canim ben uluslararasi iliskiler bölümünü gecen yaz bitirdim.
cok siki calisamayan bir insan oldugum icin türkiyenin en iyi 12. devlet üniversitesine girdim. memnun kalmadim. özellikle ulsulararasi iliskileri odtü de bogazicinde okuyanlarla karsilastirinca , halimi sorma gitsin.
hevesim kirildi ilk yillar calisamiyorum calisamiyorumla gecti ortalamam 4.00 üzerinden 2_80 e indi. sonra kendime geldim hergün düzenli ders calismaya basladim ve okulun en zor hocalarindan 90 dan asagi not almadim.
3.20 ile mezun oldum.
ama sorarsan yine pismanim neden cünkü eger ilk yildan böyle calissaydim 3.80 le mezun olup su an gittigim is görüsmesinde gururum tavanda olabilirdi.
küresellesen bir dünyada yasiyoruz ve rekabet her boyutu ile iliklerimize kadar isliyor. artik üniversite mezunu olmak yetersiz. kac dil bilirsen o kadar faydali, ortalaman yüksek üniversiten iyi üstüne yüksek yapmis olman da önemli etkenler.
hadi kendine bir cesaret ver ve anadolu lisesindesin ki ben de anadolu lisesi mezunuyum bunun yararini göreceksin sinavda. anadolu lisesi ögrencisi olarak zaten okul basarisindan dolayi yükseleceksin, bir de güzel calistin mi
süper olacak.
ki bir arkadasin da degindigi gibi üniversitede ders calismak ve sinavlara girmek liseden daha zor, daha fazla disiplin istiyor.
söyle bir silkele kendini
önüne kisa süreli hedefler koy ve hayal et...derslerin yaninda sosyal acidan iyi üniversitelerin getirileri cok fazla