Kendimi çok eksik hissediyorum

Oncelikle degersizlik, eksiklik hissini halletmeniz gerekiyor. Bir seylerden ali koyan belki de bunlardir. O yuzden icinizden bir sey yapmak gelmiyodur
Haklısınız belki de. Bu benim de kafamı kurcalıyor. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum zaman-zaman

Darkı ben bile çok zor izledim bir dizi öğütücüsü olarak. En iyi dizi listemde ilk 3’e girer ama izlemesi çok zor bir dizi. Onu izlemesin konu sahibi dizi izleyemiyorum ben der sonra.

Bu arada alıntı yaptım ama sorun olmaz işallak 😂
Zorluğunu düşünmedim önerirken, haklısın bence de izlemesin. İzlerken ne kadar keyif alsam da beynim yanmıştı 😂

Forumda alıntı mı yapılır yahu, o süs olsun diye orada:KK12:

20 yaşındayım. Öğrenciyim. Ilgi alanımı maalesef ben de bilmiyorum.
YouTube da film yorumlayan güzel hesaplar var. Onları takip ederek başlayabilirsiniz. Anlatılanlardan ilginizi çeken olursa izleme isteği uyandırır sanıyorum. Letterboxd uygulamasını indirilebilirsiniz. İzlediğiniz filmleri kaydedebilir; filme yapılan yorumları görebilir, siz de kendi yorumunuzu ekleyebilirsiniz.
Apostoyu duydunuz mu? İlginizi çeken olayları seçiyorsunuz, size o konuların gündemini mail atıyorlar. Gerçekten çok güzel bir uygulama. Mutlaka bir göz atın.
Kitap önerilerim de kolay okunan, sürekleyici ama çerez de olmayan kitaplar:
Sevgi Soysal - Yürümek, Yenişehir’de Bir Öğle Vakti
Ayfer Tunç - Kapak Kızı
Elif Şafak - Baba ve Piç
Ahmet Ümit - Sis ve Gece, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Aşk Köpekliktir
Bence bunlar başlangıç olabilir. Sıkılacak insan tanımıyorum 😊

Esaretin bedeli diye film var
Aç izle eğer onu da yarıda bırakırsan gidip dikkat eksikliğin için tedavi gör
Çünkü enfes film. Ondan da sıkılırsan birşey diyemeyeceğim. Yarın birgün kocadan da sıkılırsın
Whatsappta da gıybet varsa konuşma 10saat sürer, kimse kültürden konuşmaz uzun süre 🥴
Ben o filmi atlaya atlaya izlemiştim 😂😂

Evet, kitap, film çevremizle konuşmuyoruz. Daha doğrusu filmde şöyle oldu böyle oldu diye anlatmıyoruz ama bir espri, bir alıntı bile en azından benim çevremde bunun üzerinde dönüyor. Ayrıca sadece öyle görünmek için değil hayatta bir düstur belirlemek için de okumak, öğrenmek, gündem takip etmek zorundasınız.

Sizin de ilginizi çeken elbet bir alan vardır. Bir spor, bir hobi. Ayrıca kültürlü bulduğunuz insanlardan da kaçmayın, dinlersiniz, onlar da bir çok şey katar. Dikkat eksikliğiniz vardır belki. Yardım alabilirsiniz. Bir yerden başlayın, her gün azar azar.

Mesela bir kadın olarak kadın sorunuyla ilgili bir şeyler bilmemek, ne bileyim bir İstanbul sözleşmesini okumamak eksikliktir bana göre. Hem durduğunuz yeri belirlersiniz, hem topluma katkınız olur. Aynı şekilde içinde yaşadığın toplumda neler oluyor bilmelisin. Siyasi bir duruşu herkesin olmalı, çünkü içtiğiniz su bile siyasetle ilgili. Genelde insanlar güncel şeyleri konuşur.

Merhaba herkese. Ben kendimi çok eksik, kültürsüz hissediyorum. Herkesin bir yeteneği vardır, bende hiç yok. Ne müzik aleti çalabiliyorun, ne resim yapabiliyorum, sesim de güzel değil. Aileme de benim en iyi yaptığım şey ne mesela diye soruyorum, cevap yok. Şu yaşıma kadar 5-6 kitap, 30 film falan izlemişimdir toplam. Okuduğum kitapların sayfaları da 100. Fazla değil yani. İşte görüyorum kitap okumayı çok seven, film delisi insanlar var, ama ben ikisi de değilim. Kaç tane filmi açtım ama yarım bıraktım, kitabı da aynı şekilde. Yapamıyorum, devam edemiyorum, sıkılıyorum. Her şeyi 2x hızda izliyorum. İnsanlardan da kaçmaya başladım artık. Çünkü benimle konuşurlarsa ne kadar eksik, kültürsüz biri olduğumu fark edecekler. Uzun-uzun sohbet eden, whatsappda mesajlaşan insanları görünce de hayret ediyorum, ne konuşulur ki bu kadar diyorum. Yardım eder misiniz bana lütfen. Ne yapmam gerekiyor?
Haka dansını öğrenebilirsiniz hobi olarak.

