• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi güvende hiss etmiyorum.

SevdaKaya99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
Merhaba. Şu sıralar kendimi hiç güvende hiss etmiyorum. Yeni teknolojik gelişmeler; Digital ID ; yapay zeka ; gelen telefon aramaları beni çok huzursuz ediyor. Böyle hiss eden varmı? Ne yapıla bilir?

Türkçede bu ifadenin doğru yazılışı "Hissetmiyorum" şeklindedir.

Bu kelimenin yazımında dikkat edilmesi gereken iki önemli kural vardır:

• Ünsüz Türemesi: "His" ve "etmek" kelimeleri birleştiğinde araya bir "s" harfi daha girer (his + etmek = hissetmek).
  • Olumsuzluk Eki: Fiilin olumsuz hali olan "-me/-ma" eki, şimdiki zaman eki olan "-yor" ile birleştiğinde daralarak "-mi" halini alır.
Bence yapay zekadan faydalanmanın bir sürü yolları var. Hiss etmiyorum diye yazanlar ve acabayı aceba diye yazanlara karşı bende güvende hissetmiyorum kendimi :(

• Ünsüz Türemesi: "His" ve "etmek" kelimeleri birleştiğinde araya bir "s" harfi daha girer (his + etmek = hissetmek).
  • Olumsuzluk Eki: Fiilin olumsuz hali olan "-me/-ma" eki, şimdiki zaman eki olan "-yor" ile birleştiğinde daralarak "-mi" halini alır.
Bence yapay zekadan faydalanmanın bir sürü yolları var. Hiss etmiyorum diye yazanlar ve acabayı aceba diye yazanlara karşı bende güvende hissetmiyorum kendimi :(
Merhaba öncelike türkce benim 3-cü dilim. Ana dilim Azerbeycan. O yüzden yalnış kullanmış ola bilirim.😊

Öyle şeyler izledim ki yapay zeka hakkında artık gözüm korktu
Ne gibi seyler Ben ne sorsam gayet güzel cevapliyor ayrica esimin ufak bir davasi vardi cevap yazmamiz gerekiyordu avukat bir savunma kagidina 500 Euro istedi esimle catgbt yazdirdi ciktisini aldik dava karsilkli anlasmayla kapandi

Hersey neyi nasil kullandigimizla ilgili korkacak bir sey yok

Ne gibi seyler Ben ne sorsam gayet güzel cevapliyor ayrica esimin ufak bir davasi vardi cevap yazmamiz gerekiyordu avukat bir savunma kagidina 500 Euro istedi esimle catgbt yazdirdi ciktisini aldik dava karsilkli anlasmayla kapandi

Hersey neyi nasil kullandigimizla ilgili korkacak bir sey yok
Bilirsiniz işte işlerimizi elimizden alacağı vs

Bilirsiniz işte işlerimizi elimizden alacağı vs
Evet zamanı geldiğinde işlerimizi elimizden alabilir ....hayatımıza farklı yön vermek el becerilerini geliştirmek için iyi bir fırsat inanın bu yapay zeka bir çok mesleği ele geçirecek ama aynı zamanda pek çok insana yeni kapılar yeni iş imkanları açacak,dünyanın kanunu bu bir devir kapanır yeni bir devir açılır uyum sağlamak gerekir.....

Merhaba öncelike türkce benim 3-cü dilim. Ana dilim Azerbeycan. O yüzden yalnış kullanmış ola bilirim.😊
Azerbaycan olacak, yaşadığınız ülkenin adını bilmeniz gerekir sanki. Ana diliniz de azerice olur bu durumda, Azerbaycan olmaz.

"Ben de" olacaktı yazdığınız, dolaylı tümleç işlevi yok yazdığınız bozuk kelimenin,

Alta da biri daha yazmış, "azerice" olacaktı diye, ona Azerbaycan türkçesi derler.
Siz söylemeden de diyeyim türkçe sözcüğü de küçük harfle yazılır.
Kadın bir şey sormuş, ne saçma saçma cevaplar yahu

Merhaba. Şu sıralar kendimi hiç güvende hiss etmiyorum. Yeni teknolojik gelişmeler; Digital ID ; yapay zeka ; gelen telefon aramaları beni çok huzursuz ediyor. Böyle hiss eden varmı? Ne yapıla bilir?
Yapay zekayı olumlu işler için kullanan da var. Saçma sapan işlere alet eden de var. Bu tamamen kişinin nasıl kullandığına bağlı. Bu konuda güvensiz hissetmiyorum fakat insanlar arasında büyük bir iletişim sorunu, teknoloji bağımlılığı ile birlikte yalnızlık ve büyük bir izolasyon olacağını düşünüyorum.

Ben çok geri kafalı düşünüyor olabilirim ama "robotlar dünyayı ele geçirecek" düşüncesi bi şehir efsanesi bence. Yapay zeka denilen şey insan tarafından kodlanmış bi program. Yani her şey insanda bitiyor gene. O yüzden bi korkum yok. Ha evet pek çok mesleği bitirebilir ama çok güzel iş kapıları da açabilir. Kiii o devir gelene kadar yaşarsak iyidir. Kendinizi sadece ihtimaller yüzünden bu kadar korkutmayın.

Günde 7 saat kpss calistiktan sonra ben bu ahahah

Back
X