Kendimi toplayamıyorum, napıcağımı bilmiyorum…

kalmayanhevesler

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
86
52
18
2 yaşında bebeğim var. Eşim ben hamileyken kendi dükkanını açtı kendini tamamen dükkana adadı. Çocuğu tek başıma büyüttüm, tek başıma çarşıya indim, herşeyi tek başıma yaptım. Gececi elemanı yok diye 2 yıl boyunca her gece tek başıma uyudum. Tam gececi eleman buldu eve geldi diye sevindim, şimdide uyku düzenim yok uykum gelmiyor artık geceleri diye tv olan odada koltukta uyumaya başladı. Memleketimde yaşamıyorum bu şehirde kimsem yok. Cocuğum uykuyu ve yemek yemeyi sevmeyen bir cocuk. Herkes zayıf diye laf ediyor. Bazen uyusun diye 2 saat sallıyorum belim vucudum şu yaşımda çok ağrıyor. Ağrısından oturup ağlıyorum. Sürekli hasta oluyor herkes anne olduğum için beni suçluyor. Ben bakamıyormuşum falan.. sürekli sürekli ağlama krizleri geçiriyorum. Cocuğa bağırıyorum nolur uyu artık diye sonra yine oturup ondan özür dileyip ağlıyorum. Yaşamak istemiyorum… bugün sabah 5.30 dan 9 a kadar bebeğimi salladım tam uyudu uykusundan kusarak uyandı, tam geri uyuttum ishal şekilde uyandı yine hasta oldu diye oturup bağırarak ağlamaya başladım sinirlerime hakim olamadım ahşap beşiğe ayağımla vurup kırdım şimdi düşünüyorum eşim uyanınca bir ton tantana yapıcak, paramız yok yeni beşik nasıl alıcaz diye ona ne diceğimi bilmiyorum. Cidden parada yok napıcaz biz şimdi bu kırık beşikle… keşke biri başımı okşasa, anneme yalvarıyorum nolur cok yalnızım yanıma gel benimle kal biraz diye kızım bende hastayım diyor gelmiyor. artık biri dönüp ne kadar yorgun olduğumu görüp sırtımı sıvazlasın istiyorum. Bu hayatı yaşamak istemiyorum ama sonra yavrum varken bunu nasıl düşünürüm diye daha cok yıpratıyorum kendimi. Psikoloğa gidicek parada yok ne yapmalıyım bilmiyorum

Allah yardımcınız olsun öncelikle bu bir süreç geçecek bunu bilin ama merak ettiğim esnaf bir eş ve gece gündüz çalışan bir adam nasıl bu kadar az kazanıp parasız kalınır ki ? Yani benim eşim de esnafti aşırı yoğundu evet ama kazancı baya iyiydi yani değil beşik, psikolog parası vs bunların hesabını yapmazdık...orayı bir düşünün derim ve ek olarak cildirmanin eşiğine her anne gelir bu cinnet anlarinizi kızınıza değil eşinize yansıtın da kendine gelsin, çocuk anlamaz sizin sinirinizi ama eşinizi sağlam bir korkutmaniz lazım ne alaka ya gece uyku düzeni yok diye salonda TV izliyor mad mi uyumuyor çocuğa gece baksın da siz uyuyun gündüz enerjik ölüm en azindan

Eşiniz çalışıyor yalnız kaldınız diyemi bu sinir,yani tamam insan üzülür ama bu kadarda beşik kıracak duruma gelmez,siz salonda uyumasına yanınızda yatmamasına sinirlisiniz bu duyguyuda annenize sığınarak çözmeye çalışmışsınız,öncelikli sorununuz bu yani diğerleri değil bu konuyuda konuşarak çözmeniz lazım,yoksa hiçbir insan evladı kocam çalışıyor yalnız kaldım diye sinir krizi geçirmez şartlar bu şekilde gelişiyor adam ne yapsın o da durumu müsait olsa gelir çocuğuna bakardı muhtemelen bunu sizde biliyorsunuzdur,siz bu duygusal boşluğu ilgisizliği başka şeylerden çıkartmayın neden sizinle ilgilenmek varken salonda tek başına kalıyor kafanıza takılan soru bu o yüzden bunu ona gece salona gittiğinde sorun cvbından tatmin olmazsanız sinirinizi ondan çıkartın olmadı aşılamayacak bir nedeni varsa başka kadın vs gibi ayrılın,çoğu anne eşi memur değilse özellikle bu sorunları zaten yaşıyor,bende tek başıma büyüttüm 40 derece ateşle okula götürüp getirdim,sabaha kadar başında bekleyip sabah uyanınca bakmaya devam ettim,anne olunca böyle oluyor zaten heleki yakınlarınız aileniz uzaktaysa.

