Kendine vakit ayiramayan esim

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.627
2.547
133
İyi geceler. Eşim sürekli kendine vakit ayırmadigindan bahsediyor. İşten 5te geliyor. Yemek ye derken 6 oluyor. Akşam haberleri izler sonra tvde takılır gündemi de tlfondan twitter'dan bakar bi saat. Sonra ayda 9 kitap bitirme hedefi koymuş kitap okumam lazım der. Yani akşamları çok dolu.
Bu işleri arasında bn önceliği olmadım.mesela uzanırken yanına gidip sarılmak istesem şakayla bi rahat bırakmadın der. Önceki gün gece ilişki için yanıma geldi ben sonra dedim. bu akşam da saat gece 1i geçiyor gelmiş güya benimle ilgileniyor ben çünkü son sıradayım bn de uyuycam dedim yüz vermedim sabah 7de uyanıcm.
Sonra bikaç bsy daha dedim. Bu haftasonu zten anneme gidecektim. Ben cuma anneme giderim pazar akşamı almaya gelirsin bu arada da kendine vakit ayırirsin dedim. Bu yine tavır yaptı.

Bu kadar bireysel takılmak istiyorsa evlenmeseydi. Ben ona kitap okumasın tv izlemesin demiyorum.
Yine bıkac sefer bu salonda film izliycm biraz kitap okurum sen uyu istersen dedi. Film zevkimiz uymuyor o yüzden bu gece kendim takılayım dedi o gece yatağa gelmedi. Salonda uyudum gece 3u geçiyordu rahatsız etmiym yım seni dedim diyor.

Böyle. Artık sıkıldım 1.5 yıllık evliyiz. Bazı günler hiç konuşmadan geçer resmen tv tlfon kitap. O bunları yaparken ben de kendime iş bulurum. Ses etmesem sorun yok. Ben paylaşımımiz daha çok olsun isterdim. Birlikte mutfakta bsyler yapmak konuşmak. Günler böyle geçiyor

Son düzenleme:
Çok uygun saatler de eve geliyor ve zaman yetmiyor.
eşim 9’da gider gece 9-10 da gelir.
bazen izin bile yapmaz.
tamam çok zaman ayıramayız.
hafta da 2-3 gün bazen 3-4 gün öyle kanepede karşılıklı,Yanyana takılırız beklentisiz.
diğer günler birbirimize vakit ayırırız.

allahtan ikimizde tavla seviyoruz da oynarız
Yani sanırım kendime beklentim yok.
bende kendimle yoğunum genelde.
heee sırf beraber olmak istediği zaman yaklaşırsa,avucunu yalar.

İşten 5’te gelip kendine vakit ayıramıyorsa kendi beceriksizliği

Ortak aktiviteler bulmanız gerekiyor. Ortak dizi-film ya da oyun olabilir. Belki aynı kitapları okur üstüne konuşursunuz. Film zevkleriniz uymuyorsa sırayla film seçerek birlikte izleyebilirsiniz.

Tv ve sosyal medya zamanından kısıp size vakit ayırabilir aslında kolayca. Ama istemiyor. O yüzden biraz daha deneyin bu şekilde. Olmazsa bu konuda uzman yardımı alabilirsiniz bence küçümsenecek bir sorun değil.

1 senedir evliyiz, daha yeni dank etti birşeyler hatta bu aksam. Bana sizinkilere gitsene ziyarete dedi sever misin döver misin . Biz devamlı birlikteyiz artı bir durum çıkmadıkça, arada halı saha maçına gider, haftada 3 gün nöbeti falan olur o zamanlar ayrı kalıyoruz ekstra bir durum çıkmadıkça. Arkadaşlarla çıkma olayını sevmiyorum bir kaç kez denedi, hiç hoşuma gitmiyor. Ama bu laftan sonra şunu anladım aynı evin içinde olsanda arada ya ayrı takılacaksın, ya da biri zevklerinden feragat etmek zorunda kalıyor.
Bence biraz alan tanıyın, mesela bilgisayarınız varsa alın yatağa geçin o tek başına takılsın haftada 1 2 gün. Bakın nasıl bi tepki verecek. Zaten eğer hoşuna gitmezse kendisi gelir yanaşır size film izleyelim gibisinden. Bende bu taktiği uygulamaya koyacağım açıkcası

