Kendini anlamak

:) Kitaplığı bir gözden geçireyim

Bülent Gardiyanoğlu Kadın Olmayı Hatırlamak, Aykut Oğut Keşke Kadın Olsam. Bir de Seda Diker'in ilişkilerle ilgili kitapları var ancak oralarda yöntemler yok. Oğuz Saygın Etikli İletişimin 6 Yolu, Gary Chapman Beş Sevgi Dili. Kitapları size yardımcı olacaktır. Ben de uyguladığım Yöntemleri burada paylaşabilirim ya da Kendi sayfamın linkini size mesaj atarım oradan da takip edebilirsiniz.

Ohoo sen kasiniyorsun arkadasim :KK53:
Bizde de var o anliyorum haklisin duzelticemler, ama kiyameti kopardiktan sonra gidicem diye korkusundan hep
Duzeliyor mu pek duzelmiyor vallahi
Uuooff sol yanim çürüdü dusunmekten :)
Cocuk gibi olup benim yukumude ustleniyor ya bazen kiyamiyorum hissizim sana karsi diyorum ben duzelticem bak su suu sebeplerden boyleyiz iyi olck aslnda o da yoruldu.bir gun bana ben zorum ama sen cok cok zorsun dedi sen mukemmelmisin yok mu hatalarn gozumde dedi ..ama napyim :(

Bülent Gardiyanoğlu Kadın Olmayı Hatırlamak, Aykut Oğut Keşke Kadın Olsam. Bir de Seda Diker'in ilişkilerle ilgili kitapları var ancak oralarda yöntemler yok. Oğuz Saygın Etikli İletişimin 6 Yolu, Gary Chapman Beş Sevgi Dili. Kitapları size yardımcı olacaktır. Ben de uyguladığım Yöntemleri burada paylaşabilirim ya da Kendi sayfamın linkini size mesaj atarım oradan da takip edebilirsiniz.
cok tesekkur ederm gercekten paylasablrsiniz burdan adresinizide paylasirsaniz takipte kalayim

Cok guzel tam olarak o kaplarn nasil dolacagi dusuncesindeyim :)

Eksik olan duygularınız ne ise onları önce siz kendinize vermelisiniz. Siz kendinizi doldurmadan dışarıdan sağlıklı duygular alamazsınız. Kendinizi gerçek anlamda ne kadar seviyorsunuz, kendinize ne kadar değer veriyorsunuz ilk bunları sorun kendinize.

Mutlu bir ailede buyumus mutlu bir rol model almissinizdir eminim..hissedemem durumum hep vardi benim en son dedgm gibi lisede asik olmustum :110:
Birbirlerine inanilmaz asik anne babanin cocuklariyiz biz. Sonra annemi kaybettim. Annemi kaybedince boslugumu ders calisarak doldurmaya calistim ve basarilida oldum. Ama sabit bi yerde kalamadim hic.
Evlilik hic bana gore degildi ta ki esimi taniyana kadar. Belki de iyilesmem icin esimi bekliyordum ve o benim yaralarimi sardi.

Birbirlerine inanilmaz asik anne babanin cocuklariyiz biz. Sonra annemi kaybettim. Annemi kaybedince boslugumu ders calisarak doldurmaya calistim ve basarilida oldum. Ama sabit bi yerde kalamadim hic.
Evlilik hic bana gore degildi ta ki esimi taniyana kadar. Belki de iyilesmem icin esimi bekliyordum ve o benim yaralarimi sardi.
Ne mutlu size darisi cocuklarinizin basina insallah..

Cocuk gibi olup benim yukumude ustleniyor ya bazen kiyamiyorum hissizim sana karsi diyorum ben duzelticem bak su suu sebeplerden boyleyiz iyi olck aslnda o da yoruldu.bir gun bana ben zorum ama sen cok cok zorsun dedi sen mukemmelmisin yok mu hatalarn gozumde dedi ..ama napyim :KK43:
Bu birazda kaybetme korkusu olmadigindan oluyor biliyor musun. Ben onu kaybetmekten hic korkmadim cunku hic bana gidecegini hissettirmedi. Ben de az degilim. Hic geri vitesim yoktur benim. Bitti dese tamam derim. Ayrilmak mi istiyorsun dese istemesem bile bana bunu sordu diye evet derim.
Bi kavgamizda bana dedi sinirlenince ne kadar rahat bitsin diyebiliyorsun, bitmesin diyecegimi biliyorsun, ama ben sana hicbir zaman sinirli animda bitsin diyemiyorum blöf yapmaya calissam bile tamam dersin yine geri donen ben olurum dedi. Senin bi ayagin hep kapinin disinda her an gideceksin gibi, bense seni surekli kolundan tutup iceri sokmaya calisiyorum sanki dedi.
Karsindakinin alttan alacagini bildigin zaman sinir aninda sozlerine sahip cikmiyorsun evet. Ben oyleyim yani. Bilerek yapmiyorum tabi, nasil olsa gitmez ben diyecegimi diyim demiyorum ama korkmuyorum derken iki kere dusunmuyorum ister istemez nasil olsa cok seviyor diyebiliyorsun.
Ben bi gun yine sinirli animda saydim sovdum git ya dedim bitti dedim, tamam tavsan benim gucum kalmadi nasil istersen dedi sudan cikmis baliga dondum. Lan dedim noluyor boyle olmuyordu bu dedim :)
Anlik kendime gelip alttan aldim da sonra ayni tas ayni hamam.
Biraz kaybetme korkusu verseler bize oyle yola gelecegiz ki.

