kendimi yetersiz görüyorum

kara_kutu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
77
9
86
arkadaşlar 4,5 aylık bebeğim var. doğumdan beri annem babam yanımdalar sağolsunlar destek oluyorlar, çok faydaları var. tek torunları, çok seviyorlar bende bundan mutluyum tabi. ama bu aralar bi korku başladı bende. bebeğim bana değilde anneme anne derse diye. annem sağolsun çalışıyorum diye çoğu gün beni yatırıyor kendi bebekle aynı odada yatıyor, zaman zaman eşimle dışarı çıkıyorum bebeği onlara bırakıp Allah razı olsun.tecrübe var, yaş gereği tabi çocukla ilgili her şeye müdehale ediyorlar. altını değiştirirken, üzerini değiştirirken, gazını çıkarırken. onlar kötü niyetle olmadan böyle müdehale edince bende kendimi çok beceriksiz, bebeğime bakamaz hissediyorum. sanki çocuğumun beni anne gibi sevemeyeceğini düşünüyorum. eşim durumdan memnun tabi, kendi sorumluluk almadığı için. içimi dökmek istedim sadece, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

arkadaşlar 4,5 aylık bebeğim var. doğumdan beri annem babam yanımdalar sağolsunlar destek oluyorlar, çok faydaları var. tek torunları, çok seviyorlar bende bundan mutluyum tabi. ama bu aralar bi korku başladı bende. bebeğim bana değilde anneme anne derse diye. annem sağolsun çalışıyorum diye çoğu gün beni yatırıyor kendi bebekle aynı odada yatıyor, zaman zaman eşimle dışarı çıkıyorum bebeği onlara bırakıp Allah razı olsun.tecrübe var, yaş gereği tabi çocukla ilgili her şeye müdehale ediyorlar. altını değiştirirken, üzerini değiştirirken, gazını çıkarırken. onlar kötü niyetle olmadan böyle müdehale edince bende kendimi çok beceriksiz, bebeğime bakamaz hissediyorum. sanki çocuğumun beni anne gibi sevemeyeceğini düşünüyorum. eşim durumdan memnun tabi, kendi sorumluluk almadığı için. içimi dökmek istedim sadece, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

bebeğinizle siz ilgilenmelisiniz, daha çok küçük sizin kokunuzu özler ve ilerde gelişimi açısından anne ve bebeğin sık sık tensel temas kurması çok önemli. Anneniz zaten destek oluyormuş ama her şeyi ona bırakmayın derim

QUOTE=kadraj;34839586]bebeğinizle siz ilgilenmelisiniz, daha çok küçük sizin kokunuzu özler ve ilerde gelişimi açısından anne ve bebeğin sık sık tensel temas kurması çok önemli. Anneniz zaten destek oluyormuş ama her şeyi ona bırakmayın derim[/QUOTE]

yorumunuz için teşekkür ederim. evet haklısınız, çalıştığım için bir süre maalesef yanında olamıyorum ama eve geldikten sonra çocuğumla ilgileniyorum.

evde bulunduğun ve işin olmadığı müddetçe mutlaka her şeyiyle sen ilgilenmelisin,

annen sana yardımcı ve destek olmalı, olmadığın da ya da işin olduğun da, çocukla ilgilenmeli

hem sen tecrübe kazanırsın, hemde bebişinle aranızdaki bağ kuvvetlenir. yarın birgün

mutlaka yalnız kalacaksınız, annenide kırmadan yavaş yavaş sorumluğun tamamını almaya çalış.

etrafımda anane ya da babanneye anne diye seslenen çok torun var, buda birlikte fazla geçirilen vakit

ve gerçekten verilen sevgi ve ilgi ile alakalı..ama biraz büyüyünce anne ve büyükannenin ayrımını

zaten kendiliğinden yapabiliyorlar.

benim de en çok korktuğum şey bu ilk evlenen benim ve bütün ailem dört gözle bebişi bekliyorlar çok şükür içim rahat ama bazen korkuyorum ya benden uzaklaşıp anneme bağlanırsa diye mahallemizde arkadaşımın çocuğuna annesi bakıyor ve artık annesinden çok uzaklaştı git sen benim annem değilsin gelmiycem anneannemde kalıcam diye her akşam ağlıyor bence o kadar uzak kalma bebeğine en azından çalışıyorsan izinli olduğun bu süre boyunca bebeğinin yanında kal kokundan uzaklaşmasın yabancı bilmesin seni

suan isinize geliyor annenizin bakmasi.
ama kolaya kacmayin lutfen..

