Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dikkatsizlik hata ettim umarım aramazlar ya uffMüdür değil öğretmen ile bire bir çözmek mantıklı olurdu.
Daha dikkatli olurdu ve etkili olurdu.
Eminim sizde haytınız boyunca bu kelimeyi kullanmıyorsunuzdur evet kullanmiyorum velilerime ablacim abicim diye hitapta etmiyorum ama emin olun haddini yerini bilmeyen veli cok ornegin 1 hafta once devamsizlik sebebiyle aradigim veli tesekkurler bitanem dedi ne yapalim yani sen ne laubali seysin deyip azarlayalim mi belliki mudur bey sizi kendinden genc gordugu icin boyle hitap etmistir dogru degil ama bu sacma sikayette veli olmadiginiz halde israrci olduysaniz ciddiye bile almamistir sizinde ogretmeni isine karismaniz dogru gerekli gormuski bahsetmis ayrica sozlu sikayet anlam ifade etmez eger hic ders islemediginden eminseniz yazili sikayette bulunulur ogretmen durumu ispat eder ayrica dersini islediyse haķkinizda iftira senebiyle sikayete bulunur. Ayrica yonetmelik tum ogretmenlerin 15 temmuz
Ile ilgili konusma aktivite pano hazirlamasini soyler. Yani sizin yaptiginiz gibi sadece lafla olmuyor
Adamın konuşma üslubu bunu aksettirmiyordu.Ayrıca her ne olursa olsun karşıdaki insanla bu tarz bi konumda daha resmi konuşulması taraftarıyım.Yapamıyorum napim sevemiyom.Pazarda esnafla alışveriş yaparken bunu sıkça duyarım umrumda olmaz buyur kardeşim/ablacim der bende sağol abi/amcacım der geçerim.Ama bazı hitap şekillerinin yeri olduğunu düşünüyorumAblacım derken kendisini abi olarak göndüğünden diyor sana abla demiyor bunu anlayamadınız mı?
Konuda şu an odak noktasi bu :)Sadece ablacım mı dert oldu ayyyyyy![]()
Allah herkese böyle dert versin ablacımKonuda şu an odak noktasi bu :)
kelimelerekafanızı takmayın, o insanlar canla başla çalışıyorlar,eskiden öğretmene birsaygı vardı şimdi hepeleştirir olduk, ne oluyor bize, beğenmiyorsanız özel okula verin, olsun bitsinBugün kardeşimin veli toplantısı vardı.Babası toplantıya gidemediği için ben gittim.toplantı oldu çıktık,müdürle bi konu hakkında görüşmek için odasına gittim.Mevzu da, bi derste ders islenmeyip 9. Sınıf ogrencilerine sürekli siyaset anlatılması yok suriye yok esad yok amerika falan vs.Bu durumdan rahatsız olarak gittim müdürle konusmaya.Müdür zaten dediğimi cok takmadi habire hocayi savundu ben bi sey dedikce "ablacım yok yonetmelik var ablacım yok şöyle ablacım yok boyle ablacim ablacım ablacım..."
Ya sen olmussun koskoca idareci karsindaki insanlarla hangi hitap sekliyle konuşacağını nasıl bilmiyorsun?Ha diycenizki yaş takintinmi var.Ben 22 yasindayom adm en az kırk."Ablacım" ne bu?neyin samimiyeti? bana inanılmaz itici geldi.Karşınızdaki bi kadına hanım efendi demek cokmu zor?bu tarz hocalar mı bizim çocukları kardeşleri güya terbiye edip eğitiyor?Zaten hocaya yaptığım şikayet ayrı fecaat.Ben birinci dereceden veli degilim eger bu konu hakkında veli ile goruşecekseniz şayet beni arayın dedim (Zira kardesimin babası bu sikayetten haberi yok.Boyle bi sikayette bulundumu bilse beni fena yapar annemde cabası).Israrla söyledim adam konuşmanın sonunda tekrardan veliyi arariz dedi.Müdür bu konuda tedirgin oldmu hissettiği için inadına yapıcak.Hem kardeşimin egitimde/derste nitelik hakkını savunmaya çalıştığım için ozellikle bu tarz bi konuda bi çok veliden şikayet olduğu halde taşın altına elimi soktuğum için kendi adıma memnun oldum ama bi yandan okula veli cahrilacaksa s..tım demektir.Konu cok dağıldı kusura bakmayın.
