• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi kimseye layık göremiyorum, bana birşey söyleyin

İlkokulda bir çocuk "kimse seni sevmicek" demişti yüzü bile geldi gözümün önüne şu an.. böyle şeyler unutulmuyor.. çocukken ruh yaralaniyor insanin sanırım.. mutlaka guzelsinizdir.. çirkin olduğunuzu dusunurseniz öyle gorunursunuz.. terapi aldınız mı bugüne kadar.. faydali olabilir..

Psikanalizcilerden Sigmund Freud der ki o yaşlardaki çocuklar güdüleri çarpıtma diye bir savunma mekanızmasını kullanırlar.

Eğer bir kızdan hoşlanıyorsa güdüyü çarpıtarak o kıza kötü davranır. Sacını ceker, laf sokar. Bir de böyle bakın derim. Güzellik nedir ki ayrıca? Sacma sapan bir tanımlamadan ibaret.

İlkokulda bir çocuk "kimse seni sevmicek" demişti yüzü bile geldi gözümün önüne şu an.. böyle şeyler unutulmuyor.. çocukken ruh yaralaniyor insanin sanırım.. mutlaka guzelsinizdir.. çirkin olduğunuzu dusunurseniz öyle gorunursunuz.. terapi aldınız mı bugüne kadar.. faydali olabilir..

Kesinlikle öyle. Zaten o kadar inandımki dediklerine kendime bakmamaya, salmayada başladım.

Bu ilk kapsamlı terapi olacak. Bakalım bir sonuc verebilirse tabi

Psikanalizcilerden Sigmund Freud der ki o yaşlardaki çocuklar güdüleri çarpıtma diye bir savunma mekanızmasını kullanırlar.

Eğer bir kızdan hoşlanıyorsa güdüyü çarpıtarak o kıza kötü davranır. Sacını ceker, laf sokar. Bir de böyle bakın derim. Güzellik nedir ki ayrıca? Sacma sapan bir tanımlamadan ibaret.

Tek bildigim cok acimasizdi. Karsisinda aglardim ve o bundan zevk alır gulerdi. Kini en cok banaydi, ama diger kızlarada yapardi. Güzellik takintisi vardi ama cok ilginc bir sekilde cirkinlikle erkek olmayi es tutardi.

Biliyorum guzellik gecici bir kavram ancak beni aynalardan, kendi yansimamdan kaciracak kadar palazlanmis bir fobi oldu artik

Aşk dediğin kaşa göze vurulmaya olmuyo zaten. Öncelikle bunu bil. Evlenince de fotoğrafını bastırıp onlara gönder el işreti çak fotoda:KK8:

Bende senin gibiyim psikolojik olarak cok baski gördüm ortaokulda sonra iyice icime kapandim lisede cok cekingen bir insan oldum ciktim herkes cekingen olma der dururdu.Sanki bu benim secimimmis gibi kimseye de diyemezdim bu sebepten diye kendimden nefret ederdim ki hala ediyorum.Psikologa gittim bir süre biraz daha iyiyim eskisi kadar kötü oldugumu dusunmuyorum ama hala özgüvenim düşük.Erkeklerle iletişimim iyi degil senin gibi.Ve o kadar zamani sürekli bnlari düşünerek ve üzülerek gecirdigim icin kendimi hic 21 yasinda gibi hissetmiyorum hep kafam gecmiste cunku simdiye odaklanamiyorum :((( Psikiyatr iyi geldi mi sana ben de yeniden psikologa gitmeyi düşünüyorum

Lübnanlı çocuk ailesi ve çevresi tarafından muhtemelen psikolojik olarak çok hırpalandı
Yüksek ihtimalle de size aşık oldu
Karşılık bulamayacağına emin olduğu için bu yöntemi seçti
Siz ağladıkça da amacına ulaşıp keyiflendi
Probleminiz bir balon ve içi bomboş
Patlatın gitsin!
Her esen rüzgar üşütmez, hemen bahaneyle kendinizi sağa sola savurmuşsunuz
Bu kadarı da fazla ama..

İnsanın küçükken bütün dünyası okul cevresi ve aile cevresi olunca, en ufak bir olumsuzluk böyle büyük travmalara yol açıyor. Sizi çok ama çok iyi anlıyorum, ama yapacak ilk şey kendinizin kıymetli ve güzel olduğunu düşünmekle başlayacak. Bir sürü insan olacak daha cevrenızde size psikolojik şiddet uygulayan, kendini iyi hissetmek için sizi küçülten ,bu şekilde kontrol etmeyen karakterini yok etmeye çalışan. Bilin ki sorunlu kendileri bu insanların, yol verin gitsin hem kendilerine, hem anılarına. Yazın düşündüklerinizi isterseniz, hem terapiye de gidiyormuşsunuz, bir taraftan da yazın sıkıntılarınızı, size çok iyi gelecektir eminim. Ve yine eminim ki, çok hoş birisinizdir.

