• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi çok boşladım bakımsızlaştım nereden başlasam.. ?

nilayblt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2017
973
275
53
35
merhaba herkese

kendimi yorgun bitkin biraz mutsuz hissediyorum bu aralar, iyicede saldım kendime hiç bakmıyorum. Eskiden ojesiz gezmeyen ben artık neredeyse saçımı tarayıp çıkıyorum evden . ne makyaj yapıyorum ne kıyafetime özeniyorum.
son 2 senede yaklaşık 13 kilo aldım ve hiç veremedim bunun içinde çaba göstermedim. Eski halime dönmek istiyorum ama nereden başlamalı, motivasyona ihtiyacım var. Eşimlede ilişkimizde böyleyim isteksizim, aslında çok yalnız hissediyorum bazen bununda etkisi var biraz depresif hissediyorum ilişkimizden eşimin seyahatlerinden dolayı. ama belki bi işin ucundan tutup kendime gelsem ilişkimizide olumlu etkileyecek, hiç özenmiyorum kendime. Üstelik daha 3 senelik evliyiz ve çocuğumuzda yok. Ne olur bir akıl verin silkelenmek güçlenmek yine kendime bakmak hayat dolmak istiyorum...

Spor yapmaya başla. Bende epey salmıştım, bana iyi geldi. Dinç hissetmeye başlıyorsun kendini, bir şeyleri yapabilecek gücü hissetmeni sağlıyor.

Mesela zayıflamak ile işe başlayabilirsin öne güzel bir düye ve spor(yürüyüşte olabilir)kurslara yazılabilirsin motivasyonunu yükseltecek şeylere yönelmek daha sonra da bakımla tamamlayabilirsin.Güzel kıyafet alışverişler fresh kokular :)

Eskiden yapmaktan zevk aldigin seyleri tekrar yapmaya baslayabilirsin. Ornegin tirnaklarina bakim gibi. Sonra aldigin kilolardan kurtulmak icin bir plan. Artik diyetle mi yoksa sporla mi vermek istersin orasi senin kararin. Vucudun toparlandikca kiyafetlerin uzerinde daha guzel duracagindan zaten bi kendine guven ve enerji gelecek. O zamanda giyim kusama dikkat ettin mi, bitti gitti :)

Sporla baslayabilirsiniz emin olun kendinizi cok daha dinc ve iyi hissedeceksiniz.
Hafif makyaj da yapin, cilt bakiminizi da yapabilirsiniz evde.
Guzel giyinmeye ozenin.
Beslenmenize dikkat edin. Bunlarin hepsi kendinizi daha iyi hissetmenize, o ruh halinden cikmaniza etkili olacak.

İlk önce düzenli bir diyet ve spor sonrası zaten gelir

Spor spor spor

Pilates seviyorsanız evin yakınlarında bi salona gidin uzak olunca ben üşeniyorum yürüme mesafesi seçiyorum her seferinde hem yürüyüşümü yapmış oluyorum hem ısınmış hemde pilatesimi yapıp geliyordum sevmıyorsanız fitness deneyin.
Şimdi bebegım var evde birşeyler deniyorum 25 kılo almıştım hamileliğimde nerdeyse eski halime döndüm.
Salona gidemıyorum bebegımden dolayı evde YouTube videolarıyla debelenip duruyorum ona rağmen faydasını gördüm
Bence her insanın hayatında spor olmalı. Özellikle kadınların. Fiziğiniz güzelleştikce, nefesınız açıldıkca,saglıgınız yerine geldikce daha iyi hissedip kendinizi daha çok sevceksiniz.

merhaba herkese

kendimi yorgun bitkin biraz mutsuz hissediyorum bu aralar, iyicede saldım kendime hiç bakmıyorum. Eskiden ojesiz gezmeyen ben artık neredeyse saçımı tarayıp çıkıyorum evden . ne makyaj yapıyorum ne kıyafetime özeniyorum.
son 2 senede yaklaşık 13 kilo aldım ve hiç veremedim bunun içinde çaba göstermedim. Eski halime dönmek istiyorum ama nereden başlamalı, motivasyona ihtiyacım var. Eşimlede ilişkimizde böyleyim isteksizim, aslında çok yalnız hissediyorum bazen bununda etkisi var biraz depresif hissediyorum ilişkimizden eşimin seyahatlerinden dolayı. ama belki bi işin ucundan tutup kendime gelsem ilişkimizide olumlu etkileyecek, hiç özenmiyorum kendime. Üstelik daha 3 senelik evliyiz ve çocuğumuzda yok. Ne olur bir akıl verin silkelenmek güçlenmek yine kendime bakmak hayat dolmak istiyorum...

Öncelikle sağlığınla alakalı bir şey olup olmadığından emin ol. Tam kan tahlili yaptırıp vitaminlerine demir depona baktır. Bunlarda sorun yoksa önce kuaförden başla gerisi gelir zaten ;)

Spor yapmak diyorum. Ozellikle calismiyorsaniz iyi gelecektir. Ben calismiyorum ve cok zayiflamistim bikac sene once ve kilo almak icin baslamistim. Istedigim kiloya geldim ama devam ediyorum hala hem form tutmak hem duzenli gittigim biyerin olmasi cok iyi geldi. Daha enerjik oluyorsun.
Yeni kiyafetler, yeni kozmetik urunleri al mesela her ay azar azar. Renk renk ojeler... :) Bunlari yaptikca yapasin geliyor zaten bi basla

Back
X