• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendimi beğenmiyorum :(

cfs

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
240
9
296
Eskişehir
ben ne yaparsam yapayım kendimi beğenmiyorum.Kendime baksamda,saçım başım yüzüm gözüm hiç birşeye olmuyor.kendimi güzel bulmuyorum.etrafımdanda böyle duyumlar almıyorum.bir sürü,krem,maske vs..aldım.ama ne yüzüm ne saçım güzelleşti. saçımsürekli elektrikleniyor.kuaföre gidecek paramda yok.kendi kendime yaptıklarımda olmuyor.
hiç mutlu değilim :( hayatta istediğim hiçbirşey olmuyor. bir elbise beğendim sadece onu alayım diye günlerce bekledim ama alamadım. bunlarda dert mi diyebilirsiniz. ben hiç mutlu değilim sadece içimi dökmek istedim :2:

Heralde ögrencisiniz, calismaya basladiginizda begendiklerinizi
alırsınız takmayın kafanıza.

Güzellik konusunda bence kesin abartıyorsunuz, bence gayet güzel bir kızsınızdır kesin :)

imkansızlıklardan ötürü,isteyipte yapamadıklarınızdan kaynaklı bu kendinize küskünlüğünüz.öncelikle kendinizle barışın..içe kapanıklılığınızı bi kenara itin,dışa dönük olun ve sosyal aktivitelerinizi artırın..hayat dış görünüşten ibaret değildir....hayatı anlamaya,tanımaya,güzelliklerini tatmaya başladıkça kendi güzelliğinizinde farkına varacaksınız.. :34:

Sana önerebileceğim tek bir şey var: o da kendine güvenmen. İnan güzellik özgüvenden gelir. Tamam kabul ediyorum doğuştan kaşı, gözü, fiziği göz kamaştırıcı insanlar var ama çevrende güzel diye nitelendirdiğin insanların geneline dikkat edersen güzelliklerinin özgüvenlerinden kaynaklandığını fark edeceksin. Duruş, bakış o kadar önemli ki. Bir insan düşün konuşurken ezilip büzülüyor, göz göze bile gelemiyor insanlarla; başka birini düşün o da dimdik duruyor, gözünün içine kendine güvenerek bakabiliyor herkesin. Hangisi daha çekici sence? Bak bu dediğim sadece güzellik için değil, her şeyde geçerli aslında. Bir insan yanlış olduğu bilinen bir şeyi öyle bir biçimde savunarak anlatır ki, verecek cevap bulamazsın yanlış olduğunu bile bile. Mesele kendine güvenmekte yani. Kendine güven, elinden geldiğince de bakımını yapmaya devam et. Kiloluysan vermeye çalış, çok zayıfsan da almaya çalış. Üstünün başının da son moda, markalı kıyafetlerden olmasına gerek yok. Giydiklerin birbiriyle uyumlu ve temiz olduğu sürece ve vücuduna uyumlu seçebilmişsen şık olmuşsundur tereddütün olmasın. Ciddi anlamda çirkin olan bir insanın bile kendine güveni, kendinden emin duruşu, bakışları, konuşması herkes tarafından çekici ve güzel bulunmasına sebebiyet verecektir. Biraz düşünürsen bu anlattığım gibi insanların çevrende çok fazla yer aldığını fark edeceksin. Sözün özü, korkma kendine güvenmekten, iş sende bitiyor :)

