Kendimi değiştirmek istiyorum.

kristenn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
524
7
46
İstanbul
İnsanlara değer vermemek istiyorumm nefret ediyorum bu huyumdann. Birinden nefret etsem bugünn yarın gelip bana bi tebessüm etse hepsini unutup onun için herşey yapabilecek biriyim.Kendi kendime yetebilmek istiyorum kendimi sevmeliyim.İnsanlara hayır diyemiyorum hep onlar mutlu olsun istiyorum bi arkadaşımla buluşup bizim evin oralara geleceksek ben gidip kapısından alıyorumm kapısına bırakıyorum aman tek kalmiyim diye hatta arkadaşımın arkadaşı dalga bile geçmiş bununlaaa şuraya gidelimde kristenn benim masraflarıda öder demiş gülmüş bidee bide gelmiş böyle dedi diye söylüyorr. Tamam bütün bunları yapıyorumda değerim olsa neyse en değersiz benim arkaplanda kalan benim. Bütün arkadaşlarım ilk bulduğunaa beni tek bırakıyor. Komik olacak ama adını feriha koydumdaki lara gibi olmak istiyorum :1: İnsanın huyunu değiştirmesi mümkünmüü? Kendime kendim acıyorumm.

Hay allah kahretsin beni yine arkadaşımla buluşacaktım gitmicektim bu sefer evleri dağ başındaa ben gidiyorum ayağına kadarrr aradı başta yok dedimm gel diyince tamam çıkıyorum dedimmmm offf hayır diyemiyorumm yorgunumda okuldan yeni geldim :(

Hemen degistemezsin kendini zaman laizm.
bir arastir bu konu ile ilgili kitaplar felan varsa kullan,
Turkiyede varmi bilmiyorum ama hayir demek icin ozel kurslar var.
Bu arada Yes man filmini izle..
Hatta mutlaka izle, belki ders cikarirsin.

İnsanın huyunu değiştirmesi mümkün değil ne yazık ki.

Yaşın kaç bilmiyorum ama benim yaşım 26 ve ben hala kendimi değiştiremiyorum.

Üniversiteye ilk başladığım yıllarda aynı senin gibiydim.

Birinin derdi olur koşardım.

Birinin cebinde parası biterdi ben de 10 TL varsa 5 TL'sini ona verirdim.

Birinin karnı acıktığında son paramla yemek ısmarlardım.

Akşam olur herkes evlerine dağılacak.

O karanlıkta onları evlerine bırakmadan kendi evime gidemezdim.

Onlara göre Empty çok iyi bir insandı.

Bana göre ise arkadaşsak bunlar hiç bir şeydi.

Zaman geçti. İnsanlar artık kendi gerçek yüzlerini ortaya çıkarmaya başladılar.

Yüzüme gülen arkamdan dedikodu yaparlarmış o dertlerine koştuğum insanlar.

Aslında beni sevgilimden kıskanıp da hayatımı dar edecek insanlarmış o evlerine bıraktıklarım.

Çok üzüldüm. Çok ağladım. Çünkü ben onlar için hiç böyle şeyler yapmazdım.

Ne olursa olsun yanlarındaydım.

Dedim ki değişmeliyim. Artık insanlara bu kadar değer vermemeliyim.

Ve yine zaman geçti.

Her şey değişmişti. Üniversite bitmişti. Arkadaşlar gitmişti.

Yeni insanlar girmişti hayatıma.

Ama ben yine aynıydım.

Değişmemişim. Yine aynı niyetle koşuyorum yeri gelince.

Yine aynı niyetle seviyorum ama bu sefer dozajını ayarlıyorum.

Eger hayır diyeceksem diyorum. Çünkü mecbur değilim.

Sen de mecbur değilsin.

Bunun temel sebebi kaybetme korkusu olabilir.

Arkadaş çoktur.Seni kullanacak değil sana gerekirse yoldaşlık edecek arkadaşlar bulmanı tavsiye ederim.

sanırım çoğumuzda hayır diyememe sıkıntısı var ama ben hayır demeye başladım ve ilk uygulamamı yaptım.etrafımdaki insanları mutlu etmekten,kendimi ne kadar çok ihmal etmişim,ben çok değerliyim,sende kendini sevmekle başla canım,dozunu ayarla herşeyin,arkadaşın dediği filmi buldum hemen izlemeye başladım,çok dersler çıkarıcam,

iyi niyetli olman çok güzel bu devirde artık herkes okadar bencil ve vicdansız ki bunu sende biliyorsundur .değer verdiğin insanlar sana değer vermiyorsa boşver gitsin çıkar at hayatından baktın kullanıyor seni sessizce git hayatından br açıklama bile yapmana gerek yok canını sıkanı terk et .bende senin gibi eskiden dert ederdim kendime annemde der mesela bazı arkadaşlarım için bize gelir giderler kalırlar ama sonra bir bakarım aramazlar bile bende boşverdim yoksa kendi kendimi yiyorum üzülüyorum sende benim gibi yap hafiflemiş hissedeksin sana değer vermeyen sende değer verme bu kadar basit kural dediklerimi yaparsan kendini çok iyi hissediceksin .

kim sana ne kadar değer veriyorsa sende o kadar değer ver ne daha fazla ne daha az:31:
gerektiğinde hayır demeyi bilmel insan.bende yumuşak yüzlüyümdür ama birşey yapmak istemiyorsam asla sözünü vermem hayır diyemiyorsam bile tamam da demem:19:
çıkarcı insanları hayatıma sokmam sende böyle yap bencil çıkarcı dedikoducu insanlardan uzak dur insanların seni kullanmasına izin verme:50:kötü arkadaşın olacağına hiç olmasın daha iyi.en azından hayal kırıklığı yaşamazsın

kim sana ne kadar değer veriyorsa sende o kadar değer ver ne daha fazla ne daha az:31:
gerektiğinde hayır demeyi bilmel insan.bende yumuşak yüzlüyümdür ama birşey yapmak istemiyorsam asla sözünü vermem hayır diyemiyorsam bile tamam da demem:19:
çıkarcı insanları hayatıma sokmam sende böyle yap bencil çıkarcı dedikoducu insanlardan uzak dur insanların seni kullanmasına izin verme:50:kötü arkadaşın olacağına hiç olmasın daha iyi.en azından hayal kırıklığı yaşamazsın

Hiç arkadaşın olmasın daha iyi çok doğru söylemiş.
Hayır de bekle bak sonra meyvalarını nasıl topluyorsun...