Eksik olan duygularınız ne ise onları önce siz kendinize vermelisiniz. Siz kendinizi doldurmadan dışarıdan sağlıklı duygular alamazsınız. Kendinizi gerçek anlamda ne kadar seviyorsunuz, kendinize ne kadar değer veriyorsunuz ilk bunları sorun kendinize.
Kendimi seviyorum hatta elestrdigimde bazen bencillige kadr gittigini de dusunuyorum baglanamaami hicbr seyi cok seviyorum diyemememi kendi kendime gelistrdgim kendimi koruma ic gudusu olarak goruyorum.sonradn farketmis olsamda bunu..sevgiyi biraz karsi tarafta ararken yoruldm sanirim buldugumda ise sevmek kismi yarim kaldi sanki bilmiyorm belkide sevkat sevgi saygi gelistrdm ona karsi ama o heyecani yasayamamam benimle alakali sanirim..

Kalpten Kalbe Sevgi Meditasyonu

Özüm sevgi ve ışık bunun ortaya çıkmasını seçiyorum. Yaşamlar boyunca getirdiğim bildiğim bilmediğim tüm yükleri şimdi serbest bırakıyorum. Tüm yüklerimi Sevgi Geri Dönüşüm Merkezine gönderiyorum. Beni yoran tüm olaylar, duygu ve düşünceler şimdi sevgiye dönüştü şükürler olsun.

Tüm aile bireylerimin kalbine kalbimden altın ve pembe sevgi tohumunu gönderiyorum.

Bu zamana kadar çalıştığım hatırladığım hatırlamadığım iş arkadaşlarımın kalbine kalbimden altın ve pembe sevgi tohumunu gönderiyorum.

Bu zamana kadar karşılaştığım hatırladığım hatırlamadığım tüm arkadaşlarımın kalbine kalbimden altın ve pembe sevgi tohumunu gönderiyorum.

Bu zamana kadar hayatıma çok kısa bir süreliğine bile dahil olmuş tüm insanların kalbine kalbimden altın ve pembe sevgi tohumunu gönderiyorum.

Biliyorum ki bu gönderdiğim sevgi tohumu bizim aramızda oluşmuş tüm negatif bağların hepsini sevgiye dönüştürüyor. Dönüşen bu sevgi bizi özgürleştiriyor.

Şükürler olsun Sevgi ve Işık BİRi BİRde BİRleştiriyor.

Heyecanlanmiyorm sonra diger iliskilerimi dusunuyorum en son lise sonda heyecanlanmis asik olmusum oturup agladiklarm hayatm neden duzene girmiyo diyeymis sanki.belkide vazgecmemek icin bahaneler uretiyorm ama cidden cok kotu bir durum asiklen aci cekiyor yanls yapiyorsn digrr turlu prenses gbi davranirlarken mutsuzsun
aşk acısı çekmek isteyeni de ilk defa duydum
allah iyiliğini versin