Son düzenleme:
Lise 3 teydim... bir sabah hazırlanmıştım okula gidecekken saçımı taradım aynaya baktım ve ne kadar çirkinim Allah'ım yaaa diye geçirdim içimden.. Çıktım evden. Kışın ortası kar öyle bi yapmıştıki yerler hep buz olmuştu.. Okuluma indiğim yolda fena bir yokuş vardı. Buzlu yokuştan inerken birden kendimi yüzüstü yerde buldum yüzüm yerde epeyce sürüklendi ve sol yanağım kanamaya başladı.. Geri dönmeye başladım eve bu sırada beni gören okul arkadaşlarım hiiii ne oldu sana diye panik oluyorlardı. Onların tepkileri üzerine iyice korkmuştum eve vardığımda aynaya koştum yanağım kocaman yara olmuştu ve iltihaplı gibiydi kanıyordu.. Tam bir hafta suratımda koca pansumanla gezdim. Hiçbir şey kullanmadığım halde pürüzsüz herkesin imrendiği bir cilde sahiptim ama kıymetini bilmeyip ayy ne çirkinim dememin cezasını çektim.. Aklıma geldi paylaşmak istedim. Eminim senin de pek çok kimseyi imrendiren güzelliklerin vardır şükret:16:

Sana önerebileceğim tek bir şey var: o da kendine güvenmen. İnan güzellik özgüvenden gelir. Tamam kabul ediyorum doğuştan kaşı, gözü, fiziği göz kamaştırıcı insanlar var ama çevrende güzel diye nitelendirdiğin insanların geneline dikkat edersen güzelliklerinin özgüvenlerinden kaynaklandığını fark edeceksin. Duruş, bakış o kadar önemli ki. Bir insan düşün konuşurken ezilip büzülüyor, göz göze bile gelemiyor insanlarla; başka birini düşün o da dimdik duruyor, gözünün içine kendine güvenerek bakabiliyor herkesin. Hangisi daha çekici sence? Bak bu dediğim sadece güzellik için değil, her şeyde geçerli aslında. Bir insan yanlış olduğu bilinen bir şeyi öyle bir biçimde savunarak anlatır ki, verecek cevap bulamazsın yanlış olduğunu bile bile. Mesele kendine güvenmekte yani. Kendine güven, elinden geldiğince de bakımını yapmaya devam et. Kiloluysan vermeye çalış, çok zayıfsan da almaya çalış. Üstünün başının da son moda, markalı kıyafetlerden olmasına gerek yok. Giydiklerin birbiriyle uyumlu ve temiz olduğu sürece ve vücuduna uyumlu seçebilmişsen şık olmuşsundur tereddütün olmasın. Ciddi anlamda çirkin olan bir insanın bile kendine güveni, kendinden emin duruşu, bakışları, konuşması herkes tarafından çekici ve güzel bulunmasına sebebiyet verecektir. Biraz düşünürsen bu anlattığım gibi insanların çevrende çok fazla yer aldığını fark edeceksin. Sözün özü, korkma kendine güvenmekten, iş sende bitiyor :)

özgüvenimin eksik olduğunu düşünüyroum bende herkes sadece aşağılıyor ailem bile.. onlar böyle yaparken ben kendime güvenemiyorum. nasıl özgüven li olunur onuda bilmiyorum...

özgüvenimin eksik olduğunu düşünüyroum bende herkes sadece aşağılıyor ailem bile.. onlar böyle yaparken ben kendime güvenemiyorum. nasıl özgüven li olunur onuda bilmiyorum...

o özgüven bende de yok malesef, ben burun estetıgı oldum, kendımı biraz daha iyi hissetmeye başladım ama sonra yıne eski bene döndum neredeyse, amelıyat da yetmıyor, içten gelecek, doğuştan küçüklükten gelecek,insanın içinde olacak özgüven , sonradan olmuyor, oluyorsa da zor oluyordur, ben beceremıyorum en azından..

aşağılıyor derken ? ne konuda . Bence güzellik karşındaki kişinin iyiliği kadardır , Karşımdaki kişi ne kadar iyiyse o kadar güzel görünür gözüme, kötü kalpliyse isterse dünya güzeli olsun itici gelir bana. O yüzden kendinde özgüveni bulmaya çalış çirkinim çirkinim dersen buna inandırırsın kendini bunalıma girersin. Bi film vardı türk fimi .. diyordu ya "ben dönyanın en gözel karısıyam diye tekrar ediyodu kendi kendine :1::1: işte öyle yap sende

sen yolda yürürken kendini saklamıyorsan düşüncelerini anlatabiliyorsan kimse kusurun varmış gibi seni rahatsız edecek şekilde bakmıyorsa istediğin zaman sokağa çıkıp yada arkadaşlarınla buluşabiliyorsan eğerr o zaman özgüven konusunu kesinlikle kolay aşabilirsin..bu konuda yakın arkadaşlarından da yardım isteyebilirsin..

