kendini, kuzenlerinle başkaları ile kıyaslama.... güzelin güzeli vardır... hiç kimse her ortamın en güzeli olmaz olamaz... sen bugün ona özenirsin, o başkasına özenir, onun özendiği de başka kıza....
kendini sev. bakımlı ve temiz ol. içten, samimi gül... herkes beğenir seni. kimseyi kıskanma. iyi insan ol. kibar ve nazik ol. gözlerin mavidir, fesat bakıyordur ne kadar itici olursun. dudakların dolgun, dişlerin bembeyazdır ama yapmacık gülersin herkes nefret eder senden.... temizsen, bakımlıysan, iyi kalpli isen emin ol herkes seni çok beğenir.
kesinlikle katılıyorum, gözleri masmavi inanılmaz güzel olan ama içinin fesatlığı yüzüne gülüşüne yansımış birisi var etrafımda, sırf bu yüzden iç huzuru yok, asla samimi bi gülümse mutlu bi ifade görmedim yüzünde

güzellik tamamen özgüven ve kendini sevmekle alakalı...
psikolojisi sağlıklı, kendini seven gözlerinin içi gülen insanlar herzaman daha fazla dikkat çekiyo bence...en azından kimin neye önem verdiğiyle alakalı bi kıza sadece renkli gözleri ya da güzelliği için bakan bi erkek şekilcidir, başka özelliklerede bakar kişilikli biri...
tabi kendini avut bu şekilde demiyorum herzaman daha bakımlı olmak için çabalayabilirsin,
ama özgüveni yitirdiğin an gerçekten çirkin gelirsin bakana.....
haline şükret ve kendini başkalarıyla kıyaslamaktan vazgeçerek at ilk adımı