- 22 Kasım 2010
- 11.088
- 19.385
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Arkadaşımın annesi kendisine teyze diye hitap ettiğim için bana çok bozulmuş. Kendisiyle aramızda 25 yaş var, hadi yaş farkı az olsa anlarım ama bu durumda bozulmasını ben anlayamadım. Arkadaşım beni bir dahakine abla diye hitap etmem konusunda uyardı. Sizce gerçekten ayıp mı etmişim? Hitap ederken yaş farkını filan da düşünmedim işin aslı, sonuçta benle yaşıt olan arkadaşımın annesi, kendi annem gibi gördüm ve ağzımdan X teyze şeklinde çıktı. Siz arkadaşlarınızın annelerine nasıl hitap ediyorsunuz?
Aklıma takılan ikinci bir mevzu nişanlımın abileri ve eltime hitap şeklim. Nişanlımın iki abisi var, biri benden 5 yaş büyük, diğeri 8. 8 yaş büyük olanın kendisiyle yaşıt bir de eşi var. Sizce onlara abi, abla diye mi hitap etmeliyim? Büyük abi ve eşine belki tamam da, 5 yaş büyük olanla aramız iyi, kendimi yakın hissediyorum. Nişanlım da ismiyle hitap ediyor, abi demiyor. Ona ben de ismiyle hitap etsem olur mu sizce?
Şu hitap konularını bir türlü beceremiyorum, fikir alışverişinde bulunalım :)
Aklıma takılan ikinci bir mevzu nişanlımın abileri ve eltime hitap şeklim. Nişanlımın iki abisi var, biri benden 5 yaş büyük, diğeri 8. 8 yaş büyük olanın kendisiyle yaşıt bir de eşi var. Sizce onlara abi, abla diye mi hitap etmeliyim? Büyük abi ve eşine belki tamam da, 5 yaş büyük olanla aramız iyi, kendimi yakın hissediyorum. Nişanlım da ismiyle hitap ediyor, abi demiyor. Ona ben de ismiyle hitap etsem olur mu sizce?
Şu hitap konularını bir türlü beceremiyorum, fikir alışverişinde bulunalım :)