tatlım bu şekilde düşünerek kendini iyice kötü hissedersin,eminim güzel bir kızsındır
etrafındakıleri önemseme içinden geldıgı gıbı davran..kendini daha iyi hissedersin
ve şuna inanıyorum çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır:16:
sağlıklı bir vucudun ve yüzün olduğu için şükret

Selçuk Arıcı'nın özgüvenle ilgili çok güzel bir yazısı vardı..onu okumanızı tavsiye ederim..

Kendimden örnek vereyim. Çok problemli bir çocukluk geçirdim. Ailem kötüydü, ben obezite seviyesinde şişmandım ve dolayısıyla çok çirkin olduğumu düşünürdüm. O zamandan kalma fotoğraflara bakınca haksız olmadığımı düşünüyorum. Hem depresif, hem şişman, hem içine kapanık ama çok da kavgacı... Olabilecek bütün olumsuzluklara sahiptim. Aile dersen hala bile sıkıntı büyük, hem kendi aralarında hem bana karşı. Aşağılanmanın ne demek olduğunu bilirim merak etme, hem de bizzat kendi annem tarafından. Neyse. Ben de bu gidişe bir dur demek istedim bir zaman sonra. Liseye geçtiğim yaz karar verdim kilo vermeye. Saçlarımı boyadım, biraz daha kendime özenmeye başladım. O yaz 7 kilo kadar verdim. Lisede de 8 kilo daha verip toplam 15e tamamladım ve artık balıketli olmama rağmen hoş bir görüntüm vardı. O zamana kadar saçlarımı her daim sımsıkı toplardım, sonra açmaya hatta köpük-sprey-vigo ile şekillendirmeye başladım. Çok iltifat alırdım saçlarımdan. Sonraki senelerde de perma yaptırıp yeni bir akım başlattım bulunduğum okulda :) Ancak problemler peşimi bırakmadı. Kazandığım lisenin insanları, özellikle düştüğüm sınıf berbattı. Kimseyle de anlaşamadım ve dışlandım resmen istenmiyordum. Bu kadar çabama rağmen böyle bir şey yaşamam bende sosyal fobiye yol açtı. Yıldım mı? Hayır. Okulumu değiştirdim. Ailemin bana destek olmayacağını bildiğim için sorunlarımı kendim aşmaya çalışmaya devam ettim. İnternetten sosyal fobi ile ilgili bulabildiğim her şeyi okudum, her siteyi takip ettim. Gerçekten istedim ve o yaz kurtuldum. Hatırlıyorum sırf telkinlerim boşa gitmesin diye okulun ilk haftaları yarım şişe pasiflora dikerdim kafama, öyle giderdim her gün. Ve işe yaradı her şey. Çok güzel dostluklarım oldu. Yeni çevrem çok iyiydi vs. Sosyal fobiden de eser kalmadı. Hatta şimdi aklına gelebilecek her şeyi rahatlıkla yapabilecek durumdayım. Bir dans edememe sorunum vardı, dünkü mezuniyet gecemde biraz da alkolün etkisiyle pistten inmeyerek onu da yenmiş bulunuyorum :) verdiğim kiloların da bir kısmını geçen seneler içinde tekrar almıştım. Bu sene buna dur demek için uğraşıp 8 kilo daha verdim. Geriye vermem gereken 3-5 kilo kadar daha var, yazın için de bisiklet sürerek fazlasıyla deforme olmuş vücudumu şekle sokmayı planlıyorum. Ha ayrıyeten, hiçbir zaman "zayıf" bir insan olmadım. Her zaman 38-40 beden arasındaydı en ince halim. Ve insanlar kilo vermemem için yalvarır genelde. Hatta 1,5 senelik sevgilim kilo vermeye devam edersem beni terk edeceğini söyleyerek tehdit ediyor :) bunun kendimle barışık olmamdan geldiğini düşünüyorum. Kendime uygun şeyler giyiyorum, uygun davranıyorum. Her biçimin bir güzelliği var inan bana. Bu arada az önce bahsettiğim beni dışlayan insanlar vardı ya, hepsi gelip tek tek özür dilediler benden. Ve hayatlarındaki yerimin çok ayrı olduğunu iddia ediyorlar şu an. Yani özgüvenmiş, maddiyatmış hiiiiiiiç dert etme bunları. Sen iste ve sabırlı olmayı bil. Hiçbir şey pat diye olmaz, emek isteyen şeyler bunlar. Ancak sen ne kadar çok inanırsan o kadar hızlı başarırsın.

