Kendinden nefret etmek.

black_shoes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
17
5
Merhaba.
Bu konuya içimi dökmek istiyorum sadece,umarım anlayışla karşılarsınız.
17 yaşındayım ve kendimden nefret ediyorum.
Oldum olalı hiç özendiğim kızlar gibi olamadım.Onlar küçük yüzlü,küçük eller ayakları olan hokka burunlu,beyaz tenli çıtı pıtı kızlardı.Bense esmer koca suratlı,kısa boylu,kilolu,siyah saçlı bir kızım.Ve bu özelliklerden nefret ediyorum.Kocaman suratımın ortasında bir burnum var.Dudaklar küçücük.Kafam kocaman.
Beni hep anneme benzetirler ben annemi sevmediğim için ondan gelen hiçbir şeyi sevmiyorum.Onun suratını kendi suratımda görmek yaşama sevincimi kaçırıyor.Tanıdıklar beni görünce "ay tıpkı x'in küçüklüğü" der.Benim moralim o kadar bozulur ki.
Tavsiye verenlere bile umutla bakamıyorum.Kilosuz halimi de bilirim,farklı saç modelli halimi de;hep ona benziyorum.Yine pek bir şey değişmiyor.Kendi doğamı ne kadar değiştirebilirim ki.
İlkokuldayken bıyıklarımı bile aldırmazdı rezil rezil dolaşırdım.Kendim hallettim herşeyi.Kaşlarımı bile aldıramıyorum.Bir ablam yok evde erkek çok olunca hep utandıran gözle bakarlar.
Yaşıtlarım şort vb. falan giyer ben anca t-shirt kot.Ailemin kültürü böyle.
Bir şeylerin farkına varınca yaşamaktan nefret ettim.

İlk önce kendini olduğun gibi sevmeyi dene zira sen kendinle barışık olmazsan kimse sana güzel gözüyle bakmaz zaten.. Ayrıca gelişme çağındasın bu yaşta herkes senin gibi kilolu sivilceli olabiliyor bunlar sorun değil kalbin eminim çok güzeldir :):KK200:

İlk önce kendini olduğun gibi sevmeyi dene zira sen kendinle barışık olmazsan kimse sana güzel gözüyle bakmaz zaten.. Ayrıca gelişme çağındasın bu yaşta herkes senin gibi kilolu sivilceli olabiliyor bunlar sorun değil kalbin eminim çok güzeldir :):KK200:

Öncelikle teşekkür ederim.
Ama sevmiyorum kendini lise ortamında çok kez yüzüme ya da arkamdan söylendi bu.Sivilcem yok.Tam aksine insanlar "Çirkin ama baby face der"
Sevinsem mi üzülsem mi bilemem.

Öncelikle teşekkür ederim.
Ama sevmiyorum kendini lise ortamında çok kez yüzüme ya da arkamdan söylendi bu.Sivilcem yok.Tam aksine insanlar "Çirkin ama baby face der"
Sevinsem mi üzülsem mi bilemem.
Kilo vermek için diyete başvurabilirsin ama kendi başına değil bi diyetisyen desleğiyle kilolarından kurtulursun, Saçların bir makasa bir boyaya bakar, kaşlarını ve bıyıklarını varsa yüzündeki tüyleri kuaförcü ablanın ellerine teslım et :)

17 yaşındakilerin %90 ı kendisinden nefret ediyor hatta o özendiğin kızlarda kendilerini çirkin buluyorlar. büyük veya değil burnun var bütün organların yerinde biri olmasa yada işlevini yerine getiremese ne yapardın? güzelliğinin önemi kalır mıydı? çok düşünme geçicek bu hislerin. kendini tanıdığında sevmeyide öğreneceksin.

en büyük sorun annene karsi olan hislerin, öncelikle onlarin üstesinden gelmelisin

bilmiyorum sana yardimci olacak mi ama bende senin yasindayken kendimi öyle cirkin hisediyodumki bir sürü sivilcelerim vardi boyum arkadaslarimdan daha uzundu, burnum bana kocamaaaaan geliyordu
ama zaman gectikce insan kendinle barisiyor
neler yakisip yakismadigini daha iyi algilabiliyor.
önce icindeki piskolojik sorunlari asman lazim

Tam ergenlik cagindasin simdi. Kendini begenmemen normal.

Gec aynanin karşısına hayal et bakalim neleri değiştirsen mutlu olursun? Kaş-biyik ikilisi, kilo, belki saca boya ama biraz daha ileri yasta bence, spor vs vs bunlar uzayip gider. Hepsinin çaresi var gördüğün gibi. Bundan 3 5 sene sonra kendini bakarsa tas gibi hatun olup çıkabilirsin.

