youtube de (psikolog Beyhan Budak ) dinlemeyi deneyebilirsiniz , sakin dikkatli yavaş dinlemeliÇocukluktan kalma çekıngenlık utanma düşüncelerini acıkca ıfade edememe gıbı bırcok benzer düşünceye sahibim.tek basıma kalmak benı asırı mutsuz ediyor kendımle cok canım sıkılıyor kendımı sevmiyorum. Bu durum iş hayatında da devam ettı bır tık sosyallesme vardı tabıkı her anımı bana bıseyler katmayacak ınsanlarla doldurmaya calıstım bır gece evde kaldım mı kendımı değersiz yetersız görüyordum neden neden dıye...benı ınsanların sevmedıgını aılemın bıle deger vermedıgını gorebılıyorum.hıcbır kararmım arkasında duramadıgım ıcın ınsaanların etkısınde kaldıgım ıcın cok yanlıs yaptım ve hala da ders almıs degılım.iş degısıklıgı nedenıyle yenı bı sehır e geldım kımseyi tanımıyorum tek basıma koca sehrın ortasında kaldım guclu degılım tek basıma bıseyler yapmak benı asırı zorluyor kendıme guvenım hıc yok. O evde nasıl zaman gecırecegım kendımı tanımıyorum kı nelerden mutlu oldugumu bileyım daha dogrusu yanlız kalma korkum kendımı tanımamı engellıyor. İnsanlara bagımlı yaşamaktan bıktım....Bu durumda olup aşanlar varmı nasıl aşabılırm..psıkolga suan ıcın gıdemem
Ya böyle kişiler tanıyorum da kendimi garipsiyorum bazen. Kişisel bakım evet ama bardağım güzel olsun, çocuğum güzel giyinsin olayı yok bende. Bardak lazımsa ilk girdiğim dükkandan alabilirim ya da çocuğuma basit ve hesaplı tişörtler giydirebilirim, önemsemem yani işim görülsün yeter. Dış görünüşe önem vermem fazla, tek sebep bu mu acabaKendini yeterli ve değerli görmek için örnek bir bardak su iciyorsan bardağın güzel olsun krem kullanıyorsan en değerli krem kişisel bakıma önem vermek alışveriş yapmak kuaförden geçiyor.
Tek sebep bu değil canım negatif insanlar var sürekli eleştiri sürekli bir açık arayan bunlardan uzaklaş. Ben bu tür insanlardan uzaklaştım kendime güvenim geldi. Tabi birde kişisel bakım minik hediyeler kendime bir bardak olur bszen bir çikolata amaç isim görülsün değil amaç ben buna değerim. Mesela son zamanlarda misafir salonunu kullanıyorum kahvemi orda içiyorum benden iyi misafir mi var diyorumYa böyle kişiler tanıyorum da kendimi garipsiyorum bazen. Kişisel bakım evet ama bardağım güzel olsun, çocuğum güzel giyinsin olayı yok bende. Bardak lazımsa ilk girdiğim dükkandan alabilirim ya da çocuğuma basit ve hesaplı tişörtler giydirebilirim, önemsemem yani işim görülsün yeter. Dış görünüşe önem vermem fazla, tek sebep bu mu acaba
Ayyy bu çok doğruKendini yeterli ve değerli görmek için örnek bir bardak su iciyorsan bardağın güzel olsun krem kullanıyorsan en değerli krem kişisel bakıma önem vermek alışveriş yapmak kuaförden geçiyor.
