• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi çok düşüncesiz hissediyorum

acaba böyle böyle durumu anlatsan mı
bize anlattığın gibi abla bak ben bunları bunları yaptım
hadi yaptım ama ben de düzde değilim bak bunları ödüyorum elime kalan da bir şey yok diye.
yani olmayan bir şeyi nasıl istesin artık halı mı kemireceksiniz??
neyse 6 ay kalmış taksitin bitmesine bu en azından güzel bir haber.
Biliyor hepsini. Ama krediyi kendisi ödeyecek ya, benden birşey istemiş gibi hissetmiyor bundan dolayı. Ona göre ben sadece aracıyım şu anda. Borç kendi borcu olacak. Ama kredi ödemesi gecikirse benim kredi notumun olumsuz etkileneceğini hesaba katmıyor. Yaa aslında dediğim gibi, benim üzüldüğüm şey, bugüne kadar bir kere bile bana bir ihtiyacin var mı diye sormamisken, arkadaşına sorgusuz 20 bin borç verirken, ben ona hayır çekemem dediğim halde ısrar etmesi. Tukendigimi görmemesi. Ben ailem için iş değiştirdim, şehir değiştirdim. Senelerce tek yaşadıktan sonra tekrar onlarla yaşamaya başladım. Tüm bunlar, babamın hastaligi zaten psikolojimi altüst etmişken, maddi anlamda bu kadar çaresizken onun dusuncesizligi çok üzüyor beni

Merhabalar. Babam geçtiğimiz temmuz ayında rahatsızlandı. Fournier gangreni teşhisi kondu. Birkaç tane operasyon geçirdi. Çok çok kötü bir süreçti. Kolostomi ameliyatı, doku nakli vs çok yıpratıcı idi herşey. Bu esnada ben başka bir şehirde yaşıyordum. Tayinimi aldım ailemin yanına bu süreçte. Babam hastalanmadan önce memlekette ev almıştık. Bir kısım için kredi çekmiştik. Ben çekmiştim. Ama babamın hastalığı nedeniyle artık çalışması mümkün değil. 2700 civarı krediyi ben ödemeye başladım. Artı her ay bin lira civarı eve harcıyorum. (Yanlış anlamayın bunların lafını yapmıyorum asla) bir de önceden kendim için kredi çekmiştim aylık 700 ödemeli. Bu hastane sürecinde önceden birikmis altınlarım vardı, tayin olunca aldığım 3 bine yakın yol parasi, bankayla sözleşme yenileme yapınca aldığım 4 bine yakın para, hepsi harcandı. Hala eksi bakiyedeyim. En az 50-60 bin lira para harcadım temmuzdan beri. Ve dediğim gibi dipteyim şuan. Aileme feda olsun tabi ki de. Mevzu şu, şuan ki evimiz kira. Evin kira ve faturaları ablamda. Kış olduğu için maksimum 2 bin ödüyor. Ve bunun lafını yapıyor sürekli. Ben bir kere bile lafını yapmadım. Ailemizin bize ihtiyacı var. Tabi ki elimizden geleni yapacağız. Şimdi benden 10 bin kredi çekmemi istedi ablam. Zor durumda olduğunu, birine borç verdiğini, alamadığını soyledi. Ve ben hayır dedim. "Ben kaç kere parasızlıktan ağlarken, sen başka birine verdiğin parayi alamadığın için benden kredi çekmemi istiyorsan, çekemem" dedim. Ve ona hayır dediğim için kendimi gerçekten çok kötü hissediyorum. Kardeş kardeşin kötü gününde yanında olmalı ama ben gerçekten sıfırı çoktan tükettim. Bir gün bile birşeye ihtiyacın var mı diye sormadı. Hayir dediğim için kendimi gerçekten çok kötü hissediyorum. Ve hala ısrar ediyor çekmem için. Ne yapmam lazım bilmiyorum.. ama gerçekten tükendim artık 😞
Kardeş kardeşe destek olmalı ama siz de zor durumdasınız yani destek olucak durumunuz yokmuş ki. Bu durumda suçlamayın kendinizi. Durumum yok dediğiniz halde anlamıyorsa ablanız suçlasın kendini.