Evlilik belli bir zamandan sonra rutine bağlıyor ne yazık ki. Eşinizde bunun için birşey yapmayanlardan olunca , sizde anladığım kadarıyla kendisiyle iletişim kurup bu konuyla ilgili bir konuşma yapıp bilgilendirmeden onun düşünmesini bekliyorsunuz. Tavşan dağa küsüyor dağın haberi olmuyor çoğu zaman. Bence ne istediğinizi açık açık söyleyin. Güzel bir konuşma yaparsanız karşınızdaki insanda yapıcı biriyse çok kolay hallolur bunlar.
Biz eşimle birlikte yemek yapıyoruz mesela. O işten gelsede çoğu zaman çok aç olmadığı günler der bana beni bekle beraber şunu yapalım diye. Yada kitap okuyacaksak yan yana aynı zaman diliminde yaparız. Kitap saatimizdir. Film zevklerimiz uymuyor ama bazen ya o benim beğeneceğimi benimle izler yada ben onun beğeneceğini onunla izlerim. Yani kısacası insan yeterki istesin her türlü çözümde bulur, zamanda.

Insan karşı tarafin tv izlerken sarılmasını öpmesini yani cilvelesmek ister neler varmış..

Eşiniz nasıl bir insan çok entelektüel biri mi? akademisyenlik öğretmenlik gibi bir işi mi var? Ben eşinize de çok suç bulamadım. Uyumsuzluk var gibi arada.. konular sadece bunlar olmamalı. Muhakkak eşinizin sizle ilgili memnun olmadığı şeyler vardır. Şikayet ettiği bir şey var mı? ben olsam eşimle oturur kitap okurum. Bir kere onun seçtiği film izlenir. Bir kere benim seçtiğim.. Orta yol böyle böyle bulunur evlilikte.. cinsellikle ilgili sorun varsa da dr a gidin terapiste gidin.

İyi de kendinize ve eşinize sex cezası vererek sizinle ilgileneceğini mi düşünüyorsunuz?
Bene hatalısınız. Madem o yanaşmıyor siz yaklaşın öpüşün sarılın. Ha baktınız hala öncelik kendinde tekrar masaya yatırırsınız meseleyi. Ama bilinçli olarak sevişmeye yanaşmama olayını (yorgun, hasta, isteksiz değilseniz) bir trip aracı olarak kullanmayın derim. Canınız istiyorsa karşılık verin, istemiyorsa sizin bileceğiniz iş. Cinsel duygulara ket vurmak, bunu bir duvar olarak kullanmak zamanla çifler arasında aşılamaz sorunlara sebep oluyor. Umarım düzelir aranız

Saat 5te gelip vakit ayiramiyorsa pes diyorum bide cok dolu falan demissiniz nesi dolu bos bos takiliyor aksam saatlerce. Benim esimde 5te geliyor biz birseyle ilgilenmesek gece bitmiyor sikiliyoruz yani sizin eşinizde sorun var o baska seyler istiyor bence dediginiz gibi madem tek olmak istiyordu evlenmeseydi vakitle alakasi yok bunun

Evet çok can sıkıcı bir durum ama yapı meselesi.. Evliliği kimse böyle hayal etmiyor da :) Öncelikleriniz arasında bundan sonra sizin de eşiniz gibi kendine vakit ayırmak olsun. Belki bu şekilde dan eder kocanıza da, ne bileyim yeni bir dil öğrenin, yeni film serisine başlayın,, o evde kitap okurken siz arkadaşlarınızla dışarıda plan yapın. Ama bunu taktik olarak değilde olması gereken buymuş gibi yaparak yapmanız lazım. Hiç bir beklentiniz olmasın, hatta siz çok yoğun muamelesi yapın ona. Eşiniz şaşıracak eminim, bu şekilde merkezine sizi koyar belki zamanla..

Konuştunuz mu? Bir kahve yapın, için beraber sohbet edin. Çıkın bir yürüyüş yapın. Benim de programın bu deyin. Kendiliğinden düşünmesini beklemeyin.

Burada sıkıntı şu mesela onun işleri oluyor yazılı okuması vs.. Ben de yanına bi kitap alıp geçiyorum e birlikte bir şeyler yapmış oluyoruz. Ben yemek yapıyorum o gelip kenarda telefonuyla oyun oynayıp sohbet ediyoruz haber okuyor bir taraftan bana yada video açıyoruz birlikte. Benim sevmediğim konulara ben, onun sevmediklerine de o ilgi duymaya başladı. Olacak bunlar zamanla.. Ama ilgilenmek sürekli sarmaş dolaş takılmak değil bir evin içinde. Bir koltuğu ayaklı başlı paylaşmak bazen.