Yavaş yavaş hayır diyebilmeye çalış canım, bununla ilgili kendini geliştirmeye bak. Artık menfaat dünyasında senin bu huyundan faydalanmaya çalışan çok olur özelikle de iş hayatında hayır diyebilmek çok önemlidir. Kendini kullandırtma, iyiliğe tabi ki iyilikle cevap ver ama her zaman nerede durman gerektiğini de unutma.

Hemen degistemezsin kendini zaman laizm.
bir arastir bu konu ile ilgili kitaplar felan varsa kullan,
Turkiyede varmi bilmiyorum ama hayir demek icin ozel kurslar var.
Bu arada Yes man filmini izle..
Hatta mutlaka izle, belki ders cikarirsin.
O filmi izledim ama evetçi değil hayırcı olmaya ihtiyacım var sanırım :43:

İnsanın huyunu değiştirmesi mümkün değil ne yazık ki.

Yaşın kaç bilmiyorum ama benim yaşım 26 ve ben hala kendimi değiştiremiyorum.

Üniversiteye ilk başladığım yıllarda aynı senin gibiydim.

Birinin derdi olur koşardım.

Birinin cebinde parası biterdi ben de 10 TL varsa 5 TL'sini ona verirdim.

Birinin karnı acıktığında son paramla yemek ısmarlardım.

Akşam olur herkes evlerine dağılacak.

O karanlıkta onları evlerine bırakmadan kendi evime gidemezdim.

Onlara göre Empty çok iyi bir insandı.

Bana göre ise arkadaşsak bunlar hiç bir şeydi.

Zaman geçti. İnsanlar artık kendi gerçek yüzlerini ortaya çıkarmaya başladılar.

Yüzüme gülen arkamdan dedikodu yaparlarmış o dertlerine koştuğum insanlar.

Aslında beni sevgilimden kıskanıp da hayatımı dar edecek insanlarmış o evlerine bıraktıklarım.

Çok üzüldüm. Çok ağladım. Çünkü ben onlar için hiç böyle şeyler yapmazdım.

Ne olursa olsun yanlarındaydım.

Dedim ki değişmeliyim. Artık insanlara bu kadar değer vermemeliyim.

Ve yine zaman geçti.

Her şey değişmişti. Üniversite bitmişti. Arkadaşlar gitmişti.

Yeni insanlar girmişti hayatıma.

Ama ben yine aynıydım.

Değişmemişim. Yine aynı niyetle koşuyorum yeri gelince.

Yine aynı niyetle seviyorum ama bu sefer dozajını ayarlıyorum.

Eger hayır diyeceksem diyorum. Çünkü mecbur değilim.

Sen de mecbur değilsin.

Bunun temel sebebi kaybetme korkusu olabilir.

Arkadaş çoktur.Seni kullanacak değil sana gerekirse yoldaşlık edecek arkadaşlar bulmanı tavsiye ederim.

Aynı şeyleri yapmışız bende arkadaş kavramı kıymetlidir onlar için herşey yaparım ama onlar saflık olarakk gördülerr 1 liranın hesabını yapanlarr oldu.

güzelim bendede vardı hayır diyemiyrodum.şimdi hayır demenin bin çeşidini biliyorum,ben bu durum için psikologa gitmiştim tek seansta hallettik.tavsiye ederim.

inş yapabilirim yaşım 16

Daha küçükmüşsün.

Sen de benim gibi olacaksın.

Üzüldükçe anlayacak ve aslında kime değer vermen gerektiğini anlayacaksın.

Sadece şu konuda dikkat etmeni isterim.

Kalbinde ki saflığı yitirme.

Ben bütün olanlardan sonra yitirmiştim.

Yeniden bulmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
İnsanlara değer vermemek istiyorumm nefret ediyorum bu huyumdann. Birinden nefret etsem bugünn yarın gelip bana bi tebessüm etse hepsini unutup onun için herşey yapabilecek biriyim.Kendi kendime yetebilmek istiyorum kendimi sevmeliyim.İnsanlara hayır diyemiyorum hep onlar mutlu olsun istiyorum bi arkadaşımla buluşup bizim evin oralara geleceksek ben gidip kapısından alıyorumm kapısına bırakıyorum aman tek kalmiyim diye hatta arkadaşımın arkadaşı dalga bile geçmiş bununlaaa şuraya gidelimde kristenn benim masraflarıda öder demiş gülmüş bidee bide gelmiş böyle dedi diye söylüyorr. Tamam bütün bunları yapıyorumda değerim olsa neyse en değersiz benim arkaplanda kalan benim. Bütün arkadaşlarım ilk bulduğunaa beni tek bırakıyor. Komik olacak ama adını feriha koydumdaki lara gibi olmak istiyorum :1: İnsanın huyunu değiştirmesi mümkünmüü? Kendime kendim acıyorumm.

ama bak diyorsun ya yalnız kalmamak için, belkide bir müddet yalnız kalmak o kadar da kötü değildir.kendini dinlersin, mutlu musun? mutsuz musun?

Back
X