Kendimi çok kötü hissediyorum

Peki ya hafta sonlari?
Izinli oldugu bir gunu illaki vardir,o zaman yardimci olsun hic degilse sonucta o bebisleri beraber yaptiniz butun yuku size yuklemesi dogru degil.
Sadece pazar evde yardım ediyor tabi edebildiği kadar ama inanki artık anne anne diye ağlıyorlar ondada oda ev işlerini hallediyor benim sıkıntım ev işide değil sürekli ama sürekli ağlamaları testleri falanda yapıldı dişleri de çıktı hiçbirşeyleri yok doktor huydur dedi en son

İkizlere tek başına bakmak çok akıl kârı değil. Ben de tek başıma baktım ama eşim eve erken geliyordu her şeyi birlikte yapıyorduk..

İkiz bakmanın tek çocukla alakası yok gerçekten. Kimseden de zorla yardım isteyemezsiniz. Sabır çekerek idare edin.
Eşiniz haftada bir- iki saat de olsa yalnız baksın.. kahve içmeye falan çıkın..
2 yaşından sonra bayağı rahatlıyor insan..
Benee erken gelmesini istiyorum ama şuanki iş maaş ve şartlar olarak çok iyi bir yandan araştırıyor ama bulamadı daha

Kimsem yok kayınvalidem bebek bakmak istemiyorum diyor annemde hasta babama bakıyor gelemiyor eşim yoğun çalışıyor yapayalnızım
Ah ablacım işe gitme sende iyi kötü kendin bak daha iyi bir süre işe ara ver eşin çalışıyor zaten rızkı veren allahtır korkma bak herşey nasıl yoluna girer

Siz cidden iyi bi annesiniz.ikiz bebegi tek büyütmek zor.Allah yardımciniz olsun.Ama bunun bi süreç olduğunu ve zamanla geçeceğini bilin olurmu.
İkiz bebekleriniz kendi kendilerine oyun oynamaya başlayacaklar.Konuşmaya başlayacaklar.siz işinize döneceksiniz.sabır lütfen.
29. aydan sesleniyorum tünelde ışık var

İkiz kızlarım var 9 aylık oldular iki dk yerinde durmuyorlar tek başıma bakıyorum çok zorlanıyorum sabahın erken saati başlıyor gece yarısı zar zor uyuyoruz kısır döngüye girdim çıkamıyorum sanki. Yardımcı alacak maddi gücümüz şuan için yok. Ücretsiz izindeyim işe döndüğümde de istanbul gibi bir yerde ikiz bebek bakıcısı çok para istiyor. Bunalıma giriyorum galiba sadece tek bir gün yataktan hiç çıkmasam sonra vicdan azabı duyuyorum bunu istediğim için. Sürekli ağlamaları hiç oyuncakları yokmuş gibi prizler kablolr için ağlamaları yemek yememeleri tam kaşığı verceekken tekme atmaları hergün binbir zorlukla bez değiştirmek zorunda üst değiştirmek kafayı yicem. Kulaklarım ve başım ağrıyor
Geçecek arkadaşım sabır sadece. Benimde ikizlerim var.şimdi sen zor zamanlarındasin az daha büyüsünler daha kolay oluyor.guya bana hepsi yardıma gelirlerdi.ben bi düzen oturmuştum öğlene kadar yemeğim evimin işi biterdi.sonra bebekleri öğle uykusuna yatırıp kendimde yatardım. Ama yardım etmeye geldiklerinde guya yardım. Onların gelmesi öğlen bulurdu zaten.zaten her isim bitmiş olurdu.yatamazdim bebekler uyuduğunda. Boşver kimseden yardım bekleme daha iyi.hiç olmazsa kimseye gebe kalmazsın. İnan anlamadan geçip gidecek.odada çıkamadığım zamanlar olurdu.şimdi alıp ellerinden tutup geziyoruz.hatta keyif bile alıyorum. İkiz bebek büyütmek zor ama çok güzel bir duygu

Nasıl bebek bakmak istemiyorum diyor ya sevmeye gelince herşey güzel... Evi falanmi uzak ?
yardım eden biri olsa güzel olur evet ama kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ki.başkasına bakar diye güvenerek çocuk mu yapılır? anne kv dediğiniz insanlar zaten çocuk yetiştirmişler ,hayatlarının başka bir evresindeler artık.çıkın şu gereksiz düşünceden, zorla mı kendi çocuğunuzu başkasına baktıracaksınız.paranız varsa yardımcı tutarsınız.

