kendimi kötü hissediyorum :(

axi___

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
400
33
118
A.B.D.
konuyu nereye açsam bilemedim. ama dünden beri cok sıkıntılıyım kimseye bişeyde anlatamadım.. üniversite sınavına girdim orta halli bir puan aldım.. tercihlerime sıra geldi.. ailenin tek kız ve en küçük çocugu oldugum için şehir dışında okumam istenmedi önceligi kendi şehrimizi yazdık. Gaziantepte oturuyorum. dün tercihlerin son anında ben tercih listemden kimseye haber vermeden antep olan tercihlerimi sildim. bi an için burda okumak istemedigimi düşündüm ama ailem aklıma gelince cok pişman oldum geri dönüşümde yok çünkü tercihlerim bitti. aslında herkes dışarıya giderim diye alıştırdı kendisini antep örgün ögretim zaten gelmez diye düşünüyorduk ikinci ögretimler kesin geliyordu onuda en sona yazdık. gelir ya da gelmezdi ama ailemden habersiz bunu yaptıgım için geceden beri cok pişmanım kendimi cok kötü hissediyorum ne yapacagım bilmiyorum aslında işletme iktisat zaten okumak istemiyorum o yüzden iyi yaptıgımı düşünüyorum ama ailemi düşününce cok büyük hata yaptım onlardan habersiz bunu yaptım diye resmen kandırdım onları ( şimdi açıklasam tepki alacagım çünkü cok konustuk babam biz istemeyiz ama sen nasıl okumayı istiyorsan onu yap dedi ama onlardan ayrı kalmayıda istemem ama düşününce sevmedigim bir bölümü okumakta istemem zaten. . şimdi tercihler açıklansa antep örgün ögretimlere puanım yettigi halde başka bölüm gelse zaten anlaşılacak tercihlerimi degiştirdigim ozaman yüzlerine nasıl bakacagım

Ailen tercihlerine saygı duymalı ama keşke onları kandırmak yerine açık açık isteklerini söyleyip onları haberdar etseydin.

Eeee madem sizin dışarıda okumanıza herkes kendini alıştırmış neden tercihlerinizi gizlediniz ki?akannehir

Şimdi söylemek onları kırmaktan ve huzursuz olmaktan başka bişiye yaramaz.
Benimde dışarda okumama karşı çıkmışlardı.Ama kardeşim tercih yapacağım zaman kimseye söz hakkı vermedim ve onun tercihlerini ben yaptım.Balıkesirde okudu.Şimdi iyki gitmişim diyor.Hem sahip olduklarının farkına vardı.Hemde hayatı gerçekten öğrendi.İnsanın hayatında bi sürecin kendiyle başbaşa geçmesinden yanayım.yerimsenibenSende üzme kendini hem bi sonuçların açıklansın.

bi anda karar verdim tercihimi degiştirmeye bir de abimin nişan olayı filan vardı bi talşla aceleyle degiştirdim kimseyle konuşma fırsatı bulamadım.zaten kararsızlıkla son güne kadar bıraktık herşeyi konuştuktan sonrada cesaret edemedim söylemeye. babam cok duygusal birisi şimdi onu ezmişim gibi hissederim diye düşündüm ama ilk kez böyle bi yalan söyledim şimdide keşke antepte okusaydımda böyle bişey yapmasaydım diyorum. duyarlarsa hoş olmaz saygısızlık etmiş gibi olurum.

ondada vardır bi hayır düşünüpte üzme kendini bence
bende yapmıştım seninkine benzer
ilk tercihimle son tercihimi değiştirdim
sonuç ilk tercihim oldu:)
ablam kendi oturduğu şehri yazdırmıştı ilk tercih olarak bende istemedim çom diktatör çünkü ablam
sürekli kavga edeceğimizi düşündüm
ama kimse anlamadı tercihleri değiştirdiğimi
son tercihimin tuttuğunu sanıyorlar:)

o yüzden hayırlısı olsun de düşünme

vardır bi hayır diyorum son anda fikir degiştirmek cok saçma çünkü ama gizlice yaptım diye pişmanlık duyuyorum.. ama degiştirdigim anlaşılır çünkü sonuclar acıklandıgında kaçıncı tercihin geldigi yazıyor zaten ailemde biliyor bütün tercihlerimi inşallah bu durum anlaşılmaz anlaşılsada bana kırılmazlar

hayatta kişinin önce kendisi vardır. zaten g.antepte kazanman durumuda olacak bölümleri istemiyormuşsun. ailenin yanında sevmediğin, istemediğin bir bölümü okumanın ne anlamı kalırdı ki. bir anlık karar diyorsun, belki öyle görünüyor ama bu senin bağımsız karar verme isteğin. ve bunu ailenden gizlemen zaten seni asıl huzursuz yapan.

söylemen durumunda neler olur, söylemezsen neler olur bunu iyice bi kafanda tartmalısın. bu senin kararın olmalı. üniversite hayatına yön veren en önemli kararlardan biridir. bunu kendine eziyet etme. sen zaten bütün yıl stres çekmişsin, üstüne tercih stresi de çekmişsin artık oluruna bırak bence...

belki dediklerim fazla kesin göründü ama buradan da sana psikolojik danışma yapamam ki:)

kendimden bi örnek vereyim bilmiyorum durumuna benzer mi?

ben öss ye girdim ve eve geldik. tv de cevaplar yayınlanıyor falan. ben de bakayım dedim çünkü güzel geçmişti sınavım. neyse ilerlerken program bi soru gördüm. ama ben bu soruyu hiç görmediğime eminim sınada. tam sağ altta dirseğimin altında kalmış ve kaydırma yapmışım. o anki duygularım çok haraptı. aileme söyleyip üzmek istemedim. ama 1 hafta boyunca gece sayıklamışım babam demişti. ben de bu eziyetten kurtulayım dedim ve aileme söyledim durumu. bir kaç soru ancak kaydırmıştım zaten.

sonuç olarak o yıl yerleştim. 1 haftalık eziyet de yanıma kar kaldı.

keşke yapmasaymışsın..demenin bi yararı yok tabi....için rahat değilse uygun bir dille anlat rahatla bence...anladığım kadarıyla baban zaten çok da karşı değilmiş....

özür dileyrek başla üzgünüm ben böyle böyle bişey yaptım gerekçelerim de şudur şudur de....bazen çok büyük tepki alacağımızı zanettiğimiz şeyler karşımızdakiler tarafından hiç de o kadar büyütülmüyor aslında....ailen belki tepki verir başta kızar vsvs ama sen aklı başında bir şekilde açıklarsan eminim anlayış gösterirler...

o durumda belki önce tepki görürsün ama vicdanın rahatlar, yaptığın şey için de kendini suçlamaktan kurtulursun...

yok eğer ben tepkiyi kaldıramam çok fazla tepki verirler, üzülürler, bana güvenmezler vsvs diyorsan yaptığını unut....olmamış gibi davran..

sen kendi hayatın için kendin bi karar vermişsin çok can sıkacak bir durum yok aslında ortada....

bide yarın bugün birşey olur ortaya çıkarsa daha çok üzülürsün ama ben söylemenden yanayım canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…