Bu durumda ablanız bu zamana kadar anne babası için harcadığı görünen parayı da size ödetmeye çalışıyor.
İyi hoş da siz daha ne kadar eksiye düşeceksiniz? Bir şekilde başının çaresine baksın, çok inanmıyorsa borçlarınızı gösterin.
Geçen ayın ev kirasını ödememiş. Bilmiyorduk. 10 gün gecikince ev sahibi kapıya geldi. Öyle öğrendik. Hemen bana banka hesabının ekran görüntüsünu attı, param yok dedi. Ben de ona kendi hesabımın ekran görüntüsü attım. Kredi karti borcum sadece bu ay 6bin küsur, bakiye eksi dedim. Yani biliuor durumumu. Ama gönderdiğim ekran görüntüsünde bankanın 60 bin kredi ister misiniz şeklinde teklifi vardı, onu görünce zaten kredi çeker misin demeye başladı. "Kendi borcum için çekmiyorum şuan, sana hiç cekemem" dedim ama bugün yine arayıp çok zor durumdayım deyince, "kız zor durumda , çekmeyerek bencillik mi yapıyorum" diye düşündüm ister istemez.

ablanız keşke başkasına vereceği o toplu parayı evin borcu için sorgusuz suaşsiz getirip ödeme yapsaydı şimdi derdine de düşmezdi bence sakın vermeyin
Haklısınız. Benim yapacağım şey de bu olurdu ve keza yaptığım şey de bu oldu. Ama o bırakın vermeyi, böyle bir şeyi düşündüğünü bile sanmıyorum. O hep "ben kira ve faturaları ödüyorum benden başka hiçbir şey istemeyin" tavrında.

Geçen ayın ev kirasını ödememiş. Bilmiyorduk. 10 gün gecikince ev sahibi kapıya geldi. Öyle öğrendik. Hemen bana banka hesabının ekran görüntüsünu attı, param yok dedi. Ben de ona kendi hesabımın ekran görüntüsü attım. Kredi karti borcum sadece bu ay 6bin küsur, bakiye eksi dedim. Yani biliuor durumumu. Ama gönderdiğim ekran görüntüsünde bankanın 60 bin kredi ister misiniz şeklinde teklifi vardı, onu görünce zaten kredi çeker misin demeye başladı. "Kendi borcum için çekmiyorum şuan, sana hiç cekemem" dedim ama bugün yine arayıp çok zor durumdayım deyince, "kız zor durumda çekmeyerek bencillik mi yapıyorum" diye düşündüm ister istemez.

ay sinir oldum sinirrrrr
hiç üzülmeyin
kime ne borç vermişse vermiş, vermeseymiş
sorumsuz sorumsuz işler
zaten bana çıkmıyor o ön onaylı kredi banka vermedi borcumdan dolayı deyin gitsin.

İçin gayetde rahat olsun o görmüyorsa söyleyin bazı insanlar öyledir görmezler,görmemezliğe gelirler.. krediyi ödüyorum bana yardım edeceğine arkadaşına mı borç verdin deyin tepkinizi abartılı bir şekilde yapın başka türlü anlamaz bu tarz insanlar vicdanınızda gayet rahat olsun elinizden geleni yapmışsınız herkesede yetemezsiniz

Ev babamın üstüne. Bir yıllık çektik krediyi. Babam ödüyordu ama hastalanınca ben aldım üzerime. Kimse bana sen öde demedi. Ama birikmiş para olmadığı için babamlarda, onlar demese de mecburum ödemeye. İnanın o odedigim parada gözüm yok. Ağustosta bitecek zaten. Ama benim zoruma giden ablamın bunları görmemesi. Bir de demin diyor ki iki aya düze çıkacağım, o zaman krediye yardım ederim. Zaten 6 ayı kaldı kredinin. Ondan yardım da istemedim hiç.

Böyle bir durumda ablanız size durumu açtıysa siz de üslubunca bak bu krediler onun dışında ev giderleri derken 3000 den fazla çıkıyor diye ayrıntılı anlatmamız gerekiyor ki vicdanınız sizi rahatsız etmesin.

Back
X