kendimi kötü hissettim

sempaty34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
126
8
118
İstanbul
kızlar belki yeri değil ama acil cevaba ihtiyacım olduğum icın ve dert olarak görerekten yazıyorum.

konuyu daha kısa yazmak amaclı duzelttm kızlar.kurban bayramında nısanlımdan hıc bısey göremeynce bende adettendır koc olmasda hedıye olunur dedım(hedıyeden kastım cok buyuk seyler degıl kızlar bayrmlk vs.)cunku bızde adettendır bende soyledım bunu.soyledıkten sonra kendımı kotu hıssttm kızlar:(

Son düzenleme:
Bizde ne koç ne de hediye var,bilemedim
Sonuçta adetiniz söylemişsin ama ben olsam söylemezdim sanırım :26:
Sıkmayın canınızı sizde onların adetini yerine getirip bi hediye alabilirsiniz nişanlınıza

Neden böyle alacak/verecek davasına dönüştürülüyor bu nişan,düğün işleri hiç anlamıyorum.

Biz mi salaktık?
Hiç mi adeti yoktu anamızın babamızın bilemedim:ssz:

Koçu kesse ne kesmese ne...kıyafeti konu komşu soruyor diye aldırmışsınız zaten.

Yok neresinden bakarsam manasız geliyor bana.Bence hiç olmamalı bu tür şeyler.Ne bohçası,ne koçu,ne bayramlığı...

bence keşke ıstemeseydın onlar almıolar madem zorlamanın bı anlamı yok..gercı nısanlınında misilleme yapmaya kalkması sacma..ama yınede maddi şeyler ıcın araya soğukluk gırmesn bence..konu komşuyuda kaldır bı kenara at nısanlın sana ne aldı dıye soran komşu gorgusuzse yapcak bısey yok..kımse kımseye bısey almak zorunda deıl alınırsa ne ala ama alınmazsada inan takmaya değmez yarın öbürgün inşallah mutlu oldugunda hepsı telafı edılır maddi yada manevi..

ben hayatımda koç olayını da ilk kez duyuyorum, tabi herkesin adeti farklı. nişanlı / sevgili farketmez, ben açık açık bana bir sakız al bile diyemem..
ama sizin adetlerde nişanlılar bayramda illa hediye tarzı bir şey alıyorlarsa, siz de "bizde böyledir" diyerek doğruyu yapmış olabilirsiniz..

ama bence bu evlilik aşamasına konu komşu ne der diye düşünerek, nişanlınızın size olan saygısını kaybetmesine izin verecek davranışlarda bulunmayın.

yok canım hiçte ayıp etmemişsin onların dusunup yapması lazımdı soyledıgın halde tavır yapmıslar bırde cimriler mi ne

Canım bu adetlere bu kadar önem verirsen daha çok başın ağrır senin.

Ben çoğu adeti bilmiyorum. Bildiklerimin büyük bir kısmı da saçma. Muhtemelen en az klişe ile atlatacağım bu süreci. Sana da bunu tavsiye ederim..

Daha evlenmeden böyle alacak verecek davasına düştüyseniz ilerisini düşünemiyorum
Ben olsam utanırdım:ssz:

Bayramda alınır geline isteyen altın yapar isteyen kıyafet alır. Bence o bildiği halde bilmemezlikten gelmiş gibi. Biz de bilmiyorduk ama abim nişanlanınca sorduk millete ne yapılır diye öğrendik altın taktık. Yapmak isteyen her türlü yapar. İstemiyosa da bilmiyoduk der...

yok canım hiçte ayıp etmemişsin onların dusunup yapması lazımdı soyledıgın halde tavır yapmıslar bırde cimriler mi ne

canm ben hayatımda bana sunu al demıs bır ınsan degılım ılk defa söyledım bunu zaten cok cekındım ama kendısıde demıstı basta bırbırmıze örf adetlerı soylememiz lazım diye.söyleyıncede boyle kotu hıssettm belkıde ondan dolayı:S

Bir de bu adetleri aileler konuşmuyor mu? Yani bazı adetlerin gerçekleşmesini istiyor olabilirsin ama sanırım erkek tarafı biraz umursamaz.

Canını sıkma, tamamen haksız değilsin elbette, istediysen buysa bir şey diyemem, sadece abartma diye söylüyorum. ( koç olayı gibi)

Daha evlenmeden böyle alacak verecek davasına düştüyseniz ilerisini düşünemiyorum
Ben olsam utanırdım:ssz:

parasında pulunda değildir bizim burda adettendir yapılmayınca da olur ama adetler yerıne getırlmedıgınde etraf oluyor.hemen ön yargılı bakmayın kızlar bende sevgiliyken bırsey bıle ıstemıs bır kız değilim:50:

Bir de bu adetleri aileler konuşmuyor mu? Yani bazı adetlerin gerçekleşmesini istiyor olabilirsin ama sanırım erkek tarafı biraz umursamaz.

