Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
30 günlük bir oğlum var 15. Günden beri cildirmis gibi aglamalari başladı doktorlar gazı olduğunu söyledi biogaia ve san siblex kullanıyoruz düzenli olarak. Beslenmesinden sonra ağzından gazını çok nadir çıkarıyor ama genelde bi süre sonra cikariyor büyük cisinide günde anca 2 kez yapıyor pipisine biraz bıtik dediler henuz kprkumdan sunnet ettiremedim ama cisini yaparken zorlanmiyo. anne sutu ve günde toplam 60 ml mama veriyorum ama oğlum uykuya dalamiyor uyanık olduğunda sürekli ağlıyor ve bezi değiştirmek ve banyo yaptırmaksa resmen zulüm nefesi içine kacasiya agliyo her defasında ne yapacsgimi şaşırdım artik
Kolik belası aynı şey bizim oğlandada var altını açarken ağlamaları geçti çok şükür ama 3 aylık olduk hsla ağlama krizleri geçmedi rrsmen uğunuyor çocuk onu öle gördükçe içim parçalanıo hiiiç bir damla fayda etmiyor bşogaia biraz daha iyi sap simplex bizim çocuğu mahfetti ayaklarını oynatmaya başlayınca gaz sorununuz kalmaz ama kolik için bişey diyemem biz arabayla gezdirince susuyor ve uyuyor yoksa ağlamaktan baygınlık geçirio çocuk ve kimsede inanmıyor çocuktur ağlar diolar delleniyorum siz abartıyorsunuz diolar çıldırıyorum çarşafta sallayın bool bol Allah sabır versin
Ah Yeni neslin kolikle imtihanı nedir ya
Ben sürekli karnına masaj yapardım, ayaklarını bisiklet sürer gibi yapardım. Akşamları banyo yaptırırdım. Topuklarına acı elma yağı ile masaj yapardım. Kiraz çekirdekli yatak bile aldım. Sürekli rezene kimyon çayı içiyordum. Daha bir sürü şey yaptım. Ama maalesef ve maalesef ki o ağlamayı susturmanın çözümünü çarşafın içine koyup sallamak oldu. ( daha sonra da salıncağına koyup sallamak maalesef böyle böyle sallanmaya alıştık. O damlalar hiç fayda etmedi.
Benim oğlumun da ilk üç ayı öyle geçti. Ben hiç sallamadım mantıklı gelmiyor bana. Karnına gaz için masaj yaptım masaj öncesi ve sonrasında iki havlu ütüyle ısıtıp karnına ve sırtına koyardım hep. Her gün akşam yatmadan ılık suyla yıkar ayaklarına elma yapıyla masaj yapardım. Bacaklarını bol bol hareket ettirirdim. Emzirdikten sonra kesinlikle omzumda gazını çıkarırdım. Eşiniz destek olsun erkeklerin vücut ısısı yüksek olduğu için baba kucağında daha rahat gaz çıkarıyorlar. Kucağınızda tutarken kollarını ayaklarını içeri doğru toparlayıp cenin pozisyonunda tutun başını da göğsünüze denk getirin kalp atışınızı dinlesin. Kendini anne karnında gibi hissedip rahatlayacaktır. Olabildiğince sakin olun. Siz streslendikçe bebek de etkilenir. Her yediğinize kimyon koymayı alışkanlık haline getirin hatta her gün bir iki kere kimyon çayı da yapıp için. Gönlünüzü ferah tutun geçecek bunlar. Bir bakmışsınız büyümüş dertler de büyümüş. Ben tek başıma bakıyorum bir allahın kulu yok kapımı çalıp da varmı bi ihtiyaç diyen. Kocam da yoğun çalışıyor. Çok zor bir çocuğum var 14 ayı devirdik. Siz de toparlanacaksınız geçecek. Bunu unutmayın geçecek düzelecek kendinizi motive edin. Sağlıkla büyütün inşallah Allah bağışlasın.