Hayır yakınız kızının çocuğuna bakıyor sonrada yorulduğu için tekrar çocuk bakamam dinlenicem diyor halbuki baktığı çocuk 5 yaşında
5 yaşındaki çocuk neyini yorcak ki bakmak istese o 5 yaşındaki cocuguda alip sana gelir. Kafana takma zaman çabuk geçiyor göz açıp kapayıncaya kadar büyüyecekler sende bu günleri gülerek hatırlayacaksın ☺️

yardım eden biri olsa güzel olur evet ama kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ki.başkasına bakar diye güvenerek çocuk mu yapılır? anne kv dediğiniz insanlar zaten çocuk yetiştirmişler ,hayatlarının başka bir evresindeler artık.çıkın şu gereksiz düşünceden, zorla mı kendi çocuğunuzu başkasına baktıracaksınız.paranız varsa yardımcı tutarsınız.
Pardon da ikiz bebekten bahsediyoruz daha ne diyeyim size biraz empati biraz...

İkiz kızlarım var 9 aylık oldular iki dk yerinde durmuyorlar tek başıma bakıyorum çok zorlanıyorum sabahın erken saati başlıyor gece yarısı zar zor uyuyoruz kısır döngüye girdim çıkamıyorum sanki. Yardımcı alacak maddi gücümüz şuan için yok. Ücretsiz izindeyim işe döndüğümde de istanbul gibi bir yerde ikiz bebek bakıcısı çok para istiyor. Bunalıma giriyorum galiba sadece tek bir gün yataktan hiç çıkmasam sonra vicdan azabı duyuyorum bunu istediğim için. Sürekli ağlamaları hiç oyuncakları yokmuş gibi prizler kablolr için ağlamaları yemek yememeleri tam kaşığı verceekken tekme atmaları hergün binbir zorlukla bez değiştirmek zorunda üst değiştirmek kafayı yicem. Kulaklarım ve başım ağrıyor
Rabbim yardımcınız olsun.Annenız kardesınız vs yok mu?Hani arada dınlendırseler sizi

Benimde ikizleim var 16 ayliklar erkek 1 dk yerlerinde durmazlar saolsun kaynanamla kaynatam beraber bakiyoruz ama tek bakmak isterdim dogrusu duzen yok boykede cunku gececek hersey bi duzene girecekde ne zaman bilemiyoruz iste

İkiz değiller ama 1,5-2 yaş Arası var bebeklerimin. İnanıyorum bazen ben bile kafayı yiyecek hale geliyorum. Çok zor Allah yardımcınız olsun. Varsa yakın arkadaşınız arada bir gelsin bence beraber bebeklerle dışarı çıkın. Bebekleri bırakın diyemeyeceğim çünkü iki bebek sorumluluğunu kimse almaz. Bakıcı da haftada 1 gün bile gelse bence biraz dinlenirsiniz bir de böyle düşünseniz? He gün değil mesela günde 1-2 saat ya da. Belki bu şekilde bütçenizi de aşmaz.

Kimsem yok kayınvalidem bebek bakmak istemiyorum diyor annemde hasta babama bakıyor gelemiyor eşim yoğun çalışıyor yapayalnızım
Kayinvalidelerde çocuk bakmaya yüzleri yok ama evlenir evlenmez çocuk yokmu diye sormayi biliyorlar .insan yardımcı olur ya