Aşk dediğin kaşa göze vurulmaya olmuyo zaten. Öncelikle bunu bil. Evlenince de fotoğrafını bastırıp onlara gönder el işreti çak fotoda:KK8:

Hahaha bunu bir psikolog soyluyorsa vardir bir bildigi:) umarim o gunde gelir. Sahi bir umut goruyor musunuz bende yada benim gibi bir vakalarda? Burda cok yuzeysel anlattim cok fazla yaralayici detaylar var.

Bende senin gibiyim psikolojik olarak cok baski gördüm ortaokulda sonra iyice icime kapandim lisede cok cekingen bir insan oldum ciktim herkes cekingen olma der dururdu.Sanki bu benim secimimmis gibi kimseye de diyemezdim bu sebepten diye kendimden nefret ederdim ki hala ediyorum.Psikologa gittim bir süre biraz daha iyiyim eskisi kadar kötü oldugumu dusunmuyorum ama hala özgüvenim düşük.Erkeklerle iletişimim iyi degil senin gibi.Ve o kadar zamani sürekli bnlari düşünerek ve üzülerek gecirdigim icin kendimi hic 21 yasinda gibi hissetmiyorum hep kafam gecmiste cunku simdiye odaklanamiyorum :KK43:(( Psikiyatr iyi geldi mi sana ben de yeniden psikologa gitmeyi düşünüyorum

Aynen bende senin gibi cok umutsuzum ne olursa olsun hic ozguvenli bir kadin olabilecegimi dusunmuyorum. Psikiyatra daha gecen ay basladim. Yani bu daha ikinci randevum olacak. Gidisat hakkinda sana yazabilirim eger istersen.

Lübnanlı çocuk ailesi ve çevresi tarafından muhtemelen psikolojik olarak çok hırpalandı
Yüksek ihtimalle de size aşık oldu
Karşılık bulamayacağına emin olduğu için bu yöntemi seçti
Siz ağladıkça da amacına ulaşıp keyiflendi
Probleminiz bir balon ve içi bomboş
Patlatın gitsin!
Her esen rüzgar üşütmez, hemen bahaneyle kendinizi sağa sola savurmuşsunuz
Bu kadarı da fazla ama..

Valla hersey mumkun gorunuyo ama onun bana asik olmus olmasi bana cok imkansiz geliyor. Burda cok yuzeysel anlattim ama cok daha acitici detaylar var.

Bana sadece bir kere gelip taciz etmiyodu. Her buldugu firsatta daha fazla acitiyordu. Mesela benim gur kaslarim var. Ozaman bir cocuk icin cok dikkat cekiciydi. Ortasi falanda olunca. Artik dayanamadim ve gittim kaslarimi aldirdim. Bunu farkettigi an bana tum sinifla birlesip bir mektup yazmislar. Cok guzel olmussun, alinmis kaslarinla tam evlenilecek kiz olmussun gibi. Bunu tum sinifin onunde elime verip etrafima gecip gulduler. Bjnu hic unutamiyorum mesela.

İnsanın küçükken bütün dünyası okul cevresi ve aile cevresi olunca, en ufak bir olumsuzluk böyle büyük travmalara yol açıyor. Sizi çok ama çok iyi anlıyorum, ama yapacak ilk şey kendinizin kıymetli ve güzel olduğunu düşünmekle başlayacak. Bir sürü insan olacak daha cevrenızde size psikolojik şiddet uygulayan, kendini iyi hissetmek için sizi küçülten ,bu şekilde kontrol etmeyen karakterini yok etmeye çalışan. Bilin ki sorunlu kendileri bu insanların, yol verin gitsin hem kendilerine, hem anılarına. Yazın düşündüklerinizi isterseniz, hem terapiye de gidiyormuşsunuz, bir taraftan da yazın sıkıntılarınızı, size çok iyi gelecektir eminim. Ve yine eminim ki, çok hoş birisinizdir.

Evet kotu yanida bu zaten. O yasadiklarim beni okadar icime kapatmiski simdi sosyal hayatta cok ezildigimi farkediyorum. Bana saygi duyulmadigini, onemsenmedigimi hissediyorum. :(

Bir kisir dongu halinde ezildikce daha cok icime kapaniyorum, icime kapandikcada daha cok eziliyorum

ben hep kendimden büyük erkeklere aşık olurdum, babam ablamla aramızda çok ayırımlar yapmıştı zamanında bana hiç sevgi göstermemişti. ona bir şeyler alırdı bana almazdı, onu öperdi beni öpmezdi, ona para verirdi bana vermezdi vs vs.
nedeni annem bana hamileyken ablam bozuk süt emmiş ishal olmuş ölümden dönmüş. bu yüzden babam bana kin duymuş ve bu senelerce devam etti.
En son psikoloğa gittim. yaşıtlarımdan hoşlanamıyorum dedim. Babamı anlattım.
inanın senelerimi boş yere heba etmişim. 6 aylık bir tedaviyle normal bir insana döndüm.
kendimden iki yaş küçük bir erkeğe aşık oldum ve onunla evlendim :)
sakın pes etmeyin, psikoloğa gidin ve tedavi olun. Allah yardımcınız olsun.

Sagolun okadar iyi geldiki yorumunuz. Almanyaya geldim, ancak bu kisi alman degìl lübnan kökenli bir cocuktu. Şimdilerde anlıyorumki onunda psikolojisi iyi degildi.

