• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi güvende hiss etmiyorum.

Türkçede bu ifadenin doğru yazılışı "Hissetmiyorum" şeklindedir.

Bu kelimenin yazımında dikkat edilmesi gereken iki önemli kural vardır:

• Ünsüz Türemesi: "His" ve "etmek" kelimeleri birleştiğinde araya bir "s" harfi daha girer (his + etmek = hissetmek).
  • Olumsuzluk Eki: Fiilin olumsuz hali olan "-me/-ma" eki, şimdiki zaman eki olan "-yor" ile birleştiğinde daralarak "-mi" halini alır.
Bence yapay zekadan faydalanmanın bir sürü yolları var. Hiss etmiyorum diye yazanlar ve acabayı aceba diye yazanlara karşı bende güvende hissetmiyorum kendimi :(
“falan” yerine “felan” yazanlar bir de

Merhaba. Şu sıralar kendimi hiç güvende hiss etmiyorum. Yeni teknolojik gelişmeler; Digital ID ; yapay zeka ; gelen telefon aramaları beni çok huzursuz ediyor. Böyle hiss eden varmı? Ne yapıla bilir?
benim umurumda değil kafama takınca ne olacak ? izole hayat yaşama imkanı yoksa bunları da kabullenmek lazım.

Ben çok geri kafalı düşünüyor olabilirim ama "robotlar dünyayı ele geçirecek" düşüncesi bi şehir efsanesi bence. Yapay zeka denilen şey insan tarafından kodlanmış bi program. Yani her şey insanda bitiyor gene. O yüzden bi korkum yok. Ha evet pek çok mesleği bitirebilir ama çok güzel iş kapıları da açabilir. Kiii o devir gelene kadar yaşarsak iyidir. Kendinizi sadece ihtimaller yüzünden bu kadar korkutmayın.
cem yılmaz diyor ya , fişi benim elimde 😆

"Ben de" olacaktı yazdığınız, dolaylı tümleç işlevi yok yazdığınız bozuk kelimenin,

Alta da biri daha yazmış, "azerice" olacaktı diye, ona Azerbaycan türkçesi derler.
Siz söylemeden de diyeyim türkçe sözcüğü de küçük harfle yazılır.
Kadın bir şey sormuş, ne saçma saçma cevaplar yahu
Merhaba. Teşekkür ederim. Hata yapmak bence normal anlamadım ki yazmaya korkar oldum😄💕

Ben çok geri kafalı düşünüyor olabilirim ama "robotlar dünyayı ele geçirecek" düşüncesi bi şehir efsanesi bence. Yapay zeka denilen şey insan tarafından kodlanmış bi program. Yani her şey insanda bitiyor gene. O yüzden bi korkum yok. Ha evet pek çok mesleği bitirebilir ama çok güzel iş kapıları da açabilir. Kiii o devir gelene kadar yaşarsak iyidir. Kendinizi sadece ihtimaller yüzünden bu kadar korkutmayın.
Merhaba. Ben ingilizce podcast-lar izliyorum yapay zekayı yapanlar davet ediliyor ve onlar 99% insanın mesleğinden olacağını UBİ- universal basic income tarafından kısıtlı ödemeler alacağımızı. Bu gelişmelerin hızlı olacağını söylüyor. Gerçi ne olacaksa o olur dert etmeye deymez ama insan bazen korkuyor

Yapay zekayı olumlu işler için kullanan da var. Saçma sapan işlere alet eden de var. Bu tamamen kişinin nasıl kullandığına bağlı. Bu konuda güvensiz hissetmiyorum fakat insanlar arasında büyük bir iletişim sorunu, teknoloji bağımlılığı ile birlikte yalnızlık ve büyük bir izolasyon olacağını düşünüyorum.
Merhaba aynen size katılıyorum

Back
X