Canını sıkma, tamamen haksız değilsin elbette, istediysen buysa bir şey diyemem, sadece abartma diye söylüyorum. ( koç olayı gibi)
canım zaten istemekde değil sadece adeti soyledim isteseydim bayramdan önce soylerdim işimi garantiye alırdım ama beni yanlış anlayan arkadaslarım var mağlesef paracı olarak görülüyorum. canm alamayabılırler ama en azından düşündüklerini aıleme karsı bı telefonla söyleseler daha samami olurdu bu benı uzdu :50:

Yapılırsa tamam takdir edilir de yapılmayanın hesabını sormak bence çok ama çok ayıp. İnsanların hayatlarını birleştirirken böyle hesaplar peşinde koşmasını çok tuhaf ve yersiz buluyorum. "Âdet" neymiş yahu, canının istediğini, uygun bulduğunu imkânın varsa yaparsın, yoksa olduğu kadarını yaparsın olur biter düşüncesinde bir insanım.

hepsini anladım da bir tek sana kıyafetalmadan once boyle adet yok demıs aldıktan sonra o zaman bizde de damada alınır demiş onu anlamadım yani misilleme mi yaptı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden böyle alacak/verecek davasına dönüştürülüyor bu nişan,düğün işleri hiç anlamıyorum.

Biz mi salaktık?
Hiç mi adeti yoktu anamızın babamızın bilemedim:ssz:

Koçu kesse ne kesmese ne...kıyafeti konu komşu soruyor diye aldırmışsınız zaten.

Yok neresinden bakarsam manasız geliyor bana.Bence hiç olmamalı bu tür şeyler.Ne bohçası,ne koçu,ne bayramlığı...
canm sizin adetten olmadıgı ıcın yadırgaya bılırsın ama ben sadece söyledim bizde böyleydi diye paracı oldugumdan değil yada bır aılesı arayıpta böyle böyle deseydi bile yeterdi ama oda olmadı

canım zaten istemekde değil sadece adeti soyledim isteseydim bayramdan önce soylerdim işimi garantiye alırdım ama beni yanlış anlayan arkadaslarım var mağlesef paracı olarak görülüyorum. canm alamayabılırler ama en azından düşündüklerini aıleme karsı bı telefonla söyleseler daha samami olurdu bu benı uzdu :50:

Canım ben seni paracı olarak algılamadım emin ol. Etrafın etkisinde kalıyorsun sanırım biraz. Ne derler, ne söylerler diye düşünüyorsun. Bayram da hediye alma olayını biliyorum ben mesela, keşke erkek tarafı da senin kadar duyarlı olsaydı da düşünebilseydi bunu. Ama sanırım koç olayı biraz abartılınca nişanlın bayramlık meselesini de aynı kefeye koymuş.

Tamam bazı adetler güzel, hoş ama bazıları da gereksiz. Canını sıkma bence, bu tip adetleri de fazla dillendirme artık. Ufak tefek şeyler yapılır tamam ama çok abartılı olmasın beklentilerin.