Evet sürdüremiyorum. Dikkat eksikliği olabilir aslında haklısınız. Çok az okuduğum ve izlediğim için de hangi türü sevdiğimi de bilmiyorum. Izlediğim filmlerin neredeyse hepsini çok sıkılarak izledim, kitaplar da aynı şekilde. Hiç keyif alamadım.
İnsanlarla konuşmuyorsunuz, film izlemiyorsunuz , kitap okumuyorsunuz sanırım bir hobiniz de yok... Peki nasıl zaman geçiyor? İnternet bağımlılığı falan mı?

İnsanlarla konuşmuyorsunuz, film izlemiyorsunuz , kitap okumuyorsunuz sanırım bir hobiniz de yok... Peki nasıl zaman geçiyor? İnternet bağımlılığı falan mı?
Sosyal medyada, kk da takılıyorum. Sosyal medyada da hiçbir şeye yorum falan yapmıyorum, gönderi falan da paylaşmıyorum. Sadece insanların yazdıklarını falan okuyorum. Başka yaptığım bir şey yok

Son düzenleme:
Ben o filmi atlaya atlaya izlemiştim 😂😂
Ne bileyim, bence bir başyapıt
Eşimle izlemek için tekrar açmıştım arada telefonu eline alıyordu benim arkam dönük olduğu için son anda gördüm birkaç soru sordum mırın kırın etti, çok sinir olurum film izlerken başka şeylerle uğraşılmasına 😀 o gün filmi kapattım ertesi akşam telefonları kaldırdım oturduk izledik eşim filme hayran oldu hatta geçen diyor onu bir daha izleyelim baya iyiydi 😅 bence odaklanmakla çok alakası var film olaylarının.

Dilbilgisi, imla ve noktalama işaretlerinizin kullanımı çok düzgün yerli yerinde. Bu da sizin kapasiteniz ile alakalı hiç bir sorununuz olmadığını gösteriyor :)
Dikkat eksikliği, odaklanma sorunu vb sizde bununla ilgili hiç bir belirti yok. Dikkat eksikliğinin en karakteristik özelliklerinden biri de ironik ama "aşırı odaklanma"dır. Yani DEHB (ADHD)'ye sahip insanlar kendi hoşlarına giden bir şey buldu mu saatlerce başından kalkamazlar. Bu sefer de diğer sorumluluklarına karşı odaklanamama gelişir. Siz hiç bir şeye karşı aşırı bir sempati geliştirmiş değilsiniz.
Sanırım hoşunuza giden şeyler ortalama bir insandan farklı ve yaşınız da genç olduğundan henüz keşfedememişsiniz. Herkes aynı şekilde kültürlü olmak zorunda değil. "Kültürlü" tanımı sadece edebi eserler okuyan, müzik ve film bilgisi vb olan insanlar için kullanılmaz. Kendi ilgi alanında meraklı, okumuş, araştırmış fikir sahibi olan insanlara denir. Kimi insan izlediği filmler üzerine sohbet eder, yönetmenlerden konuşur; kimi insan hayvan yetiştiriciliği üzerinde meraklıdır, kimisi astronomiye meraklıdır yıldızları izler. Diğeri gastronomiye meraklıdır. Diğeri onu "yemek yapmak" diye küçümser, bir şeye benzetemez. Bir sürü örnek var. Hepsi göreceli şeyler bunların.
Hiç bir şey okuyamıyorsanız wikipedia falan okuyun, orada belki bazı maddeler diğerlerinden daha çok ilginizi çeker. oradan oraya zıplaya zıplaya makaleler arasında gezersiniz.

Hiç bir el becerim yok makasla kağıt keserken bile düzgün kesemem
annem kör eşek bile elinden yem yemez derdi :-)
çocuklarımı büyütüyorum eğitimleriyle ilgileniyorum
birde vakit sıkıntısı olunca hobim yok pek
kitap okumayı ve film seyretmeyi severim
onun dışında geçenlerde mülakata girdim aslında baya kültürlüymüşüm:-)
Çokta şaapmayın göçüp gideceğiz hepimiz bi şekilde bu dünyadan. :-)

Türkçe konusunda çok çok kişiden iyi durumdasınız =) Yazınızda sadece bir tane hata gördüm ben.
Kullanımı zor olan "ne ... ne" bağlacını bile doğru kullanmışsınız.
Bu konuda önce hakkınızı verin.

Eksik olduğunuzu bilmek bile artıdır aslında.

Kitap ve film konusuna gelince, tarzınızı bulmadan okumak, izlemek sıkıcı gelir. Ne tür sevdiğinizi bulmalısınız. Tavsiyem özellikle sosyal medyada gündemde olan kitaplardan uzak durmanız. Filmler için sanat filmlerinden uzak durun, sıkma ihtimali çok yüksek. Imdb en iyi 250n film listesi var, yukarıdan başlayarak ilginizi çeken türleri izleyin.

Dostum kitap konusunda öğrenilmiş caresizligin var bence. Yeniden başla ama yarıda bırakacağım düşüncesi olmadan. Sürükleyici bir kitap seç. Ne tür seversin bilmiyorum ama ben Harry Potter serisini, dan Brown kitaplarını, Jean christophe grange kitaplarını bir solukta okumuştum. Bu arada bende de odaklanma sorunu var.
Seninle arkadaş olmak istiyorum bende bunları bir solukta okudum 😅😅😅👌👌👌

Back
X