Kendimizi bulmak

Yesilintonu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2019
454
124
33
Hanimlar selaamm. Sorunla gelmeim bugun size:) tamamen konusmak oylesine dertlesmek.. konu yine evlilik. Ama ciddi ciddi merak ediyrlum dusuncelerinizi. Bir grup var beni tasa tutan ama hep soyluyrkum siz arkadaslarinzla da ayni konulari konusmuyor musunuz? E Ben de arkadsim gibi gorup sohpetvari konusuyorim sizinle. Simdi olay su; evlilik hiic de lazim bisey degilmis gibi geliyor bana artik. Hatta icimde netlestirdim gibi degil. Bayagg gereksiz bisey evlilik. Sizce de oyle degl mi? Yani kadina yuklenen gorevler.. yukler.. elinden alinan ozgurluk.. hak.. vs.. bu konu cook uzar. Her daim kadinin hor, erkegin ustunn gorulmesi. Niye evlendim ki diyorum coooguu zaman. Tabi kavgalarmiz vs oluyor. Ama duaunuyorum kavga gurultu yok cok uzun zamandir. Ama yine de bu soru aklima geliyor. Ne gerek varmis ki! Diyorum. Surekli birinin arkasini topla. Surekli bi kosustirma, birine bagli olma vs. Tabi evlligmde cok skintili cook skintili zamanlarim oldu. Ama suan ole bi durum olmamasina ragmen duauncem bu. Mesela esim gecenlerde is icin il disina cikti 1 hafta kadar. Ozlemedgimi farkettim. Istedigmde ailemle soyle bi disariya ciktigmi.. cok kucuk seyler gibi duruyor dimi.. hatta 1 hafta sonunda gece geldi eve ve yorgundu neyse yattik. ben bos bulunup arkami dondum uyumak icin. Sarilma vss hicbiseu. Unuttum resmen. Diycejsiniz ki e swvmiyosun demekki artik. Eger sevmiyosam neden onca kavgada siddette cwkip gitmedim? Cevabini ben de blmiyorum. Belki de tuuumu aliskanlikm inanin bilmiyorum. Ama tekk oldugumu dusunmek heerseye ama herseye twk basina karar vermek yapmak ozgurce yasamak beni ole mutlu ediyo ki. Dusuncesi.. size de oluyor mu? Geecekten merak esiyorim

Evliliği tek taraflı yaşadığınız için gereksiz görüyorsunuz. Sorumlulukları karşılıklı paylaşsanız böyle olmazdı. Ev işini market işlerini ne bileyim birlikte yapsanız kadının sorumluluğu diyip sırtlanmasanız böyle olmaz. Evliliği yöneten sizsiniz siz şekil vereceksiniz. Toplumda önceden böyleymiş ama artık değil.
Şiddet olduysa zaten sevgi kalmaması çok normal. Düzeninizi bozmak istemediğiniz için muhtemelen ayrılmıyorsunuz.

En büyük sorun anneler erkek evladını bencil ve empati yoksunu yetiştiriyor mesela senin baban annene hiç gül veya çiçek aldı mı?

Evlilik benim ruhuma aykırı birşey mesela
Hiç evlenmedim
Benim gibi birini bulursam ancak evlenebilirim
Kısıtlanmaya gelemem kıysfetime hayat tarzıma görüşüme saygılı olmalı
Kimsenin arkasını toplayamam mesela
Bide erkekler evlenince çok salıyor
Hiç çabalamıyor
Herşeyi kadın yapıyor
Buda bana ters
Çocuk için belki bir dönem evlenip ayrılırım
Çocuk da istediğimden pek emin değilim
Ama kadınlar genel anlamda evlenmek ister
Erkekler her kadınının evlenmek istediğini düşünür
Evlenince statü atladığını düşünür
Tercih edildiğini sevildiğini
Evlendikten sonra da aslında o kadar da iyi birşey olmadığını görür çünkü o deli divane aşık adam gitmiş yerine başka birşey gelmiştir
Çoğu insan yalnız kalmamak için evlenir evlenicek birini bulamamaktan korkar
Ataerkil dünya düzeni

Herkesin evliliğini kendi evliliğiniz gibi olduğunu mu sanıyorsunuz?
Size göre de öyle değil mi diye sormuşsunuz, öyle değil herkes eşiyle mutsuz değil. Biz sizin dediklerinize onay verelim istiyorsunuz içinizi rahatlatmak için ama beklediğiniz cevabı alamayacağınız bir sürü insan var.

Fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünüz eşinizden soğumaniz kadar normal birşey yok. Sevdiğiniz için değil cesaretsiz olduğunuz için hala evlisiniz eşinizle. İçinde bulunduğunuz durumdan kurtulmanın tek yolu var ama sizin işinize gelmiyor o da.

