Kendimi çok yanlız hissediyorum =(

Sevalim10

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2013
50
0
16
Balıkesir
arkadaşlar merhaba.. hamilelikten dolayımı bilmiyorum ama kendimi gercekten cok yanlız hıssedıyorum.. Eşım normalde cumartesı pazar calışmıyor.. ama yinede erken saate hemen uyuyor.. bugün mesela saat öğlen 1 de uyanmamıza rağmen yine uyuyor.. benim fazla bir beklentim mi var anlamadim.. o karşımda uyuyor ben ise sessiz sessiz ona bakıp ağlıyorum.. kendimi cooook yanlız hıssedıyorum =(( hic birşeyden zevk almaz oldum.. eskiden dişarıya cıkmadan önce saatlerce aynanın karşısına gecer hazırlanırdım, şimdi ise aynanın karşısına gecmek bile istemiyorum onu birak dişarıda cıkmak istemiyorum.. aslında bebeğımı sabırsızlıkla bekliyoruz ama neden böyleyim kendimi anlamiyorum. eşimle birşey konuşmak istediğim zaman en ufak birşeyde sinirlenip ses tonumu yükseltiyorum ve oda karşılık olarak cevap veriyor böyle olunca maf oluyorum saatlerce oturup agliyorum. bebegimi hic üzmek istemiyorum fakat bunlarin hepsı acaba 2 senedir evliliğimde eşimin ailesinle yaşadiğim sorunlar yüzünden mi oluyor diye düşünüyorum.. bugün mesela eşimin annesi eşimi arayip biryerde kendisine yatak örtüsü ayirtmiş onu gidip alcakmışız.. ya neden biz aliyoruz kii anlamadimm.. sinirden öldüm yine, eşime birşey diyemiyorum bazen cok ıyı bazende bıanda sinirleniyor .. ne yapıcamı şaşırdim artik.. galiba ailemin yanina dönmek istiyorumm .. =(( bitsinn bu yanlızlıııııııııııık =( burda icimdekleri paylaşmak bana iyi geliyor ama böyle bir durumda olmak beni günden güne yıpratiyor.. gözlerimin alti cöktü artik ağlamaktan.. cok yoruldum.. nezaman biticek bunlarin hepsııı =(

Yatak örtüsünü filan geçtim de...
Şimdi neti kapatıp eşinizi uyandırıp yatağınıza götürseniz nasıl olur?
Saat oturmak için o kadar erken değil ki.
Sarılın güzelce eşinize,uyuyun sıcacık...

ben burda içimden geçenleri paylaşıp anlayış gösterılmesını beklerken böyle şeylerı okuyınca dahada kötü oluyorum sanki. Önceden hamilelik dönemini gecirdiniz mi gecirmediniz mi bilmiyorum ama böyle yazdıgınıza göre başınızdan gecmemiş.. uykum yokken ? uyuyamiyorken yatağıma gıttığım zaman herşeyin aklıma gelıp daha kötü olmayi istemiyorum. yinede yorum icin teşekkürler

Kötü olmak derken?
Özür dilerim,sizi üzmek istemedim.
Sadece sıcak bir fikir vereyim dedim.

Kötü olmak derken?
Özür dilerim,sizi üzmek istemedim.
Sadece sıcak bir fikir vereyim dedim.

Evlılığımde yaşadığım tüm olumsuzluklar.. eşımın ailesı tarafından hergün yapılan haksızlıklar.. Rica ederim özür dilemenizi beklemedim ama gerçekten biraz daha anlayış icin burdayim kendi içimdekileri biraz olsun burda yazıp dökmek için.. fikir içinde teşekkürler ama malesef dedığınız gibi olmuyor bazı şeyler..

