Kendimi ezik ve pasif görme nedenim

ay barbie gerçekten güldüm:)))
malesef Türkiyede üniversite okumak özellikle bazı kesim için hava unsurundan başka birşey değil. yanlışlıkla yanıldım-yazıldım birkere Boğaziçili arkadaşlarla biraraya geldim. "x sen hangi kapıdan çıkıyorsun şekerim Kuzey kapısı mı, Güney kapısı mı? aaa Güney kapısından çıkmıyorum tatlım bla bla bla" sonra bana döndü biri "sıkılmıyorsun değil mi tatlım, tabi sen Boğaziçi ortamını bilmediğin için haklısın sıkılırsın" dedi. eziklediler beni kanımca :uhm: :icecream:
Üniversite okumak marka için değil hayatına birşeyler katmak için olmalı. Ama bunun içinde illa ünivesite okumak gerekmez zaten.

bence çalışmak "eğer kendi işin değilse" ne kadar seversen sev "milletin ağız kokusunu çekmektir".
ha ister bunu "özgürlük" adı altında severek yaparsın, ister kahrederek. bu da insanların şartlarıyla/tercihleriyle ilgili bir drumdur...

cekhu sana sonuna kadar katılıyorum. bu arada belirteyim dedim....

bideee bazen o çok üstün kişiler öyle bir yere düşüyolar ki iş hayatında
iki lafı biraraya getiremeyen 3-4 karılı metresli para babalarının emir erliğine başlıyolarr
o kıroyum ama para bende konumundaki para babaları haşadını çıkarıyor işini yaptırana kadar
işte o zmn Ama ben ODTÜlüydüm, ama ben Harvardlıydım diye iç hesaplaşma yapılsada kar edilmiyor
çalışmaya devammmmmm kaydirigubbakcemile3

okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır demişler kaydirigubbakcemile3

arkadaşı tanımam etmem niye avutmaya calisiyim???
sizin SACMALİK olarak gördüğünüz benin fikrim..ben universitenin vermiş olduğu egitimden bahsettim..ekonomi üniversitesinde grafik tasarım okudum ve Şeref ogrencisi olarak mezun oldum..bütün derslerime essek gibi girdim,çalıştım,sabahlara kadar projeler yaptım..derece yaparak bitirdim..ama bir afişin baskıya hazırlanmasını öğrenmedim,baskı tekniğini öğrenmedim,kağıt kalitesini öğrenmedim,bilgisayarda sifirdan bir şekil çizmeyi öğrenmedim,bilgisayardaki renklerle kagittaki renk farkını öğrenmedim...benim is hayatımda isime yariycak seyler bunlar arkadasım..iki kibriti yapistirip proje hazırlamak benim hiç bı isime yaramaz..ama meslek lisesi mezunu benim bütün bilmediklerimi biliyor..bu nasıl egitim???
üniversite ye gidiyorsun öğretmen olmak için mezun oluyorsun devlet seni sınava alıyor..kendi universitesindeki kendi verdigi egitime güvenmiyor adam!!!komik değil mı?!
ben üniversitelerin vermiş olduğu egitimi eleştirdim..univeriste ortamını değil..
sabah aksam çalıştım,derslerime girdim,derece aldım ve özel okul olduğu için bı de para verdim ama ise girdim aval aval baktım..benim hatam mı şimdi bu?saçmalık mı?
işletmeden mezun arkadasım,benim okulumdan,kız mezun oldu gitti muhasebe kursuna yazıldı..bu mu saçmalık??
bırakın Allah askına üniversitelerin egitimini savunmayın bana..
ortamını demiyorum egitimini..
devlet güvenmiyor kendi verdigi egitime..
bana bı kisi gösterin sadece universe okuyup bir şirkette üst düzey yöneticilik yapan..
bulamazsınız..sadece üniversite okuyup adam olunsaydı bu memlekette Boğaziçi mezunları garsonluk yapmazdi,ODTÜ mezunları evde oturmazdi..

