Kendinden büyüklere hitap şekli

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.088
19.385
Arkadaşımın annesi kendisine teyze diye hitap ettiğim için bana çok bozulmuş. Kendisiyle aramızda 25 yaş var, hadi yaş farkı az olsa anlarım ama bu durumda bozulmasını ben anlayamadım. Arkadaşım beni bir dahakine abla diye hitap etmem konusunda uyardı. Sizce gerçekten ayıp mı etmişim? Hitap ederken yaş farkını filan da düşünmedim işin aslı, sonuçta benle yaşıt olan arkadaşımın annesi, kendi annem gibi gördüm ve ağzımdan X teyze şeklinde çıktı. Siz arkadaşlarınızın annelerine nasıl hitap ediyorsunuz?

Aklıma takılan ikinci bir mevzu nişanlımın abileri ve eltime hitap şeklim. Nişanlımın iki abisi var, biri benden 5 yaş büyük, diğeri 8. 8 yaş büyük olanın kendisiyle yaşıt bir de eşi var. Sizce onlara abi, abla diye mi hitap etmeliyim? Büyük abi ve eşine belki tamam da, 5 yaş büyük olanla aramız iyi, kendimi yakın hissediyorum. Nişanlım da ismiyle hitap ediyor, abi demiyor. Ona ben de ismiyle hitap etsem olur mu sizce?

Şu hitap konularını bir türlü beceremiyorum, fikir alışverişinde bulunalım :)

25 yaş büyük insana tabii ki teyze diyeceğiz. ne diyelim mahmut mu diyelim? aynı modelden bende de var. ben teyze dedikçe o "ben x ablan olarak hep yanındayım, ben x ablan olarak şöyleyim böyleyim" dedi durdu. bu kadın 60 yaşında aramızda 37 yaş var ama kendisini hala abla olarak görüyor.
ama 5 yaş fark birşey değil. abla yada abi demeyi gerektirecek bir fark yok bence. yine de kayına abi demek daha münasip.

Son düzenleme:
Bende hic bozulan olmadi teyze dedin diye.
Ama bozulduysa abla de sanki. Buyuk bi hata yapmamissin. Hata bile degil.
25 yas buyuk olanlara teyze diye hitap edilir tabi. Sorun o teyzede, kendini genc goruyor kanimca...

Ben olsam abi ve abla derdim hepsine.
Saygili olmaya calisirim.
Sonrdan ne bu laubalilik diye bi cumle duymam en azindan.
Egerki zamanla samimi olursaniz ve kendileri belirtirse bana abi/ abla deme diye.
Iste o vakit degistirirm hitabimi.

Bazı teyzeler kendini yaşlanmamış görüyor :KK53:
Benim komşum var 50 yaşında kadın mesela ona abla diyorum. Teyze dersem kızacağını biliyorum çünkü. Beni nerdeyse yaşıtı gibi görüp sohbet etmeye çalışır :KK53: Genç kız muhabbetleri, ah komşum kahve içmeye gel demeler :KK53:

25 yaş büyükmüş teyze olacak yaşta elbette ama abla densin istiyorsa öyle de bence.kırmaya gerek yok kimseyi.

ancak nişanlının abilerine bence abi demelisin,5 yaş abi demek için gayet olur bir yaş :)

Bazı teyzeler kendini yaşlanmamış görüyor :KK53:
Benim komşum var 50 yaşında kadın mesela ona abla diyorum. Teyze dersem kızacağını biliyorum çünkü. Beni nerdeyse yaşıtı gibi görüp sohbet etmeye çalışır :KK53: Genç kız muhabbetleri, ah komşum kahve içmeye gel demeler :KK53:
senin yine iyiymiş. benimki beni arkadaşlarımdan kıskanıyor, trip atıyor:KK53: fena çattık:KK53:

Yas 55 ustu degilse herkese abla demeyi tercih ediyorum ben,sahsi fikrim...arada 8-10 yas yoksa isim ile hitab etmek en iyisi bence

Bana da teyze denilmesinden hoslanmiyorum ama mudahale de etmiyorum.Siz de arkadasinizin annesini mutlu etmek adina abla diyebilirsiniz.
Benden 5-6 yas buyuk olanlara ismiyle hitap ederim ,yas farki daha fazlaysa abi ya da abla derim.