rahatina duskunsen o bebisi dogurmuyacaktin.

uykundan da olacaksin,
esinle gezemiceksin belki de
ama o yavruya bakmak zorundasin

senin kokunu tanimayacak bile
annemle yatiyor diyorsun,cok aci..

ben oglum 2.5 yasındayken evlendım
o yasa kadarda sabah 6da ıse gıttım cok uyksuuz kalmadım uyuyan bır cocuktu ama hastalansa doktorada ben goturdum basındada tek ben bekledım
annem sadece benım ıste oldguum vakıtlerde vaktı
sız bıraz fazla yapıyorsunuz sanırım
hıc unutmam bır gun dolabı duzeltecektımısık acılıncada uyanıyordu oglum anneme yanınıza alın gece gelıp alıcam fılan dedım 11 gıbı yan odaya bıle almadı :) sızınkılerde sıze fazla yuz verıyor

ben beni önce paralı sonra da gönüllü büyüten kişiye x anne diyorum ama bu ne annem için ne de x annem için sorun değil. bunun yetersizlikle alakası yok. bakıcısına veya annanesine anne diyen çok çocuk oluyor bunun bir sıkıntısı olmaz. benim annem de ben küçükken çalışıyordu ama ben bana bakamamasını yetersizlik olarak görmüyorum. bugün mesela emekli olamazdı ve şuan onun için hayati önem taşıyor.

Bebeğinin annenin yanında yatması işine geliyo olabilir ama bence hata yapıyosun.
Sonuçta belirli sorumlulukları bilerek dünyaya getirdin bu bebeği uykusuz da kaldığın olacak günlerce bebeğin hastalanmasın diye evden çıkamadığında...
Ailen sırf bebek için mi yanınızda kalıyo?
Bebekle anne ilişkisini tam kuramamışsınız bence bu kadar ayda alt değiştirme, gaz problemi vs öğrenmişsindir illaki.
Geçen tvde bi'şey yok diye çocuklar duymasını izliyodum onda da senin konunun resmen aynısı vardı. Meltem kızının bebeğini resmen sahiplenmiş, Duygu'ya ikidebir "ben yıkadım, ben altını değiştiririm, sen değiştireceksen sıkı bağlama, onu yedirme" vs diye diye Duygu da yetersiz hissetmeye başlamış ve annesiyle konuşmuştu.

Ben bebek doğduktan bir hafta sonra yanımda kimseyi istemem şahsen:44:Bakıcı olsa daha iyi annelerimiz dozu ayarlayamıyolar.
Bu düzene devam edersen annesinden çok, yıllar sonra doğmuş olan kardeşini seven abla gibi hissedeceksin.

Bizim ufakliga bir hafta babanne(annem) bir hafta anane bakiyor.2-3 ay once farkettim annem sanki bana,abime,yengeme seslendigi gibi yegenime "annecim oyle yapma,annem gel buraya" diyor.Dikkatmi cekti ve soyledim yengemin bu durumdan rahatsiz olabilecegini,istemeyecegini.Tabi farkinda degil annemde.O gunden beri babannecim der.Kaldi ki yengem bir isi ciktiginda tyada emanet edilecekse kendi annesini degil annemi arar hatta ilk 40 gun annemi istemisti yaninda,yurtdisina gidicekler yegenim yine annemde olacak.Ama iste annem bile istemeden bu hataya dustu torununu bu kadar sahiplenen babane ananeler varken annelere hak veriyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çocuklar ne olursa olsun kendi annelerinin kim olduklarının bilincindeler bence. Çocuğum yok ama yeğenimin üzerinde çok emeğim vardır ablam işe giderken bana bırakırdı hep bebekken :) Şimdi 4 yaşına geldi. 2 sene önce yazın bizdeydi bana anne diyordu hep anlatıyodum güzel güzel bak ben senin annenin kardeşiyim, annen değilim diye anlamıyomuş gibi oluyodu ama ablam geldiğinde direk koşup annemm diye sarılıyodu annesine :) Şimdi yine anne diyo bana ama kızdığımı bildiği için diyo:) Sen annesinn ama benim annem değilsinn benim annem senin ablan falan diyo :) Yani ne olursa olsun kendi anneleri kim biliyorllar bebekler, annenize anne demeye başlarsa anlatın ona bak kızım/oğlum bu senin anneannen yani annenin annesi vs. şeklinde. Eminim ki anlayacaktır, bebekler çook akıllı çok.