maalesef sadece bir üniversite okudum..yurtdışınada gidemedim..odtü boğaziçi mezunu değilim istanbul üniversitesi mezunuyum türkiyenin önde gelen kurumsal bi şirketinde
supervisor pozisyonunda çalışıyorum...torpille bulmadım işimi yükselmek için türlü katekullilerde yapmadım.üniversite okumanın önemi yadsınamaz tabiki yüksek lisans yapmışla lise mezunu arasında fark vardır ama bunu kabul edip ezilip büzülmeden kendine güvenerek belirt sorarlarsa bunda ayıp bişi yok olabilir şartlar elvermemiştir okuyamamışsındır..hırsızlıkmı yaptın çaldın çırptınmı utanılcak bişi yok..kitap oku gündemi takip et boşa doluya konuşma zaten senin ne kadar akıllı bi kız olduunu anlarlar..

margarin sen tanıdığım ilk kisisin o zaman..ek bir dil öğrenmek için bile ekstra bir kursa gitmeden sadece üniversite okuyup mezun olup bir yere gelen..tebrikler..
ben üniversite gereksiz demedim ben universite ortamını eleştirmedim..
ben sistemi ve egitimi eleştirdim..ben öğretmen olmak için üniversite okuyanların mezun olduktan sonra öğretmen olamamalarını eleştirdim..
devletin kendi verdigi egitime inanmamasini,guvenmemesini eleştirdim..
KPSS yi eleştirdim..
benim çalışıp,dershane,özel hoca paraları verip özel üniversitede egitim gördükten sonra meslek lisesi mezunundan bilgi acısından eksik olmamı eleştirdim..
ben de üniversite okudum..eğer söylemeye çalıştığım şey kardesim üniversite gereksiz okuma demek olsaydı ben bu zihniyette olsaydım enayi gibi para verip,sabahlara kadar çalışıp,dereceyle mezun olmaya çalışmazdim..
iyiki okunuşum,iyiki o ortamı görmüşüm vs bunlara asla lafım yok..
ama egitimi bana göre egitim değil..
dediğim gibi sen sadece üniversite okuyup bir yere gelmiş tek tanıdığım insan oldun..
kuzenim ODTÜ okudu,uluslar iliskiler ve Avrupa birliği,2 yıl Türkiye de 2 yıl Amerika'da okudu..şimdi askere gidicek ve döndüğünde 1 sene boyunca sınava hazirlancak konsoloslukta çalışmak için..bu saçma değil mı?bu cocuk daha ne yapsın?Türkiye nin en iyi üniversitelerinden birinde okudu,ana dili gibi ingilizcesi var ama....hiç bir ise yaramıyor iste..yine sınav yine sınav..
erkek arkadaşımın ablası özel bir şirkette müdür oldu..Ege mezunu,kız aynen senin gibi kendi çabasıyla bı yere geldi ama oraya gelirken çok çalıştı..isten çıktı dil kursuna gitti,ordan çıktı başka bir kursa..müdür oldu hala kursa gidiyor..
benim eleştirdiğim bu..bana yanlış gelen bu..

okumak cehaleti alır ama eşşeklik baki kalır:delphin:

türkiyedeki eğitim sistemi 5para etmez
ama bizim ülkemizde insanın kalitesine değil
okulunun kalitesine bakılıyor malesef
okul insanlar için bi yafta oluyor
önemli olan insanın kendisini geliştirebilmesi

okumak cehaleti alır ama eşşeklik baki kalır:delphin:

türkiyedeki eğitim sistemi 5para etmez
ama bizim ülkemizde insanın kalitesine değil
okulunun kalitesine bakılıyor malesef
okul insanlar için bi yafta oluyor
önemli olan insanın kendisini geliştirebilmesi

kesinlikle...