Ama ben kendime fazlaca güveniyorum zatenTek sebep bu değil canım negatif insanlar var sürekli eleştiri sürekli bir açık arayan bunlardan uzaklaş. Ben bu tür insanlardan uzaklaştım kendime güvenim geldi. Tabi birde kişisel bakım minik hediyeler kendime bir bardak olur bszen bir çikolata amaç isim görülsün değil amaç ben buna değerim. Mesela son zamanlarda misafir salonunu kullanıyorum kahvemi orda içiyorum benden iyi misafir mi var diyorumbu kafada olacaksın
Konuyla alakasız olacak ama önerdiğiniz maske varsa tarifi alabilir miyim :)Ben bayılırım ya mesela güzellik merkezine sırf orada 1 saat uzanmak bile bana öyle iyi gelirki. Ya da cickip tek başıma yürümek, kendi kendime hediyeler almak, evde kendime yüz, saç maskesi yapmak ...
Ne kadar sert eleştiriyorsunuz kendinizi. Biraz kendinize şefkat göstermeye ihtiyacınız var gibi.Çocukluktan kalma çekıngenlık utanma düşüncelerini acıkca ıfade edememe gıbı bırcok benzer düşünceye sahibim.tek basıma kalmak benı asırı mutsuz ediyor kendımle cok canım sıkılıyor kendımı sevmiyorum. Bu durum iş hayatında da devam ettı bır tık sosyallesme vardı tabıkı her anımı bana bıseyler katmayacak ınsanlarla doldurmaya calıstım bır gece evde kaldım mı kendımı değersiz yetersız görüyordum neden neden dıye...benı ınsanların sevmedıgını aılemın bıle deger vermedıgını gorebılıyorum.hıcbır kararmım arkasında duramadıgım ıcın ınsaanların etkısınde kaldıgım ıcın cok yanlıs yaptım ve hala da ders almıs degılım.iş degısıklıgı nedenıyle yenı bı sehır e geldım kımseyi tanımıyorum tek basıma koca sehrın ortasında kaldım guclu degılım tek basıma bıseyler yapmak benı asırı zorluyor kendıme guvenım hıc yok. O evde nasıl zaman gecırecegım kendımı tanımıyorum kı nelerden mutlu oldugumu bileyım daha dogrusu yanlız kalma korkum kendımı tanımamı engellıyor. İnsanlara bagımlı yaşamaktan bıktım....Bu durumda olup aşanlar varmı nasıl aşabılırm..psıkolga suan ıcın gıdemem
Evet bu durumu aşanlardanım. Annen baban ölünce kardeşinde olmayınca paşa paşa alıyorsun bu durumu...Çocukluktan kalma çekıngenlık utanma düşüncelerini acıkca ıfade edememe gıbı bırcok benzer düşünceye sahibim.tek basıma kalmak benı asırı mutsuz ediyor kendımle cok canım sıkılıyor kendımı sevmiyorum. Bu durum iş hayatında da devam ettı bır tık sosyallesme vardı tabıkı her anımı bana bıseyler katmayacak ınsanlarla doldurmaya calıstım bır gece evde kaldım mı kendımı değersiz yetersız görüyordum neden neden dıye...benı ınsanların sevmedıgını aılemın bıle deger vermedıgını gorebılıyorum.hıcbır kararmım arkasında duramadıgım ıcın ınsaanların etkısınde kaldıgım ıcın cok yanlıs yaptım ve hala da ders almıs degılım.iş degısıklıgı nedenıyle yenı bı sehır e geldım kımseyi tanımıyorum tek basıma koca sehrın ortasında kaldım guclu degılım tek basıma bıseyler yapmak benı asırı zorluyor kendıme guvenım hıc yok. O evde nasıl zaman gecırecegım kendımı tanımıyorum kı nelerden mutlu oldugumu bileyım daha dogrusu yanlız kalma korkum kendımı tanımamı engellıyor. İnsanlara bagımlı yaşamaktan bıktım....Bu durumda olup aşanlar varmı nasıl aşabılırm..psıkolga suan ıcın gıdemem
Çok tatlısınızKonuyla alakasız olacak ama önerdiğiniz maske varsa tarifi alabilir miyim :)
Konuya dönecek olursam şu zamana kadar kendimle vakit geçirmeyi seven ben son zamanlarda kendimle kalmayı sevmeyen birine dönüştüm :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?