Ben de oyle dusunuyorum genel olarak. Tabi ki kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil. Ama bazen insan tikaniyor, bir lokma yemegi bulmak bir yana tuvalete, banyoya bile giremiyorsunuz. Oyle zamanlarda bir yardim elini uzatmak ne bileyim vicdanli bir insanin yapmasi gereken bir sey. Tek bebek bile cok zorken ikiz bebek hayal edemiyorum bile. Yeni dogum yaptigim zaman bir gun evde tek basima lavaboya gidememis, agzima bir lokma koyamamistim. Bir arkadasim aradi, geliyorum sana yemek getiriyorum dedi. Geldi, bebegimle ilgilendi ben dusa girebildim, yemek yedim. Sadece bu bile o kadar rahatlatti ki. Arkadasim mecbur oldugu icin yapmadi bunu. Kendisi de iki cocuk buyuttugu ve bunun ne demek oldugunu bildigi, empati yapabildigi ve dahasi vicdanli birisi oldugu icin yapti. Ikiz bebekleri olan birine yardim etmek nasil aklina gelmez bir insanin, ben sasiriyorum.

Beni sevmiyor kaynanam kiloluydum evlenirken oğluna yakıştırmıyor istemiyor belki dışardan okuyan anlamaz beni ama çocuklarımıda sevmiyor hiçbirşey beklemiyorum ondan sürekli emziremedin bilmem ne beni suçluyor lohusayken patates kızartır makarna pilav yapardı doğru düzgün yardımı olmuyor yok yani
İkiz çocuklara emziesende sütü yetiyor sanki.mecbur mama vereceksin ikisine bit yetmiyor.o kaynanalar suçlaması hiç bitmez.benimkide boyna onu bunu yemeğe davet et derdi sıkıştırırdi

Siz cidden iyi bi annesiniz.ikiz bebegi tek büyütmek zor.Allah yardımciniz olsun.Ama bunun bi süreç olduğunu ve zamanla geçeceğini bilin olurmu.
İkiz bebekleriniz kendi kendilerine oyun oynamaya başlayacaklar.Konuşmaya başlayacaklar.siz işinize döneceksiniz.sabır lütfen.
29. aydan sesleniyorum tünelde ışık var
İnşallah sağolun yorumlr iyi geliyor yaşaynlar anlıyor beni en azından

Ben alıp bebeklerime baksın istemiyorum kimseyi böyle birşey yazmadım bile. Ara sıra bir iki saat bile gelen olsa bu benim için inanılmaz rahatlatıyor bunu gerçekten yaşamayan anlar mı bilmiyorum kimseye güvenip yapmadım. Ama yardım etmek bir yana yok emziremedin yok zayıflar bakamıyorsun diye suçlanıyorum sanki ben bakıcıyım

Benimde ikizleim var 16 ayliklar erkek 1 dk yerlerinde durmazlar saolsun kaynanamla kaynatam beraber bakiyoruz ama tek bakmak isterdim dogrusu duzen yok boykede cunku gececek hersey bi duzene girecekde ne zaman bilemiyoruz iste
En azından Yapayalnız olmaktan iyidir bence 😢

İkiz değiller ama 1,5-2 yaş Arası var bebeklerimin. İnanıyorum bazen ben bile kafayı yiyecek hale geliyorum. Çok zor Allah yardımcınız olsun. Varsa yakın arkadaşınız arada bir gelsin bence beraber bebeklerle dışarı çıkın. Bebekleri bırakın diyemeyeceğim çünkü iki bebek sorumluluğunu kimse almaz. Bakıcı da haftada 1 gün bile gelse bence biraz dinlenirsiniz bir de böyle düşünseniz? He gün değil mesela günde 1-2 saat ya da. Belki bu şekilde bütçenizi de aşmaz.
Bu şekilde bulabilir miyiz bilmiyorum araştırayım ben sağolun 🙏

Allah yardımcın olsun demek için geldim başka da bişey demiyorum hiç kolay değil gerçekten 1 tane kızım var ne yer ne uyur seni çok iyi anlıyorum 2 tane olsa aynısından ne zor

İkiz çocuklara emziesende sütü yetiyor sanki.mecbur mama vereceksin ikisine bit yetmiyor.o kaynanalar suçlaması hiç bitmez.benimkide boyna onu bunu yemeğe davet et derdi sıkıştırırdi
8 ay sadece anne sütü aldılar ağzımla deve tutsam yaranamam bazen gelmediği başıma dikilmediği iyi oluyor diyorum geldiği zaman hayattan tamamen soğuyorum çünkü

Back
X