Spor yapıyorum suan ama aman aman bir fark hissetmedim bu konuyla ilgili. Vücudumda degistirmek istedigim bir yer yok. Sadece yüzüm biraz zayıf. Ama hoşlandıgım,"evet bu o olabilir" dedigim bir insan olursa kaskatı kesiliyorum, çok ezik zavallı hissediyorum. Ve asla bana bakmayacagını dusunuyorum.
evet travma olmuş .
kesinlikle gereksiz bi hareket yapmış çocuk.
gececek tabi ki. geçmişi bırakmayı dene.

ben hep kendimden büyük erkeklere aşık olurdum, babam ablamla aramızda çok ayırımlar yapmıştı zamanında bana hiç sevgi göstermemişti. ona bir şeyler alırdı bana almazdı, onu öperdi beni öpmezdi, ona para verirdi bana vermezdi vs vs.
nedeni annem bana hamileyken ablam bozuk süt emmiş ishal olmuş ölümden dönmüş. bu yüzden babam bana kin duymuş ve bu senelerce devam etti.
En son psikoloğa gittim. yaşıtlarımdan hoşlanamıyorum dedim. Babamı anlattım.
inanın senelerimi boş yere heba etmişim. 6 aylık bir tedaviyle normal bir insana döndüm.
kendimden iki yaş küçük bir erkeğe aşık oldum ve onunla evlendim :)
sakın pes etmeyin, psikoloğa gidin ve tedavi olun. Allah yardımcınız olsun.

Allah daim etsin. Cok umutlandirdiniz beni suan. Bazen oluyor cok umutlaniyorm, gececek diyorum. Ustune bir olay yasiyorum hemen basliyor icimdeki ses gecmeyecek demeye.

Ben 13 yasima kadar babamla buyumedim ve bir araya geldigimizdede buyuk catismalar yasadik. Bu yuzden yasadiklarimi onlarla paylasamadim. Suan aramiz iyi ama bazen eskiler aklima gelince halen kinleniyorum. Ailenin etkisi buyuk cocuk uzerinde

o yaşlarda benim de başıma bela olan bir sınıf arkadaşım vardı. çirkin olmaktan çok sürekli olarak sataşır ve pisliğe baka gibi bakardı bana. sizin de dediğiniz gibi onun dışında kimse böyle davranmazdı. fiziki olarak da şiddet gösterirdi o yaş çocuğunun sınırları dahilinde. sonra seneler geçti tabi facede falan bir sürü sınıf arkadaşım vardı o dönemdende bir gün bu çocuk beni ekledi. ben o dönemi kafamda kurmadım bana bir zarar ya da kalıntı bırakmadı psikolojik olarak. o yüzden normal iki
insan gibi çocukla konuştuk hani nasılsın ne kadar zaman geçmiş büyümüşüz gibisinden muhabbet ettik. sonra baan dediki biliyomusun seni o yıllarda seviyordum. yani sen benim çocukluk aşkımdın ama sana tuhaf bir şekilde kötü davranmıştım ne kadar cahilmişim. sanki gözlerimdeki duyguyu içimdeki çarpıntıyı gizlemek için uğraştıkça daha kötü davranıyordum gibi şeyler söyledi güldük geçtik. bazen o yaşlarda çocuklar inanılmaz derecede ters köşe yapabiliyor. bariz bir bedensel sorunun yoksa ki sende diyorsun hiç başkasından bunu duymadım. o zaman çocukta bu tür biri olabilir. bu taviye ne kadar doğru bilmiyorum ama yine bu şekilde faceden falan çocuğa ulaşıp onun sende bıraktığı bu hasarı paylaşabilirsin. şu an bir yetişkin olduğuna göre o da bu duruma kayıtsız kalmayacaktır. sanırım senin kendinde yarattığın tahribatı böyle bir diyalog sonlandırabilir. yine her ne olursa olsun asla kimse için kendini üzme şunu unutma o da sen de birer çocuktunuz sadece....

neden olumsuz cumlelerin hayatini ziyan etmesine izin veriyorsunda...olumlu duydugun cumlelerin iltifatlarin hayatina pozitif etki etmesine musaade etmiyorsun.bi kisinin demesiyle cirkin olacak degilsin . guzellik cirkinlik goreceli kavramlar. kendinle barisk ol al.aynayi karsina kendine bak oyna sacinla kasinla.gozunle sana neyin yakistigna yakismadigna bak bi auran olsun hersey inanko guzellik degil.bi kiz dunya guzeli olur ama insana itici gelir.cok.insan var bu sekilde.ama bi kizda az guzel olur ama cekicidir konismasiyla bakisiyla ....bu boyledir.cirkinlik.diye bsey yok az guzel var cok guzel var.bakim var hava var cekicilik var . her insanin kendine yakisani yaoptignda sectiginde guzel gorunecegini dusunuyorum.bunu sende dusunursen psikolojik olarak rahatlarsin.dunyaya bi kez geliyoruz negatif cumleler yuzunden negatiflesmemek.gerek

Back
X