• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimle ilgili aldığım bir kadar

Rengarenk kelebekler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
608
283
23
34
Merhabalar. Yaklaşım 5 yıldır kapalı bir bayanim.Eksiklerimle hatalarımla örtünmüştüm ...Mutluydum da.Bu arada 28 yaşındayım . Günümüzde tesettürün çok zor olduğunu fark ettim.Isyedigim gibi giyinmek o kadar zor ve masraflı geliyor ki bana.Vaz geçemediğim alışkanlıklarım vardi.Hareketli olmak..dugunlerrde partilerde eğlenmek gibi .Her seyim sevabı ,günahı ayrıdır diyeceksiniz ama mükemmele yakın bir kapalı olamadim.Vaz gectim.acildim
kendimi bu konuda yetişmiş,yeterli giremedim.Uzgun müyüm evet...Ama böyle bir karar aldim.Bana iyi gelip gelmeyeceğini de bilmiyorum.Ama Efendimizin giyinmiş çıplaklar klkonuku bir hadisi şerifi var.Onlardan biri olmak istemedim.Bu yüzden acildim.Tesettur u layıkıyla yerine getirenler var ama ben onlar gibi olamadim.
Içimde hep söyle bir düşünce vardı ortunurken.Kapanirsam iyi bir kul olamam.Iyi bir müslüman olamam.Rabbimin cennetine layık olamam.Bu düşünce ile ortunmustum..Hala bu sorulara cevap verebilmiş degilim.Ama açılmakta kararlıyim . YA en iyi şekilde ya da hiç dedim.Ve açılmayı tercih ettim.
Belki bir gün.. yeniden kapanirim..Istedigim gibi hem de..
Görüs ve elestirerinize acigim.Ama iyi niyetle olursa sevinirim.

Kınamak ya da yargılamak hiçkimsenin haddi değil.
Hepimiz insanız. Bugün aldığımız bir karardan yarın pişmanlık duyabiliriz.
Eğer dış görünüşünüz ruhunuzu yansıtmıyorsa, ve bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa açılın.
Yıllardır kapalı olan bir arkadaşım da açıldı. Konuşan evet oldu. Onlara da "dış görünüşüm ruhuma ağır geliyordu. Açılınca özüme döndüm" dedi.
Konuşmak isteyen konuşack bişey bulur mutlaka. Takmayın onları.

İçinizi rahatlatmak için değil benim mesajım kusura bakmayın . Layıkıyla kapanmak gerçekten çok doğru bir terim ama keşke kapandıktan sonra açılmasaydınız. Şeytan vesvese vermiş bence. Siz zor bir karar alarak kapanma gücüne sahip olmuşsunuz.

Bir de benim anlamadığım şey 'istedigim gibi kapanmak istiyorum ' . Dinimiz de zaten nasıl giyinmemiz gerektiği yazıyor. Keşke bende kapanma gücüne sahip olsam .Sanırım şeytan bana da vesvesini veriyor. Allah hidayet versin hepimize.

baskıyla, toplum ne der o ne der bu ne der korkusuyla yaşamak insanı psikolojik rahatsızlıklara itiyor. açık ya da kapalı hangi şekilde yaşamayı tercih ederseniz edin ikisinde de bolca konuşan saçmalayan bulunacaktır. bu yüzden kimseyi umursamayın arzu ettiğiniz gibi yaşayın hayat sizin.

Bir arkadaş şeytan vesvese verdi demiş. Sizi kınamıyorum hayat sizin günah sizin sevap sizin.. kimsenin haddine değil yargılamak. Allah ile sizin aranızda.. ama konuya şöyle baksanız? Bir çoğumuz inancı ne olursa olsun hakkıyla yerine getiremiyoruz ki.. ben namaz kılmak istiyorum ama tesettürlü değilim. Herşeyin yeri ayrı bence. Namazın sevabı ayrı tesettürün sevabı ayrı diye düşünüyorum. Belki de yanlıs düşünüyorum. Ben şimdi müslümanım ama dini emredildiği gibi yaşayamıyorum diye müslüman olmayım mı? Ama şunuda yapmam örneğin namaz kılıyorsam alkolden kaçınırım.. sizde tesettürlü olup bir barda alkol tüketmek, ne biliyim denize bikiniyle girmek gibi düşünceleriniz varsa açılmanız iyi olmuş. Ama yok ben bunları yapmıyorum, namaz kılmuyor oruc tutmuyor ama kaplıyım derseniz keşke açılmasanız.