Bir de herkesin kendince sınırları olabiliyor karakter ve yetiştirilmiş tarzı ile ilgili olabiliyor. O açıdan sakince yapın bir anda olmaz her şey.

Kendine ne vakit ayırmaması, bütün vaktini kendine ayırıyomuş zaten...benim eşim geçenlerde 2 ay boyunca hergün izin günleri de dahil mesai yaptı eve geç saatte gelip hemen yatar uyurdu. Seninki bulduda bunuyo
Daha yeni evlisiniz bide pes doğrusu
Eşini karşına al bence ciddi anlamda konuş
Vakit ayırmak çok önemlidir
Eşler birbirileriyle vakit geçirmezlerse zamanla sevgi saygı da kalmaz biter gider
O telefonuyla uğraşacağına seninle 2 kelam etsin. İnsanlar iyice robotlaştılar

Oha 5te işten gelmek nasıl bir nimet ya? Ben 19.30'da nişanlım 20 yada 20.30'da eve giriyoruz. Sabah 6da kalkıyoruz. Ona rağmen birbirimize vakit ayırırız. En kötü koltukta sarılıp yatarız konuşuruz falan yani.
Benimksi hep aşırı ilgili biriydi ama bu paylaşım konusunda aileden gelen alışkanlıklar sebebiyle biraz sıkıntılıydı. Ben konuşa konuşa aştım. Bir de benim ailemle vakit geçire geçire alıştı. Çay saatimiz meyve saatimiz falan var artık. Eskiden hiç sevmezdi. Şimdi eve gelir gelmez çayı ocağa kendisi koyar. Biraz konuşmayı dene bakalım.

Ben de buna katılıyorum. Ben başta kızardım oyun oynuyor diye. Şimdi o oynuyor ben de yanına oturup haber okuyorum. Bi eliyle de beni sever hep.

hiç mi ortak zevkleriniz yok?
benim eşim bilim kurgu sever ben dram romantik komedi severim mutlaka ikimizinde hadi şunu izleyelim dediği film olmuştur.
ya en basiti akşam eve gidince birlikte müge anlı izliyoruz.
eşimin sevdiği sanatçıların konseri olursa bilet alırım sen seversin hayatım derim o da benim için tiyatrolara katlanır ama bu organizasyonları hep ben yaparım.
bende kitap okuyorum inanın elimde ki kitabı çokta merak ediyorum ama bitiremedim günde 10 sayfa okusam şükrediyorum.
mesela eşim youtube da pup g videolarını izler onunla birlikte bende izlerim illa bayılmama gerek yok ki amaç onunla birlikte olabilmek. haber izleseydi bende izlerdim..

birlikte zaman geçirmek istiyorsanız birbirinizin zevklerine, hobilerine saygı duyun. keşke benim de eşim kitap okusa yanına oturur bende okurum..

kırmızı olana güldüm..
adam gitmeeee diyor.
bana ayır bi kere aşkım deseydin..
telefona takılmasin o zaman zaten gün boyunca elinde telefon ona ayıracagi karısına vereydi..

tv tel verımlı değil boş zamanın ta kendısı.

Ben hiç mi ortak zevk yok diye sormak istedim

Ayda 9 kitap okuyacaksa 3 günde bir kitap eder tabii 3 günde okunacak kitap da olur da çoğu kitabı 3 günde bitirmek ciddi zaman ister

Twitter vs dolaşmasın okusun madem

Bir de nedir bu uyumsuz film zevki yani din mi bu değiştirilemez

Bugün onu yarın öbürünü izlersin

Mesela ayyy ben sıkılırım diyor insanlar neden sıkılasın ki otur izle zaman geçirmek maksat

Gece 3 olunca neden yatağa gelinmesin yorgan kaldırılıp kendi tarafına yatılır uıyuyan neden rahatsız olsun ki

Bence farklı bir iletişim sorununuz var oturun konuşun

Ha bir de madem eşiniz okumayı vs seviyor kelime oyunu oynayın

Çay kahve yapın oturun oynayın yarım saat vs sürüyor insanın beyni boşalıyor

Biz evde çocuk ve kediye rağman oynuyoruz siz daha rahat oynarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…