ben biyolojik yaşına göre değil de gösterdiği yaşa göre hitap ediyorum, bide ikamet ettikleri semte göre. elit bir yerde yaşayan birine teyze diyince bozuluyorlar nedense o_O

ben de size soru sorayım hani biriyle görüşürken öpüp sarılıyoruz ya. önce hangi yanaktan öpmek gerekiyor kadın/erkek ?
bazen şaşırıyorum kafalar tokuşuyor:KK53: saçma bi soru sormuş olabilirim affola

ben biyolojik yaşına göre değil de gösterdiği yaşa göre hitap ediyorum, bide ikamet ettikleri semte göre. elit bir yerde yaşayan birine teyze diyince bozuluyorlar nedense o_O

ben de size soru sorayım hani biriyle görüşürken öpüp sarılıyoruz ya. önce hangi yanaktan öpmek gerekiyor kadın/erkek ?
bazen şaşırıyorum kafalar tokuşuyor:KK53: saçma bi soru sormuş olabilirim affola
Hiç olmasa keşke şu öpüşme faslı :KK53:
Erkeklerle yanak yanağa bile gelmek istemem. Bazı kadınlarla da öyle, onlarla sadece tokalaşırım. Anneme babama kocaman sarılırım, geri kalanı sağ yanaktan başlar yanak yanağa değer sağ sol yapıp hemen çekilirim :KK51:

vallaha karşınızdakine göre mevzi alacaksınız fazla şansınız yok, hani ben de kazık kadar kızlara oğlanlara abla dedirtmiyorum ama arkadaşımın çocuğu var teyze diyor yani annesiyle yaşıtım, başka ne diyecek çocuk, çok hoşlanmıyorum ama napalım, teyze olduk bi kere :KK70:
nişanlınızın abisi konusunu nişanlınızla konuşun en temizi o, hani "abine ne demem gerekiyor, abi mi diyeyim, adıyla mı hitap edeyim" diye
bazı ailelerin anlayışı farklıdır çünkü benim ablamla aramda 9 yaş var ismiyle hitap ediyorum ama bazı aileler 9 aya bile abla dedirtiyor, bir de o kardeştir demez ama ailesi sizin dememesini garipseyebilir, en iyisi nişanlınızın fikrini alın.

İyi ki sadece tokuşmuşsunuz ben yanlışlıkla burnuna ağzımı mı sokmadım, (ciddiyim burnunun ucu soğuk ve ıslaktı) yanlışıkla dudaklar mı temas etmedi :KK51:
Cevap: önce sağ yasağını kişinin sağ yanağına. Çoğu öyle yapıyo.

ben ucuz atlatmışım yine =)
Hiç olmasa keşke şu öpüşme faslı :KK53:
Erkeklerle yanak yanağa bile gelmek istemem. Bazı kadınlarla da öyle, onlarla sadece tokalaşırım. Anneme babama kocaman sarılırım, geri kalanı sağ yanaktan başlar yanak yanağa değer sağ sol yapıp hemen çekilirim :KK51:

kesinlikle katılıyorum ama öpmeyince de bizi beğenmedi diyorlar :KK53:

Bu hitap sorunu bende de var. Ama sadece erkekler icin. Mesela esimin arkadaslariyla gorusuyoruz ailecek. Onlarin esleri esime abi diyor hepsi niyeyse. Ama ben onlarin eslerine abi diyemiyorum. Cok sacma geliyo yabanci birine abi demek. Bi de cok yas olmuyo genellikle aramizda. 3-4 yas en fazla. Acaba kadinlar bunu sorun ediyor mu cok merak ediyorum ama elimde degil , diyemiyorum abi.
Birde soyle bi sorun var. Bazilarinin esleri tesetturlu. Haliyle esim sadece hosgeldin diyo tokalasmiyo. Ama onlarin esi hep tokalasmak icin ellerini uzatiyorlar bana. Bende sorun olmasin diye tokalasiyorum mecburen ama nefret ediyorum bundan. Ben tesetturlu degilim diye yapiyorlar biliyorum. Ben aslinda hic tokalasmak istemiyorum, art niyet olarak goruyorum cunku bunu. Benim esim tokalasmiyorsa, onlarinda yapmamalari lazim. Sizce ellerini uzattiklarinda, tokalasmasam ayip olur mu? Aslinda hep tokalasmiycam artik diyorum ama o ortamda yapamiyorum sanki simsekleri uzerime cekecekmisim gibi.

