Merhaba nurumoglum, öncelikle belirtmek isterim ki; sırf sizin bu konunuza yorum yazmak, naçizane fikir beyan etmek ve dozunda eleştiri yapmak için bir kaç dakika önce üye oldum. Sizin yazdıklarınızı ve diğer bütün yorumları tek tek okudum. Siz şuanda en diptesiniz keza ben de öyleyim bu sebeple yazmak istedim. Öncelikle her ne şekilde olursa olsun aileniz keni evine dönmeli ve bu duruma bir daha müsaade etmemelisiniz. Çünkü eşinizin huzursuzluğu ve huysuzluğu kendi evinde olduğunu hissedememesinden kaynaklı bir problem. Evlendikten sonra hiçbir şey evladınız ve eşinizin yani ailenizin önüne geçmemeli. Elbette bizi yetiştiren ailelerimiz her şeyimiz ama artık sizde bir ailesiniz. Bir diğer husus ise ailenize tabi yardım edin ancak her şey kararınca olmalı. Siz bin liraya yakın bir harcamadan söz ediyorsunuz. Bu çok fazla keza babanızın hem emekli maaşı hem de şuanda aldığı bir maaş var. Bunun haricinde eşinizden habersiz 5bin tl borç yapmışsınız . Eğer bu miktar artarsa ve borcu kapatamazsanız yaşayacağınız senaryoları yazmak istemiyorum. Size tavsiyem zaten anne babanız borcunuzu biiyormuş onlara bu borcu kapatana kadar para veremeyeceğinizi söyleyin. İnanın bana işin rengi o zaman ortaya çıkacaktır. Eğer tamam kızım sen yeter ki derdini hallet derler ise ne ala yok bundan sonraki süreç kötü şekilde işlerse evladınızı kreşe verin. Kaldı ki kreş yaşına da gelmiş size tavsiyem yazı falan beklemeden hemen şimdi araştırmış olduğunuz kreşe bırakın çocuğunuzu. Böylece verdiğiniz 600 tl haricindeki bütün masraflardan kurtulacaksınız. Ailenize şu vakte kadar her şeyi yapmışsınız ama artık bir dur demelisiniz. Onlar siz evlenmeden ve çalışmadan nasıl geçiniyorsa şimdide daha rahat geçinebilirler. Bunca yük bir omuza çok fazla. Siz içinde olduğunuz için farketmiyorsunuz ama bizler dışarıdan daha iyi görebiliriz. Çocuğunuzu kreşe verin ve bütün dertlerden kurtulun yoksa bu böyle devam eder. Size son söyleyeceğim ise bir daha her ne olursa olsun eşinize yalan söylemeyin ve böyle bir şeyi ailenizle paylaşmayın. Üstelik bunca şeyi bilmelerine rağmen ailenizin sizden hala para almasını sorgulayın derim. Mutfak alışverişi doğalgaz faturası kredi çekmek .... bunlar çok fazla. Yanlış şeyler yazmak istemiyorum ama dışarıdan bakınca iyi kullanılıyorsun biraz daha akıllı ol demek en doğrusu sanırım. Sizin şuan birinci önceliğiniz evladınız eşiniz ve kendiniz olmalı. Bunu asla unutmayın! İnşallah en iyi şekilde bu sorunları halledersiniz. Sağlıcakla.