Kendimle yanlız kalmayı sevmiyorum

selinnn2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2020
374
153
53
32
Çocukluktan kalma çekıngenlık utanma düşüncelerini acıkca ıfade edememe gıbı bırcok benzer düşünceye sahibim.tek basıma kalmak benı asırı mutsuz ediyor kendımle cok canım sıkılıyor kendımı sevmiyorum. Bu durum iş hayatında da devam ettı bır tık sosyallesme vardı tabıkı her anımı bana bıseyler katmayacak ınsanlarla doldurmaya calıstım bır gece evde kaldım mı kendımı değersiz yetersız görüyordum neden neden dıye...benı ınsanların sevmedıgını aılemın bıle deger vermedıgını gorebılıyorum.hıcbır kararmım arkasında duramadıgım ıcın ınsaanların etkısınde kaldıgım ıcın cok yanlıs yaptım ve hala da ders almıs degılım.iş degısıklıgı nedenıyle yenı bı sehır e geldım kımseyi tanımıyorum tek basıma koca sehrın ortasında kaldım guclu degılım tek basıma bıseyler yapmak benı asırı zorluyor kendıme guvenım hıc yok. O evde nasıl zaman gecırecegım kendımı tanımıyorum kı nelerden mutlu oldugumu bileyım daha dogrusu yanlız kalma korkum kendımı tanımamı engellıyor. İnsanlara bagımlı yaşamaktan bıktım....Bu durumda olup aşanlar varmı nasıl aşabılırm..psıkolga suan ıcın gıdemem

kafanızı meşgul tutun. sürükleyici kitaplar diziler izleyin, eve bir spor aleti alın, yorulana kadar çalışın. böyle böyle evde yalnız kalmaya alışırsınız

youtube de (psikolog Beyhan Budak ) dinlemeyi deneyebilirsiniz , sakin dikkatli yavaş dinlemeli

Kendini yeterli ve değerli görmek için örnek bir bardak su iciyorsan bardağın güzel olsun krem kullanıyorsan en değerli krem kişisel bakıma önem vermek alışveriş yapmak kuaförden geçiyor.
Ya böyle kişiler tanıyorum da kendimi garipsiyorum bazen. Kişisel bakım evet ama bardağım güzel olsun, çocuğum güzel giyinsin olayı yok bende. Bardak lazımsa ilk girdiğim dükkandan alabilirim ya da çocuğuma basit ve hesaplı tişörtler giydirebilirim, önemsemem yani işim görülsün yeter. Dış görünüşe önem vermem fazla, tek sebep bu mu acaba

Tek sebep bu değil canım negatif insanlar var sürekli eleştiri sürekli bir açık arayan bunlardan uzaklaş. Ben bu tür insanlardan uzaklaştım kendime güvenim geldi. Tabi birde kişisel bakım minik hediyeler kendime bir bardak olur bszen bir çikolata amaç isim görülsün değil amaç ben buna değerim. Mesela son zamanlarda misafir salonunu kullanıyorum kahvemi orda içiyorum benden iyi misafir mi var diyorum bu kafada olacaksın

Kendini yeterli ve değerli görmek için örnek bir bardak su iciyorsan bardağın güzel olsun krem kullanıyorsan en değerli krem kişisel bakıma önem vermek alışveriş yapmak kuaförden geçiyor.
Ayyy bu çok doğru
Evde bile şık giyin. Saçlarını yap. Her daim koku sürün.

Psikiyatriye anksiyete icin gittim ama cok yararini gordum.devlet hastanelerindede var randevu alip gidebilirsiniz dusundugunuzden fazla faydasi oluyor emin olun

Kendine inanip guvenmezsen insanlar sana hep lazim olacak.
Kendine kiymet verdigin anda sana bi tek sen yeteceksin geri kalanlar bonus olacak.

Ama ben kendime fazlaca güveniyorum zaten Yine de öyle aman yapıvereyim kafasındayım. Üşengecim galiba

Ben bayılırım ya mesela güzellik merkezine sırf orada 1 saat uzanmak bile bana öyle iyi gelirki. Ya da cickip tek başıma yürümek, kendi kendime hediyeler almak, evde kendime yüz, saç maskesi yapmak ...