Bizimde ilaçlar değişti nannamini adında surup ve relaktaz damla verdi iki gündür kullanıyoruz ama sanki artık gazdan değilde aliskanliktan bahiriyo gibi sadece 4 gündür büyük cisini yapamadı ona çok dertli iki sefer dir fitille yaptırıyoruz alışkanlık olacak diye korkmuyor degilim
Bizimde ilaçlar değişti nannamini adında surup ve relaktaz damla verdi iki gündür kullanıyoruz ama sanki artık gazdan değilde aliskanliktan bahiriyo gibi sadece 4 gündür büyük cisini yapamadı ona çok dertli iki sefer dir fitille yaptırıyoruz alışkanlık olacak diye korkmuyor degilim
Annem kulak çöpünü zeytin yağa batırıp hafif poposuna sokuyor yani öle derin değil az öle bekletio sonra rajatça yapio çocuk şimdi o ağlamalar için değişik bir yöntem deniyoruz inşallah işe yarar
Annem kulak çöpünü zeytin yağa batırıp hafif poposuna sokuyor yani öle derin değil az öle bekletio sonra rajatça yapio çocuk şimdi o ağlamalar için değişik bir yöntem deniyoruz inşallah işe yarar
30 günlük bir oğlum var 15. Günden beri cildirmis gibi aglamalari başladı doktorlar gazı olduğunu söyledi biogaia ve san siblex kullanıyoruz düzenli olarak. Beslenmesinden sonra ağzından gazını çok nadir çıkarıyor ama genelde bi süre sonra cikariyor büyük cisinide günde anca 2 kez yapıyor pipisine biraz bıtik dediler henuz kprkumdan sunnet ettiremedim ama cisini yaparken zorlanmiyo. anne sutu ve günde toplam 60 ml mama veriyorum ama oğlum uykuya dalamiyor uyanık olduğunda sürekli ağlıyor ve bezi değiştirmek ve banyo yaptırmaksa resmen zulüm nefesi içine kacasiya agliyo her defasında ne yapacsgimi şaşırdım artik
Kolik bebeklerin büyümesi biraz zor oluyor, uyanık olduğu zamanlarda karnına çok yükseltmeyecek ama karnına gaz çıkarması için destek olabilecek bir yastık koyup yüzüstü yatırın ama uyanık iken ve siz yanındayken bu şekilde yatırın. Bir de hareket etmesine imkan tanıyın yumuşak bir yerde hareket etmesine olanak sağlayın devamlı kucakta gaz çıkarması zor olacaktır... sevgiler
merhaba,en zor dönemdesiniz ama az kaldı atlatmanıza inşallah.gaz problemi olan bebeklerde uyku sorunu çok sık yaşanır ama gazı olmadığı halde uykuya dalamıyorsa gün içinde gereğinden fazla yorulmuş olabilir açlık ve gündüz uykularını almamış olması da bunu etkiler.ben de 1.5 ay boyunca sap siplex ve biogaia kullandım çok yararlı ikisi de faakt sancı çekmesini engellemiyor.gaz normaldir ama mama veriyorsanız mamadan kaynaklanıyor olabilir ve kabızlık problemine de neden olabilir bazı mamalar aşırı gaz yapıyor.keçi sütünden yapılan mamalar gaz yapmıyor ve çok besleyicidirler kullanabilirsiniz.doktorunuzdan başka bir gaz ilacı önerisi isteyebilirsiniz.biz maflora başlar başlamaz gaz sancıları bitmişti.banyo konusunda ise aceleci olmayın onun hazır olduğu zamnaı bekleyin bir kaç gün bekleyip öyle yaptırın.banyo için belirli gün ve saatleriniz olsun ki bebeğiniz önünde ne var görsün.ona sakince yapacağınız şeyleri anlatın yapmadan önce.anlaşılan sizin bebeğiniz hassas bir bebek sakin klasik müzikler çalabilirsiniz uyanık olduğu vakitler.bezini değiştirirken de aynı şekilde sesinizle sakinleştirin onu.panik olmamaya çalışın ve ona çok çok sakin bir ses tonuyla yaklaşın.yavaş davranın mutlaka banyo sırasında acale etmeniz bile onu etkileyebilir.ya da üşüyebilir.elektirikli soba yakıp bnayosunu müzik eşliğinde akşam yatmadan önce 18 18.30 gibi yaptırabilirsiniz.sonra emzirip yatırabilirsiniz bunu ben uyguluyorum çok rahat fakat her çocuk aynı değil bazı bebekleri sabah banyosu rahatlatır akşam banyosu uykularını açabilir.3 saatde bir besledikten sonra gaz çıkarmadan sonra yatma saatleri düzenli olduğu sürece ilerleyen zamanlarda kendiliğinden uyumaya başlayacak.şimdilik siz uyuyana kadar yanında sshhh sesi çıkarıp sırtına hafif pat pat yaparak uyutabilirsiniz bu ona bağımsız uyumayı öğretme yöntemidir.
Doktorunuz ne dedi merak ettim ama gunde 2 sefer çiş az degil mi o aydaki bebek için. Bana çok az geldi. Bebek aç olabilir mi? Yani kaka yapma duzeni bedenden bedene degisir tamam ama doyan bir bebek gunde en az 5-6 sefer çiş yapmalı derler genelde. Ben gaz kolik vs den önce aclik tokluk durumunu kontrol etmenizi ve bir sekilde emin olmanizi öneririm. Ilk ay aldigi kiloyu ve çiş sayisini birarada degerlendirebilirsiniz.