Kendimle ilgili belki de..

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Merhaba kızlar okul başladı tabi giremez oldum. Şu aralar canımı sıkan çok şey var paylaşmak istedim.
Lise 3.sınıftayım.Sayısal bölümünde okuyorum ve idealim ODTÜ. Ankarada iyi bir anadolu lisesindeyim ama ders çlaışma duygusu diye bir şey malesef ki yok içimde.
1. yazılılarımız bitti ama ben hala okuldan eve gelince uyuma derdindeyim.6.30 da uyanıyorum belki uykum bundandır. Ama ne zaman akşam gelirken "Tamam bugün ders çlaışıcam" desem ya uyuyorum, ya bilgsayara dadanıyorum yada kitap okuyorum. İçimden ders çalışmak gelmiyor. Sayısalcı olmama ve geo-mat derslerimin iyi olmasına rağmen ikisinde de 1.yazılıda 60 ın üstüne çıkamamış bulunmaktayım. Geçen sene bu derslerde okul birincisi çıkan ben, şimdi çöküşteyim. 2.yazılıda bunları yükseltmezsem ortalamam tehlikeye girecek, ancak artık çalışsam da yapamam gibi geliyor.
1.yazılıda geometri ve matematiğe çok çalışmıştım 70-80 ve hatta 90 beklerken hoca notumu okuduğunda ilk yaptığım şey şok olup, ağlamak oldu.
Ve şimdi çalışsam da yapamamaktan korkuyorum.
İçimde ders çalışmaya dair tek bir heves taşımıyorum. Nerde bi üçgen, çokgen görsem sanki ilk kez görmüş gibi bakıyorum.
Soruyu bakmadan çözen ben, şimdi ikizkenar üçgenin kurallarını bilmiyorum.
Ne yapıcam, nasıl çalışıcam, bu üşengeçliği nasıl atıcam bilmiyorum..
Rehberlik hocamla konuştum aynı şeyler .. Günlük tekrar, soru çözümü vs vs. sorun da bu ki bunları yapmaya üşeniyorum.
Hatta bakın şu an Kimya çalışmam gerekirken buraya yazıyorum..

Dün gece bir rüya gördüm onun etkisi altındayım şu aralar..
Çok da ayrıntı verip sizi sıkmak istemem ama elimle sıkarak bir kuşu öldürdüğümü gördüm..

Belki biraz yorum iyi gelir diye düşündüm. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

tatlım ben üniversite öğrencisiyim emin ol şuan çalştıkların hiçbirşey senin için mademki üniversite istyrsun çok çalışman lazımm üniversiteyi bi kazan gerisi kolay diyenler hiçbişey bilmiyorlar laf olsun diye konşyorlar bi an önce irkilip çalşmaya başlamalısınn çok sıkma kendini yavaş yavaş başla ama başlaa önce sevdiğin derslerden konulardan başla..uykunu alamyrsanda biraz erken yat gün içindeki halsizliğin isteksizlerin uykunu alamadığın içindir mutlaka dikkatinde dağılıyrdur bu yüzden önce güzel bi uyku çek dersini derste dinle gelncede biraz oyalan tv izle nete gir sonra otur bikaç saat çalş bu günleri mumla arayacağn zamanlar çok yakın çünküü..

canım sanırım ilk defa bu kadar düşük aldığından moralin bozulmuş.
sıkma canını daha ne sınavlara girip çıkacaksın.
şimdi bir sınav düşük geldi diye kendini koyuverirsen ilerdeki sınavlarda ne olacak.

benim hayatımda matematik hiç sorun olmamıştı.
sınıf birincisiydim hep. kendi dönemimden anadolu lisesini kazanan tek kişi bendim.
ama bu benim lise 2 de matematiğimin 1 geometrimin 2 gelmesine engel olmadı.
karneyi görünce hani böyle derler ya başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.
gerçekten öyle bir his varmış onu görmüş oldum.
götüremedim karneyi eve yırttım attım çöpe.
takdirsiz teşekkürsüz dönemi olmayan insanın karnesinde 1 var 2 var.
el mahkum oturup çabaladım yükselttim notlarımı.

sende gerekli altyapı var demekki ki geçen yıl okulda birinciydim bu derslerde diyorsun.
yani ikizkenarıda biliyorsun dörtgenleride çokgenleride.
sadece panik olmuşsun.
istersen git bir hocanla görüş kağıdına bak.
hocam moralim çok bozuldu sadece hatam nerede görmek istiyorum de.
sevdiği öğrencilere hocalar toleranslıdır.sana kağıdını gösterecektir muhakkak.
hatalarını görür bir daha yapmamaya gayret gösterirsin.

Lise de olur böyle şeyler. Hepimiz yaşadık. Kendini motive etmeye çalış. Giden her saniyenin telafisi yok. Liseden sonra hayat o kadar zorlaşıyor ki şimdiki zamanın tadını çıkarmanı tavsiye ederim

canim ben uluslararasi iliskiler bölümünü gecen yaz bitirdim.

cok siki calisamayan bir insan oldugum icin türkiyenin en iyi 12. devlet üniversitesine girdim. memnun kalmadim. özellikle ulsulararasi iliskileri odtü de bogazicinde okuyanlarla karsilastirinca , halimi sorma gitsin.

hevesim kirildi ilk yillar calisamiyorum calisamiyorumla gecti ortalamam 4.00 üzerinden 2_80 e indi. sonra kendime geldim hergün düzenli ders calismaya basladim ve okulun en zor hocalarindan 90 dan asagi not almadim.

