• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi çok eksik hissediyorum

Kaktus1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2020
109
85
48
Merhaba herkese. Ben kendimi çok eksik, kültürsüz hissediyorum. Herkesin bir yeteneği vardır, bende hiç yok. Ne müzik aleti çalabiliyorun, ne resim yapabiliyorum, sesim de güzel değil. Aileme de benim en iyi yaptığım şey ne mesela diye soruyorum, cevap yok. Şu yaşıma kadar 5-6 kitap, 30 film falan izlemişimdir toplam. Okuduğum kitapların sayfaları da 100. Fazla değil yani. İşte görüyorum kitap okumayı çok seven, film delisi insanlar var, ama ben ikisi de değilim. Kaç tane filmi açtım ama yarım bıraktım, kitabı da aynı şekilde. Yapamıyorum, devam edemiyorum, sıkılıyorum. Her şeyi 2x hızda izliyorum. İnsanlardan da kaçmaya başladım artık. Çünkü benimle konuşurlarsa ne kadar eksik, kültürsüz biri olduğumu fark edecekler. Uzun-uzun sohbet eden, whatsappda mesajlaşan insanları görünce de hayret ediyorum, ne konuşulur ki bu kadar diyorum. Yardım eder misiniz bana lütfen. Ne yapmam gerekiyor?

Merhaba herkese. Ben kendimi çok eksik, kültürsüz hissediyorum. Herkesin bir yeteneği vardır, bende hiç yok. Ne müzik aleti çalabiliyorun, ne resim yapabiliyorum, sesim de güzel değil. Aileme de benim en iyi yaptığım şey ne mesela diye soruyorum, cevap yok. Şu yaşıma kadar 5-6 kitap, 30 film falan izlemişimdir toplam. Okuduğum kitapların sayfaları da 100. Fazla değil yani. İşte görüyorum kitap okumayı çok seven, film delisi insanlar var, ama ben ikisi de değilim. Kaç tane filmi açtım ama yarım bıraktım, kitabı da aynı şekilde. Yapamıyorum, devam edemiyorum, sıkılıyorum. Her şeyi 2x hızda izliyorum. İnsanlardan da kaçmaya başladım artık. Çünkü benimle konuşurlarsa ne kadar eksik, kültürsüz biri olduğumu fark edecekler. Uzun-uzun sohbet eden, whatsappda mesajlaşan insanları görünce de hayret ediyorum, ne konuşulur ki bu kadar diyorum. Yardım eder misiniz bana lütfen. Ne yapmam gerekiyor?
Anladığım kadarıyla kitap film gibi başladığınız aktiviteleri sürdüremiyorsunuz. Bu bana dikkat eksikliği sorununuz olabileceğini düşündürdü. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Öyleyse önce bu konu üzerinde çalışmanız gerekir. Bunun dışında çok yoğun kültürel derinliğe sahip kitap ve filmlerden başlamak yerine daha basitlerle başlamanız daha iyi olacaktır. Klişe olacak ama henüz sevdiğiniz türü bulamamış da olabilirsiniz.

Herkes biraz eksiktir bu hayatta. Kitap okuyarak başlayın. Ben kitabi kendi hayal dünyama göre ördüğüm için filmlerden daha çekici gelir kitaplar...

Anladığım kadarıyla kitap film gibi başladığınız aktiviteleri sürdüremiyorsunuz. Bu bana dikkat eksikliği sorununuz olabileceğini düşündürdü. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Öyleyse önce bu konu üzerinde çalışmanız gerekir. Bunun dışında çok yoğun kültürel derinliğe sahip kitap ve filmlerden başlamak yerine daha basitlerle başlamanız daha iyi olacaktır. Klişe olacak ama henüz sevdiğiniz türü bulamamış da olabilirsiniz.
Evet sürdüremiyorum. Dikkat eksikliği olabilir aslında haklısınız. Çok az okuduğum ve izlediğim için de hangi türü sevdiğimi de bilmiyorum. Izlediğim filmlerin neredeyse hepsini çok sıkılarak izledim, kitaplar da aynı şekilde. Hiç keyif alamadım.

Kaçmak doğru bir yöntem değil. Önemli olan farkına varmak. Siz de eksikliklerinizin farkındasınız günde 10 sayfa okumakla başlayın. Önemli olan düzenli okumak.

Genel kültür bir anda oluşabilecek bir şey değil Sadece okumak ta değil gezebilirsiniz farklı yerler keşfedersiniz. İlginizi çeken konular varsa araştırın.

Yetenek arayarak keşfedilir. Siz daha bulamamışsınız demek ki yeterince denemediniz. Çabalamadan kimse başarıya ulaşamaz.

İlla yeteneğinizin olması da gerekmez.Mesela resim yeteneği doğuştan gelir fakat çabalayarak profesyonel bir konuma gelebilirsiniz.

İsteyen insanın başaramayacağı şey yok.

