Kendimi nasıl ifade etmeyi öğrenirim

hhuuuu

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
40
Puanlar
13
Konuşmam kötü sanirim. Birde insanlarla konuşurken stres yaptığım için olayları gözden kaçırıyorum veya konuşmam bu yüzden kötü etkileniyor.

Okumuyorsunuz. Kelime dağarcığınız 100-150 kelimeden ibaret. Sözcük bilmiyorsunuz, genel kültür zayıf. Sadece sen böyle değilsin, yeni nesilin çoğunluğu maalesef böyle. Okuyun bol bol. Boş beleş şeyler okumayın ama.

Okumuyorsunuz. Kelime dağarcığınız 100-150 kelimeden ibaret. Sözcük bilmiyorsunuz, genel kültür zayıf. Sadece sen böyle değilsin, yeni nesilin çoğunluğu maalesef böyle. Okuyun bol bol. Boş beleş şeyler okumayın ama.
Genel kültür nerden öğrenilir

Ne tür kitaplar okunmalı öneriniz var mı

Kendimi nasil ifade edebilirim?
Kendimi ifade etmeyi nasil ogrenebilirim ?
Kendimi dogru ifade etmeyi nasil ogrenirim?

Konuşmam kötü sanirim. Birde insanlarla konuşurken stres yaptığım için olayları gözden kaçırıyorum veya konuşmam bu yüzden kötü etkileniyor.
Belediyelerin diksiyon kursları oluyor ona katılabilirsiniz konuşmanız kötü ise ve bol bol kitap okumalısınız tabiiki

Genel kültür nerden öğrenilir
Okuyarak öğrenilir. Köşe yazıları, denemeler, bir konu belirleyip o konuda yazılmış farklı eserler vs.

Ne tür kitaplar okunmalı öneriniz var mı
Dünya klasiklerinin iyi çevirlerinden başlayabilirsin.

YouTube da bile bir sürü genel kültür bilgisi var aç videoları dinle bayağı güzel bilgiler edinirsin.
Üzgünüm ama böyle genel kültür sahibi olunmaz. Böyle hap bilgi edinilir. Nedeni, nasılı öğrenilmez. Bu da yüzeysel olur, yarı cahil dediğimiz tiplere dönüşür konu sahibi.

Okuyarak öğrenilir. Köşe yazıları, denemeler, bir konu belirleyip o konuda yazılmış farklı eserler vs.

Dünya klasiklerinin iyi çevirlerinden başlayabilirsin.

Üzgünüm ama böyle genel kültür sahibi olunmaz. Böyle hap bilgi edinilir. Nedeni, nasılı öğrenilmez. Bu da yüzeysel olur, yarı cahil dediğimiz tiplere dönüşür konu sahibi.
Niye çalışırken, kitap okumaya fırsat olmayan zamanlarda açılıp dinlenemez mi bilgi çağında yaşıyoruz neden böyle güzel bir özelliği kullanmayalım.

Niye çalışırken, kitap okumaya fırsat olmayan zamanlarda açılıp dinlenemez mi bilgi çağında yaşıyoruz neden böyle güzel bir özelliği kullanmayalım.

Kitap okumak sizce sadece kitapta yazılanı okuyup geçmek midir? O sırada hayal gücünüzü kullanmaz mısınız? Satır arasında durup düşünmez misiniz? Yazan bi şey bir kaynaktan araştırma ihtiyacınız hiç mi olmuyor? Ya da kendince notlar almıyor musunuz?

Ben calisiyorum 14 aylik bebegim var hemen hemen her aksam kitap okuyorum yani fırsat olmamasi diye bisey yok aslinda.

Ben calisiyorum 14 aylik bebegim var hemen hemen her aksam kitap okuyorum yani fırsat olmamasi diye bisey yok aslinda.
Ben kitap okumayın demiyorum örneğin araba kullanıyorum ya da başka bir şey yapıyorum o anımızı bu şekilde değerlendirebileceğimizden bahsediyorum kitap okumayı ben çok severim ama YouTube’dan takip ettiğim genel kültür kanalları da var ve boş zamanlarımda onları da dinliyorum hoşuma gidiyor. Kitap okumayın gidin videodan her şeyi öğrenin demedim bu şekilde de zamanımızı değerlendirebileceğimizden bahsettim. Ne çok seviyorsunuz her şeyi ayrı bir yöne çekmeyi.

Bol bol kitap okuyun ,hem zihinsel olarak çok iyi geliyor hem de konuşmanız da daha iyi olur.Hayata bakışıniz değişiyor..

Siz sesli kitap dinlemekten bahsetmediniz ki, yazdığınız şeyden “Her yerde satabileceğiniz 274838 bilgi” başlıklı videolar izle sonucu çıkıyor. Kastınız bu değil de sesli kitapsa (ki ben onu da çok tercih etmem) sizin de kendinizi ifade etme konusunda sıkıntınız var demektir. Kitap okuyun 🤭

Ben kitap okumayın demiyorum örneğin araba kullanıyorum ya da başka bir şey yapıyorum o anımızı bu şekilde değerlendirebileceğimizden bahsediyorum kitap okumayı ben çok severim ama YouTube’dan takip ettiğim genel kültür kanalları da var ve boş zamanlarımda onları da dinliyorum hoşuma gidiyor. Kitap okumayın gidin videodan her şeyi öğrenin demedim bu şekilde de zamanımızı değerlendirebileceğimizden bahsettim. Ne çok seviyorsunuz her şeyi ayrı bir yöne çekmeyi.
E peki öyle olsun 😅

Back
X