3.20 ile mezun oldum.

ama sorarsan yine pismanim neden cünkü eger ilk yildan böyle calissaydim 3.80 le mezun olup su an gittigim is görüsmesinde gururum tavanda olabilirdi.

küresellesen bir dünyada yasiyoruz ve rekabet her boyutu ile iliklerimize kadar isliyor. artik üniversite mezunu olmak yetersiz. kac dil bilirsen o kadar faydali, ortalaman yüksek üniversiten iyi üstüne yüksek yapmis olman da önemli etkenler.

hadi kendine bir cesaret ver ve anadolu lisesindesin ki ben de anadolu lisesi mezunuyum bunun yararini göreceksin sinavda. anadolu lisesi ögrencisi olarak zaten okul basarisindan dolayi yükseleceksin, bir de güzel calistin mi

süper olacak.

ki bir arkadasin da degindigi gibi üniversitede ders calismak ve sinavlara girmek liseden daha zor, daha fazla disiplin istiyor.

söyle bir silkele kendini

önüne kisa süreli hedefler koy ve hayal et...derslerin yaninda sosyal acidan iyi üniversitelerin getirileri cok fazla

iyi bir anadolu lisesindeymişsin. yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin... hadi bakalım toparla hemen kendini gir odtüye.... şimdi yayman senelerin emeğini heba edecek. unutma sakın. odana notlar as. miskinlik miskinliği getirir. bir kere başla gerisi gelir. planlı çalış. 2.sınavlardan yüksek alınca açılacaksın...

Öncelikle seni can-ı gönülden tebrik ederim. Senin yaşında kızlar "Nasıl yapsam da kocaya kaçsam?" "Serseri sevgilim bana tokat attı." "Kendi aramızda yüzük taktık, alyansım nasıl?" gibi konular açınca o kadar sinirleniyorum ki. Yanlış anlaşılmasın flörte filan karşı değilim, liseli bir kızın sevgilisinin olması çok normal ama yaşına uygun, kendine uygun düzgün bir kişiyle yaşanan yaşa uygun bir flört olmalı bu.
Neyse konuyu dağıtmayalım. Sen çok güzel bir çocuksun belli ki, beynini kullanan akıllı bir kızsın, ders çalışmayıp yaptığın haylazlık bile kitap okumak. Herkese örnek olacak bir gençsin.
Sorununa gelince, çok dert etme bu konuyu. Her insan zaman zaman atalete sürüklenir, sıkılır. Fakat anladığım kadarıyla bir sınav dönemi geçmiş ve notlar biraz sinyal vermeye başlamış. O yüzden müdehale zamanı gelmiş gibi.
Ben böyle durumlarda hep biraz kendimi şımartarak disipline girerim.
Şimdi bir kırtasiyeye uğra. KEndine bir minik ajanda ve birkaç renkli kalem, güzel bir iki çalışma defteri al, süslü olsun. Sonra da kendine bir plan yap, ajandana kaydet. Çok değil 2 hafta normalden biraz tempolu bir çalışma ile kaçırdıklaırnı toparlarsın.
Çok erken uyanman da seni yoruyordur. Mutlaka erken yat. Geç yatma ksırı döngüsüne girince kırmak çok zor. Erken yatarsan okuldan gelince bitkin olmazsın.
Bunları uygula semeresini de çok kısa sürede alırsın... Bu arada dik üçgen mi dedin? Üçgen senden korksun ya? O da kim?

Destek ve yorumlarınız için çoook çoook teşekkür ederim.
Haftaya yazılılarım var, inşallah güzel notlar alıp buraya yazacağım.

Ben bu sene üni 1. sınıftayım, geçen sene aralık civarlarına kadar felan hep okuldan eve gittiğimde uyurdum ve bence hakkımdı da, yani sabahın köründe gidiyosun ve ders dinliyosun kaç saat beyin bu yorulur. Bence tek yapman gereken yaptığın şeyden vicdan azabı duymamak, duyarsan her şey altüst olmuş gibi hissedersin. Uyandığında sadece plan yap, bu kadar saat uyudum şmdi yemek yesem ve çalışmaya başlasam şu saate kadar çalışrm diye. Uyumayı sorun haline getirme ama yine de yapabilirsen uyumamaya çalış yani dinlen başka bi şekilde. Benim tavsiyelerim bunlar :)

çalışma isteksizliği her sınav döneminde görülebilir, bu çok normal. ama motivasyonunu korumaya çalış. ODTÜ hem kulüpleriyle, hem sosyal ortamıyla, hem kampüsüyle, hem de eğitimiyle ülkenin birçok üniversitesinden ayrılır. oraya gitme hevesin ve kapasiten varken çalışmaya devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…