- 16 Eylül 2017
- 7.441
- 13.762
- 248
- Konu Sahibi Yesilintonu
Ask gerekli evlilik gerekli değildir. Türkiye'de kadınlara aza tamah etmek öğretiliyor. İckisi-kumari-kadin düşkünlüğü-şiddeti yoksa evlen deniliyor. "Evinin kadını çocuklarinin anasi ol,kayın aileyle iyi gecin,kocana hizmet et,saygıda kusur etme" deniyor. Ben daha hiç kızını "Romantik olsun,ev isi yapmayi bilsin,sana saygida kusur etmesin,kıskanç olmasın, eğlenceli olsun, kendine ait hayatın olsun,eşinle her şeyi paylaşma,çocuk yapmadan önce iyice tanı " diye tembihleyen bir aile görmedim. Kadin da gözü ksratip evleniyor. Evlenmeden ayni evde yasamak ayıp sayılıyor evlenince ise bir sürü sorun çıkıyor. Bir de evliliklerin sorunu bireysel alan kalmamasi. Kendi adıma konusuyorum hicbir sosyal hayatı olmayan,hayatinin merkezine beni koyan,bensiz hareket edemeyen birine saygım kalmazdı. Adam isten geliyor kadın ona is yapmasi gerektigini söylemiyor tv ya da telefonla oynuyor. Benim bu adama da saygim olmazdı. Öte yandan tüm hayati ev ve cocuktan ibaret olan birine de saygim olmazdı. Türkiye de evlilik=Tüm sosyal cevreden kopup esine bagimli olmak.
Kadın evleniyor spor yapmayı bırakıyor.
Kocasi istemiyor diye çalışmayı bırakıyor.
Kocasi istemiyor diye arkadaşlarıyla görüşmeyi bırakıyor.
Kocasi istemiyor diye istediğini giyemiyor.
Nasilsa evlendim diye artık kendine bakmıyor.
Adamlara zaten diyecek bir sey yok göbegi salıyor. Öyle biriyle evlenmek istemezdim. İlla kasli olmasa da spor yapan yedigine ictigine dikkat eden birini isterdim
Kadın evleniyor spor yapmayı bırakıyor.
Kocasi istemiyor diye çalışmayı bırakıyor.
Kocasi istemiyor diye arkadaşlarıyla görüşmeyi bırakıyor.
Kocasi istemiyor diye istediğini giyemiyor.
Nasilsa evlendim diye artık kendine bakmıyor.
Adamlara zaten diyecek bir sey yok göbegi salıyor. Öyle biriyle evlenmek istemezdim. İlla kasli olmasa da spor yapan yedigine ictigine dikkat eden birini isterdim