Sen git annene.

Çocuk bu hastalanır kimsenin anneliğini hakkında yorum yapmasına müsade etmeyin. Kocanız hakkında ne diyeyim ki bunca yalnız bırakılmaya rağmen sinir krizi sonucu kırdığınız beşiğin açıklamasına kızması durumu sizi tedirgin ediyor, çok üzüldüm. Eşin " Ben ne kadar büyük Bir hata yaptım da karım bu hale geldi" Diyerek kendine kızmalı.

Boşanmaya ne dersiniz adam hiç bir işe yaramıyor ve sizde uyanınca beşik için tantana yapacak diyorsunuz . Biraz dişli olun ya ne demek tantana yapacak adam olsaymışta sinir krizleri geçirmenize izin vermeseymiş. Çocuk sadece sizin çocuğunuzu değil bunu unutmayın bu ne ya paşazade oğlu sanki

Canım çocuk bu tabi hasta olacak, senede 5-6 kez normal yani sizin sürekli dediğiniz durumda bu.
Bunalmış yorulmuşsun çok normal, eşin de hiç yardımcı değil.
Devlette psikiyatriye gitmeni öneririm. Belli ki ihtiyacın var ilaç başlanır. Durumunuz daha iyi olduğunda da terapiyle desteklersin.
Bu süreçte biraz aile evine gidin özledim dersiniz eşinize, orda kalın kafanız toparlansın

Gecesini gündüzüne katıp,sizleri ihmal ederek çalıştığı işte,
beşik almaya dr a gitmeye bile para yoksa bıraksın o işi, eleman olarak başka işe girsin hiç değilse izin günü olur

Çocuğun bağırsaklarında sorun olabilir bu kadar büyütüp kendini depresyona sokma bu hayatta çocuğuna hem anne hem baba olan anneler de var
Sağlık ocağına götür işe yaramaz kocana söyle kıçını kaldırsın biraz
Sende yaşadığın yer uygunsa dışarda vakit geçirmeye bak canım,
Çocuğada iyi.gelir

bu evliliğe neden çocuk yapıldı desem bi tek siz mi üreyeceksiniz bizim hakkımız yok mu dersiniz. gece gündüz çalışıyor ( hikaye) beşik alacak para yok bu nasıl iş desem , garibanlık mı gördünüz Allah belanızı versin diyeceksiniz, neden evlendiniz desem aşık olmamışsınız diyeceksiniz. not: artık kendini öldüremezsin tatlişkom anne olmuşsun, ölmeden tükenmeden son nefesine kadar çocuğa bakacaksın. he babası ne edecek dersen sevip evlenen sensin herhalde vardır muhteşem tarafları oralarından bak.

Eşiniz nasıl gece gündüz çalışıp beşik parası bile kazanamaz ya? Nasıl oluyor bu. Para nereye gidiyor. Madem kazanamıyor kapatsın dükkanı. Bir işe gitsin çalışsın. Sabaha kadar tv karşısında pinekliyor mu koyun bebek arabasına bebeği verin yanına. Siz de yatın uyuyun dinlenin. Yazık cidden yazık. İnsan desteksiz bebeğini çok zor büyütür.

Öncelikle o ne dedi bu ne dedi diye düşünmeyi bırakın.İnsanlar hep derler şimdi zayıf diye laf edenler biraz kilo alsa sismanlamis obez yapicam çocuğu derler.Hepimizin çocuk büyütürken cinnet geçirdiği haller oldu.Ama bir şekilde toparlıyor insan.Besige gelince zaten büyümüş yatak alırsınız onun yerine.Bence çok daralmissiniz anneniz gelmiyorsa siz gidin onun yanina

Eşinizin size yardımcı olması gerekiyor ama kafama takılan başka bişey olduğu için oraya hiç girmiyecegim 2 yaş artk bebeklikten çıkıldığı yaş neden hala beşikte saliyorsunuz anlayamadım ben çocuklarımı 9 uncu belki daha erkende olabilir tam hatırlamıyorum sallamayı bırakıp yatağa koyup elimle nazikçe sırtını okşayarak uyutuyordum bir yaşından sonra da uykuları gelince kendileri uyuyordu sizinki 2 yaşında bebek degilki beşikte sürekli saliyorsunuz çocuğunuz uyulmadığına göre hasta falan olabilir mi hep mi böyle yapıyorsunuz yoksa ishal olduğu için mi böyle