İnsan hamileyken daha fazla ilgi bekliyor doğru
Hamileliğin kaçıncı ayındasınız bilmem ama fazla yıpratmayın kendinizi derim.:13:
Eşiniz şuan ilgisiz gibi gözükebilir ama bebek bir doğsun o zaman nasıl gülecek o gözlerinin içi görün bak
Erkekler bazen kadınların dilinden anlamaz.
Hassasiyetlerinin farkına varmazlar.
Hamileliği sıradan bir olay gibi zannedir kimisi.
Ama bilmezler ki ilk defa başa geliyor.
Sizinki de olağan karşılıyordur.
O yaklaşmıyorsa siz yaklaşın ona
O uyumak mı istiyor aşkım hadi beraber bişeyler yapalım diyin
Kayınvalidenizle anlaşamıyorsunuz sanırım :26:
Onu şu dönemlerde hiç umursamayın.
Yatak örtüsünü siz gidin alın hem dolaşmış olursunuz biraz.Açılırsınız
Belki dönüşte başbaşa biryerlerde yemek yersiniz fena mı olur :13:

Teşekkürler böyle positiv destek aldığım zaman daha Iyi hissediyorum kendimi.. hamileliğimin 6.ci ayindayim

Sen yine iyisin, "Sen de uyu" diye baskı da yapabilirdi...

ayy canım ya ben daha hamile değilken ilgi manyağı oldum çıktım sende haklısın ama kendini üzme, sen üzülürsen bebişinde üzülür sonra

Son düzenleme:

Bu aralar aynı şekilde ben de kendimi çok yalnız hissediyorum, dün yine hiç uyumadım. Zor geliyor bunu söylemek ama reelde kimseye anlatamam, bütün gece ağladım. Sebebi eşimin son günlerdeki tavırları. Hiç bir şey yokken ortada birden varlığımdan rahatsız olmaya başladı sanki. Üstelik tavrı birden değişiyor. Mesela dün.. işten geldi, öptüm sarıldım, kokladım. Acıktım dedi yaptığım yemeği ısıttım yedik beraber. Sonra geçti kanepeye uzandı. Yanına gittim, sarıldım,tabiri caizse sırnaştım hiç tepki vermedi 'Moralin mi bozuk bu günlerde bir şey mi var' dedim, 'yok bir şey' dedi. Ben sarılmayı sürdürdüm olaki tepki verir, hiç değilse yanağıma bir öpücük kondurur diye, ama tv izlemeye devam etti. Sonra kalktı bilgisayarın başına oturdu tek kelime etmedi. Çay demledim onun için, içmeyeceğim dedi gitti yattı. Sabah işe gitmeden kalktım sabahın köründe ona kahvaltı hazırladım kahvaltısını yedi ve bana hoşça kal bile demeden sessizce gitti. İnanın hiç bir anlam veremiyorum bu tavırlarına, bir kaç gündür bir anı bir anını tutmuyor. Hareketlerim bebek nedeniyle çok kısıtlanmasına rağmen onu ihmal etmek istemiyorum, yanaşıyorum beraber oluyoruz 1-2 saat içinde eften püften sebeplerle kırdığı da oluyor. Geçen de yaşadık böyle bir şey, işe giderken 'beni öpmeden gitmeni istemiyorum' diye ben sarıldım yine. Baksan ortada hiç bir şey yok, ne tartışma ne başka bir şey. Durduk yere depresif takılıyor, ben ağlamaktan helak oluyorum. Şu anda bile ağlıyorum.Gözlerim şişti ağlamaktan. Dün hiç uymadım ama uykum bile yok, içim daralıyor. Bir taraftan karnımdaki yavrumla konuşuyorum o üzülmesin diye. Daha önce de eşime söyledim halbuki bak bu tavrınla sadece beni değil bebeğimizi de üzüyorsun dedim ama dün yine aynı şeyi sebepsiz yapınca 'böyle gidecek herhalde' diye düşündüm.

İşinde sorun yaşasa bana anlatır eşim, zaten ekip arabasıyla dolaşıyorlar 2-3 kişi, yoğun da değil işinde sorun olmadığını biliyorum. Evden işe-işten eve başka yere de gitmez ve ailesi de burada değil. Derdi benimle. Sizce hamile olduğum için depresyona girmiş olabilir mi? Ya da cinsel açıdan mı tatmin edemiyorum acaba? (Bana karnımın yeni büyümeye başladığı zamanlar bebeğe zarar veririm diye uzun süre elini dahi sürmeyen kendisiydi, zor ikna etmiştim zararı olmayacağına) Haydi öyle desek neden bir saniyesi bir saniyesine uymuyor, neden böyle davranıyor? Kendimi gerçekten çok kötü, çok yalnız hissediyorum. İnşallah geçici bir durumdur. (Son bir kaç gündür böyle- öncesinde sevgi gösterilerinde hiç bir problemimiz yoktu) Kuzum sağlıkla gelsin, düzelir inşAllah..Eşim sarılmasa bile kuzum sarılır bana, öyle avutuyorum kendimi.

