kendine değer vermek

yexsxxsxim

*dışı buz içi b@l’ım*
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
968
1
96
İstanbul
insanın kendine verdiği değer çok önemliymiş...sengözlerimebaksanab
sen kendine ne kadar değer veriyorsan karşındaki de sana o kadar değer veriyor...
ah kafam yirmisekiz yaşındayım keşke yıllar önce bunu farkedebilseydim...laelaelaelaelae

ailem beni el üstünde tutuyor beni seviyor şımartıyor değerliyim çünkü onlarda bana o kadar değer veriyor beni özel hissettiriyorlar...şakkıdı

ama eşimin ailesi... yedi yıldır bir zavallıdan farkım yok gözlerinde.. neden?:uhm: onlar yanında kendime önem vermediğim için.. kendi bildiğim doğruları savunamadığım için.. onlarda bana o kadar değer veriyorlar...:çok üzgünüm:

iki gün önceydi k.validem gene saçmaladı... şimdiye kadar susan ben... geçtim karşısına...savundum kendimi öyle değil dedim bu böyle:delphin:... şimdi nasıl ... hastalığım boyunca kapıma bile uğramayan kadın şimdi kapımda..:1shok:. Ağzından bir Allah razı olsun lafı duyamadığım kadın... Ne oldu ona ... Hiç... Hiç bir şey olmadı... O gene aynı ... :tomato:Ben kendimi onun yanında güçlü değerli hissettim ilk kez ve hissettirdim sonunda...:lepi:
Ne olur kendinize değer verin... Hepimiz özeliz aslındaa.s....

içerik nedeniyle" duygular, hayatın içinden" bölümüne taşınmıştır
editör arladaşımın da bilgisine

çok haklısın....
ALLAHım büyük diyorum başkada birşey demiyorum....

gerçektende biz kendimizi, karşımızdakinin yanında nasıl görüyosak
o da öyle davranıyo
aman sen haklısın, senin dediğin doğru diye bakıyosak gözüne
o da o havaya girip kendini bişey sanıyo
kendimize değer vermezsek karşımızdakindende bunu bekleyemeyiz sonuçta ,değilmi

yaklaşık bir aydır bunalımdaydım çevremdeki herkese ben hastayım ben iyi değilim deyip durdum..
baktım çevremde ki herkes gerçekten bana öyle davranmaya başladı.
hatta bir arkadaşla kavga ederken bana sen iyi değilsin bir doktora görün falan demeye başladı.
daha kendimi anlatmaya fırsat bile vermeden.
gerçi o günlerde kafama dank etti dedim ben kendimi öyle ifade edersem onlarda zaten beni öyle görürler...
belki de k.validem de haklıydı kendi çapında ben onun karşısında kendime değer vermiyordum ki o da bana değer versin...
inşallah bundan sonrası iyi olur benim için...

canım uzulme ya...bır psıkologa gıtsen...ne bıleyım ...sımdı bende uzuldum...
evet kendıne deger vermek guzelde...
vermen ıcın musade yada degerı bılmeyen olursa ne olucak onuda bılmıyorum...
kendını eve kapatma cık dolas...senı oyalaıyacak ..bır seyler bul...
gerısını allaha havale et..allaha sıgın dua oku dualar ınsanı rahatlatıyor canım ...

duygum çalışıyorum zaten...
eskiye göre iyiyim çok şükür...
sadece eşimin ailesine karşı güven problemi yaşıyorum...
zamanla geçecek inşallah buna inanıyorum...

Gerçekten çok haklısınız ..kimse bizden önemli ve özel değil ..başkalrı için yaptığımız fadakarlığı kendimiz için yapmıyoruz ve asonuç pişmanlıklar oluyor...bunu hatırlattınız bana teşekkürler....Herşey gölnüzüce olsun...

Çok doğru bir tespit gerçketen kendimize değer vermiyoruz...
hayatımızın merkezine bir başkasını koyup ona göre yaşıyoruz
sonra hayatımızın merkezine oturtup uğruna fedakarlıklar yaptığımız kendimizi hiçe saydığımız
o değerli varlık çekip gidince geriye sadece bir enkaz kalıyor
bende yaşadım aynısını hayatımın iplerini bir başkasının eline verdim beni yönetmesine izin verdim
öyle alışmıştım ki yönetilmeye öyle kaptırmıştım ki kendimi....
o kadar çok değer veriyordum ki kendimden bile.
sonra bir gün bi bakıyorsunuz ki bi başınıza kalıyorsunuz herkes çekip gitmiş...
yaptığınız fedakarlıklarla ortada kalıyorsunuz binpişman sudan çıkmış balık misali...
bazen diyorum ki hepsi benim suçum ben bu hakkı ona tanımasaydım bunlar olmayacaktı
kendim ettim kendim buldum misalii....
o yüzden siz siz olun bu hakkı başkalarına tanımayın...

Back
X