sanırım tam olarak anlatamadığım için bazılarınızın gözünde çocuğunu hiç kucağına almayan, sürekli gezen, günde 10-12 saat uyuyan biri canlandı,
ben uykusuzluktan, gezememekten ya da çocuğuma bakmak istemememden dertlenmedim. tabiki uykusuz kalıyorum aslada şikayet etmem, sonuçta emziriyorum ben bu bebeği. tabiki altını ben değiştiriyorum, gazını ben çıkartıyorum. ben sadece Allah başımdan eksik etmesin büyüklerin fazla müdehale etmesinden rahatsız olduğumu söyledim. müdahale etmeleri demek onlar yapıyorlar ben yapmıyorum demek değildi.

ıh dese uyandığım için uyutup anneme emanet ediyordum ben, o uyanana kadar uyuyordum ama artık sizlerinde fikirlerini aldıktan sonra artık bırakmıyorum teşekkür ederim.

ayrıca işine geliyor, rahatına düşkünsen doğurmayacaktın, çok acı kokunu hiç tanımayacak gibi sözlerin iyi niyetli ama amacı aşan cümleler olduğunu düşünüyorum. bence bu yargılara varmak için sanal ortamdan fazlası lazım. zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

sanırım tam olarak anlatamadığım için bazılarınızın gözünde çocuğunu hiç kucağına almayan, sürekli gezen, günde 10-12 saat uyuyan biri canlandı,
ben uykusuzluktan, gezememekten ya da çocuğuma bakmak istemememden dertlenmedim. tabiki uykusuz kalıyorum aslada şikayet etmem, sonuçta emziriyorum ben bu bebeği. tabiki altını ben değiştiriyorum, gazını ben çıkartıyorum. ben sadece Allah başımdan eksik etmesin büyüklerin fazla müdehale etmesinden rahatsız olduğumu söyledim. müdahale etmeleri demek onlar yapıyorlar ben yapmıyorum demek değildi.

ıh dese uyandığım için uyutup anneme emanet ediyordum ben, o uyanana kadar uyuyordum ama artık sizlerinde fikirlerini aldıktan sonra artık bırakmıyorum teşekkür ederim.

ayrıca işine geliyor, rahatına düşkünsen doğurmayacaktın, çok acı kokunu hiç tanımayacak gibi sözlerin iyi niyetli ama amacı aşan cümleler olduğunu düşünüyorum. bence bu yargılara varmak için sanal ortamdan fazlası lazım. zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Yeni anne olarak çok iyi anladım dediğini ..Annemler her zaman yanımda değil eşimin annesi de öyle..Ama misafirliğe bile geldiklerinde ben de kendimi suçlu hissederim bebeğime karşı çünkü hep onların kucakların da,yeri geliyor altını da onlar değiştirir tabi işime geliyor benim de, ben de onların yeme içmeleriyle ilgilenirim genelde.. Ama herkes gidince kızımı özlediğimi hissederim,iyiki de etrafımda kimse yok derim ..
Çocuğunla kendin daha çok ilgilenince bu his olmaz emin ol. Tabi ki işin olunca annene bırakır gidersin bu senin için büyük nimet ama abartmadan1-2 saatlğine olur eminim zaten emiyor..Beraber gidebileceğiniz yere de bebek arabası varsa birlikte gidin inan çok zevkli oluyor ben bakkala bile beraber gidiyorum:) Ayarı tutturursan rahatsız olmazsın öyle kasma kendini bebeğinle ilgilenen de annen sonuçta seni o büyüttü unutma..Ben annemi yakalayınca hemen kızı yıkayalım derim mesela kolay oluyor çünkü , bazen eşim gidince yanımda kalır ama uyku saati filansa kucağına bile vermem oda alıştı. Sen de hayır dmekten çekinme annen o darılmaz sana zamanla alışır.. Kolay gelsin:)

Back
X