Çevrenden çekiniyorsan eğer birkaç sene sonra şimdi görüştüğün insanların hayatında olmayacağını hatırlat kendine. Geçmişte çok önemli olan kaç kişi yanında ki şu an? Kaldı ki bu hayat bir kere eline geçiyor ve çok kısa. Nasılsa öleceğiz bir gün. Hem sana tavsiyem, kötü olduğunu, komik olduğunu, eleştirileceğini düşündüğüm bir şey yaparken aklından şunu geçir, "Karşımda bir insan bunları yapsa ben ne kadar ayıplarım, neler düşünürüm ve bu düşüncemi ne kadar süre sonra unuturum?"
Kendine verdiğin cevap seni rahatlatacaktır. Hangimiz en çok ayıpladığımız kişiyi bile günlerce, aylarca düşünüp alay ediyoruz ki? Hepsi anlık düşünceler oluyor. Bu yüzden ferah tut içini ve başkaları için de yaşama. Onların hiçbir şeyi senin için yapmadığı gibi sen de onlar için yapma. Kendin için yap. Ki yapabilirsin biliyorum :)

Kendimden örnek vereyim. Çok problemli bir çocukluk geçirdim. Ailem kötüydü, ben obezite seviyesinde şişmandım ve dolayısıyla çok çirkin olduğumu düşünürdüm. O zamandan kalma fotoğraflara bakınca haksız olmadığımı düşünüyorum. Hem depresif, hem şişman, hem içine kapanık ama çok da kavgacı... Olabilecek bütün olumsuzluklara sahiptim. Aile dersen hala bile sıkıntı büyük, hem kendi aralarında hem bana karşı. Aşağılanmanın ne demek olduğunu bilirim merak etme, hem de bizzat kendi annem tarafından. Neyse. Ben de bu gidişe bir dur demek istedim bir zaman sonra. Liseye geçtiğim yaz karar verdim kilo vermeye. Saçlarımı boyadım, biraz daha kendime özenmeye başladım. O yaz 7 kilo kadar verdim. Lisede de 8 kilo daha verip toplam 15e tamamladım ve artık balıketli olmama rağmen hoş bir görüntüm vardı. O zamana kadar saçlarımı her daim sımsıkı toplardım, sonra açmaya hatta köpük-sprey-vigo ile şekillendirmeye başladım. Çok iltifat alırdım saçlarımdan. Sonraki senelerde de perma yaptırıp yeni bir akım başlattım bulunduğum okulda :) Ancak problemler peşimi bırakmadı. Kazandığım lisenin insanları, özellikle düştüğüm sınıf berbattı. Kimseyle de anlaşamadım ve dışlandım resmen istenmiyordum. Bu kadar çabama rağmen böyle bir şey yaşamam bende sosyal fobiye yol açtı. Yıldım mı? Hayır. Okulumu değiştirdim. Ailemin bana destek olmayacağını bildiğim için sorunlarımı kendim aşmaya çalışmaya devam ettim. İnternetten sosyal fobi ile ilgili bulabildiğim her şeyi okudum, her siteyi takip ettim. Gerçekten istedim ve o yaz kurtuldum. Hatırlıyorum sırf telkinlerim boşa gitmesin diye okulun ilk haftaları yarım şişe pasiflora dikerdim kafama, öyle