kendimi düzeltemedim :(

fazla mükemmelliyetçilikten olabilir.
hatalarımızı kabul edip,eleştirilere açık olmak ve tartışmalarda sesi fazla yükseltmeden karşı tarafa hakaret boyutuna getirmeden tavır takınırsak,olayın bitiminde vicdanımızı ya da psikolojimizi rahatsız edecek bir düşünce kalmaz..

canım aynı durumlar bendede var sanırım fazla hassas insanlarız.etrafımızdakileri öyle önemsiyoruzki kendi hayatımızı ikinci plana atıyoruz ve malesef aynı hassasiyeti karşı taraftan göremiyoruz.demekki sorun bizde hatta ben doktora bile görünmeyi düşündüm.biraz daha relax olmalıyız.nasıl olacak bilmiyorum çözüm bulursan banada ilet lütffen kaydirigubbakcemile3

aslında seninki OKB denilen psikolojik bir rahatsızlık.yani bu kadar takıntılı olmak ve hatta saçma şeyleri bile takmak.ben de senin gibiydim.hala da bazen yokluyor böyle takıntılı düşünceler ama nadir.canım bununla yine kendin mücadele edeceksin.mesala korkuların mı var.amaan olursa olsun ya da onu olunca düşünürüz gibi panzehirler hazırla kendine.bu düşünceleri beslememeye çalış.aklına kötü bir düşünce geldiğinde bir de tam tersi olumlusunu düşün.sana meşgul ol,gez dolaş demiyorum.çünkü ne yaparsan yap o düşüncelerden kurtulamazsın biliyorum.tek yol seni rahatlatacak,biraz gamsız yapacak panzehir düşünceler hazırlamak.
aslında doktora gidersen ilaç falan verebilir.eğer tahammül edemez hale gelirsen psikiyatriste git.ama en güzeli kendi metodlarınla savaşman.yerimseniben

aslında seninki OKB denilen psikolojik bir rahatsızlık.yani bu kadar takıntılı olmak ve hatta saçma şeyleri bile takmak.ben de senin gibiydim.hala da bazen yokluyor böyle takıntılı düşünceler ama nadir.canım bununla yine kendin mücadele edeceksin.mesala korkuların mı var.amaan olursa olsun ya da onu olunca düşünürüz gibi panzehirler hazırla kendine.bu düşünceleri beslememeye çalış.aklına kötü bir düşünce geldiğinde bir de tam tersi olumlusunu düşün.sana meşgul ol,gez dolaş demiyorum.çünkü ne yaparsan yap o düşüncelerden kurtulamazsın biliyorum.tek yol seni rahatlatacak,biraz gamsız yapacak panzehir düşünceler hazırlamak.
aslında doktora gidersen ilaç falan verebilir.eğer tahammül edemez hale gelirsen psikiyatriste git.ama en güzeli kendi metodlarınla savaşman.yerimseniben

aynen öyle cnm ama ilaç falan kullanmak istemem
en iyisi kendi kendimle mücadele etmek
bunu başarmam lazım yapamam demek yok
çünkü böyle hayat gerçekten geçmiyor

ayy aynı ben yaa bende düşünüyodum nasıl düzelirim falan diye arkadaşların arasında falan hiç lafa gelemiyorum şaka yapmış bile olsalar hemen alınıyorum ağlamaya başlıyorum mesela bugün arkadaşlar filmlerden konuşuyorlardı bende yanlarına gidince biri sen avatara benziyosun yaww diye bana şaka yaptı küstüm ağlamaya başladım bu arada bende öss ye hazırlanıyorum nasıl atlatıcaz şu dönemi yaa:(

canım panik atak olma ihtimalin var...ve bu rahatsızlık 6 ay ilaç kullanmakla tamamen düzeliyor...hemen bir psikiyatriste git bence ..boşuna ruhuna işkence etme

ya övünmek gibi olmasın ama senin kadar olmasada bende çok kuruntu yaparım ve çevremdekiler böyle şeyleri zekama bağlar.mesela sevgilim bi işe girişmeden hemen sonunu amacını anlarım ve işi yarım kalır,''yaa nerden anladın öyle yapacağımı cin gibi kızsın'' der,çünkü kuruntu yaparım,çok düşünürüm olaylar üzerinde,bazen geçmiş kuruntularımı unuturum ama o kuruntuyu oluşturan birkaç şey gerçekleşince kafamda kurduğum senaryo gelir aklıma,böylece kandırılmam,

ama seninkide fazla yani,ağır ve soğukkanlı ol bence,eğer kuruntuların gerçekse bile bu psikolojinin sana bi faydası olmaz

canım panik atak olma ihtimalin var...ve bu rahatsızlık 6 ay ilaç kullanmakla tamamen düzeliyor...hemen bir psikiyatriste git bence ..boşuna ruhuna işkence etme

cnm panikatak aklıma gelmedi hiç
ama sanmıyorum ya olabilir mi ki bilmiyorumkismile

bence hemen bir terapistten yardım istemelisin çok faydasını göreceksin emin ol canımaklinialirimsmile

Back
X