kendimle sorunlarım.....hastalık hastası mı oldum?

cornella

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
9.922
3.088
373
arkadaşlar nasıl başlasam konuma bilmiyorum ...
ama en baştan anlatsam iyi olur...
2,5 senelik evliyim. evliliğim de çok şükür huzurum yerinde...çocuğum yok...
şuan işsizim, atanmayı bekliyorum.atama olmazsa 2014 kpss beni bekliyor...
ailemden uzaktayım. yaşadığım yerde eşimden başka tanıdığım kimse yok.
sadece birkaç arkadaş onlar da eşimin iş arkadaşları.
anlayacağınız herkes çalışıyor....
bense evde çok yalnızım.sürekli evdeyım...

şimdiki anlatacagım sorunum 9 ay önce başladı.
çok kilo almıştım.nefes alamıyordum.kalbim sıkışıyordu.nefes aldıkca kalbime bıçak saplanıyordu. bu sorunum geçmeyi bilmedi.üşüttüm dedim gecer dedim ama geçmedi.....
doktora gittim.bu arada doktordan çok korkarım yanı öyle böyle değil. doktora gidecegım de sabahı sabah ederim uyuyamam,midem bulanır.
kardiyolog ve gögüs hastalıklarına gittim her şey normaldi.doktor geçmezse psikiyatrıye git dedi.!
neyse sonuclarım temız cıkınca rahatladım bıraz ve sonra da geçti zaten.
gögüs agrım gecer gecmez ardından bende bı bas agrısı başladı. basımın sol tarafı agrıyordu ama bellı bır nokta yanı yayılmıyordu.
5-6 ay bununla mucadele ettım.
ha gectı gececek dıye bekledım.
tam bu dönem de eşimin çok yakın bir arkadasının beynınde tümör oldugunu ögrendık.
al sana kafayı takacak sebep.
günleri kendime zından ettım.yataktan uyanıyorum ya bende de varsa dıye gunumu gecırıyorum.
bazı gunler aglıyorum.
eşim psikolojıktı dıyor gecer dıyor ama gecmıyordu.
doktora gittim doktor sınır hapı verdı yolladı. tabı kullanmadım.o dönem sınavlar falan fılan vardı ..strestendır dedi...
eve geldım ama gecmedı baş ağrım.....
en son gecenlerde kadın doguma gıttım. prolaktınım yuksek cıktı.
benı görmenız lazım sankı öldum....
kafam da tümör var dıye her gun bir öncekı gunden de kötu gecıyordu.
en son dayanamadım tekrar nörologa gıtmeye karar verdım.
dedim ben dayanamıyorum MR cekın. böyle her gunum zından oluyor.
hipofız mr cekıldı. temız cıktı çok şükür.

şimdi gelelim asıl sorunuma. doktor mr cektırtmeden önce bana görmende problemın var mı dıye sordu.
bende hayır dedim.
cidden de yoktu.
muayeneden sonra eşime anlattım.
o da bundan sonra senın gözun de agrır dedi.
eve geldim cidden düşünmekten benim sol gözüm bulanık görmeye başladı.
şimdide kafayı buna taktım.
uyanıyorum aklıma ilk gelen gözum oluyor.
sanki gözum de bir şey varmıs gibi hissediyorum.
her gün sağ gözümü kapatıp acaba sol gözum normal mı göruyor dıye kontrol edıyorum.
bazen bulanık gibi göruyor oluyorum hemen stres oluyorum.
kendıme hayatı zindan ediyorum....:14::14::14:

kızlar niye böyle oluyor. böyle olmasını istemiyorum. hayatı kendime zindan etmek istemiyorum. eşime de yansıyor bu durum.
halimi anlıyor. senın canın gene neye sıkıldı diyor.
artık şuram agrıyor buram agrıyor demek ıstemıyorum.çünkü bıktı.bende bıktım...
ama elim de değil.....gercekten agrıyor bir yerlerım ya da şuan gözum mesela cidden hafif bulanık ama psikojık bir durum mu bılmıyorum?doktora gidiyorum bir şey cıkmıyor......

psikologa falan mı gitmem lazım. benim gibi bır durum yaşan var mı?

biraz uzun oldu ama açıklayıcı yazmak istedim.....
okuyan arkadaşlara tşkler.....

