• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini ağır hasta zanneden eş

hanimfatma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2025
4
4
1
36
Merhaba hanımlar
Eşimin kardeşi yaklaşik 1ay öncesinde, kanser teşhisi konuldu. Son 2 haftadır, eşim beni yoruyor.Yani eşim de kendisinde kanser veya tümör olduğunu düşünüyor. Halbuki hiçbir şeyi yok.Bağışıklığı güçlü.Maşaallah sübhanallah,grip dahi olmuyor.Nazar değdirmek de istemiyorum.Daha net bu şekilde anlatabilmek adına, yazıyorum..
Doktora gidelim baktıralım dediğimde, yanaşmiyor."(Beni yerler )diyor .yani kibarca tabir edersem. Yani 2 haftadır, ruhsal olarak çökmüş durumdayım.Kendisine bugün Özel sağlık sigortası başlattım. Evimde hiç huzur, renk kalmadı. Ne yapcagımı da bilemiyorum😔😔😔😔

Yakın bi tanıdığım kendisi kanser atlattığından beri başı ağrısa yeniden kanser olduğunu düşünüyor, psikolojisi bozuldu. Eşinizin de belki psikolojik desteğe ihtiyacı vardır yada sadece çok yeni bi haber olduğu için böyle davranıyordur istemeden.

Al bu ruh hastası daha. Üzülme kardeş sen niye cöküyorsun.
Kendini yıpratmaya değmez üstünde de fazla durma,
o böyle konuştuğunda tenkit et, hatta tersle. Sen yok sayarsan böyle böyle o da bırakır bu huyu.
Çok etkilenmiş belli ki yazık kardeşine de geçmiş olsun.

Al bu ruh hastası daha. Üzülme kardeş sen niye cöküyorsun.
Kendini yıpratmaya değmez üstünde de fazla durma,
o böyle konuştuğunda tenkit et, hatta tersle. Sen yok sayarsan böyle böyle o da bırakır bu huyu.
Çok etkilenmiş belli ki yazık kardeşine de geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.Bikaç kere tersledim.Cok terbiyesizsin.Ne biçim şeyler düşünüyorsun? . Bu hayatı banada kendini de zehir ediyorsun ddedim. O gün düzeldi gibi oldu. ertesi gün gene aynı😔

Yakın bi tanıdığım kendisi kanser atlattığından beri başı ağrısa yeniden kanser olduğunu düşünüyor, psikolojisi bozuldu. Eşinizin de belki psikolojik desteğe ihtiyacı vardır yada sadece çok yeni bi haber olduğu için böyle davranıyordur istemeden.
Evet, Psikolojik olarak cok etkiledi. Gece hiç uyumuyor, gündüz de öyle 😔

Teşekkür ederim.Bikaç kere tersledim.Cok terbiyesizsin.Ne biçim şeyler düşünüyorsun? . Bu hayatı banada kendini de zehir ediyorsun ddedim. O gün düzeldi gibi oldu. ertesi gün gene aynı😔
Tamam olsun ona da hak vermek lazım belki de bu hayatta ilk kez bir acı ile karşılaşıyor.
Sen yine de net bir tutum sergile.
Çok da incitmeden sen büyütmezsen bu duygusunu beslemessen o da zamanla alısacaktır. Sabırlar dilerim.

Benim bir yakınımda bankaya sürekli halka arza giriyor sonra daha halka arz açılmadan ya da açılır açılmaz tek kurnaz kendisiymiş gibi alış emri veriyor ya da satış zaten bunların süreleri var 1-2 gün. Hem okumaya yazmayı hiç umursamayıp detayları okumadığı gibi 3 senedir zehir ediyor her halka arzda. Kendi kendine söyleniyor paramı çaldılar diyor. Parası sonra eklense bile onu söylemiyor. Artık 3 senedir doldum doldum taştım. "Hadi bakalım seni bankanın müdürüne götürecem onlar kayıtları 10 yıl saklıyor yüzleşeceksin birde orda bakalım hangi parayı çalmışlar" o zaman durdu.

Diger konularda da sorunlar var. Oyle durumlarda tek çare otele gitmek çünkü kişiliği bozuyor böyle psikolojisi bozuk kişiler.

Öncelikle geçmiş olsun.

Eşiniz bana dedemi hatırlattı. İki ağabeyini kalp krizinden kaybetti. En son ikiz kardeşini de krizden kaybedince biz de dedeyi kaybettik. O andan sonra kendisinin de aynı şeyden gideceğine inandı. Yıllarca sayısız doktora götürdük hiç bir şey bulamadılar. Son gittiğimiz Prof. psikolojik dedi. Onu da ben deli değilim diye reddedip uzunca bir süre bize kriz geçirtmeye devam etti. En sonunda da yaşlılığa bağlı nedenlerden kaybettik.

Yani geçici olmayabilir. Allah korusun kardeşi kötüye giderse daha da abartabilir. Psikolojik destek aldırmaya çalışın.

Back
X