• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi geri çekme huyum.

Alınganlık küsme vs gibi huylar ailede öğreniliyor ben hep böyle gözlemledim
Mesela ben oyle herseye alınıp gücenmem ama bile isteye laf sokan, kırıcı sozler söyleyip sonra da anlayis bekleyen insanlara kirilabiliyorum hele ki o kisiye cok deger veriyorsam ve nasılsa kirilmaz diye sınırları zorluyorsa
Ama durup dururken ay bana hakaret mi etti laf mi soktu diye kafa yoran biri degilim.
Eger sirf sizi kirdilar diye hayatinizdan o kisileri cikartmaniz da yanlis şöyle ki onlar normal konuşuyor olabilir ama siz alıngan oldugunuz icin ustunuze alıyorsunuzdur yani hayatinizdan sacma bir sebeple cikarmis olursunuz karsi tarafa göre ve sizi önemsemezler çünkü hata sizde sanirlar

Bir insan ya iyidir ya kötü. Lafı yüz ifadesi vs her şeyini analiz ederiz en ufak bir değişikliği fark edip o göğe çıkardığım insanı anında yerin dibine sokup onu her yerden engellerim. Yok neden bama şu şu lafı söyledi. Her şeyde bir anlam ararım. Sevgim anında nefrete dönüşür.

Tipik siyah beyaz düşüncesi. Hiç gri yoktur.
Çok iyi biliyorum bunları...

Ayarınız olsun ilişkilerinizde . Severken çok sevmeyin mesela , tek sözden alınmayın mesela . Yalnız kalırsınız . Zaten hayat zor , bir de arkadaşım çok hassas , sevgilim çok narin diye düşünmez kimse .
Kafanızda herkesin bir kredisi olsun mesela onu harcasın , çok hızlı harcıyorsa hayatınızdan çıkarın. Ama istemeyerek hata yapıyorsa o zaman da siz alttan alın . Bizim okulda bir arkadaş var kendi kendine küser , kendi kendine barışır . Bir bakarsın yüzüne bakmıyor , bir bakarsın seni kahveye çağırıyor . Eh kimse de onun emir eri olmadığı için herkes mesafeli davranıyor.
Ha bir de hayat çok kısa . Kızmak , küsmek , tavır yapmak vs belli bir zamandan sonra anlamsızlaşıyor . Sakince uzaklaşıyorsunuz oradan .

En doğrusu açık açık konuşmak.Konuşmak demek illa ki kırıcı olmak demek değil.Bir de insanlarla muhatap olurken konuşurken yelkenleri suya indirmeden az biraz arkanı kollayarak konuşmakta fayda var.Şöyle ki bazen karşımızdaki insan bir laf söyleyip geçiyor biz o lafla neyi kastettiğini anlayıp cevap da verememiş olunca sinir küpü olup kendimizi geri çekiyoruz.Sonradan konusunu açsak sanki lafı büyütüp dedikodu çıkarıyor gibi oluyoruz.Halbuki bunun yerine diyelim ki arkadaşın o an sana kırıcı bir şey söyledi hemen anında hiç istifini bozmadan tatlı bir dille başka bir konuya atlamasına izin vermeden açık açık rahatsızlığını dile getirebilirsin.Yani kendime saygım var davranışlarından biri..Evde daha sonra içten içe kendini doldurup insanlardan uzaklaşmaktan yeğdir.Hem karşındakine de ders olur her aklına geleni pat pat söylemez.
Mesela yakınlarda hayatımdan çıkaramayacağım kadar yakın bir akrabamın böyle bir söylemi oldu.Birkaç kez de tekrarladı bunu.Sabrettim ama devam etti.Şimdi tetikdeyim bir kez daha ağzından çıktığı an durdurup sorucam ne demek istediğini açıkça söylesin bakalım.Öyle pat pat konuşmak kolay.Ben onu hayatımdan çıkaramıyorsam o da beni çıkaramaz.Ben o kırılmasın diye dikkat ediyorsam o da edecek.Başka yolu yok.

