kendimi kötü hissettim

zaten nişanlılık sevgılı gıbı olmuyor mecbur aıleye karsıda sorumlu oluyosun ve adetlerın neyse soylemek zorunda kalıyosun bence gayet normal hıc yadırganacak bı durum yok ortada ac gozlulukte yok

bence maddi konulara bu kadar takılmayın belki sizde olan adet onlarda yoktur ya da maddi durumları müsait değildir

ayy varya resmen okurken kendi nişanlı halim tıpatıp geldi gözümün önüne..bukadar benzerlik olur yaa...
bende niaşnlıyken bizimde koç falan getirilir, ama hiç oarlı olmadılar, zaten kayınvalidem adet de neymiş amann takılmayın böyle şeylere nolcak sanki derdi hep yapmazdı...adete gelenek )

canm aslında hersey karsılıklı olmalı ben yapmadan baskasındanda bekleyemem tabıkıde hersey para değil ama insan yasıtlarının karsı tarafa verdiği ilgiyi felan görunce kotu oluyor.bide benım nişanlım 32 yasında bende 27 olgun ınsanlarız parayı laf edecek insanlar değiliz.kimileri yanlıs anlaybılıyor ama yasayan anlıyor

canm aslında hersey karsılıklı olmalı ben yapmadan baskasındanda bekleyemem tabıkıde hersey para değil ama insan yasıtlarının karsı tarafa verdiği ilgiyi felan görunce kotu oluyor.bide benım nişanlım 32 yasında bende 27 olgun ınsanlarız parayı laf edecek insanlar değiliz.kimileri yanlıs anlaybılıyor ama yasayan anlıyor

evet canım çok haklısın...adette neymiş diyenlere de saygım var elbet.. bu bakış açısıyla alakalı...kimine göre adetler gereksiz kimine göre olmazsa olmazdır...bizde olmazsa olmaz demiyoruz, ama en azından ucundan kıyısından gelin kızın gönlü hoş tutulur bizim bildiğimiz... kız tarafı nazlı olur derler...bu tür şeyler sevgiyi samimiyeti artırır...

:4:
yok canım adeti kafaya takmıyorum sadece taktıgım tek sey keske onu demesemiydim oldu çok garip hissettm sadece kendımı acaba ben ayıpmı ettim dedim:43:

Bence koç konusu çok abartılı bir adet. Sen bunu isteyince nişanlın bayramlık olayını abartılı bulmuş olabilir. Ama bayramlık abartılı değildir. Bu şekilde izah edebilirsin bunu. Üzülme, boşver.. Bundan sonra dikkat edersin.

ben sorumun cevabını merak edıyorum ama cevap gelmeyecek sanırım:26:

canm sizin adetten olmadıgı ıcın yadırgaya bılırsın ama ben sadece söyledim bizde böyleydi diye paracı oldugumdan değil yada bır aılesı arayıpta böyle böyle deseydi bile yeterdi ama oda olmadı

Yok yok yadırgadığım adetler değil;adettendir diyerek hala bazı şeylerden vazgeçemeyen neslin devamı.

Hani bu zincirin halkası bir yerde kırılsa ne iyi olacak;koç kesse ne büyük şaşaa! Ne luzum var gösterişten,bak yaptı dedirtmekten başka kime ne fayda?

Söz konusu maddi durumu olma / olmamama da değil benim için , gereksiz sadece.Konuşulmasıda gereksiz,yapılmasıda...Teferruat geliyor bana ; sizde soranlara yok biz kendi aramızda konuştuk bu tür olaylara girmeyeceğiz diyebilirdiniz.

Son düzenleme:
hepsini anladım da bir tek sana kıyafetalmadan once boyle adet yok demıs aldıktan sonra o zaman bizde de damada alınır demiş onu anlamadım yani misilleme mi yaptı?

canım bılemıyorumki niaşanlım ve aılesı aslın özunde iyidirler ama bazen bılınmeyen seyler olabılır tabıkıde bunuda soylemekmi lazım değilmi onu cözmus degılım

bizim burada da hem koç gönderilir hem de gelin kıza bayramlık alınır
başka yöreden kız alınıyorsa sorulur adetiniz usülünüz nedir diye
ben kendini kötü hissedecek bir şey göremedim tatlım onların size
sormaması ayıp olmuş ama biraz
gelenek görenekler her yerde farklı tabi

bizim burada da hem koç gönderilir hem de gelin kıza bayramlık alınır
başka yöreden kız alınıyorsa sorulur adetiniz usülünüz nedir diye
ben kendini kötü hissedecek bir şey göremedim tatlım onların size
sormaması ayıp olmuş ama biraz
gelenek görenekler her yerde farklı tabi
tabıkıde gelenekler görenekler farklıdır bilemeybilirler.yapmasalarda ınankı olur canım ama düşünmesi bile yeter diyebilmekte güzeldir

bence de kendini kötü hissetmekle haklısın....o isteseydi zaten alırdı sana....gereksiz bir davranışta bulunmuşsunuz....

Olay Maddiyata Dönerse, Çirkinleşir..
Bunlar Boş İşler..
Allah Herkese Huzur Versin..

nişan sürem bayrama denk gelirse ben de aldırırım :ssz:
niye aldırmayım ki
Allahın izniyle bunlar bır kere yasanacak seyler.
her sey usülüne göre olsun icimizde kalmasın ne onların ne bizim:ssz:

niye aldırmayım ki

bende snn gibi düşünüyorum adetlerin yapılması taraftarıyım
sadece maddiyat olarak düşünülmesin tabi bir çok adet gelenek var:):)

niye aldırmayım ki
aynen canım kırmadan cazgırlık yapmadan istekler söylenir oda bana söylemeliki ikimizinde içinde bişey kalmamalı bence ama ben hayatımda ondan bıkere bısey ıstedım tam ıstedım sanırm:) ama mahcup oldum keske ıstemesydım:50:

Ben bunu görmüştüm birisinde, koç getirip kesmişlerdi.
Bizim öyle adetimiz falan yok.
Olsa da söyleyemezdim ben böyle bişeyi.

bayramdan cok önceydi kayinvalidemle telefonda konsurken birsey istermisin bayramda dedi ama

biz zaten farkli ülkelerdeyiz bende gidemezdim istemem tesekkür ederim dedim..

ama nisanlim bana adettiniz filan varsa söyle alinsin dedi ama ben sahsen

koc filan istemezdim ama bayramlik filan aliniyormus

sadece maddiyat degıl tabi ki
mesela kına yakmakta adettendir.
kınasız dügün sizce nasıl olur?
ben boyle dusunuyorum herkesin fıkrıne saygım var

bende snn gibi düşünüyorum adetlerin yapılması taraftarıyım
sadece maddiyat olarak düşünülmesin tabi bir çok adet gelenek var:):)

ya valla ben nisan alisverisinde bile bisey almadim :) kiyafet filan zorla oldu

o kadar onlari düsündümki yani ne bileyim ben cok utandim

Back
X