Erkekler hep böyle canım..
boşver ilgi bekleme..bebişini ve kendini düşün..ilgi diye ağladıkça daha çok kafaya takarsın ..

Takıyorum kafaya fazlasıyla zaten, inşAllah bebeğim hissetmiyordur. Bugün yine aynı şeyi yaşadık. Sebebini öğrendim yemeklerimmiş.. Sürekli ona etli yemek yapmamı istiyor ama ben vejetaryenim. Ete dokunamazdım, kokusuna tahammül edemezdim. Onun için kokuyu geçtim, geçen ona kavurma bile yaptım. Ama o tüm çabalarımı görmezden geliyor, hiç gelişme yok diyor.
Bugün yine onun için fırında patates köftesi(etsizdi ama- yaptığım yemeği yemek benim de hakkım değil mi?) yaptım, uğraştırdı da beni, sırf fırın yemeği sever diye yaptım. Etliekmek te vardı yanında üstelik, et te vardı yani. Geçen yaptığının aynısını yaptı, kanepeye gitti uzandı ve bir daha da konuşmadı. Aynı şekilde konuşturmak için çabaladım, öptüm sarıldım ama yine karşılık vermedi. En son bana bunu dedi işte: ' Senden etli yemek yapmanı istiyorum ama yapmıyorsun, hiç çaba sarfetmiyorsun. Sürekli aynı şeyleri yiyoruz.' Oysa bugünkü yaptığım yemeği evlendiğimizden beri 2. kez yaptım. Ona da 'beceriksiz bir karın var kusura bakma' dedim. 'Yoo yapamadığından değil, yapmadığından' dedi. Oysa sırf hoşuna gideceğini düşündüğüm için yapmıştım bu günkü yemeği. Ben yalnız olsam kendim için yemek yapmam ki.. Yemek konusu dışında hiç bir sıkıntımız yok şükür, ama bu konu oldukça evde hep bir tatsızlık oluyor 1-2 gün boyunca evde iki yabancı gibi takılıyoruz. Eşimi merhametli bilirim ama tek kelime etmiyor o kadar üzüldüğümü ağladığımı görmesine rağmen.

Bırakın etli yemeği, ona normal yemek yapma hevesim bile kaçıyor bu zamanlarda. Ama anlamamakta direniyor. Daha bu sabah, yarın yapacağım yemeğin planını yapıyordum. 'Şunu alayım şunu yapayım' falan diye.. Ama şimdi hiç istek yok içimde, yarın için yemek yapmak istemiyorum, yapmayacağım bulduğunu yesin diyorum. Yine de dayanamam ya..

Canim yazdiklarini okudum da... Bizim de kusme sebebimiz cocugumuz olmuyor diye... Benle hic konusmaz esim,tedavi suresindeyiz ama umut vermez hic...
Bebegimiz olsa butun derdimiz biticek gibi dusunurum hep ama demekki bebek olunca da sorunlar oluyormus senin anlattigin gibi...
Yemek konusuna gelince bende ilk 1 sene yemek yuzunden cok kusturdum kendime esimi.. Yemezdi kosesine cekilirdi sonrada cok sukur doyduk bugunde derdi :)
Simdi sukur yapiyorum biseyler..
Eger istersen sana tarifler verebilirim

Canim hamileliginde verdigi bir alinganlik bir sinir stres ve duygusallik sendeki bence...
Esininde bir problemi olabilir sana demez belkide,erkekler herseyi a dan z ye anlatmaz.. Benim esim oyle mesela hic dertlesmez cokda konusmaz zaten,ben omzuna yatiyim ve sutekli susuyum o zaman cok sver beni :) herkesin bi huyu var iste..
Bende bebegi cokistiyorum bi hamile kalsam ne guzel olcak hayatimiz degiscek diye umit ediyorum hep kiymetini bil canim inan ki bak.. Bebeginiz gelcekmis ne guzel Allah kucagna almayida nasip etsin insAllah..
Esinin annesi almanizi istemis yatak ortusunu olsun desin ne olcak sanki alinca oda onun annesi kiramaz tabi. Ailesiyle sorunlar yasayabilirsin haliyle olur oyle seyler cogu kiside var.. Esin seni destekliyorsa seviyorsa hersey bos... Sevip sevilmek cok guzel bisey.. Esin uyuyorsa erkenden sende islerini bitir erkenden saril ona uyu,niye agliyorsun yalniz hissediyorsun.. Bende esimden ilgi goremeyince cok aglardim ama simdi artik oyle yapmiyorum alistim surekli sevgi gosterisi olmuyor yani..
Uzulme bebeginide uzme... O dogunca esini unutcaksin zaten :) onun mis kokusu yeter hem yalnizliginda kalmaz bebisin varrr