Makyaj yapmayi da ogrendin mi kendini begenmeyecek bi neden goremiyorum :)

Ancak moralini bozan sey bence annen ile arandaki sorun. Sorununuz çözülür mü bilemiyorum ama kendinle barisman, yuzunu ve vücudun oldugu gibi kabul etmen hayat kaliteni belirleyecek etkenler.

Allah çözülmeyecek dert vermesin yeterki. Bunlar azim edersen halledebilecegin seyler.

Misal ben, senin yasindayken bende kendimden nefret ederdim koca popoluyum diye. Lise mezuniyetimde stresten 10 kilo verdim. Birazda dikkat ettim kendime cok şükür aynaya bakınca gayet memnun kaliyorum.

ilkokul bıyık almak için erken bi zaman zaten.. kaş konusuna da gelince 20 yaşındayım hala aldırmadım :) tabi bunda benimkilerin düzgün olmasının da etkisi var tabi ama böyle küçük şeylere takılma bence

Bu yaşta böyle hissedilen dönemler olabilir.Ayrıca gerçekten çirkin yaşlardır yahu :)
Daha hatların oturmadığı,hormonlarn coşup cildi bozduğu,saçları yağlandırdığı yaşlar.:KK45:
Belki öncelikle kilo sorununu çözersen kendine güvenin gelir.Burnundan şikayetçisin gibi anladım.Eğer sorun buysa ileride estetik yaptırırsın.Burun estetiği tüm yüzü değiştiriyor.

koca suratlı olman illa çirkin olman anlamına gelmiyor..kendine bak..bıyıklarını illa izin mi alacan..gizli aldır..yüzüne meka up sür..eyeleiner sür..saçlarını düzleştir..bakalım diğer güzel dediğin kızlardan farkın olcak mı..şort giymende şart değil..daha güzel bluz giy..bol paça pantolonla da güzel yakışıyor..çirkin kız yoktur..bakımsız kız vardır..:KK54:

bir iki yıl sonra fıstık gibi kızım demeye başlarsn.. ben daha 17 yaşında olupta çirkinim demeyeni görmedim..
bunlar teselli değil.. göreceksin zamanla yüzün daha oturacak

17 YASINDA BEN DE BOYLEYDIMM ÇİRKİNİM DE Çİ,RKİNİM DİYE GEZERDIM ORTALIKTA HİÇ DE OYLE DEGILMISSSSS ÇOK GUZELMISIM BEN MEĞERSEM :KK70: :KK70:

Bütün her şeye anneni ve aileni sevmekle başlamalısın..görüşlerini sevmezsin kültürlerini de ama seni dünyaya getirenleri sevmelisin ki kendini sevebilesin...

ben o yaşlardayken ne hakaretlere uğradım bi bilsen.. ama büyüdükçe kendime bakmayı öğrendim çok güzel olmasam da kendimle barışığım şimdi...

Annene benzedigin icin kendini sevmeme olayini psikologla degerlendirmelisin. Diger meseleye gelince ileride gercekten güzel cekici bir kadin olacaksin. Annenin genleri var diye ona benzeyeceisin diye sart yok. Biraz bekle vucudun tam ne ise otursun. Ondan sonra diyet mi, ya da bakim mi ne varsa yap. Verdigin isik asla annen olmayacak. Yasin ilerledikce daha iyi hissedeceksin. Ben 20 yasima kadar kendime bakamazdim cirkin degildim ama öyle hissettirirdim cevreme. Öyle de davrandilar bana. Inan verdigin elektrik degistigi gibi sen de degiseceksin. Kendi ailem kalin dudaklarimla dalga gecerdi düsün.. Hic sevilmedim ama bunun sebebi gercek anlamda güzel olup parlamamdi. Baba tarafinda bir tek ben öyleydim. Hep kilolarimla dalga gectiler sadece etim dolgundu ama o zamanlar insan kendini fil gibi hissedip kendini birsey yakistiramiyor.Halbuki o masum yüzümüz inan cok güzel. Ama bana nasil davrandilarsa hep cirkin rolünü üzerime giydim.
Bu söylediklerimi coz icten söylüyorum. Düsüncelerin degisirse sen de degisirsin. Cok degerlisin ve o kocaman dedigin yüzü bile cekici bulacak o kadar erkek olacak ki.. Isigini sen yayacaksin. Kendini sev, hersey geride kalacak..

aileni anneni ve kendini sev...herkesin aile yapısı farklıdır..herkesin kendine göre güzelliği vardır...

olmamış pardon bak şimdi :)))
ZDnlbV

http://hizliresim.com/ZDnlbV

X