kendimle başım dertte

MugeNur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
380
133
Arkadaşlar herkese merhaba ben 26 yaşında evli bir bayanım birde kızım var.ilk önce kendimi tanıtmak istiyorum ben kimseyi kiramayan uzemeyen imali konuşmayan guler yüzlü sürekli alttan alan bir insanım merhametliyim kin beslemem kimseye kusemem rabbim de beni böyle yaratmış değiştiremiyorum sorun şu ki ben eşimin işi dolayısıyla gurbet te yaşayan biriyim burda insan bir arkadaş bir aile bir dost arıyor kendine bir tane arkadaşım oldu birbirimizi tanıyana kadar malesef çok samimi olduk taniyamamisim yanlış hareketini gördükten sonra mesafe koymaya calistim ama kusmedim tabiki o kustu binbir sur atlar tavırlar vs. Bende böyle olunca sanki bir travma yaşıyorum ki ona hiç neden böyle yaptın niçin söyle böyle demedim bile bana birden yüklendi Abla laik tasladi neyse konu suki bu olaydan sonra herseyi kafama takar oldum hiç kendimi savunamaz pasif sessiz insan iliskilerinde kızdan bile susar oldum ki bu kadar değildim şimdi diğer arkadaşlarımla olsun kValide ile olsun kendimi koruyamiyorum korumaya kalksam bile eve gelincesoyledigim kaftan pişmanlık duyuyorum ve midem stresten aşırı ağrıyor acaba darildimi küstümu ya kuserse surat yaparsa ? Demekten dusunmekden mahvoluyirum noldu bana ne yapmam lazım esim çok kızıyor psikolojik mi bu neyin nesidir günlük hayatımı acabalar çok etkiliyor aramazsa kuserse kötü biseymi dedim acaba soruları kafamda esimde kızıyor artık sacmaliyorsun Dior haklı ama elimde değil kafamdan atamiyorum herkeze simdiden çok tsk ederim hayırlı kandiller

Birini kırmaktan mı korkuyorsunuz? Ya da küsüldüğünde suçu kendinizde mi arıyorsunuz?
Tam idrak edemedim kusura bakmayın :)

Belli ki çok nazik ve düşünceli birisin. Kendine hayatı zorlaştırma. Senin kalbini kırıp karşılık vermeni gerektirecek insanları kırmaktan çekinme. Hakkını korumazsan seni daha fazla kırarlar. Gereken tepkiyi göster. Özür dilerlerse affedersin. Yoksa kendini kötü hissetme. Biraz cesaretli ol. Kendini korurken terbiye sınırları içinde kalmışsan sonradan pişman olmana hiç gerek yok.

Başkalarini memnun etmek zorunda değilsin... Ki sen ne yaparsan yap karşındaki seni yanlış anlayabilir. Insanogluna yaranmak mümkün değil. Kendini düşünmeyi öğrenmelisin. Yoksa çok yipranirsin senin de bir yuvan evladın var başkalarini uzmemek icin kendini üzüyorsun hasta olursun.
Yeri gelince "Hayir" demeyi de bilmek gerek

Birini kırmaktan mı korkuyorsunuz? Ya da küsüldüğünde suçu kendinizde mi arıyorsunuz?
Tam idrak edemedim kusura bakmayın :)
Evet kırmadan korkuyorum eğer bir tartışmada haklıysam kendimi korumak için kendimi savunuyorum sonrasında üzülüyorum keşke boyle demeseydim darilirsalar kuserseler surat yaparsa lar vb. Ne saçma dimi elimde değil saçma şeyleri bile günlerce kafamdan atamiyorum

Insanlardan bu kadar cekinirseniz kendinizi dusunmeden gecen bir omur olur.
Mide rahatsizligi strese bagli cok zor. Erkek arkadaşımda da var,Cok cekiyor garibim.. Onlemini alin.

Inan anliyorum seni. Ben de gurbetteyim. Arkadas problemi cektim. Kirildim ama anlayinca herseyi yol verdim. Ben de kimseyi kiramayan, hep iyilikle yaklasan biriyim. Dogam böyle, gercekten icimde kötü duygu olusmuyor birine karsi hep yardim etmek istiyorum falan ama bir dur demek zorunda kalmdim kendime.
Yani kimse beni mutsuz etmemeli. Ben cocugum ve esim icin mutlu olmak zo-run-da-yim.
Kimsem yok, arkadas adina ve bana destek adina. Yalnizim. Ama kimseye dedikodu malzemesi olmuyorum ve kimse egosunu benimle tatmin edemiyor.
Arama sinir koydum. Insanina göre muamele ediyorum. Kendi icimde cok hassas ve kirilganim. Ama artik bu kötü niyetli insanlardan biktim.
Ne istedigini bil öncelikle. Kimseye muhtac degilsin yaradandan baska.
Yalnizlik zor bilirim. Ama önceliklerini belirle ve ona göre davran. Benim üzülmem demek, kizimin üzülmesi demek. Buna izin veremezdim. Su an yalnizim ama huzurluyum. Insallah dediklerim sende bir ise yarar.

