Kendimi nişanlıma layık görmüyorum?

Çok doğru bu bak çocukken travma yaşadıysan hayat boyu sürebiliyor
Evet hep anne babanın ilişkisi, anne babanın çocukla ilişkisi yetişkin olunca kurduğumuz ilişkilerdeki rollerimizi etkileyebiliyormus. Bunu düzeltmek bizim elimizde

Özgüveninizi yüksek tutun. Bu ilişkinizi olumlu yönde etkileyecektir. İlişkiniz kötü demiyorum kötü yöne gitmesini önleyebilir diyorum

Bunu nişanlınıza yansıtmayın ilerde kullanabiliyorlar. Hiç kimse mükemmel değildir şu anda içinizde heyecan ve aşk var ondan böyle düşünüyorsunuz ilerde o da geçecektir. 😊

öncelikle merhaba bu sitede yeniyim 😊 dertleşmek istiyorum biraz kızlar. 10 aydır nişanlıyım ve nişanlımla gerçekten güzel giden bir ilişkimiz var. Fakat ben son zamanlarda kendimi hiç beğenmiyorum cildim bozuldu, işimden ayrıldım işsizim evdeyim kpss çalışıyorum o da zaten tasarrufa gitti biliyorsunuz. Nişanlıma bakıyorum bana o kusursuz gibi geliyor çok güzel bi işi var kendisini çok beğeniyorum çok da seviyorum etrafıma bakıyorum brnden çok çok daha güzel kızlar ya aldatılıyor ya çok kötü giden ilişkileri var. Bense çok mutluyum ama içten içe kendimi bu duruma layık göremiyorum aynada kendimi beğenmemeye başladım bi türlü baş edemiyorum bu düşüncelerle beni bu kadar güzel seven birisi varken neden kendime bunu yapıyorumm
Aslında mesele nişanlınızın yakışıklı olması vs. değil.Kendinizi mental olarak iyi hissetmiyorsunuz (ciltteki kusurlar/ kendinizle partner kıyası)motivasyon eksikliğinden de kaygınız yükselmiş çünkü şuanda hayatınızda en iyi giden olay yada olaylarınızdan birisi nişanlınızla ilişkiniz ya kaybedersem ya onu haketmiyorsam gibi endişeleriniz var. Neden kendinize bunu yaptığınızın bence açıklaması bu.

öncelikle merhaba bu sitede yeniyim 😊 dertleşmek istiyorum biraz kızlar. 10 aydır nişanlıyım ve nişanlımla gerçekten güzel giden bir ilişkimiz var. Fakat ben son zamanlarda kendimi hiç beğenmiyorum cildim bozuldu, işimden ayrıldım işsizim evdeyim kpss çalışıyorum o da zaten tasarrufa gitti biliyorsunuz. Nişanlıma bakıyorum bana o kusursuz gibi geliyor çok güzel bi işi var kendisini çok beğeniyorum çok da seviyorum etrafıma bakıyorum brnden çok çok daha güzel kızlar ya aldatılıyor ya çok kötü giden ilişkileri var. Bense çok mutluyum ama içten içe kendimi bu duruma layık göremiyorum aynada kendimi beğenmemeye başladım bi türlü baş edemiyorum bu düşüncelerle beni bu kadar güzel seven birisi varken neden kendime bunu yapıyorumm
Hayırlısı canım

Belkide nişanlınız siz sevdiğiniz için sizin gözünüzde öyledir. Bir arkadaşım da bizzat bu olayı yaşadım. Eşini aşırı yüksekte kendini de bir o kadar aşağı seviyede görüyordu. Oysa durum gerçekten tam zıttıydı ama anlatamadık bir türlü ona... O yüzden hayatta nişanlınız da olsa kimseyi kendinizden üstün görmeyin.

Bu yazdığınız o kadar iyi geldi ki. Biz böyle düşünürken dışarıdan bize imrenerek bakanları görmüyoruz belki de. Örneğin o gün saçında beyaz görüp tüm gün kendimi yaşlanmış hissediyorsun ama yanındaki kimse o beyazı görmüyor bile. Çok güzel bir kadın olduğunuzdan şüphem yok fakat bu hayatta size kazandıracak olan şeyin güzel kalbiniz olduğuna eminim. Bazen birilerinin kalbine dokunabilmek dünya güzeli olmaya bedel.
Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim 😊 içini bir nebze ferahlatabildiysem ne mutlu bana. Kimin ne olacağı ya da başına ne geleceği belli değil bu hayatta. Sağlıklıysak,seviliyorsak şükredecek çok şeyimiz var aslında. Bunu unutuyoruz bazen.

Geçen bir arkadaşımla sizin açtığınız konunun neredeyse aynısı bir konuşma yaptım. Arkadaşım moralimi daha da bozdu. Dedi ki senin yerinde başka bir arkadaşın olsa kendini o çocuğa yakıştırır mısın? Dedim ki umrumda bile olmaz,Allah mutlu olsun der geçerim bana ne? Çok şaşırdım yani böyle demesine. Hani demişsiniz ya belkide bize imrenerek bakanlar var ama farkında değiliz diye aynen öyle. Bazen ufacık bir mutluluğun çevremizdeki insanlar tarafından nasıl imrenildiğini ya da kıskanıldığını fark edemiyoruz.

O yüzden önce siz kendi değerinizi bilin ve ona göre yaşayın. Çevrenize de asla bu düşüncelerinizi hissettirmeyin,hiç bir konuda hem de. Kendine değer vermeyen insana kimse değer vermez çünkü.

Back
X