Canım sağolasın, mesele tarif değil ki, mesele onun benim onun için yaptıklarımı görmeyişi. Ben etin kokusuna, ete dokunmaya tahammül edemeyen biriyken ona kavurma yapmış biriyim. Ama o bunu görmezden gelip 'bana etli yemek yapmıyorsun, hiç çaban yok' diye surat asıp beni ağlatmayı tercih ediyor. halbuki 2 gün önce yaptım bu kavurmayı da. Ondan önce de yaptım ona etli yemekler, patates oturtma yaptım, etli pilav yaptım. Ama bu yaptıklarımı görmezden gelip beni sürekli aynı şeyle itham etmesi çok üzüyor.

İnşAllah sizin de en kısa sürede çocuğunuz olur. Ama o da ilginç, sanki bu senin elindeymiş gibi neden surat yapıyor ki? Allah sağlıkla versin inşallah bir an önce size de..

Sende haklisin erkekler onlar icin birsey yapildiginda hic umursamiyorlar benim esimde oyle... Onun icin ugrasip cabalarim ama hic orali olmaz belkide simarmasin diye yapiyordur ama oyle oldugnude biliyorum...
Esimin yasitindakilerin oldu benim olmuyor diye uzuntusunden benide uzuyor bende agliyorum gizli gizli dualar ediyorum Allah kabul eder insAllah...
anliyorum seni bende bebek konusunda esimle konusmaya calissam hic dinlemiyor moralimi bozma huzur ver bana diyor bana,oysaki dediklerim de Allah vericek birgun uzulme bebegimiz olcak vs vs.. bu lafa ne varsa demi.. Erkekleri anlamak cok zor gercekten

Rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın. Herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin. Her evlilikte farklı türlü sorunlar oluyor demek ki. Dediğim gibi şükür başka bir problemimiz yok şimdilik, seviyorum da eşimi ama bana böyle davrandığı zamanlarda kendimi o kadar yalnız, çaresiz hissediyorum ki anlatamam. Bebeğimi düşünüyorum, onun üzülmemesi için üzülmemeye çalışıyorum ama elimde değil. Dokunsan ağlayacak raddedeyim, hatta dokunmasan da ağlıyorum.

Dedigin gibi her evlilikte degisik sorunlar var.. Sorunsuz bir evlilik hic yok malesef... Evliligin kurali bu ondan diyorlar demekki tuzu biberi diye :)
Tad verir umarim hayatimiza tuz ve biber yemeklerde oldugu gibi :)
cunki hatalar insani olgunlastiriyor.. Ben de esimden cok memnunum ama bebek konusunda degilim,cok sabirsiz hemen olsun diyor....
InsAllah olucak bir gun...
Aglama uzulme bence,bebegin hisseder cunki...
Bende cogu zaman caresiz hissediyorum kendimi,hamile kalinca burnundan getiricem diyorum sonra da:)

Hamile kalınca bence kocalar da hamile kalıyor, kapris yapması gereken kadın değil mi yaa? Ne bu erkeklerdeki kapris şimdi? Daha önce de dediğin gibi aynı şekilde bebeğim doğduktan sonra kendimi yalnız hissetmeyeceğim inşAllah. Belki istese de şimdiki ilgimi göremeyecek o zaman. Niye zamanlarını iyi değerlendirmez ki insan? Allah bir an önce olgunluk nasip eder inşAllah bu erkeklere, ne diyeyim..

Allaha güven, 10 seneden sonra normal yolla hamile kalan tanıdığım var benim. İnşAllah kucağınız boş kalmayacak.

Son düzenleme:
Bebeğine kavuştuğunda bu yalnızlığın biter ki, şuan hamileliğinde vermiş olduğu duygusallıktan dolayı boşluktasın.. Bebek gelince kimseyi istemezsin yanında onun kokusu bile yeter :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…