-kursa git diyebilirsiniz ama ilgimi çeken bir şey yok. dikiş nakış falan yapamam.
-işe gir dıyebılırsınız. eşim özel de çalışmamı istemıyor. 2 tane ilerlemiş düzeyde fıtıgım var. ve bir hastalandım mı tam 1 ay yatıyorum. ve çok sık hastalanıyorum maalesef.

Son düzenleme:
Bu tur hastaliklar psikosomatik hastaliklardir

Evde surekli kendinizi dinlemekten vazgecin .
En azindan bir hobi edinin .
Ic sesinizin sizi yonetmesine izin vermeyin...

Bu tur hastaliklar psikosomatik hastaliklardir

Evde surekli kendinizi dinlemekten vazgecin .
En azindan bir hobi edinin .
Ic sesinizin sizi yonetmesine izin vermeyin...

annem de aynen bunu söyluyor.
evde oturmaktan sureklı kendını dinlıyorsun dıyor.
bir işe falan gir dıyor ama işte o nokta da çaresız kalıyorum.

annem de aynen bunu söyluyor.
evde oturmaktan sureklı kendını dinlıyorsun dıyor.
bir işe falan gir dıyor ama işte o nokta da çaresız kalıyorum.

Ben nikah basvurulari icin saglik ocagina verdigim kan sonrasinda bu hale geldim ya siz?

Kan sonuclarimizi almaya gittigimde dr bana bir universite hastanesine hitseniz iyi olur dedi ? Neden dedim? Losemi olabilirsiniz dedi ..
Ve bikac gun sonra nikahim vardi dusun.. Bi anda kendimi bu hayatin en dibinde buldum.. Ve ogun bugundur hastalik hastasi bir tip oldum ciktim.. Ve tabi univ hastanesine gittim, degerletrin dusuk ama o hastalik var dicek kadar degil dedi kontrole gel dedi .. Bidahami ? Gitmedim.. 3 yil olucak nerdeyse .. Ve korkuyorum? Öluyorum dr gittigimde ..

Nedem sukretmiyirsun her defasinda sonuclarin iyi cikmasina? Dr sana girmende sorun varmi dediginde basindaki agrinin neden olabilicegi ihtimallerden dolayi sormustir, oyle bir hastaligin oldugu icin degil.. Yada soyle dusun neden daha once yoktu dr oule dedikten sonra oldu.. Bence sukredicel cok seyin var..

Beni dusun o hastaligi olma uhtimaliyle hergun hayati zehir ediyorum kendine ama kontrole gitmiyorum... Gidemiyorum..

Ben nikah basvurulari icin saglik ocagina verdigim kan sonrasinda bu hale geldim ya siz?

Kan sonuclarimizi almaya gittigimde dr bana bir universite hastanesine hitseniz iyi olur dedi ? Neden dedim? Losemi olabilirsiniz dedi ..
Ve bikac gun sonra nikahim vardi dusun.. Bi anda kendimi bu hayatin en dibinde buldum.. Ve ogun bugundur hastalik hastasi bir tip oldum ciktim.. Ve tabi univ hastanesine gittim, degerletrin dusuk ama o hastalik var dicek kadar degil dedi kontrole gel dedi .. Bidahami ? Gitmedim.. 3 yil olucak nerdeyse .. Ve korkuyorum? Öluyorum dr gittigimde ..

Nedem sukretmiyirsun her defasinda sonuclarin iyi cikmasina? Dr sana girmende sorun varmi dediginde basindaki agrinin neden olabilicegi ihtimallerden dolayi sormustir, oyle bir hastaligin oldugu icin degil.. Yada soyle dusun neden daha once yoktu dr oule dedikten sonra oldu.. Bence sukredicel cok seyin var..

Beni dusun o hastaligi olma uhtimaliyle hergun hayati zehir ediyorum kendine ama kontrole gitmiyorum... Gidemiyorum..