Sınırlarını çizip koruyamamktan Tülay Kok'un 4 videoluk sınırlar eğitimi var seyredin mutlaka.Ben de sizin gibiyim ama fedakar bir yapım yok sadece iyiliğim çok iyi tersm çok ps ama dediğiniz gibi her sorun yaşadığına sırtını donemiyorsun

Bir insan ya iyidir ya kötü. Lafı yüz ifadesi vs her şeyini analiz ederiz en ufak bir değişikliği fark edip o göğe çıkardığım insanı anında yerin dibine sokup onu her yerden engellerim. Yok neden bama şu şu lafı söyledi. Her şeyde bir anlam ararım. Sevgim anında nefrete dönüşür.

Tipik siyah beyaz düşüncesi. Hiç gri yoktur.
Çok iyi biliyorum bunları...
Tipik borderline belirtileri aslında.. Bende hissediyorum..

Tipik borderline belirtileri aslında.. Bende hissediyorum..
ben borderline hastasiyim :KK43: o yüzden aklima geldi. Yani bana sorabilirsin, hastaligim teshis edildi ve bütün belirtileri var. Kaybetme korkusu feci. Öfkelerim çok fena. Birine karşı sevgi ila nefreti aynı anda besleyebiliyorum. Önce birini tahta oturturum, çok severim. O beyaz taraftadır, iyidir güzeldir. Sonra bana ya yamuk yapar en kötü şhtimal ya da ufacık bir hareketi veya beklediğimden farklı belki kendinin farketmediği bir detaydan dolayı onu o tahttan indiririm. O artık düşmanımdır. Kendimi öyle bir geriye çekerim ki buz gibi olurum. O benim için artık bir hiçtir. Bütün kötülükleri dilerim ona ve acıma merhamet duygusu kaybolur gözümü nefret bürür (mesela umarım sınavında kaybeder veya Allah onun belasını verse keşke vs...gibi düşünceler, intikam gibi). Bu kadar yoğun bir hissi karşı taraf elbette farkeder. Ama sonra iyi yanları aklıma gelir belki onunla konuştukdan sonra belki yine başkasının telkiniyle veya ertesi gün iyi yanımdan kalktığımdan mıdır tekrar o kişiyi sevmeye başlarım. Çok korkarım onu kaybetmekten. Çıkaramam onu hayatımdan. Sonra bir an gelir bana o yaptığını hatırlatır nasıl kötü hissettiğimi hatırlarım ve tekrar buz gibi olurum. Maalesef böyle berbat bir şey bu. insanlarla ilişkim çok yoğun ama kısa olur, ve ben çıkarırım hayatımdan onlar beni çıkarmadan. Böyle berbat bir hastalık işte lanet olsun.

Çevrenizi alıştırdığınız düzeni bozmak çok zordur, size kötü davranan insanlara mesafe koymayı deneyin bitirmeden ama aşırıyada kaçmadan. Sizin karakterinize uygun olan kişilerle arkadaşlık kurun, bazen yaş olarak daha küçük kişiler daha iyi olabilir

Öncelikle ikili ilişkilerde yapmaktan rahatsız hissettiğiniz şeyleri yapmamayı ve hayır demeyi öğrenin. İnsanlar sanılanın aksine herşeye tamam diyen, kimseyi kıramayan, hep kendinden ödün veren insanların kıymetini bilmez, daha çok orseler. Onun dışında entrikadan laf sokmaktan anlamiyosaniz sizin için bence en uygunu direkt açık olmak. Biri size laf mı soktu? "Neden durup dururken bana laf soktun şimdi? Biri kalbinizi mi kırdı? "Ben yumuşak yüzlüyüm diye bana istediğini soyleyebilicegini saniyosun galiba" gibi açık açık cevaplar verin. Entrikaci insanlara karşı en büyük açık olmaktır.

Bende de var bu ama kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bizi bile bile kırıp inciten, entrika çeviren, iki yüzlü davranan insanlar neden yakın çevremizde kalmalı ki zaten? Kazancımız yok

Back
X