Inan anliyorum seni. Ben de gurbetteyim. Arkadas problemi cektim. Kirildim ama anlayinca herseyi yol verdim. Ben de kimseyi kiramayan, hep iyilikle yaklasan biriyim. Dogam böyle, gercekten icimde kötü duygu olusmuyor birine karsi hep yardim etmek istiyorum falan ama bir dur demek zorunda kalmdim kendime.
Yani kimse beni mutsuz etmemeli. Ben cocugum ve esim icin mutlu olmak zo-run-da-yim.
Kimsem yok, arkadas adina ve bana destek adina. Yalnizim. Ama kimseye dedikodu malzemesi olmuyorum ve kimse egosunu benimle tatmin edemiyor.
Arama sinir koydum. Insanina göre muamele ediyorum. Kendi icimde cok hassas ve kirilganim. Ama artik bu kötü niyetli insanlardan biktim.
Ne istedigini bil öncelikle. Kimseye muhtac degilsin yaradandan baska.
Yalnizlik zor bilirim. Ama önceliklerini belirle ve ona göre davran. Benim üzülmem demek, kizimin üzülmesi demek. Buna izin veremezdim. Su an yalnizim ama huzurluyum. Insallah dediklerim sende bir ise yarar.
Inşallah bundan sonra bende samimi olmucam kimseyle gerçekten kafamı toplamaya o kadar ihtiyacım varki allah razı olsun çok teşekkür ederim size ve yazan herkeze rahatladım. Birazda olsa

Inşallah bundan sonra bende samimi olmucam kimseyle gerçekten kafamı toplamaya o kadar ihtiyacım varki allah razı olsun çok teşekkür ederim size ve yazan herkeze rahatladım. Birazda olsa

Kimse senden önemli degil unutma. Karsindakiler senin gibi düsünmeyen hissetmeyen insanlar. Bir gözyasina bile degmeyecek karakterde insanlarin alinip kirilmasini düsünme.
Dünya kötü bir zamanda. Allah kalbimize göre birilerini cikartir insallah.
Kendinizi dinleyin, kiziniz ve esiniz icin hayatinizdaki fazla kötü enerji veren insanlarla araniza sinir koyun.

Kimse susunca hatasını anlamıyor ne yazık ki :) birinin yanlışı varsa içinizde tutacağınıza söyleyin daha iyi.

Ben de gurbetteyim, 1 sene oldu. Arkadaş eksikliği yaşadım ama olan arkadaşlarıma pek bel bağlamadım hatta ilk tartışmamı yaşadım biriyle:) Çoluklu çocuklu bir kadın, iş dışında asla dışarı çıkamıyor, ben de haliyle başkalarıyla çıkıyorum, haliyle daha sık görüştüğüm insanlarla daha samimi oldum. Neden artık onunla eskisi kadar samimi değilim diye sorguluyor ve küsüyor. Sen nasıl olsa çıkamıyorsun dediğimde de "e bi sorsaydın çıkamayacak bile olsam teklif edilmeliydi" diyor.
İnsanlar zaten garip yani, kendimizi mi düşünelim başkalarının bitmek bilmeyen isteklerini mi? Siz nasıl mutluysanız öyle davranın, küsen kendi bilir küsmeyenle yola devam:)

Evet kırmadan korkuyorum eğer bir tartışmada haklıysam kendimi korumak için kendimi savunuyorum sonrasında üzülüyorum keşke boyle demeseydim darilirsalar kuserseler surat yaparsa lar vb. Ne saçma dimi elimde değil saçma şeyleri bile günlerce kafamdan atamiyorum

Kimse sizden değerli değil. Herkesi memnun edemezsiniz. Bu yüzden kendinizi edin.
İnsanları kırmamak için yine uğraşın ama kendinize bu konuda eziyet etmeyin.. :)

Önerileri uygulamaya çalışıcam olmadı psikiyatri ye gidicem çünkü çok takiyorum kafayı yicemde galiba korkuyorum:KK43: olumsuz dusunmekden bıktım artık

X