ayy varya resmen okurken kendi nişanlı halim tıpatıp geldi gözümün önüne..bukadar benzerlik olur yaa...
bende niaşnlıyken bizimde koç falan getirilir, ama hiç oarlı olmadılar, zaten kayınvalidem adet de neymiş amann takılmayın böyle şeylere nolcak sanki derdi hep yapmazdı...adete gelenek göreneğe uyum sağlamazdı...
derken nişanlı arkadaşlarıma baktım hep bayramlık falan alınıyor götürülüp giydiriliyor, insan imreniyor...sadece imrenme değil çevre konu komşu soruyor laf sokuyor millet akrabalarım falan hala almadılar mı anam ne kadar görgüsüzler gibisinden, annemle ben yok işleri varmış fırsat bulamamışlar diye geçiştirdik hep, en son dayanamdım aradım nişanlımı direk pat diye söyledim, hadi koç moç falan anladık almayacaksınız belli oldu da, bi bayramlık da mı alınmaz sizde....
nişanlım üzüldü bilmiyormuş haliyle ne bilsin erkek kısmı pek bilmez böyle adetleri, aöa annesi önayak olmalı yönlendirmeli, kendi gelmek istemese de oğlunu gönderip gidin gelin kıza bişeyler alın demeliydi..
nişanlım geldi gittik bişeyler aldık, gelen giden soranlara mecbur gösterdik, konu kapandı o esnada,
ama sonradan öğrendik ki, kayınvalidem bu adeti bildiği halde söylememiş...çünkü nişanlımın anneannesi demiş ki oğlum tabi alınır bayramlık annen de bilir bunu demiş. o zaman anladık bilerek söylemediğini...önemsemediği şeyleri es geçer, bu adettir yapılması gerekir diye düşünmez...1 sene nişanlı kaldım ama bir kere bile anneme adetiniz nedir, ne yapalım ne edelim diye tek cümle sormadı...biz hep yaptık üzerimize düşenleri, fazlasıyla laf söz olmasın diye, ama o hiç yapmadı,
bize gelir giderlerdi bir tek iğne getirmezdi hediye maksatlı..şükür hiçbişeye ihtiyacım yok ama bunlar adettir aradaki sevgiyi samimiyeti artırır...
tek hediyesiz evlendim..çok kırıldım ozamanlar ama hiç söylemedim bunları...hala da 4 sene oldu nerdeyse evleneli, bir tane hediyesi vaki değil bana, kendimi geçtim çocuğuma bile bize gelirken bir çikolata bile almaz...
şimdi diyenler olacaktır belki bu tür şeyleri bilmiyordur diye, ama resmen işine gelmediğinden yapıyor, önemsemiyor olsa da olmasada sorun değil nolcak der herzaman böyle şeylere...ama ben saf her zamanhediyelerle giderim evine, hiçbir özel günü atlamam...her seferinde sözler veririm kendime bi daha asla almayacam diye, ama duramam alırım..adet diye bişey var, işlerine gelmiyor canım konu sahibine uyarımdır :)

Eskilerin meşhur kaynanası Semra Kaynana vardı; "Bizde adettir, her banyodan sonra kaynananın eli öpülür" diyip,yarışma boyunca banyo kapısından çıkanları tek tek gözetleyip günde 3 kez el öptürürdü :27:

Özetle; o yörenin, buranın,benim köyün, sizin köyün adeti dersek işin içinden çıkamayız.
Koçtur, hediyedir işin özü bayramı vesile edip karşılıklı birbirinin gönlünü alma, mutlu etmedir.
Damada bir terlik, gelin kıza bir çift çoraptır en minimumu illa adet isteniyorsa.

Komşu da koçun toynaklarını görmeyiversin acuk :27:
"Damat getirdi, bizde hüplettik koca koçu" da denebilirdi :27:

Özetle; konu komşuyu daha şimdiden takmayın.Onlar daha kına gecende bindallına laf edecek, erkek tarafını çekiştirecek, gelinliğine "peh" diyecek, balayına laf edecek, sonra seni her gördüklerinde yolunu kesip "çocuğunuz mu olmuyor peeh" diyecek, çocuk olunca 2.yi soracak, o arada eşin dombili olacak sana "buna ne yediriyon le?" diye soracak, seni kınayacak ayıplayacak, sonra sen 2. çocuğu doğurup...öff sıkıldım.

3.Özet; bence saygı sevgi olsun, koç ve altın da eksik olsun, gönüller bir olsun. :16:
(Durumu kurtarmak için de en kısa sürede " hayatım, ben nişanlı ilk bayramımız diye çok heyecanlandım, konu komşu da öyle beni fiştekleyip gaza getirdi bende ondan koçtur, altındır olayına seni sürükledim, ama önemli olan bizim ilişkimiz, sevgimiz falan filan diyerek bence gönül alınabilir)

Canım ben seni paracı olarak algılamadım emin ol. Etrafın etkisinde kalıyorsun sanırım biraz. Ne derler, ne söylerler diye düşünüyorsun. Bayram da hediye alma olayını biliyorum ben mesela, keşke erkek tarafı da senin kadar duyarlı olsaydı da düşünebilseydi bunu. Ama sanırım koç olayı biraz abartılınca nişanlın bayramlık meselesini de aynı kefeye koymuş.

Tamam bazı adetler güzel, hoş ama bazıları da gereksiz. Canını sıkma bence, bu tip adetleri de fazla dillendirme artık. Ufak tefek şeyler yapılır tamam ama çok abartılı olmasın beklentilerin.
yok canım adeti kafaya takmıyorum sadece taktıgım tek sey keske onu demesemiydim oldu çok garip hissettm sadece kendımı acaba ben ayıpmı ettim dedim:43:

Back
X