• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimle ilgili aldığım bir kadar

İçten gelerek yapılmayan şeyin bir anlamı yok bence. Bende yapamayacağımı düşündüğüm için hiç kapanmadım mesala. İyi düşünülmesi gereken birşey. Artık siz kararınızı vermişsiniz şöyle miydi, böyle miydi diye düşünmenin anlamı yok ki. İnsanların ne diyeceğini bu kadar önemsemeyin Hayat sizin karar sizin

Bir kadın ister tesettüre girer, istemezse girmez. Benim en sevmediğim şey kadınları ilgilendiren bu konu hakkında erkeklerin konuşması, onlara laf düşmez. Önce iki tel saç görünce uçkurlarını gevşeten o beyinlerini, ruhlarını eğitsinler.
Size gelince, nasıl rahat ve huzurluysanız öyle yapın.
Ben herhangi bir ortamda dikkat çekmediğim sürece ki bu sadece baldır-bacak olayı değil, maddi durumu belli eden çokça altın bilezikler, yüksek karatlı elmas ve pırlantalar takılmadığı, makyajda aşırıya kaçılmadığı sürece ortada bir sorun görmüyorum.
Sonuçta erkek dediğin damacanaya bile halleniyor. Biz komple karton kutuya girsek yine bir şey değişmez. Öncelikle anneler erkek çocuklarına kadının önemini ve erkek olarak arzularını kontrol altında tutmayı öğretmeli. O kadar açlar ki kediye, köpeğe hatta timsaha bile ...
Birkaç gün önce burada bir arkadaş eşinin tesettür p*rnosu aradığını yakalamıştı.
Çenem düştü resmen ama şu Kadınlar üzerinden erkeklerin menfaat gütmesi en büyük günahtır herhalde.

Hayat sizin bizi ne ilgilendirir ki? Neden eleştirip ya da harika diye size destek verelim? Herkesin mezarı ayrı diye bir söz var. Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın ama sanki siz açılmayı pek kabullenmemişsiniz ki bu konuyu açmışsınız.?
1 seneden beri var olan düşünce idi bu
Bir kadın ister tesettüre girer, istemezse girmez. Benim en sevmediğim şey kadınları ilgilendiren bu konu hakkında erkeklerin konuşması, onlara laf düşmez. Önce iki tel saç görünce uçkurlarını gevşeten o beyinlerini, ruhlarını eğitsinler.
Size gelince, nasıl rahat ve huzurluysanız öyle yapın.
Ben herhangi bir ortamda dikkat çekmediğim sürece ki bu sadece baldır-bacak olayı değil, maddi durumu belli eden çokça altın bilezikler, yüksek karatlı elmas ve pırlantalar takılmadığı, makyajda aşırıya kaçılmadığı sürece ortada bir sorun görmüyorum.
Sonuçta erkek dediğin damacanaya bile halleniyor. Biz komple karton kutuya girsek yine bir şey değişmez. Öncelikle anneler erkek çocuklarına kadının önemini ve erkek olarak arzularını kontrol altında tutmayı öğretmeli. O kadar açlar ki kediye, köpeğe hatta timsaha bile ...
Birkaç gün önce burada bir arkadaş eşinin tesettür p*rnosu aradığını yakalamıştı.
Çenem düştü resmen ama şu Kadınlar üzerinden erkeklerin menfaat gütmesi en büyük günahtır herhalde.
Tesettürde amaç dikkat çekmemek..Ruhen de tesettüre girebilmek.Ben daha da günaha girdiğimi dusundum.bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum.onceleri içine kapanık bir insandım .Bu yüzden bana kapanmak kolay gelmisti.Makyaji süslemeyi seviyorum .Bu demek olmuyor ki bunları tesettüre tercih ettim.Sadece eşarbı topuz yapmadan boynuma kadar dağıtıp kullanmak bana zor geldi.Uzerime ferace gibi kapatan bir giysi giymek bana zor geldi. Hafif makyaj da olsa makyaj yapmaktan vazgecemedim.
Önderlerimden vazgeçmedim ama.Yine kapalıyım fiziksel olarak sadece saçlarım açık..

Böyle bir konuda kimsenin görüşüne ihtiyacınız yok. Eleştiri yapma hakkını da kimseye vermeyin. Zira çok şahsi, sadece insanın kendi maneviyatıyla alakalı, sadece insanın kendisini etkileyecek bir durum. Nasıl istiyorsanız onu yapmak hakkınız.

