Kendimi çirkin hissediyorum

Jollystreet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2018
47
14
3
25
Depresyondayım , sebebi bu mu bilmiyorum ama aynaya baktığımda yüzüm sanki değişmiş gibi çok çirkinleştiğimi hissediyorum. Okulda, kafede orada burada hayvan gibi bakan var ama burası Türkiye sonuçta yani antidepresan içerken bile hep korku içindeyim 48 kiloyum ya kilo alırsam diye. Buraya yazıyorum çünkü sanki psikiyatristim bile pek ciddiye almadı hatta ilacı yazarken yan yan bakıp erkek arkadaş mı? Filan dedi . Bu takıntı halinden nasıl kurtulurum hiç rahat olamıyorum ..

İnsan mutsuzken kendini güzel hissedemiyor ya. Bazı günler aynaya bakıp “şu tipime bak ya Allah beni ibret olayım diye mi yaratmış üstümde bilimsel deney mi yapmış bu ne ya” diyorum. Bazı günler de “heyt be şu güzelliğe bak hepsi senin mi yavrum” diyorum. Dış görünüşümüz aslında aynı kalıyor ruh halimize göre kendimize bakışımız değişiyor işte.

Kiloyu dert etmeyin bence. Depresyonu atlatınca kiloyu zaten kolayca verirsiniz alsanız bile. Önemli olan depresyonun üstesinden gelebilmek. Kilo vermek depresyonun yanında çok kolay kalıyor.

Bir sure aynaya bakma o zaman. Dalga gecmiyorum.
Cunku gecici bir durum. Surekli aynaya bakip cok cirkinim deyip kendini yiptatmanin anlami yok.
Bir sure kendine odaklanmak yerine baska ugrasilar edin. Kendini daha uretken hissedersin.
Hayatta guzel gorunmekten cok daha onemli seyler oldugunu dusun

Bu süreçte cilt bakımına ya da saç bakımına yönelebilirsin aslında. Bu durumu atlatman da sana yardımcı olabilir. Düzenli olarak ojelerini sür bakımını yap. Evde oturacak olsan dahi her an dışarı çıkabilecekmişsin gibi bakımlı ol :) Hem bunlarla uğraşıp aklını dağıtmıs olursun hemde bakım her kadınlara iyi gelmiştir henüz ters tepenini görmedim :)

bin yil yasasam aynaya bakip kendimi guzel hissetmiyorum diye psikologa gitmem.
Ben kendimi güzel hissetmiyorum diye gitmedim. Psikoloğa değil psikiyatriye gittim. Sevdiğim birisi kasım ayında intihar etti. Aylardır evden çıkmıyorum fakülteye gidemiyorum derslerimden kaldım. Majör depresyon tanısı koyuldu .

Bende takıntılıydım ve en son 48 de sabit kaldım zaman geçtikçe hangi kilodaysan yaş ilerledikçe hep ond akalıyorsun 48 pskolojik sorunlardan dolayı kilo alamadım evlendim yine almadım evime geçtim kafam rahatladı 1 kilo aldım şuan hamileyim ve 52 kiloyum kafaya takma genetik yapıylada alakalı bnm ailem komple zayıf .

kizim oyle yazsana daha iyi yardimci olurlar sana burda bnm bu konularla ilgili bir fikrim yok ama Allah yardimcin olsun

Sen boşver onları,bizim topluma göre gitmene gerek yok psikologa,psikiyatriye,ilaç da kullanma hiç çünkü hepsi uyuşturuyor falan filan vs vs.

Sen doğru olanı yapmışsın,keşke herkes problemlerinin büyüdüğünü fark ettiğinde bir uzmana danışsa.

Güzellik konusunda da inan bana kafanın içi doluysa,gerisi boş.Kafanın içini doldurmaya bak.O daha önemli.Bir süre sonra insan çok güzelden de sıkılıyor,konuşacak konu,bilgi,kültür olmayınca.

Ha ayrıca çağımızda bu sorunların çözümü yok da değil.Makyaj,saç bakımı vs. onları da yetersiz buluyorsan estetik.Her şeyin çözümü olur yani,sen önce kendine farklı bak,güzel yönlerini gör.

Belki gerçekten çirkinsin, yeni fark ettin

Yazıp taşlanırmışım

Yeniden randevu al, ilacın iyi gelmediğini söyle
Değiştirir.

Ne kadar oldu ilaca başlayalı? Kendine zaman tanımalısın biliyorsun adapte süreci sancılı hepsinin

o psikiyatri nasil basindan savmis seni anlamadim.. psikologa da gittinmi? yanlis bilmiyorsam beden disformik bozuklugu deniliyordu bu takintiya..baska bir psikiyatriye yada psikologa gitmende fayda var bence. bide kilo takintisi varmis allah korusun anoreksiyaya yakalanabilirsin cok ciddi seyler bunlar bence. baska bir uzmana daha gorun canim lutfen eger basa cikabilecegini dusunmuyorsan.

Ya anlattım sorunlarımı gayet açık baktı baktı sence bu normal mi ? Filan dedi normal olduğunu düşünsem neden psikiyatriye geleyim. İşte 18sin istediğin bölüme girmişsin neden filan dedi . Mızmızlanmıyorum kim bilerek tüm derslerinden kalıp hayatını bu hale getirir ki.

48 kiloydum :) evlendim 58 kilo oldum :) hala çok güzelim Allah esirgesin maşallah bin kere kumral maviş gözlüyüm :)))

Ama şişko bir güzelim. Bu yüzden kilo vermeye karar verdim. ( başka biri rahatsız olmayabilir güzellik kriteri kilo değil sadece) Mesela çirkin olduğunu düşünmene neden olan şeyi ortadan kaldırabilirsin. Atıyorum saçlarından dolayı bunu hissediyorsun saç bakımı, sivilce vs cilt bakımı, diş ise kontrol gibi bunu sen bulabilirsin.

Evde uzun süre vakit geçirince ister istemez hastalıklı bir hal alıyor durum. Görüntümüz bakımsız gelebiliyor.Eve kapanma. Giyin süslen kalk kendine bir kahve ısmarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…