Canım bence hıc vakıt kaybetme doktora gıt allah korusun ılerde daha kotu bse olsa yne doktora gdceksn 3 yıl ıcınde gtmedgn hata..Kan degerlerınde ne vardı lösemi olablrsn dedı doktor?

cnm şükretmez olur muyum yatıyorum kalkıyorum şükrediyorum....
neden böyle oluyor bilmıyorum işte.
hipofiz mr ım cekıldı ama bu seferde diyorum hadi kafamın sol tarafı mr da tamamen cıkmadıysa gözden kaçan bir sey varsa ve o benım görmemı etkılıyorsa falan flan.....yanı kendıme senaryolar yaratıyorum.bu durumdan nefret edıyrum kurtulmak ıstıyorum.
ama nasıl olacak onu bilmıyorum.

Canım bence hıc vakıt kaybetme doktora gıt allah korusun ılerde daha kotu bse olsa yne doktora gdceksn 3 yıl ıcınde gtmedgn hata..Kan degerlerınde ne vardı lösemi olablrsn dedı doktor?

Beyaz kan degerim dusuk cikmisti.. Oda o anlama geliyormus..
Bilmiyorum o ilaclara sac dokulmelerine maruz kalmadan olim diyorumm.. Nasilsa onlarlada sonu olum..

Bilmiyorum o ilaclara sac dokulmelerine maruz kalmadan olim diyorumm.. Nasilsa onlarlada sonu olum..

cnm neden öle dıyorsun git tedavını ol.....
nıye ölüm olsun..şimdi her şeyın tedavısı var çok şükür.....

Canm oyle duusnme erken teshıs hayat kurtarır diye bosa demıyorlar.. Zaten sen lösemi degılsın ayrıca ıhtımal konusuyoruz bence gtmelısın doktora

cnm neden öle dıyorsun git tedavını ol.....
nıye ölüm olsun..şimdi her şeyın tedavısı var çok şükür.....

Iste bak simdide sen bana teselli veriyorsun.. Hayat aslinda boyledir.. Herzaman senden daha zor durumda olamlar vardir..

Bilmiyorum.. Yakin zamanda cocuk istiyorum kismetse.. Ve bu niyetimden caymazsam bebek oncesi dr gidip kontrol yaptirip oyle bebek sahibi olmayi dusunurum.. Cunky annesiz kalma ihtimaline ragmen onu dunyaya getirerem.. Eger hastaysam zaten o istekte hayal olur gider...

Canm oyle duusnme erken teshıs hayat kurtarır diye bosa demıyorlar.. Zaten sen lösemi degılsın ayrıca ıhtımal konusuyoruz bence gtmelısın doktora

Evet canim haklisin ama iste tekrar o sonuclarin cikmasini beklemeye dayanabilirmiyim bilmiyorum... Bazen diyorum keske dr ilk ole dediginde nikahi kiymasaydim.. Sannki esime yazik ettim gibi dusunuyorum..

Iste bak simdide sen bana teselli veriyorsun.. Hayat aslinda boyledir.. Herzaman senden daha zor durumda olamlar vardir..

Bilmiyorum.. Yakin zamanda cocuk istiyorum kismetse.. Ve bu niyetimden caymazsam bebek oncesi dr gidip kontrol yaptirip oyle bebek sahibi olmayi dusunurum.. Cunky annesiz kalma ihtimaline ragmen onu dunyaya getirerem.. Eger hastaysam zaten o istekte hayal olur gider...

aynen öyle:34:

ya yeter ki psikolojık olsun hastalıklar onlar aşılır Allahın izniyle.....
hasta falan değilsindir ya 3 sene gecmıs eger hasta olsun bı yerden sinyal verirdi bu kadar yıl.....

aynen öyle:34:

ya yeter ki psikolojık olsun hastalıklar onlar aşılır Allahın izniyle.....
hasta falan değilsindir ya 3 sene gecmıs eger hasta olsun bı yerden sinyal verirdi bu kadar yıl.....

Sinyaller var.. Ama gormek istemiyorum.. Bilmiyorum cok sitamkar olmak istemiyorum cunku suanda o hastalikla ve dahada beterleriyle hastahane kapilarinda mucadele eden insanlar var..