Bu birazda kaybetme korkusu olmadigindan oluyor biliyor musun. Ben onu kaybetmekten hic korkmadim cunku hic bana gidecegini hissettirmedi. Ben de az degilim. Hic geri vitesim yoktur benim. Bitti dese tamam derim. Ayrilmak mi istiyorsun dese istemesem bile bana bunu sordu diye evet derim.
Bi kavgamizda bana dedi sinirlenince ne kadar rahat bitsin diyebiliyorsun, bitmesin diyecegimi biliyorsun, ama ben sana hicbir zaman sinirli animda bitsin diyemiyorum blöf yapmaya calissam bile tamam dersin yine geri donen ben olurum dedi. Senin bi ayagin hep kapinin disinda her an gideceksin gibi, bense seni surekli kolundan tutup iceri sokmaya calisiyorum sanki dedi.
Karsindakinin alttan alacagini bildigin zaman sinir aninda sozlerine sahip cikmiyorsun evet. Ben oyleyim yani. Bilerek yapmiyorum tabi, nasil olsa gitmez ben diyecegimi diyim demiyorum ama korkmuyorum derken iki kere dusunmuyorum ister istemez nasil olsa cok seviyor diyebiliyorsun.
Ben bi gun yine sinirli animda saydim sovdum git ya dedim bitti dedim, tamam tavsan benim gucum kalmadi nasil istersen dedi sudan cikmis baliga dondum. Lan dedim noluyor boyle olmuyordu bu dedim :)
Anlik kendime gelip alttan aldim da sonra ayni tas ayni hamam.
Biraz kaybetme korkusu verseler bize oyle yola gelecegiz ki.
Iste ayni ben baglayan bir sey yok ki o zaman ya ben bu adama asikmi degilim falan diyorum ama dedgim gibi ait olamama falan herlde bu oyle bir kalkan gelistirmisiz kendimize..kendimizide yoran : )) hayir ben bi de cok duygusalim oturur kova kova aglarim yani : ))

Kendimi seviyorum hatta elestrdigimde bazen bencillige kadr gittigini de dusunuyorum baglanamaami hicbr seyi cok seviyorum diyemememi kendi kendime gelistrdgim kendimi koruma ic gudusu olarak goruyorum.sonradn farketmis olsamda bunu..sevgiyi biraz karsi tarafta ararken yoruldm sanirim buldugumda ise sevmek kismi yarim kaldi sanki bilmiyorm belkide sevkat sevgi saygi gelistrdm ona karsi ama o heyecani yasayamamam benimle alakali sanirim..

Dediğiniz gibi korunma mekanizmanız olmuş. Sevgi aslında hem kişiyi hem de etrafındakileri sarıp sarmalar. Siz kendinizi bilinç düzeyde sevdiğinizi sanıp bilinçaltı düzeyde tam olarak sevmediğiniz için onun üzerini kapatıyor olabilirsiniz. Şöyle bir örnek vereyim kibirli ve insanları küçümseyen kişiler bilnçaltında kendilerini yetersiz görürler. Bu yetersizlikleri başkaları tarafından fark edilmesin diye kibir zırhını giyerler.

aşk acısı çekmek isteyeni de ilk defa duydum
allah iyiliğini versin
Bunye alistiysa :KK61: yok ya tam olarak oyle degil aci cekmek istemiyorum cok sey istyorum her sey 4 4luk olmaz bunu anlamiyorum biseylerde biraz eksik kaliyor demekki

Iste ayni ben baglayan bir sey yok ki o zaman ya ben bu adama asikmi degilim falan diyorum ama dedgim gibi ait olamama falan herlde bu oyle bir kalkan gelistirmisiz kendimize..kendimizide yoran : )) hayir ben bi de cok duygusalim oturur kova kova aglarim yani : ))

İlişkide olduğunuz insana kendinizi görmek için şöyle bir öneride bulunun sizin ona davrandığınız gibi o size davransın. Bu defa hala onun hayatınızda olup olmamasının bir anlamı var mı yok mu görmüş olursunuz.

Dediğiniz gibi korunma mekanizmanız olmuş. Sevgi aslında hem kişiyi hem de etrafındakileri sarıp sarmalar. Siz kendinizi bilinç düzeyde sevdiğinizi sanıp bilinçaltı düzeyde tam olarak sevmediğiniz için onun üzerini kapatıyor olabilirsiniz. Şöyle bir örnek vereyim kibirli ve insanları küçümseyen kişiler bilnçaltında kendilerini yetersiz görürler. Bu yetersizlikleri başkaları tarafından fark edilmesin diye kibir zırhını giyerler.
Belki de ..bazen kendimden sıkıldgimda olmuyor degil.yoruldum diye diz cokup oturmak serbest olsa :KK31:

Valla ben de cozemedim, asik miyim alistim mi napiyorum bilmiyorum.
Valla ben de ayniyim, aglamaya yer ararim zaten :)

O zaman kendimden nefret edebilirim :) gercekten dusunemedim..

Bunye alistiysa :KK61: yok ya tam olarak oyle degil aci cekmek istemiyorum cok sey istyorum her sey 4 4luk olmaz bunu anlamiyorum biseylerde biraz eksik kaliyor demekki
senin aşık olmaya ihtiyacın var demekki
şöyle delice sevilmek, iliklerine kadar aşkı hissetmek...

Back
X