Dostum kitap konusunda öğrenilmiş caresizligin var bence. Yeniden başla ama yarıda bırakacağım düşüncesi olmadan. Sürükleyici bir kitap seç. Ne tür seversin bilmiyorum ama ben Harry Potter serisini, dan Brown kitaplarını, Jean christophe grange kitaplarını bir solukta okumuştum. Bu arada bende de odaklanma sorunu var.

Müzik, resim ve el sanatları gibi özellikler doğuştan gelen yetenek ve geliştirilebilinen yetenekler. Benimde sesim kötüdür ama çizimlerim ve el sanatlarım gayet iyidir. Yapıyormusun dersen valla içim sıkılırsa vakit geçirmek için anca yani. Ama kitap okuyup sürdürememek istek ve zevkle alakalı bi durum. Eğer bununla ilgili değilse dikkat dağınıklığın da olabilir. Merak duygun nasıl ? Mesela bilmediğin bişey duyduğunda merak edip araştırma gereği duymuyor musun ?

Müzik, resim ve el sanatları gibi özellikler doğuştan gelen yetenek ve geliştirilebilinen yetenekler. Benimde sesim kötüdür ama çizimlerim ve el sanatlarım gayet iyidir. Yapıyormusun dersen valla içim sıkılırsa vakit geçirmek için anca yani. Ama kitap okuyup sürdürememek istek ve zevkle alakalı bi durum. Eğer bununla ilgili değilse dikkat dağınıklığın da olabilir. Merak duygun nasıl ? Mesela bilmediğin bişey duyduğunda merak edip araştırma gereği duymuyor musun ?
Merak ediyorum evet. Ama merak ettiğim şeyi araştırmayı hep erteliyorum. Sonra da unutuyorum

Evet sürdüremiyorum. Dikkat eksikliği olabilir aslında haklısınız. Çok az okuduğum ve izlediğim için de hangi türü sevdiğimi de bilmiyorum. Izlediğim filmlerin neredeyse hepsini çok sıkılarak izledim, kitaplar da aynı şekilde. Hiç keyif alamadım.
İşte neyi sevdiğinizi bulmak için de tek yol bol bol denemeler yapmak. Zaten tadını alınca bırakamayacaksınız. Bir an önce başlatın kültür yolculuğunuzu :)

Bazı seyler insanın içinde olur.
Filmlerdeki gibi size bir el dokunmaz yani 😄

Bu söylediğiniz şeyler sizin icin gercekten önemli olsaydi
Şuan bu konuyu açmazdınız.
Zorlamayın yani

Ayrıca bir kitap hakkında cevrenizde sanirim 100 kişiden ancak 3 kişiyle konuşabilirsiniz, o da sohbet anında denk gelırse.

Sayısız kitap okudum
Film izledim
Gitar çalıyorum
Sesim guzel

Ama bunlar kırk yılda bir konuşuluyor cevremde😂

Geçen kuzenle oturduk okuduğu kitabı gördüm, benim yorumum " ben de okudum ama pek beğenmedim.
Onun yorumu ; ben de pek beğenmedim
Hepsi bu. Yapilan yorum yani.

Siz saatlerde bunlar konuşuluyor mu düşüyorsunuz 😄

Zorlamayın yani

Ayrıca bir kitap hakkında cevrenizde sanirim 100 kişiden ancak 3 kişiyle konuşabilirsiniz, o da sohbet anında denk gelırse.

Sayısız kitap okudum
Film izledim
Gitar çalıyorum
Sesim guzel

Geçen kuzenle oturduk okuduğu kitabı gördüm, benim yorumum " ben de okudum ama pek beğenmedim.

Kitap hakkında sohbet edilmez ki zaten öyle saatlerce. Belki ancak bu iş için kurulmuş kulüplerde falan olur.

Bir sohbetin esnasında okuduğunuz herhangi bir şey aklınıza gelir, onu anlatırsınız, karşı taraf okuduğu herhangi başka bir şeyi anlatır laf lafı konu konuyu açar. Mesele kitap eleştirisi değil kitap okuyarak edindiğiniz birikimi aktarmaktır. Bu da ne okuduğunuza göre değişir doğal olarak.

Önce ertelememekle başlayın. Bir iş varsa yapın yani önce bu konuda zihninizi buna hazır hâle getirin. Ertelemek yok diyerek başlarsanız zaten gerisi gelir bence. Okursunuz da, dışarı da daha bol çıkarsınız, konuşmalara da daha çok katilirsiniz.

Zorlamayın yani

Sayısız kitap okudum
Film izledim
Gitar çalıyorum
Sesim guzel

Evet saatlerce buların konuşulduğunu düşünüyorum. Başka konuşulacak bir konu aklıma gelmiyor. 😄

Merak ediyorum evet. Ama merak ettiğim şeyi araştırmayı hep erteliyorum. Sonra da unutuyorum

sorununuzun farkına vararak çözüm için adım atmışsınız.. bu saatten sonra kendinizi zorlayamıyorsanız dikkat bozukluğunuz olduğunu ve bununla ilgili öncelikle psikolog desteği almanız gerektiğini düşünüyorum..

Back
X