okullarda her şey dışardan görüldüğü gibi değil. fazladan görev geliyor ve bunu yapıp rapor tutulması gerekiyor. size en net cevabı dersin hocası verirdi. siz de üşenmiş gitmemişsiniz. :)Hanımefendi üst yorumlarda yazdım.15 temmuzdaki o malum olaydan dolayı ogrencilere ilk hafta bu konuda calışmaların yapıldınım farkındayım biliyorum.Ama matematik hocası her derste bunu yapıyormuş kendi alanı değil ki?Milli bilincin oluşturulması ama aynı zamanda sağlıklı nesillerin işe yarar nesillerin yetişmesi için matematik biliminide zorunlu olarak görüyorum.Anlamıyorum dusuncemin neresinde ciddi bi hata var?
Üst yorumda yazdım direk hoca ile muhatap olmamam hataydı diye.Her insanın var bi takıldığı durum.Ama cidden müdürün hitabı çok bunaltıcıydı.Pismanım keşke soyleseydim kendisine
Benim memleketimde fakirin çocuğu/ailesi devlet okulunda,sırf parası yok diye paralı okumuyor diye özel okullarda ki gibi doğru bi uslubla karşılaşmıyor ise varsın 7 cihan bizim olsun hanımefendi neye yarar.beğenmiyorsanız özel okula verin, olsun bitsin
özelokula verdiğinizde kamu okullları daha iyiymiş diyeceksiniz zaten tecrübelibir veliolarak söylüyorum ama böyle küçük kelime oyunlarıyla kamupersonelinin yıpratılmasına karşıyım, buraya yazmalar falan, sizin başka bir derdiniz yokmu diye düşündümaçıkçasıi eğer buraya yazacak kadar bunu dert etmişseniz bence ilk önce kendinizi bireleştirmelisiniz.Hayat çok çabuk akıyorBenim memleketimde fakirin çocuğu/ailesi devlet okulunda,sırf parası yok diye paralı okumuyor diye özel okullarda ki gibi doğru bi uslubla karşılaşmıyor ise varsın 7 cihan bizim olsun hanımefendi neye yarar.
Yukarda cumlenizde bi nevi "paranız kadar muamele" gibi bi anlam var.Bilmem ben mi yanlış düşünüyorum.
Toplantı çıkışı sınıflarda hocayı bekledik.Yani kardesimin sınıfından sorumlu hocayı.O esnada kendisine dile getirdim"hocam ne derece dogru "diye.Ne bileyim ben.Hayatimda ilk defa.O esnada sınıfta bulunan iki çocuk "evet matematik hocası" dedi hep yapıyor dedi ordaki aileler de rahatsız olduklarını dile getirdiler.Ama ışte muhabbeti ilk acan ben bide diğer aileler aman hoca ogrenciye takar aman biraz daha bekleyelim flan derken ben cıktım müdürün yanına bi daha ne zaman gelcem okula gibi bi cahil cesareti ile.müdürün odasından çıkarken sınıftaki velilerden bi iki kişi vardı oralarda tepki gösterenlerden onlarda içeriye girmiştir umarım.Valla tek korkum aramasinlar bide bizim ev karışmasın ama soylemeseydimde içim rahat etmeyecekti.okulda sıyasetın bu denlı konusulmasına bende karsıyım
cocuklar bırbırıne bileylenıyor okul cıkıslarında ders arasında bırbırlerıne bu konuda satasabılıyorlar
malum bız koca ınsanlar yuzunden bu sıtede sıyaset topıgı kapatılmadı mı...
ogretmen kendı sıyası gorusunu benımsetır gıbı konusuyor sanırım konu sahıbı sızı bu rahatsız etmıs olmalı
ben olsam bıkac ogrencı velısıyle bu durumu yoklar agızlarını arardım bakalım tek sıkayetcı benmıyım dıye ona gore ogretmen veya okul muduruyle konusurdum eger sıkayetcı baska kısılerde varsa...
bu arada gercekden ablacım abıcım cım cımlı konusan kısılerden bende haz etmem
hanım bey dıye hıtap etmek bı kultur meselesıdır o mudur kişisi emınım meslektaslarına dayı nabeer yaa hacı hooop naassın dıye konusuyordur
![]()