Ben bayılırım ya mesela güzellik merkezine sırf orada 1 saat uzanmak bile bana öyle iyi gelirki. Ya da cickip tek başıma yürümek, kendi kendime hediyeler almak, evde kendime yüz, saç maskesi yapmak ...
Konuyla alakasız olacak ama önerdiğiniz maske varsa tarifi alabilir miyim :)
Konuya dönecek olursam şu zamana kadar kendimle vakit geçirmeyi seven ben son zamanlarda kendimle kalmayı sevmeyen birine dönüştüm :/

Ne kadar sert eleştiriyorsunuz kendinizi. Biraz kendinize şefkat göstermeye ihtiyacınız var gibi.
Zeynep Selvili - Pembe Fili Düşünme'yi boş bir vaktinizde okuyun isterseniz. Daha rahat okunan bir kitap olsun istiyorsanız önce Beyhan Budak - Kendine İyi Davran Güzel İnsan'la başlayıp sonra Pembe Fili Düşünme'yle devam edin. Yararlı kitaplar olduğunu düşünüyorum.

Evet bu durumu aşanlardanım. Annen baban ölünce kardeşinde olmayınca paşa paşa alıyorsun bu durumu...

İnsan o kadar muhteşem bir varlık ki. Aşamayacağı şey yok. Tek sorunsa kendi beyninde çizdiği sınırlar

Bir de diğer arkadaşların da dediği gibi kişisel bakımına özen göstermek de çok iyi geliyor. Bazen oje sürmek bile o kadar modunuzu yükseltiyor ki.

Evde yalnız cips ve netflix varsa napcan sosyalligi boş insanları. Illa sosyal olcam diye millete "katlanma". Bi yaştan sonra arkadaş edinmek de zor zaten sana hususi bi durum değil. Yetersizlik duygusunun yanlış olduğunu biliyorsun önemli olan bu; aşmanın kıyısındasın yani.

Gerçekten psikoloğa ihtiyacınız var, online dahi olsa. Ama şöyle düşünelim madem, ben sizin tam tersinizim. Bayılırım tek başıma olayım , tek gezeyim. Mesela alışverişe tek giderim. İnsanları sıktığımı yada oyaladığımı düşünmem böylece. Zamanımın hepsini istediğim gibi kullanma lüksünü seviyorum. Evde yalnız kalmayı severdim çok , kendi istediğim,dizi , film vs izlerdim. Bana ne olsa uyar diyen bir eş bularak bundan feragat etmedim şükür. Kitap okurum, takı yaparım , bilgisayar oyunu oynardım falan. Demek ki çok hobinin olması etkili bu konuda. Düşündükçe farkediyorum ki kendime yatırım yapmışım hep. Bu konuda nasılsın mesela? Dizi,film, hobi,ders çalışma konusunda. Boş kaldığın için çok kendine takıyor olabilir misin? Hayatında çözemediğin bir sıkıntı olduğu için onu düşünmemek adına sürekli insanlarla oyalanmak istiyor olabilir misin yada? Tek başıma koca şehrin ortasında kaldım gibi negatif bir düşüncenin temeli olması lazım. Değersizlik meselesinin köküne inilmesi lazım. İşte o da burayı aşıyor malasef biraz.

Ben de tam tersi kendimle yalniz kalmayı çok severim. Babasi cocuklari dışarı çıkardığı zaman evde müziği açıp deliler gibi dans ederim . Arkadaslar alışveriş müzik bakimdan bahsetmiş. Bence çok dogru ben krem sürünce bile mutlu oluyorum o yumuşaklık hissi bile güzel birşey. Ayrıca insan kendini neden sevmez hiç anlamam. Arada dersiniz şunu neden şöyle yaptım ne aptalim falan ama bu kadar yani gelir geçer.

Konuyla alakasız olacak ama önerdiğiniz maske varsa tarifi alabilir miyim :)
Konuya dönecek olursam şu zamana kadar kendimle vakit geçirmeyi seven ben son zamanlarda kendimle kalmayı sevmeyen birine dönüştüm :/
Çok tatlısınız
Ben yüzüme genelde yumurtanın beyaziyla z.yagi yapıyorum, birde şu paketli eşantiyon olarak verilen maskeler varya kil falan onları yapıyorum.
Birde dermarol ve serum aldım onları yapıyorum.
Saçıma da z.yagi ve yumurta yapıyorum birde dax aldım onu kullanıyorum.

Ben de senin gibiyim maalesef. Evde neyse de dışarda tek olmayı sevmiyorum. Canım sıkılır. İlla biri olsun ,onun varlığını hissedeyim isterim. Yalnızlığı sevmedikçe sanki bununla hep sınanırım. İyi çevrem olur başlarda iyi giderken sonra bozulur genelde. Çok takmıyorum ama bazen de aklıma gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…