Özgürlüğüne düşkün kadınlar evliliği böyle düşünürler
Eşim yardım eder her konuda ama bazen bende konu sahibi gibi düşünüyorum bir daha gelsem dünyaya evlenir miyim hayır gezerim tozarım ama ondada bir yerden sonra bunalırım olsun düşünmek bazen rahatlatıyor insanı

Geçen bir yabancı tv programı izledim orada yaşlı ve hasta ama yalnızlık konusunu sohbet ediyorlardı, çok yaşlı olanlar bakıma muhtaçlardı ve yalnızlığın çok kötü bir ruhsal durum olduğunu anlatıyorlar dı özellikle dini bayramlar da çoğu yalnız yaşlılar o gün duygusallaşıp ağlıyorlarmış, çocuğu olanlar çok ilgisiz de kalabiliyorlar mış bir de kimsesiz olanlarda vardı onlarda ölmek istiyorlardı, çok etkilendim

Bu anlattıkların çok kötü.
Adam seni dövmüş
Sen onu özlemiyorsun
Neden boşanmıyorsun, ailen mi istemiyor seni?

Terazi işidir evlilik herkes terazinin kefelerine evliliğin artı ve eksilerini koyar hangisi ağır basıyorsa onun için evliliğin anlamı ve gerekliliği öyle belli olur. Benim tartıma gelirsekte şuanlık evliliğin eksi yönleri daha ağır basıyor ve tamamiyle Erkek, kadın farketmeksizin Angarya iş olarak görüyorum evliliği haa ilerde terazi artıya doğru kayarsa oturur bi çay içeriz.. 🤣🤣

Eşim ve evliliğim sizin gibi sıkıntılı olsa bende evliliği gereksiz görürüm. Şiddet varsa hele ...

Tabi ben sizin gibi o evde durmam. Durmadım da zaten. İlk evliliğim bitti.

Her evlilik aynı şey değil siz 1 hafta görmeyince rahatlıyorsunuz ya ben bir hafta görmesem eksik hissediyorum. 2. Evliliğimde hissettiğim.

Kısa keseceğim sizin ki evlilik değil o yüzden bu düşüncedesiniz.

Ya
Herkesin evliliğini kendi evliliğiniz gibi olduğunu mu sanıyorsunuz?
Size göre de öyle değil mi diye sormuşsunuz, öyle değil herkes eşiyle mutsuz değil. Biz sizin dediklerinize onay verelim istiyorsunuz içinizi rahatlatmak için ama beklediğiniz cevabı alamayacağınız bir sürü insan var.

Fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünüz eşinizden soğumaniz kadar normal birşey yok. Sevdiğiniz için değil cesaretsiz olduğunuz için hala evlisiniz eşinizle. İçinde bulunduğunuz durumdan kurtulmanın tek yolu var ama sizin işinize gelmiyor o da.
Ya bisey sorucam. Neden her yazdigima bizden onay bekliyorsunuz diyorsunuz anlamiyorum? Ole bi ima da bulunmuyorum saaadece soruyorum. Gercwktwn

Eğer eşiniz yokken daha mutluysanız ve hiç sevgi saygı hissetmiyorsanız yapmanız gereken şey belli aslında. Bir kere evlendik diye sonsuza kadar ne olursa olsun evli kalacağız diye bir kural yok. Eskiden seviyorsunuzdur kötü şeylere rağmen yanında durmayı seçtiniz e şimdi sevmiyorsanız en ufak şeyin bile gözünüze batması çok normal .

Ya

Ya bisey sorucam. Neden her yazdigima bizden onay bekliyorsunuz diyorsunuz anlamiyorum? Ole bi ima da bulunmuyorum saaadece soruyorum. Gercwktwn
Kaç defa sordunuz ama yeterli gelmedi mi cevaplar ?

Konularınızin hepsi ama hepsi aynı verilen cevaplarda.
Yine açın tabi, iyi geliyorsa demek burada da aynı kısır döngüyü yaşamak.

Kaç defa sordunuz ama yeterli gelmedi mi cevaplar ?

Konularınızin hepsi ama hepsi aynı verilen cevaplarda.
Yine açın tabi, iyi geliyorsa demek burada da aynı kısır döngüyü yaşamak.
Aretha Franklin - Think parçasını armağan ediyorum sana..
Dinlerken Yabanelmaya armağan etmelik parça diye içimden geçti 🤣🤣😅

Ev islerini kendi isteginle sevgiyle yapinca Birde ustune esinden destek alinca Guzel sey evlilik yalnizlik kadar kotu birsey yok su hayatta

Bende olmuyor eşim benim diger yarım Allah yokluğunu göstermesin, evlilikte güzel ama nasıl yaşandığına baglı sende bir çok duygu bitmiş böyle hissetmen normal.

Back
X