giderdim her gün. Ve işe yaradı her şey. Çok güzel dostluklarım oldu. Yeni çevrem çok iyiydi vs. Sosyal fobiden de eser kalmadı. Hatta şimdi aklına gelebilecek her şeyi rahatlıkla yapabilecek durumdayım. Bir dans edememe sorunum vardı, dünkü mezuniyet gecemde biraz da alkolün etkisiyle pistten inmeyerek onu da yenmiş bulunuyorum :) verdiğim kiloların da bir kısmını geçen seneler içinde tekrar almıştım. Bu sene buna dur demek için uğraşıp 8 kilo daha verdim. Geriye vermem gereken 3-5 kilo kadar daha var, yazın için de bisiklet sürerek fazlasıyla deforme olmuş vücudumu şekle sokmayı planlıyorum. Ha ayrıyeten, hiçbir zaman "zayıf" bir insan olmadım. Her zaman 38-40 beden arasındaydı en ince halim. Ve insanlar kilo vermemem için yalvarır genelde. Hatta 1,5 senelik sevgilim kilo vermeye devam edersem beni terk edeceğini söyleyerek tehdit ediyor :) bunun kendimle barışık olmamdan geldiğini düşünüyorum. Kendime uygun şeyler giyiyorum, uygun davranıyorum. Her biçimin bir güzelliği var inan bana. Bu arada az önce bahsettiğim beni dışlayan insanlar vardı ya, hepsi gelip tek tek özür dilediler benden. Ve hayatlarındaki yerimin çok ayrı olduğunu iddia ediyorlar şu an. Yani özgüvenmiş, maddiyatmış hiiiiiiiç dert etme bunları. Sen iste ve sabırlı olmayı bil. Hiçbir şey pat diye olmaz, emek isteyen şeyler bunlar. Ancak sen ne kadar çok inanırsan o kadar hızlı başarırsın.

Çevrenden çekiniyorsan eğer birkaç sene sonra şimdi görüştüğün insanların hayatında olmayacağını hatırlat kendine. Geçmişte çok önemli olan kaç kişi yanında ki şu an? Kaldı ki bu hayat bir kere eline geçiyor ve çok kısa. Nasılsa öleceğiz bir gün. Hem sana tavsiyem, kötü olduğunu, komik olduğunu, eleştirileceğini düşündüğüm bir şey yaparken aklından şunu geçir, "Karşımda bir insan bunları yapsa ben ne kadar ayıplarım, neler düşünürüm ve bu düşüncemi ne kadar süre sonra unuturum?"
Kendine verdiğin cevap seni rahatlatacaktır. Hangimiz en çok ayıpladığımız kişiyi bile günlerce, aylarca düşünüp alay ediyoruz ki? Hepsi anlık düşünceler oluyor. Bu yüzden ferah tut içini ve başkaları için de yaşama. Onların hiçbir şeyi senin için yapmadığı gibi sen de onlar için yapma. Kendin için yap. Ki yapabilirsin biliyorum :)

ben hep zayıf bir kız oldum.kilo problemim olmadı hiç aksine almam için ısrar ediyorlar.zayıf olduğum için aşalanıdm. sevgilim,çevremdekiler + iş bulammama gibi bir sorunum var. annemle bu yüzden tartışıyoruz. sevgilim de ayn zaten hep aşalıyor. hep aynı şeyler