bu arada nick 10 numara:))))

bu arada konu sahıbı arkadasım,concealed ısımlı arkadasın yazdıklarından calısanın calısmayanı ezmeye calısmasının da bıre bır sahıdı oldun..
bu konuda o kadar gereksız yere saldırdı kı bana..
benım dedıklerımde concealed ın soyledıklerı arasında en ufak bır bag yok..
ben unıversıteyı veya calısmayı yanlıs ve gereksız bulan bır laf soylersem zaten kendımle celısırım ve yalancı olurum..
unıversıte okudum,unıversıteye gıtmek gereksız dıyemem..
ıs arıyorum,calısmak gereksız dıyemem..
bu soylenenlerın komıklıgı de buradan gelıyor zaten..

yapacak bir şey yok güzelim...açıktan okusan bile onlar üniversite ortamından falan bahsedecekler...2. üniversite olarak açıktan okuyorum ama lise mezunu br insana bir şey vereceğini sanmıyorum...bence kendine güven lise mezunu olmak kabahat değil ki...

Beğenmeyen çeker gider be güzelim hiççç takma...hem beğeniyo sende bişeyler buluyoki berabersiniz ..okumakla adam olunmuyo malesef ayrı şeyler eğitim tabiki şart tartışılmaz ama kendini yetiştirmekte önemli sonuçta sende madem bu kadar takıyosun bi yerden başla sınav falan dene bunlar için kendinide sevgilinide yıpratma canım...

ay barbie gerçekten güldüm:)))
malesef Türkiyede üniversite okumak özellikle bazı kesim için hava unsurundan başka birşey değil. yanlışlıkla yanıldım-yazıldım birkere Boğaziçili arkadaşlarla biraraya geldim. "x sen hangi kapıdan çıkıyorsun şekerim Kuzey kapısı mı, Güney kapısı mı? aaa Güney kapısından çıkmıyorum tatlım bla bla bla" sonra bana döndü biri "sıkılmıyorsun değil mi tatlım, tabi sen Boğaziçi ortamını bilmediğin için haklısın sıkılırsın" dedi. eziklediler beni kanımca :uhm: :icecream:
Üniversite okumak marka için değil hayatına birşeyler katmak için olmalı. Ama bunun içinde illa ünivesite okumak gerekmez zaten.

bence çalışmak "eğer kendi işin değilse" ne kadar seversen sev "milletin ağız kokusunu çekmektir".
ha ister bunu "özgürlük" adı altında severek yaparsın, ister kahrederek. bu da insanların şartlarıyla/tercihleriyle ilgili bir drumdur...

cekhu sana sonuna kadar katılıyorum. bu arada belirteyim dedim....

Office cim haklısın, üniversite okumak insanlara hava basmak okumayanı eziklemek olmamalı, insana bir şey katmadıktan eşeklik baki kaldıktan sonra Odtü, Boğaziçi bitirsen ne yazar, ayrıca şans ya Boğaziçi Odtü bitirmişsin, sonra cahilim ama para bende modundaki bir patron seni eziklesin, oradan oraya koşsun, böyle insanların karşısına böyle patronların çıkmasını diliyorum :Saruboceq:

yaşadığınız durumu iyi anlıyorum..
şunu anlamadım bu sıkıntıyı her okul konusunu açan üniversiteli kişilerin yanındamı
yoksa sadece sevgiliniz ve onun üniversite arkadaşlarının yanındamı duyuyorsunuz ??

