bende sizin gibi olmayi basaririm..

Olabilir:KK14: ama bence insan istedikten sonra degisebilir bu elbette zaman alir ama imkansiz degil. Bugünden itibaren karar aldim degisecegim insanlara hakettikleri muameleyi ve lafi söyleyecegim baskalari icin degil kendim icin yasamayi ögrenecegim, kimsenin beni kırıp ezmesinde izin vermeyecegim! Hayat felsefem herkese hakettigi muameleyi yapmak gerekiginde sert ve katı olmak bundan sonra böyle:63:
Insallah bende yqpabilirim .genelde esum tarafi konusunda sknti cekiyorum .dayisi bizden bir hafta once evlendi onlar gorucu usulu oldu biz severek evlendik onu kisniyo karisi herkes melegi seviyo beni sevmiyo diye o bisey der .kendi kuzenim esimin kuzeniyle nisanli o bisey der etraf tarsfnda ntemiz kalpliligim yuzunden kiskanilmaktan biktim ben.kaynanam oglunu kiskanir benden yine ben suclu oluyorum ..esimin basini yere egmemek xin karisi meleq soyle yapmis demesinler diye susuyorurdum bende bi bayram memlekete gidince herkese ederi kadar davrancam bakalim ne olacak snra ?

Insallah bende yqpabilirim .genelde esum tarafi konusunda sknti cekiyorum .dayisi bizden bir hafta once evlendi onlar gorucu usulu oldu biz severek evlendik onu kisniyo karisi herkes melegi seviyo beni sevmiyo diye o bisey der .kendi kuzenim esimin kuzeniyle nisanli o bisey der etraf tarsfnda ntemiz kalpliligim yuzunden kiskanilmaktan biktim ben.kaynanam oglunu kiskanir benden yine ben suclu oluyorum ..esimin basini yere egmemek xin karisi meleq soyle yapmis demesinler diye susuyorurdum bende bi bayram memlekete gidince herkese ederi kadar davrancam bakalim ne olacak snra ?
Allah yardimcin olsun canim arada bir kötü tarafimizida göstermeliyizki herkes ona göre ayagini denk alsin. Fazla iyi niyet bana hep zarar getirdi.

selcuk_erdem-5.jpg
Bu karikatürü anımsattı bana durum. :KK48: Ben de genelde sizin gibiyim, kilitlenir kalırım böyle durumlarda ama kendimce şöyle bir çözüm yöntemi buldum: Cevap vermek istemediğim sorular soruluyorsa duymamış gibi davranıyorum, duymaktan hoşlanmadığım şeyler söylenildiğinde söyleyen kişinin gözlerine bakıp iyi bir kahkaha patlatıyorum "Ne saçmalıyorsun sen???" dercesine. :KK70:

ben damarıma basılmadığı sürece aynı sizin gibiyim, hayır demeyi bilmem bu yüzden iş yerinde üzerime çok iş yıkıldığı bile oluyor, önemli olan sizin nasıl mutlu olduğunuz.
ben insanları kırmayı sevmiyorum, iyi olsun kötü olsun bana ne ben kendimden sorumluyum iyi bi insanım kimseye kabalığım yok diyip geçiyorum. onlar kendileri bilirler bana enayi diye gülüyorlarsa... zaten pat pat herşeyi söyleyen insanları da sevmem ne gereği var ölümlü dünya.

mesela yüzümde bi kaç tane sivilce çıkartmışım inanılmaz stresli bi dönemde, alakasız birisi ay senin yüzüne nolmuş öyle dedi, hayır sanane kardeşim ben görmüyo muyum seni ne ilgilendirir sivilce işte niye beni geriyosun, o kadar sinirlendim ki artık gülüp geçemedim, he sivilce söylediğin iyi oldu bizim evde ayna yok nolduğunu anlamamıştım dedim geçtim. o son oldu daha da yorum yapmaz. haddini bilmek çok önemli çünkü onlara hadlerini bildirmek çok güzel bişey. bi insan haddini bildiği sürece bana herşeyi yaptırabilir.

ama siz de bu durumdan rahatsızsanız kırmadan kibar kibar söylemeye başlayabilirsiniz.

Iyi Aksamlar Hanimlar,
Aslinda benimki pekte Dert sayilmaz ama sizin önerilerinize ve fikirlerinize ihtiyacim var. Sorunum şuki ben insanlara karşı katı davranmayı, birşeyden hoşlanmadiysam onu söylemeyi, hep o insani kirarim düsüncesiyle SÖYLEYEMIYORUM! Bu ilk basta ne kadar iyi görünsede hic öyle degil cünkü bazen o kadar iyimser oluyorumki insanlar bunu cok güzel kullanabiliyorlar. Mesela biri bana önemli sorsa illa aciklama yaparak cevap veriyorum. Sonrada kendime kiziyorum ya neden acikliyorsunki diye. O kimki ona aciklayasin sanane de gec diyorum icimden..ama olmuyor. Veya biri laf soksa bisey dese kalakaliyorum öyle sonrada kendime öyle kiziyorumki neden vermedin agzinin payini diye ama elimde degil inanin hazir cevap verme kabiliyetim yok hep sonradan aklima gelir.. Düsüncelerimi veya birseye ne kadar cok kizdigimi belli edip söylemem icinde gercekten karsidaki insan sınırı aşarsa söylerim yoksa yapamiyorum:KK43: bu huylarimi yenmem lazim yoksa daha cok üzülürüm..ama nasil bilmiyorum:KK43: esim bile bana kiziyor hayir demesini ögren durusunu insanlara belli et diyor. Bide 3 Senelik evliyim neredeyse yolun basinda ögrenmem lazim daha bircok seyi elbet ama nasil hanimlar sinir oldum iyice!
Eskiden öyleydim

Bende sizin tam tersinizim :) insanlara gayette katı davranabiliyorum ve açık açık her şeyi ayarında söyleyebiliyorum.tabi bu da çoğu kişinin hiç hoşuna gitmediğinden sizden uzak duruyorlar.
Bakın ben lisede bir kız arkadaşımın bu hayır diyememe ve herkesle iyi olma çabası yüzünden nasıl suistimal edildiğine ve ailesiyle ne sorunlar yaşadığına şahit oldum.bazı insanlar değerle hakikatlidir,onlara karşı istesekte öyle davranamayız.ama bazıları "ben dobra konuşurum" havalarında milleti kırıp geçirirler siz onlara öyle davrandığınızda verdikleri tepki gülünesi olur.
Size tavsiyem insanları kırmamak için ezilip büzülmeyin,ne ise o olsun.yoksa çok yıpranırsınız.
canım bu psikolojik bir sosyal fobi hastalığı bunun için psikiyatride aylarca tedavi olan da var ağır ilaç kullanan da var dediğiniz kadar kolay olsa ama olmuyor

Back
X