ben hep zayıf bir kız oldum.kilo problemim olmadı hiç aksine almam için ısrar ediyorlar.zayıf olduğum için aşalanıdm. sevgilim,çevremdekiler + iş bulammama gibi bir sorunum var. annemle bu yüzden tartışıyoruz. sevgilim de ayn zaten hep aşalıyor. hep aynı şeyler

sevgilin aşağılıyorsa kurtul ondan gitsin, zaten bu cesareti gösterebilmek hem kendine güvenin açısından çok yol almana yol açar, hem de erkek arkadaşın olacak oduncuğa bir ders olur. insanlar biraz kilo al diyorlarsa alıver sen de, sıfır beden modası geçti nasıl olsa :) boyunu ve kilonu yazsan daha iyi yardımcı olabiliriz belki. iş konusunda bir şey diyemem ama bu zaten herkesin yaşadığı bir şey, dert etme, elbet bulursun. ileride kimin ne olacağı belli mi olur hem? zaten bu tür şeylere biraz da biz sebebiyet veririz, olumlu düşünüp evrene pozitif enerji gönderin derler ya, inanıyorum buna ben. sen de inan :) biraz da gamsız ol yahu, gamsız olmanın zararını gören birini gördün mü hiç :)

Son düzenleme:
bir sürü maske krem almaya paran varsa kuaföre de olur
kimse güzel olmak zorunda değil
kendini üzmene gerek olan birşey yok..

önce kendine güven, kendini sev. en çok kendini sev hatta. kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin bu konuda yardımcı olur sana.:31:

Tip önemli değil takma gibi laflar söylemeyeceğim.Maalesef ki insanların sadece görünüşüne bakıp onunla konusan kişiler var.Zaten böyle kişilere ihtiyacın da yok güzel olsan da çirkin olsan da..Tamam belki hokka gibi burnun,yay gibi kaşların,dolgun dudakların yok.Seni sen yapan tipin midir? Seni diğerlerinden ayıran özelliğin kişiliğin,zekan ve kendine olan güvenindir.Çok güzel kızlar görüyorum ama hareketlerini,o zeki görünme çabalarını görüyorum ve o kadar iticiler ki..Bir de çok güzel olmayan ama kişiliği,sözleriyle kendini hemen belli eden bir kadın düşün.Tipini değiştiremezsin,sadece biraz daha bakımlı,özenli olabilirsin.Tipin çaresi yok.Ama bunun yerine belirli hobiler edinip,herhangi bir konu edebiyat,müzik gibi konuların birinde kendini geliştirebilirsin ki dikkat çekebilesin.Kendini sosyal açıdan geliştirebilirsin ancak.İnanıyorum ki yaparsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
özgüvenimin eksik olduğunu düşünüyroum bende herkes sadece aşağılıyor ailem bile.. onlar böyle yaparken ben kendime güvenemiyorum. nasıl özgüven li olunur onuda bilmiyorum...[/QUO ailene inat kendine güven basar kendin için yap bişeyleri.. bnde 20 yasındayım ve babam hergün azarlar bazen lise4bile dayak attı olurdu sadece egosunu tatmin ederdibnm üzerimden .. bana hep senden bişey olmaz derdi okumazsn bin bir türlü hakaretler falan tek bunu evdeyken degil baskalarınınn yanında da derdi ben olayım olmayım mutlaka konum gecer hakaretler basarsz bana okumaman için son sene hersei yaptı ama üni okuorum 1 sınıfı bitirdim bitiemez kalır dedi bitirdim ikinci sınıfa gectım kendini düşünüorsa göster ailene kendini ben bunun için ugrasıorum ve bi gün onun önunde dikelip bana dediklerini yutturmak için annemem neler yaptgını bana eler yaptgı onun ççöküşünü izlemek için karsısınd durucam ALLAHIM İNŞ. yardım ederm gayette güzel kızsındır sadece güven basarmak için ugrass ALLAHYARDMCIMIZ OLSUN tabi bunu kendm için istiorum

Back
X