bunlar çook ayrı şeyler..
eğer sadece sevgilinizin ortamında bunu hissediyorsanız orada sevgilinizin tez danışmanı olarak değil
onun sevdiği kişi olma kontenjanından onlara orada olduğunuzu belli etmelisiniz ..!!
hatta madem kendilerini üstün görüyorlar yada size kendinizi ezik hissettiriyorlar bi şekilde..
kendileri gibi üstün olan sevgilinizin sizi seçtiğini düşünerek ve bunu onlarında gözüne sokarak iyice koltuklarınızı kabartabilirsiniz

eğer sorun her üniversiteli ortamında bu ezikliği yaşamaksa
üzgünüm ama yaşamaya devam ediceksiniz, bir psikoljik yardım almadığınız sürece..
çünkü malesefki statü, hiyerarşi v.s ne denilirse artık toplumun herkesiminde kendini gösterir.. sosyal hayattada iş hayatındada
büyük balığın küçük balığı yemesi gibi..

bu sadece lise mezunu için de değil..
lise okuyan ilkokul mezununa
yüksek yapan üniversite mezununa
doçent olan asistana
prof olan doçente hep böyle gider bu psikolojik sınıflandırma

araba alırken bile doktordan diye satılıyor yaaa düşün artık :sm_confused:

bideee bazen o çok üstün kişiler öyle bir yere düşüyolar ki iş hayatında
iki lafı biraraya getiremeyen 3-4 karılı metresli para babalarının emir erliğine başlıyolarr
o kıroyum ama para bende konumundaki para babaları haşadını çıkarıyor işini yaptırana kadar
işte o zmn Ama ben ODTÜlüydüm, ama ben Harvardlıydım diye iç hesaplaşma yapılsada kar edilmiyor
çalışmaya devammmmmm kaydirigubbakcemile3

okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır demişler kaydirigubbakcemile3

Sizin tespitlerinizde çok doğru alkisalkisalkis

bu arada konu sahıbı arkadasım,concealed ısımlı arkadasın yazdıklarından calısanın calısmayanı ezmeye calısmasının da bıre bır sahıdı oldun..
bu konuda o kadar gereksız yere saldırdı kı bana..
benım dedıklerımde concealed ın soyledıklerı arasında en ufak bır bag yok..
ben unıversıteyı veya calısmayı yanlıs ve gereksız bulan bır laf soylersem zaten kendımle celısırım ve yalancı olurum..
unıversıte okudum,unıversıteye gıtmek gereksız dıyemem..
ıs arıyorum,calısmak gereksız dıyemem..
bu soylenenlerın komıklıgı de buradan gelıyor zaten..

sen bayağı dertlisin galiba. yaa bi başlığında ben tembelim ailemin durumu da iyi evde oturmak gibisi var mı tarzı şeyler yazan cekhu değil misin sen. ben de ee madem niye okudun demiştim.
sen etrafına bakıp bakıp iş hayatına karşı fobik olmuşsun. bırak yaa millet nerde okumuşsa okumuş. yok o odtü mezunu bu bilmemene ama garson v.s diye hayıflanıp duracağına sen gitte bir işe gir. okuyup da evde oturmak rahat aman ne çalışıcam diyen adamı ben ezerim yani zaten bi işede yaramaz o mantığı değiştirmediği sürece.ailemleyken baba parası yerim evlenince de koca parası yerim, açıkçası bu mantığa sahip adamla işim olmaz

sen bayağı dertlisin galiba. yaa bi başlığında ben tembelim ailemin durumu da iyi evde oturmak gibisi var mı tarzı şeyler yazan cekhu değil misin sen. ben de ee madem niye okudun demiştim.
sen etrafına bakıp bakıp iş hayatına karşı fobik olmuşsun. bırak yaa millet nerde okumuşsa okumuş. yok o odtü mezunu bu bilmemene ama garson v.s diye hayıflanıp duracağına sen gitte bir işe gir. okuyup da evde oturmak rahat aman ne çalışıcam diyen adamı ben ezerim yani zaten bi işede yaramaz o mantığı değiştirmediği sürece.ailemleyken baba parası yerim evlenince de koca parası yerim, açıkçası bu mantığa sahip adamla işim olmaz

bu sözleri çekhu arkadaş sarfedip sonrada eğitime, devlete dem vuruyor öylemi?

pes...

