Kendini bırakıp başkasının hayatını yaşamak:(

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
123
Kızlar herkese selamlar. Bu aralar yardımınıza ihtiyacım var. Konuyu uzatmayacağım.
Biz 5 kardeşiz. 3 kişi de universitede. Ama ben ve diğer kız kardeşim bitirdi. Ben şu an aielmden ayrı bir şehirde yaşıyorum işim gereği. Ama kardeşlerimin çeşitli sıkıntıları var. Mesela Psikolpojik bir rahatsızlıpı var bizi üzen ve yıpratan. Bir de sevgilisiyle ayrılmak üzere. Bu onun hastalığını daha da azdıracak. Bir de erkek kardeşim var. Onun da bir mahkemesi var.Allah korusun ceza evini düşündükçe delircek gibi oluyorum.

Şimdi ben hayatımda hiç mutlu değilim. Onların sıkıntısını içimde yaşıyorum. Sürekli onları düşünüp sanki onların sıkıntıları benim yaşadıklarım sıkıntılarmış gibi geliyor. Ve artık gözlerim hep yaşlı geziyorum:((

Dışarı çıkıcam çıkmak istemiyorum. Mutlu insanları görmek istwemiyorum etrafımdaç Komik bir şeye gülsem bile sürekli aklımda bu sıkıntılar.Benim allah bozmasın güzel bir işim ve güzel bir ilişkim var. Ama çok mutsuzum. Her an ağlayabilen bir insan haline geldim.Mesela arkadaşlarla pikniiğe gidicez bu hafta sonu ama ben gitmiycem. Çünkü insanlar mutlu . Kardeşlerimin böyle dertleri varken ben nasıl kendimi düşünüp eğlenirim diye düşünüyorum. Ve hayatımın son yılları da hep başkalarının derdini çekerek geçirdim.

Yardım edin nolur ne yapmalıyım?

Kızlar herkese selamlar. Bu aralar yardımınıza ihtiyacım var. Konuyu uzatmayacağım.
Biz 5 kardeşiz. 3 kişi de universitede. Ama ben ve diğer kız kardeşim bitirdi. Ben şu an aielmden ayrı bir şehirde yaşıyorum işim gereği. Ama kardeşlerimin çeşitli sıkıntıları var. Mesela Psikolpojik bir rahatsızlıpı var bizi üzen ve yıpratan. Bir de sevgilisiyle ayrılmak üzere. Bu onun hastalığını daha da azdıracak. Bir de erkek kardeşim var. Onun da bir mahkemesi var.Allah korusun ceza evini düşündükçe delircek gibi oluyorum.

Şimdi ben hayatımda hiç mutlu değilim. Onların sıkıntısını içimde yaşıyorum. Sürekli onları düşünüp sanki onların sıkıntıları benim yaşadıklarım sıkıntılarmış gibi geliyor. Ve artık gözlerim hep yaşlı geziyorum:((

Dışarı çıkıcam çıkmak istemiyorum. Mutlu insanları görmek istwemiyorum etrafımdaç Komik bir şeye gülsem bile sürekli aklımda bu sıkıntılar.Benim allah bozmasın güzel bir işim ve güzel bir ilişkim var. Ama çok mutsuzum. Her an ağlayabilen bir insan haline geldim.Mesela arkadaşlarla pikniiğe gidicez bu hafta sonu ama ben gitmiycem. Çünkü insanlar mutlu . Kardeşlerimin böyle dertleri varken ben nasıl kendimi düşünüp eğlenirim diye düşünüyorum. Ve hayatımın son yılları da hep başkalarının derdini çekerek geçirdim.

Yardım edin nolur ne yapmalıyım?

öncelikle allah yardımcın olsun canım herkesin ayrı ayrı sorunu var şu dünyada....psikolojik rahatsızlığı olan kardeşin sevgilisiyle ayrılacak sanırım ve daha kötü olacak demişsin sen üzülerek değil ondan daha mantıklı düşünerek ona yardım edebilirsin....tatil zamanlarında onun yanına gidip dertleşmelisin tedavisini aksatmamamsı konusunda yardım etmelisin psikolojik tedavi görüyorsa...diğer kardeşinin mahkemesi varmış nedeni ne bilmiyorum eğer kesinse gireceği ve bir suç varsa ortada sen birşey yapamassın canım olacakalrın önüne geçemessin ancak en iyi avukatı tutup kardeşine maddi manevi destek olabilirsin..üzülerek kendini eve kaaptarak ne kendine ne onlara faydan olmaz onlardan daha di durmalısın ki gücün herşeye yetsin!!!:49:

Yaşadığınız şeyler kolay değil ama aksine biraz başka şeylerle uğraşsan daha pozitif düşünürsün,bakış açın değişir...
insan yalnız kalınca olaylara dar açıdan bakıyor kafasında büyütüyor
ha yaşadıklarını küçümsediğimden değil bu düşüncem her durum için geçerli....

Son düzenleme:
sevgili arkadaşım,
yazını çok üzülerek okudum. sana burda ne kadar üzülme, kendini yıpratma desek boş gelir sana bilirim.
üzülürsün, hep kafaya takcaksın bunu da bilirim.
sana sadece iki Ayet yazmak istiyorum, iyi özümsersen kendinde dayanma gücü bulacağına eminim.

'Şüphesiz ki Allah sabredenleri sever.'
'Allah sabredenlerle beraberdir.'

Back
X