Allah yardımcınız olsun benimde 2 yaş bebem var sizi anlıyorum o yüzden. Benim eşiminde yoğun olduğu bir işi var. Bazen bende desteğini hissedemiyorum çünkü gece 4-5 gibi eve geldiği oluyor böyle durumlarda ben anneme gideceğim diyorum gidiyorum. Annemde çalışıyor çok ilgilenemiyor ama artık ortam değişikliğimi nedendir bilmiyorum hem oğluma hemde bana iyi geliyor. Sizde biraz annenize gitseniz en azından mental olarak toparlanırsınız. Memleketinizde arkadaşlarınızla çocuklara uygun cafe lerde yada ev ortamında buluşur sunuz hem size de iyi gelir. Ayrıca kim olursa olsun bebeğimize ilgili size yüksekten konuşmaması konusunda uyarmalısınız. Çocuğa bakan sizsiniz ayrıca çocuğu iyi bir çocuk doktoruna götürmenizi tavsiye ediyorum.

Anneliğinizr laf söyletmeyin, bu hakkı kendilerinde görmesinler, kimse yalnız bir anneyi sorgulayamaz, eşiniz çok çalışabilir, bedensel olarak bizden güçlüler, 2 yaşında çocukla ilgilenen bi kadın var, yardımcı olması gerek, gece madem oturuyor, çocuğu sallasın, iyi bir çocuk doktoruna götürün mutlaka, devlet hastanelerinde var iyi doktorlar, çocuğun halini net anlatın, gidebiliyorsanız bir süre annenize gidin, eşinizin tatava yapmasına izin vermeyin, beşiği kırabilirsiniz, tükenmiş bir anne var karşısında, güçsüz olduğunuzu düşünmeyin, iki yaşına kadar tek başınıza büyütmüşsünüz evladınızı, daha ne olsun, alabiliyorsanız muitivitamin alın, aile hekimine gidip kan değerlerinize baktırın, devletin vereceği b12 ve magnezyumu kullanın, tükenmişliğinizi aile hekimine anlatın, beşiği kırdığınız için mahçup görünmeyin, her şeye hakkınız var, çocuğu tek yapmadınız, evladınızla güzel günleriniz olsun.

2 yaşında çocuğun uyku düzeni oturmuş olması gerekir. Bu yaştaki çocuğun uyku düzeni yok, uykuyu sevmiyor gibi bahaneler olamaz. Siz nasıl bir düzen oturtursanız, (zaman içinde) çocuk da o düzene alışacaktır. Çocuklara 5 aylıktan itibaren uyku eğitimi verilebiliyor, bu düzeni o zamanlar sağlamalı ve istikrarlı bir şekilde sürdürmeniz gerekirdi. 2 yaşındaki çocuğa şimdi uyku eğitimi vermek ile 5-6 aylıkken vermek ya da 9-10 aylıkken vermek çok farklı. Yaşı ilerledikçe, beyni geliştikçe daha zor düzene girecek, yeni düzene girmemek için daha çok çabalayacaktır. Gene de bir düzene girmesi gerekiyor.

Madem yorgunsunuz, madem dayanacak gücünüz kalmadı, biraz daha zorlayıp önce sallamayı bırakacaksınız. Sonra varsa diğer şikayetleri yoluna koyacaksınız. Sırf uyusun diye her gün her gün 2 saat sallanmaz. Özel durumu olur (çok ateşlidir vs) o ama özel sallarsınız ama bu sürekli olmamalı.

Önce sallanmayı bırakın, sonra diğerlerini yaparsınız. Gündü z 1 uyku yapsa o arada size dinlenecek alan da açılmış olur.

Ayrıca eşiniz hakkında diğer arkadaşların da söylediklerine katılıyorum. 7/24 çalışıp da beşik bile yenileyemiyorsa o iş iş değildir, altından başka bir şey de çıkabilir.

Not: iki buçuk yaş annesi, psikolog, uyku eğitmeni.

Eşiniz o kadar çalıştığı halde paranız gerçekten yok mu. Sizi bu kadar yalnız bırakoyorsa bari maddi olarak tatmin etmesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…