işin özü; sırf okumuş olmak için okuyan, bölümün ismi daha havalı diye o bölüme girmeyi yeğleyen, sonrada işsizim diye hayıflanan o kadar çokki..:delphin:( öğretmenlerimiz hariç)

ah be güzelim sen ne kadar geriden takip ediyorsun..cimbizla isine gelen kelimeleri seciyorsun..
ya bende Allah'a şükür fobik mobik bı durum yokta sende biraz kskanclik var galiba..
benim çalışmamam bu kadar dert olduysa bana bı is bulsana..sevaba girersin..
bı de benden sana tavsiye bol bol kitap oku yazılan yazıları anlayamama gibi bir problemin var..
3 kere üniversitelerin egitimini eleştirdim dedim ama sen inatla farklı seyler söylüyorsun..
bundan sonra seni görmezden gelicem zaten

mezun olduktan snr ise girdim,patronum çok sevdi beni ve bir ay snr bana pazarlama sorumlusu olmak isteyip istemediğimi sordu..istemedim..çünkü ben o değilim..hergun ise oflaya puflaya gittim..en sonunda da ayrıldım zaten..şimdi ben bu denli çalısmayı sevmediğim istemediğim için ılerde evimde oturucagim ve kocamın eline bakicagim(kesinlikle böyle görmüyorum)için ezik mı olucam?

bu yukardaki yazı cekhuya ait. merak eden cekhu hanımın "çalışmayan evli bayanlara bir sorum var" başlığını okusun. orda kocanın eline mi bakıcan okumuşsun çalış tabii tarzı gelen yorumlara karşı hanfendi çalışma kararı aldı. o başlık okunursa cekhunun nasıl bir mantıkta olduğu görülür zaten. ezik olmıcan canım ama artık kendin gibi okumuş ama çalışma hayatına girmek istemeyen tembel ve hırssız ayrıca kapesitesi olmasına rağmen kocasından harçlık almayı kendine yedirebilen hatunlar kulübü kurup en verimli zamanlarını kek pasta börekle geçirebilirsin ya da lak lak yaparak. annen bile bak ben çalışmadın sen çalış koca eline bakma demiyo muydu??

bu arada senin kafada birine ben iş bulamam çünkü senin verimli ve yararlı olabilmen için mantığını değiştirmen lazım.

Son düzenleme:
canım üniversite ortamı insana birşeyler katar. bu bir gerçek. ama bu kattıklarını üniversiteye gitmeden edinemezsin diye bir durum yok. ılle de benimde diplomam olsun dersen git AÖF oku. millet 60 yaşında üniv. bitiriyor. neden geç olsun ki? Ama yok ben yapamam diyorsan, lise mezunu olmaktan gurur duy, kimsenin yanında kendini ezik ya da mutsuz hissetme. nerden biliyorsun belki onlar da senin bulunduğun bazı durumları hiç yaşayamadılar. belki üniv yüzünden hayata daha geç atılmak zorunda kaldılar. belki sen daha fazla yol aldın. Bilmiyorum ama bunlarda birer seçenek.

canın sıkma yeterki kendine güven. sen kendine ne kadar güvenirsen insanlarda sana ona göre davranır.

bence açık açık söyle lise mezunu olduğunu...
bu konuda sevgilinin arkadaşlarından olumsuz bir tavır mı gördün ki...
ben de üniversite mezunuyum, lise mezunu birsürü arkadaşım var,hiçbirinin lise mezunu olduğunu öğrendiğimde acaba bir daha görüşmesemmi bu kişi üniversite okumamış diye bir düşünceye kapılmadım.
bence rahat ol.