sayende bu işin bir raconu olduğunu öğrenmiş oldum. :KK53:

Arkadaşımın annesi kendisine teyze diye hitap ettiğim için bana çok bozulmuş. Kendisiyle aramızda 25 yaş var, hadi yaş farkı az olsa anlarım ama bu durumda bozulmasını ben anlayamadım. Arkadaşım beni bir dahakine abla diye hitap etmem konusunda uyardı. Sizce gerçekten ayıp mı etmişim? Hitap ederken yaş farkını filan da düşünmedim işin aslı, sonuçta benle yaşıt olan arkadaşımın annesi, kendi annem gibi gördüm ve ağzımdan X teyze şeklinde çıktı. Siz arkadaşlarınızın annelerine nasıl hitap ediyorsunuz?

Aklıma takılan ikinci bir mevzu nişanlımın abileri ve eltime hitap şeklim. Nişanlımın iki abisi var, biri benden 5 yaş büyük, diğeri 8. 8 yaş büyük olanın kendisiyle yaşıt bir de eşi var. Sizce onlara abi, abla diye mi hitap etmeliyim? Büyük abi ve eşine belki tamam da, 5 yaş büyük olanla aramız iyi, kendimi yakın hissediyorum. Nişanlım da ismiyle hitap ediyor, abi demiyor. Ona ben de ismiyle hitap etsem olur mu sizce?

Şu hitap konularını bir türlü beceremiyorum, fikir alışverişinde bulunalım :)
Kişiye göre değişir tabi bende abla demeyi tercih ederim genelde huyunu bilmediğim kişilere bozulabilir diye ama arada kaçıyor ağızdan

aslında arkadaşımın annesi de bakımlı bir kadın. bir an teyze derken aklımdan acaba bozulmuş mudur abla mı deseydim diye geçtş ama artık iş işten geçmişti :KK53: mesela benim annem de gayet bakımlı ve yaşını hiç göstermeyen bir kadındır. çoğu arkadaşım abla der ama teyze diyenlere de bozulmaz. benim çocuğum yaşındalar diye düşünür. bu "abla" da teyze olacak yaşta ama bozuldu işte :KK70:

BU arada öpüşmenin bir raconu oldyğundan haberim yoktu :KK45: ben ailem hariç kmsenin yanağından öpmem, yanak yanağa sürerim :)))

Bu hitap sorunu bende de var. Ama sadece erkekler icin. Mesela esimin arkadaslariyla gorusuyoruz ailecek. Onlarin esleri esime abi diyor hepsi niyeyse. Ama ben onlarin eslerine abi diyemiyorum. Cok sacma geliyo yabanci birine abi demek. Bi de cok yas olmuyo genellikle aramizda. 3-4 yas en fazla. Acaba kadinlar bunu sorun ediyor mu cok merak ediyorum ama elimde degil , diyemiyorum abi.
Birde soyle bi sorun var. Bazilarinin esleri tesetturlu. Haliyle esim sadece hosgeldin diyo tokalasmiyo. Ama onlarin esi hep tokalasmak icin ellerini uzatiyorlar bana. Bende sorun olmasin diye tokalasiyorum mecburen ama nefret ediyorum bundan. Ben tesetturlu degilim diye yapiyorlar biliyorum. Ben aslinda hic tokalasmak istemiyorum, art niyet olarak goruyorum cunku bunu. Benim esim tokalasmiyorsa, onlarinda yapmamalari lazim. Sizce ellerini uzattiklarinda, tokalasmasam ayip olur mu? Aslinda hep tokalasmiycam artik diyorum ama o ortamda yapamiyorum sanki simsekleri uzerime cekecekmisim gibi.

bana da sizin tutumunuz tuhaf geldi. ne olacak eşleriyle tokalaşsanız, kolunuzdan tutup kendilerine mi çekecekler sizi? abdestleri mi bozulacak adamların? ben asıl benim elimi sıkmayan adamın niyetinden şüphe ederim.

X