1 seneden beri var olan düşünce idi bu

Tesettürde amaç dikkat çekmemek..Ruhen de tesettüre girebilmek.Ben daha da günaha girdiğimi dusundum.bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum.onceleri içine kapanık bir insandım .Bu yüzden bana kapanmak kolay gelmisti.Makyaji süslemeyi seviyorum .Bu demek olmuyor ki bunları tesettüre tercih ettim.Sadece eşarbı topuz yapmadan boynuma kadar dağıtıp kullanmak bana zor geldi.Uzerime ferace gibi kapatan bir giysi giymek bana zor geldi. Hafif makyaj da olsa makyaj yapmaktan vazgecemedim.
Önderlerimden vazgeçmedim ama.Yine kapalıyım fiziksel olarak sadece saçlarım açık..
Ben sizi anlıyorum. Ben de tesettüre çok yaklaştım hayatımın bir döneminde. İlgilendiğim konularla ilgili derinlemesine araştırmak huyumdur.
Süslemenin yanlış hiçbir tarafı yok bence. Sonuçta insan beğendiği bir şey giydiğinde, saçlarını kestirdiğinde mutlu hissediyor. İnsanı mutlu eden bir şey yanlış değil bence. Her şeyin azı karar, çoğu zarar.

Ya kız daha önce yaşamış olanlardan iç rahatlatnak istedi belki, ki onlar da yazıyor sağolsunlar, ama bize ne, polemik olsun diye mi açtınız yazanlar..Ya lütfen demekki şu an bunun için içi içini kemiriyor ve dert olmuş, belki okudukça rahatlayacak, belki de bir desteğe ihtiyacı var tekrar kapanacak. Bir derdim var bölümü değil mi, vallahi ben konu açmaya korkar oldum. Konu sahibi konuyla ilgili hiç tecrübem yok ama inşallah için nasıl rahat olacaksa ona karar verirsin en sonunda.

Acilcakdan acil tabii bizene.. ama bu kapanirsam iyi kul olamam cunku tam yapamam mantigi cok sacma. Kim mukemmel? Kimse.. eger inaniyosan bunun farz olduguna zaten acilinca gunah isliyo olacaksin. Yani seninki suna benziyo... araba surerken kaza yapma ihtimalim var, en iyisi hic surmeyip evde oturayim:)

Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın.Ancak şunu sormak istiyorum , kapanırken zorlanmanızın asıl sebebi aslında gerçekten çok da istiyor olmamanız olabilir mi?

Yıllardır kapalıyım. Arada aklımdan geçer acaba açık olsam daha mı iyi hissederdm diye. Biraz da çevre ile ilgili. Çevremde açık çok, ben de öyle olmak istiyorum zaman zaman. Ama sadece ufak bir düşünce. Gelip geçiyor.

Kim nasıl iyi hissediyorsa öyle yapmalı...

Tercihine saygı duyuyorum tabii.
Öncelikle bunu söylemeliyim.
Ama üzüldüm.
Gerçekten üzüldüm.
Bulunduğun istikamette direnip, kendini tesettür konusunda geliştirmeye çalışmak,
Şimdiki kararından daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

Hakkında hayırlısı olsun tabii :)

Yorumlariniz için teşekkür ederim arkadaslar.
Açılma sebebimi tekrar belirteyim.Islama uygun degildi.Daha fazlasını yaoamadim.Mesela makyajdan vazgecemedim.Topuz yapmak uygun degi ama yaouyordum.ortum topuzsuz olmuyordu.rengarenk sallarım vardi.Vir tanıdığın vardı. Hani sofi kavramı var günümüzde .Onun gibiydi.Islama uygun bir tarzı vardi.Yakistiramadim kendime.Eksigim coktu.Evet yine fiziksel olarak ortuluyum.Ama şu an daha az dikkat cekiyorum.
Bugün güzel bir şekilde tesettur kıyafeti almak isteseniz en aşağı 400-500 tl paranız gidiyor.bir kıyafet alsanız ona gire eşarp almanız gerekiyir.
Haa bunlar bahane mi kesinlikle degil.ama giyinmeyi seviyorum..Vazgecemedigim şeyler vardi.O zaman bunun açıklıktan ne farkı vardı ki..boyle dusundum.Ya gerçekten güzel örtün ya da acil.Bu sebeplerle acildim.
Ortunurken içimde vardi.ailemde herkes açık.Cok eleştiri aldim.22 yaşında idim.istedim..yaotim.ama yine kendim istediğim için acildim.Kendimi ibadetlerim ahlakın konusunda terbiye etmek için cabalayacagim..
Belki bir gun..o zaman da istediğim gibi inşallah..
Bir de bu sebeple çok evlilik teklifi aldim.Kapali olduğum için bana teklif edenler oldu..Bunaldim..

Aslinda sizi takdir ettim çünkü bahanelerin arkasında saklanmiyorsunuz. Gerçek tesettürün nasıl olup olmayacağını bilip hareket ediyorsunuz. Ilerde belki hakkıyla kapanmak nasip olur. Kendinizi de fazla hirpalamayin bu konuda

Karar sizin öyle inanmissiniz ve uygulamissiniz
Ameller ve niyetlere göre yazilirmis sevaplar
Önemli olan şu dünyada iyi insan olabilmek
Kalbi fitne ve fesattan korumak
Kotuluk ve dedikodu yapmamak
Yardım etmek tüm canlılara

Bunları ve daha fazlasini yapıyorsanız varsın olsun basınız açık kalsın
Onu da Allah ölçer

Back
X