insanların ezik çaresiz olması kendini öyle hissetmesiyle başlar, sonra çevresindekiler ona öyle davranır.
mutluluk ne işle ne parayla olur sadece.mutlu olduğun şekilde yaşamaksa kişinin kendi tercihleridir dolayısıyla eleştirilemez.
kimse kimseye ne oturuyosun evde hayatın laklak pasta börek derse eğer onada döner başka birisi SANANE der SANANE.
hayatını anlamlandırmak kendine birşeyler katmak çalışan insanlara has bir olgu değildir.
pekala aktif iş yaşamına katılmadan da (ki bu şartların gerektirmesi nedeniyle de böyle olabilir) önemli, özel, saygıdeğer ve bilgili olabilirsin.
ekonomik özgürlükler noktasında CONCEALED e katılmakla birlikte
"kocasından harçlık almayı kendine yedirebilen kadınlar klubü" tanımlamasına ülkenin gerçekleri, ağır işsizlik problemi ve zor yıkılan kadın dediğin evde oturur çocuğuna bakar geleneğinden bihaber oluşundan dolayı şunu sormak istiyorum:HANGİ ÜLKEDE YAŞIYORSUNUZ ACABA?
:uhm:

mezun olduktan snr ise girdim,patronum çok sevdi beni ve bir ay snr bana pazarlama sorumlusu olmak isteyip istemediğimi sordu..istemedim..çünkü ben o değilim..hergun ise oflaya puflaya gittim..en sonunda da ayrıldım zaten..şimdi ben bu denli çalısmayı sevmediğim istemediğim için ılerde evimde oturucagim ve kocamın eline bakicagim(kesinlikle böyle görmüyorum)için ezik mı olucam?

bu yukardaki yazı cekhuya ait. merak eden cekhu hanımın "çalışmayan evli bayanlara bir sorum var" başlığını okusun. orda kocanın eline mi bakıcan okumuşsun çalış tabii tarzı gelen yorumlara karşı hanfendi çalışma kararı aldı. o başlık okunursa cekhunun nasıl bir mantıkta olduğu görülür zaten. ezik olmıcan canım ama artık kendin gibi okumuş ama çalışma hayatına girmek istemeyen tembel ve hırssız ayrıca kapesitesi olmasına rağmen kocasından harçlık almayı kendine yedirebilen hatunlar kulübü kurup en verimli zamanlarını kek pasta börekle geçirebilirsin ya da lak lak yaparak. annen bile bak ben çalışmadın sen çalış koca eline bakma demiyo muydu??

bu arada senin kafada birine ben iş bulamam çünkü senin verimli ve yararlı olabilmen için mantığını değiştirmen lazım.

ya merak etme o konu gızlı kapaklı acılmıs veya ıcerıgı gozukmeyen bır konu degıl hayatım..
ay masallah sen ne kadar hırslısın oyle aferım aynen devam
bu kırmızıyla ısaretlıgım yerler senın mantıgının da ne kadar dogru oldugunu gosterıyor dı mı
ya allah askına hadı arkadasım bu sacma salak muhabbetı daha fazla uzatma
sen okunanı anlamıyorsun kı ben senınle neyı nasıl tartısayım
ben burada unıversıtenın egıtımını elestırıyorum muhabbet unıversıte lıse sen olayı calısıp calısmamaya getırıyorsun bu ne ya bu ne hırs bu ne fobık bır hareket
derdın benımleyse muhabbetın calısıp calısmamaksa al bak konum hala acık orda konus ne konuscaksan dok ıcındekı zehırı rahatla
ıster calısırım ıster calısmam
ıster baba parası yerım ıster koca parası
sana ne?sana ne?senın paran mı senın hayatın mı?
SANA NE?
ıstersem kek borek yaparım ıstersem altın gunu yaparım..
nıye battı bu sana bu kadar??
sıfatın ne senın?
anam mısın babam mısın kocam mısın ablam mısın kardesım mısın?
sana ne???????
ha sana bu kadar dert olduysa dedıgım gıbı bunu konusmanın tartısmanın yerı bu baslık degıl
gel ne ıstıyorsan benım konumda benım baslıgımda soyle

Back
X