Ee tamam açılmışsınız ne diyelim biz bizim görüşlerimizi ne yapacaksınız destek versek ne olacak eleştirsek ne olacak yani herkes burada tartışsın mı istiyorsunuz hassas konular bunlar bazısı gelir niye açıldın der bazısı olabilir der polemiğe açık konu açmak hoşunuza mı gidiyor? tekrar kapanmayacağınıza göre dert bunun neresinde. Ama şunu belirteyim kapalı olmak neden masraflı onu da anlamadım

Hayat sizin bizi ne ilgilendirir ki? Neden eleştirip ya da harika diye size destek verelim? Herkesin mezarı ayrı diye bir söz var. Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın ama sanki siz açılmayı pek kabullenmemişsiniz ki bu konuyu açmışsınız.?

Bir arkadaş şeytan vesvese verdi demiş. Sizi kınamıyorum hayat sizin günah sizin sevap sizin.. kimsenin haddine değil yargılamak. Allah ile sizin aranızda.. ama konuya şöyle baksanız? Bir çoğumuz inancı ne olursa olsun hakkıyla yerine getiremiyoruz ki.. ben namaz kılmak istiyorum ama tesettürlü değilim. Herşeyin yeri ayrı bence. Namazın sevabı ayrı tesettürün sevabı ayrı diye düşünüyorum. Belki de yanlıs düşünüyorum. Ben şimdi müslümanım ama dini emredildiği gibi yaşayamıyorum diye müslüman olmayım mı? Ama şunuda yapmam örneğin namaz kılıyorsam alkolden kaçınırım.. sizde tesettürlü olup bir barda alkol tüketmek, ne biliyim denize bikiniyle girmek gibi düşünceleriniz varsa açılmanız iyi olmuş. Ama yok ben bunları yapmıyorum, namaz kılmuyor oruc tutmuyor ama kaplıyım derseniz keşke açılmasanız.

O arkadaş olarak mesajımı yanlış anladığınızı söylemek isterim. Ben burada ki hanimefendiyi aslında güçlü bulduğumu bir süre sonra aklinda ki düşüncelerin sona ereceğini düşündüğümü belirtmek istedim. Ayrıca kınamadım. Neden açıldın madem açılacaktı neden kapandın tarzi bir yorumda da bulunmadım. Sadece düşüncemi üslup çerçevesi içinde belirttim. Neyse bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım. Sadece herşeyin hayırlısı olsun. İyi akşamlar

Bugün bu konuda ve bu forumda tavsiye verdiğim 3. Kişisiniz. Kapalı mutlu olmadığım için açıldım. Çok mutluyum asla pişman değilim. İmanım azalmadı ya da artmadı. Hala inancım kuvvetli ibadet ederim. Hani yoldan çıkarsın sapıtırsın bile diyen oldu ama ben aynı benim ama çok mutluyum. Kendimi yıllar sonra özgür hissediyorum.

O arkadaş olarak mesajımı yanlış anladığınızı söylemek isterim. Ben burada ki hanimefendiyi aslında güçlü bulduğumu bir süre sonra aklinda ki düşüncelerin sona ereceğini düşündüğümü belirtmek istedim. Ayrıca kınamadım. Neden açıldın madem açılacaktı neden kapandın tarzi bir yorumda da bulunmadım. Sadece düşüncemi üslup çerçevesi içinde belirttim. Neyse bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım. Sadece herşeyin hayırlısı olsun. İyi akşamlar
Hayır beni yanlıs anladınız ben size katılıyorum. Eksik yazmışım. Bir arkadas şeytan vesvese veriyor demiş bende tam bunu diyecektim yazacaktım. Kusura bakmayın yanlıs anlasıldım

Back
X