• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendimi bildim bileli çalışıyorum artık yoruldum ve sıkıldım

Ekinoks

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2007
395
26
318
Kırklareli
evet.yaşım daha 39 ama tam 21 yıldır çalışıyorum.çocuklarım olduğunda bile 42.günde işe başladım.tabi o zaman hem maddi olarak ara veremezdim hemde ara verince emeklilik uzuyordu.sonra yıllar geçti.çocuklar büyüdü evin yükü ve onların yükü arttı.evlilik yıllarım uzadıkça eşimde evde yardım etmemeye başladı.evdeki herşeyle çocuklarla hep ben ilgileniyorum.

ama artık sabah kalkmak işe gitmek istemiyorum.ayaklarım geri geri gidiyor.direncim düştü.bu yıl özellikle çok hasta oldum.allaha şükür ciddi bi hastalık değil grip tarzı.ama artık ayakta atlatamıyorum.mesela şu anda 3 gün raporluyum.eşimde çocuklarda benim evde olmama takmışlar.çok üzülüyorum.bütün gün evdesin diyorlar.yatıyosun falan.ama kimse yinede evle ilgilenmiyor.ev almış başını gidiyor.
ben yapmayınca kimse yapmıyor.konuşmaktan anlamıyorlar.mutfağa gidip kirli tezgahtan su içmek istemiyorum.lavaboya gidince midem bulansın istemiyorum.yinede iyi oldukça temizliyorum işte.

neyse sonuç olarak kendimi tükenmiş hissediyordum.bazen diyordumkiben abartıyorum işi olmayanlar var.artık iş yerindede çok yoruluyorum iş yükü arttı.ve gün geçtikçe artıyor.ama sanırım yılların birikimi ile bana artık ağır geliyor.ve çok yorulduğumda ayrılma yada emekli olma gibi şansım yok.

ne yapsam bilmiyorum.hem işe hem eve yetişmeye çalışmaktan ,hem işte hem evde yorulmaktan nasıl kurtulacağım.çok umutsuzum şu anda.kendimi çok yıpranmış hissediyorum.

merhaba
oncelıkle gecmıs olsun cok uzuldum
acaba bır yardımcı mı alsanız gundelıkcı de olabılır bıraz da kendınızı dusunun hatta sımartın kendınızı eger maddı durumunuz elverıslıyse...
cocuklarımız da olsa esımız de olsa yaptıgımız ıncelıkler bır sure sonra onların gozunde gorev halıne gelıyor bızım gorevımız oluyor ve her daım beklıyorlar kendınızı net bır dılle ıfade edın ve onlardan yardım ısteyın cocuklarınız kac yasında bılmıyorum ama ben 10 ve 7 yasındakı kızlarıma cogu zaman ıs yaptırıyorum ıs derken mesela odalarını toplarlar kuruyan camasırları kaldırırlar toz alırlar balkonu sılerler evı vıleda ıle sılerler lavabo wc sakır sakır suyla yıkamaya bayılırlar alısverısten gelınce erzakları yerlestırırler bu tarz seyler ve ınanın bu kadarı bıle yetıyor yukumun hafıflemesıne bence yol yakınken ıs bolumu yapın evde sıze de yazık 21 yıl calısmak ne demek kendınızı saydırın esınız dahıl program yapın evdekı herkesın sorumlu oldugu alanlar olsun ve uyulsun sızden beklenmesın hersey kı herseye bırden yetısemezsınız bunu anlamalılar baslayın yapabılırsınız allah yardımcınız olsun

geçmiş olsun ,

bende 27 yaşındayım ve 10 yıldır çalışıyorum , hem okudum hem çalıştım sonra okul bitti çalışma devam şu an sıkılma dönemine gelmedim ama sizin yaşınıza geldiğimde bende aynı şeyleri söylüyor olucam sanırım ,

şu an çocuğum yok gerçi ama ne kadar çalışıp hem eve hem işe yetmeye çalışsakta kimseye yaranılmıyor sanırım özellikle eşlere,

belki de hata bizde biraz ara verip çalışmasak o ay getirdiğimiz maaş eve girmese eksikliği o zaman anlıycaklar ama kıyamıyoruz da bi taraftan , ben eğer şartlar müsait olursa çocuğum olduğunda 2-3 yıl çalışmamayı düşünüyorum her zaman ben düşünücek değilim

Bende 13 .yılım olcak inşallah ama öğretmen olduğum için yaz tatillerinde biraz dinleniyorum ama evin içinde rahat duramıyorum her şey tertemiz olsun,düzenli olsun diye kendimi parçalıyorum ama inanki alıştırmış oluyoruz evdekileri eşimde öğretmen suyu bile bizden ister,ama arkadaşlarıma bakıyorum haftalık temizlikçi alıyolar,inan ütüyü bile burada adım başı ütücüler açıldı onlara yaptırıyorlar,bende sizin gibi artık bıktım işlerden,yemekten bu sene ayda 1 alacam temizlikçi ben 80 tl kıyamıyorum ev bocu ödüyoruz diye,ama eşim200 tl sigara içerken hiçç acımıyor biz kadınlar canımızın kıymetini bilmiyoruz sen de al arkadaşım,biraz da evdekilere ver sorumluluğu ....

Back
X