İlk yazının okuduğunda inanamadım gerçekten.Benim gibi düşünen birinin olması çok rahatlattı. Bendeki sıkıntı nasıl başladı hiç bilmiyorum doktorlardan pek hoşlanmazdım genelde ama böyle aşırı bir korkum da yoktu. Ne zaman doktorum programı tarzı programlar yayınlanmaya başladı işte bende o zaman kayışlar kotu sanırım. Biliyosun orda hastalıkların belirtileri vs anlatılıyor. Ben de bu tarz şeylere gayet meraklı bir şekilde baya izliyodum programları. İnsan öğrenince kendini dinlemeye başlıyor gerçekten ve illa ki birşeyler hissediyosun. Sıkıntıya giriyosun. İlk önce bende kalp ağrısı gibi birşey başladı. Birşey saplandı çıkmadı sanki. Kaç gece düşünmekten uykusuz kaldım. Dedim kalbimde birşey var. Sonra göğsüme birşeyler batmaya başladı. Sonra dedim göğsümde de birşey var. Allahım çıldırıcaktım yani. Bi taraftan korkuyorum ama bir taraftan doktora da gidemiyorum. Ya bişey varsa diye. Kalbimin ağrısı geçemdi benim bir süre. Komşumuz vardı doktor. Onunla konuştum böyle böyle diye. O da psikolojik olduğunu düşünerek gel bisiklet binelim birlikte dedi. Ben de onunla birlikte bisiklet turlarına başladım. Hem sürüyo hem de konuşuyoduk bi yandan hep. Ben bisikletten inip eve gidince hemen kısa süre sonra tekrar bana bir sıkıntı hali geliyodu ama bisikletteyken hiç birşey yoktu. O zaman anladım tamamen psikolojik olduğunu. 1 yazım bunu atlatmakla geçti ama sonunda başardım. Geçenlerde başım çok ağrımaya başladı. Aslında genelde de ağrır ama bu sefer uzun sürdü bende yine bir işkillenme oldu. kafamda birşey var bu ağrı tuhaf diye tutturdum. ben tutturunca ağrı da geçmedi. sonra birşey oldu hatırlamıyoum bir telaşe girdi araya ben kafamı düşünmeyi unutunca o da gidiverdi. yani anladım ki ben bir hastalık hastası olmuşum. hem de durum baya bir vahimleşmiş. ama başetmesini öğrendim bu saplantılı düşüncelerimle. hala arada oluyor ama daha kolay unutuyorum. hayatımızı zehir ediyoruz böle çünkü. sağlıklıyken hasta yaşıyoruz. sen gidip kontrollerini bile yaptırmışsın ve hiç birşey çıkmamış eminim turp gibisin. şimdi hala devam ediyo mu bilmiyorum ama kendini biraz meşgul etmelisin neyle olursa. kendine bir ilgi alanı bul. tamamen kafa dağıtmak üzere. bu uğraş kendi kendine düşünmeni engelliycek. zaten çok düşünmek de bir depresyon başlangıcı. sonra zamanla aklına daha az gelicek. sonra daha az korkmaya başlıycaksın. oran buran ağrımıycak. görmezlikten gelmiycez ama kendimzi iyi olduğumuza inandırıcaz. kendi kendimizi hep telkin edicez. benim birşeyim yok gayet sağlıklı bir bireyim bu düşüncelerimden kurtulmam gerek ayrıca herşey insanlar için diye söyleniyorum ben kendime arada çok iyi geliyo. yürüyüş yapmak da çok yararlı olmuştu bende :)

Bende senin gibiydim, tut kalp krizinden, mide kanamasina kadar hersey var bende saniyordum bir zamanlar..sonrada iyice panik ataga donusmeye basladi bunlar. Calismaya bi basladim hic biseycigim kalmadi cok sukur, arada yine anksiyetem azitiyor ama kontrol altina almaya calisiyorum. Hersey kafanda bitiyor kesinlikle bi hobi yada is edinmelisin kendine. Bende evde durdugum zamanlar boyle kafayi yiyecek gibi oluyordum.

Back
X