Kendimizi bulmak

Ask gerekli evlilik gerekli değildir. Türkiye'de kadınlara aza tamah etmek öğretiliyor. İckisi-kumari-kadin düşkünlüğü-şiddeti yoksa evlen deniliyor. "Evinin kadını çocuklarinin anasi ol,kayın aileyle iyi gecin,kocana hizmet et,saygıda kusur etme" deniyor. Ben daha hiç kızını "Romantik olsun,ev isi yapmayi bilsin,sana saygida kusur etmesin,kıskanç olmasın, eğlenceli olsun, kendine ait hayatın olsun,eşinle her şeyi paylaşma,çocuk yapmadan önce iyice tanı " diye tembihleyen bir aile görmedim. Kadin da gözü ksratip evleniyor. Evlenmeden ayni evde yasamak ayıp sayılıyor evlenince ise bir sürü sorun çıkıyor. Bir de evliliklerin sorunu bireysel alan kalmamasi. Kendi adıma konusuyorum hicbir sosyal hayatı olmayan,hayatinin merkezine beni koyan,bensiz hareket edemeyen birine saygım kalmazdı. Adam isten geliyor kadın ona is yapmasi gerektigini söylemiyor tv ya da telefonla oynuyor. Benim bu adama da saygim olmazdı. Öte yandan tüm hayati ev ve cocuktan ibaret olan birine de saygim olmazdı. Türkiye de evlilik=Tüm sosyal cevreden kopup esine bagimli olmak.
Kadın evleniyor spor yapmayı bırakıyor.
Kocasi istemiyor diye çalışmayı bırakıyor.
Kocasi istemiyor diye arkadaşlarıyla görüşmeyi bırakıyor.
Kocasi istemiyor diye istediğini giyemiyor.
Nasilsa evlendim diye artık kendine bakmıyor.
Adamlara zaten diyecek bir sey yok göbegi salıyor. Öyle biriyle evlenmek istemezdim. İlla kasli olmasa da spor yapan yedigine ictigine dikkat eden birini isterdim

Özgürlük ile dinlediğim bir şey var ben de onu paylaşmak istiyorum.su anda kendinizi bulunduğunuz odada özgür hissediyorsunuz değil mi,isterseniz odadan cikabilirsiniz,evden çıkabilirsiniz,başka yere gidebilirsiniz.Peki birileri sizi rehin alsa ve artık o odadan cikamayacaginizi söylese,o zaman sanırım herkes kendini tutsak hisseder aynı odada.Oda aynı oda ,çıkışı yoksa hapisten farkı yok.Aslinda evlilikte, ilişkilerde de böyle ,gidebilme ozgurlugunuz varsa kendinizi daha rahat ve güvende hissediyorsunuz ,hatta karşı tarafta bunu hissediyor.İsteseniz gidebilirsiniz ama gitmek istemediginiz ,sevdiğiniz kişi ile olmak istediğiniz için ordasiniz.Guzel olan şey bu.
Ben özellikle köyümden kasabamdan hickimseyle görüşmedim ,ne görücü ile ne de sevgili olarak.Cok ataerkiller ,benim kafam almıyor erkek ailesine sonsuz saygı duyacaksın tavırlarını.Erkek kadından bir adım önde tutuluyor.
Bir sen önce evlendim.Esimle aramızda kıskançlık adı altında birbirimizi kısıtlama davranışları olmaz.Ben istediğimi giyerim ,istediğim yere giderim o da gider.Ben dışarda koşmayı severim o bisiklet binmeyi.Ev işlerini yapar ,bazen yemek yapar,herkesin parası kendinde durur,ev almayı düşünüyoruz ,o zaman birlestirecegiz.Dun mesela o arkadaşları ile saz içki birşeyler yaptı,ben de evde takıldım ,dizi izledim.tersi de olur.Esimin ailesi de kadın haklarını özümsemiş insanlar.kp 80 yaşında sofra kurar kaldırır,cayima kadar koyar.denize girmeyi çok sever,kadının kendi ayakları üstünde durmasını ister,emekli öğretmen .Gelirler en çok üç gün kalırlar ,saygı sevgide kusur etmiyoruz birbirimize karşı.
Siz herşeye dayanmissiniz ama çok yıpranmış siniz,iliskinizden eşinizden sogumussunuz, umarım siz de hapsoldugunuz o odadan çıkarsınız.

Ben yeni boşandım saygı üzerine kurulmuş güzel bir evliliğim vardı ama hislerimiz değiştiği için anlaşarak bitirdik. Boşanmama rağmen evlilik güzel bence. Hem herşeyin artısı ve eksisi vardır. Sizinki evlilik değil hapishane.

Özgürlük ile dinlediğim bir şey var ben de onu paylaşmak istiyorum.su anda kendinizi bulunduğunuz odada özgür hissediyorsunuz değil mi,isterseniz odadan cikabilirsiniz,evden çıkabilirsiniz,başka yere gidebilirsiniz.Peki birileri sizi rehin alsa ve artık o odadan cikamayacaginizi söylese,o zaman sanırım herkes kendini tutsak hisseder aynı odada.Oda aynı oda ,çıkışı yoksa hapisten farkı yok.Aslinda evlilikte, ilişkilerde de böyle ,gidebilme ozgurlugunuz varsa kendinizi daha rahat ve güvende hissediyorsunuz ,hatta karşı tarafta bunu hissediyor.İsteseniz gidebilirsiniz ama gitmek istemediginiz ,sevdiğiniz kişi ile olmak istediğiniz için ordasiniz.Guzel olan şey bu.
Ben özellikle köyümden kasabamdan hickimseyle görüşmedim ,ne görücü ile ne de sevgili olarak.Cok ataerkiller ,benim kafam almıyor erkek ailesine sonsuz saygı duyacaksın tavırlarını.Erkek kadından bir adım önde tutuluyor.
Bir sen önce evlendim.Esimle aramızda kıskançlık adı altında birbirimizi kısıtlama davranışları olmaz.Ben istediğimi giyerim ,istediğim yere giderim o da gider.Ben dışarda koşmayı severim o bisiklet binmeyi.Ev işlerini yapar ,bazen yemek yapar,herkesin parası kendinde durur,ev almayı düşünüyoruz ,o zaman birlestirecegiz.Dun mesela o arkadaşları ile saz içki birşeyler yaptı,ben de evde takıldım ,dizi izledim.tersi de olur.Esimin ailesi de kadın haklarını özümsemiş insanlar.kp 80 yaşında sofra kurar kaldırır,cayima kadar koyar.denize girmeyi çok sever,kadının kendi ayakları üstünde durmasını ister,emekli öğretmen .Gelirler en çok üç gün kalırlar ,saygı sevgide kusur etmiyoruz birbirimize karşı.
Siz herşeye dayanmissiniz ama çok yıpranmış siniz,iliskinizden eşinizden sogumussunuz, umarım siz de hapsoldugunuz o odadan çıkarsınız.
Cok duygulandim son satirlari okurken. Cok tesekkur ederik u kadar uzun uzun yazmissinzj

Adam gibi biriyle evli olsaydiniz boyle hissetmezdiniz. Demek ki esinizde bir sorun var veya siz kendinizi umursamadan sadece esinizin isteklerine gore hareket ediyorsunuz

Back
X